Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Mondeo autmat ???
Poraďte. Mám možnost koupit FORD MONDEO 1.8 16V s automatickou převodovkou. Jedná se o r.v. 11/95. Auto je v dobrém stavu, od starší paní (76let) a má najeto cca 30t. km. Rád bych znal Vaše názory na auto jako takové a jaké jsou převodovky (automatické) u těchto fordů. Děkuji. -
teke jsem zarovky menil a baterku nedal pryc ale chce to fakt silne nervy. Obzvlaste v zime, kdyz ti mrznou prsty...:o
s tim zloutnutim nevim, ale dela mi to taky a vsiml jsem si, ze to ma dost Fordu Mondeo...
Ozvucovani ?? mam klasicke radio s menicem disku a standardni repraky....rad se poucim od druhych !!! Pro dnesek Cauves -
zarovky > jo-mate pravdu, ze vnitrek levyho svetla je kapanek hure pristupnej a chce to trosku sikovnosti-nemyslim si, ze by bylo nutne kvuli vymene zarovek vyndavat baterku (dle orig.navodu)
svetla > co rikate na zloutnuti rozptylove plastove mrizky urcene pro tlumena svetla...nevite, co by mohlo byt pricinou???
motor > ja osobne mam jenom 1.6 16V 66kW a je to docela "lenoch" - hlavne pri predjizdeni...co se tyka spotreby, tak me prekvapuje, jak velkej rozdil je leto/zima a mesto/mezimesto...v lete-mezimesto je mozne dostat se na 6-7l, ale v zime ve meste jezdim klidne za 11-12l...mozna s tim i castecne souvisi obuti-leto: 15" alu Michelin Pilot 195/60R15 zima: 14" plech Firestone FW930 195/60R14
ostrikovace > nemel jsem s nimi nikdy problem (cca do 150km/h...nejlip asi ostrikujou ve 200-to nedostriknou ani na sklo:))), ale podle toho co pises, bych to asi tipnul na slabe cerpadlo...
sound-system > jeste me napadlo jedno zajimavy tema-muzika...schvalne jaky mate zkusenosti s ozvucovanim Mondea??? -
« Re: Žárovky
tak to ja tedy tvrdit nemohu....jen pri jizde po meste to vypada jao kdyz "cura pes" vymenil jsem trysky ale je to porad stejny....ze by cerpadlo ????? Se zarovkama jsem rad poradil....taky jsem se u toho slusne vyvstekal....obzvlaste s tema dratkama co tu zarovku drzej u paraboly !!!! -
« Re: Žárovky
Díky za radu. Nakonec jsem našel v servisní knížce postup, jak ty žárovky měnit, ale to bylo na demontáž půlky auta (maska, celý světlo ven,..) tak jsem zkusil postup gynekologa, bylo to náročný, takže jsem to vždycky nejdřív omrknul na pravý straně, kde je přece jen lépe vidět, a povedlo se to. Jinak s ostřikovačema problém nemám, stříkaj dobře, tak nemohu přispět vlastní zkušeností.
Jinak mám 1,8 TDi kombi, žádný divoký žihadlo, ale jezdí to slušně, je to hlavně velkej a pohodlnej kočár (alespoň proti Felici, kterou jsem měl předtím).
Franta. -
« Re: Žárovky
co to je proud z ostřikovačů nic moc?
prostě to stříká tak do stopadesáti úplně dobře a pak už to není úplně ono a stěrače už taky stírají všelijak, ale konec konců v dešti nebo marastu stejně jezdím pomaleji.
Dneska jsem jel poprvé s novým mondeem,až na to že to byl diesel,tak to bylo absolutně suprový svezeni,měl jsem pocit,že jedu po kolejích.Na ten vnitřek si bude potřeba zvyknout ale až si budu kupovat nový auto, mám úplně jasno.
« Re: Žárovky
Jasně že vím. Už jsem měnil obě dvě. Ta levá (bráno od řidiče) je horší, protože tam máš baterku. Takže buď vyndáš baterku a nebo budeš muset pracovat ... sorry ale jako gynekolog.
Obě světla maji vzadu (v motoru) kryty, které otevřeš a dostaneš se ke všem žárovkám. Zavírání krytu je na takové plastové zaklapovací klipsny nebo co....není to nic strašného. Určitě to půjde...když jsem to vyměnil i já a v "terénu".
jinak já jsem s 1.8 Zetec nadmíru spokojenej. Pětidveřák, velkej kufr, žádnej lenoch a povinné ručení v mezích...zatím. Ono se ti to nasˇčítá, když si třeba připojstíš přední sklo....jó, ta sranda s výměnou mě už také potkala !!!
Co ty moje ostřikovače ??? Jak to máte VY všichni ???? !!!! Čekám na vaše rady !!!! Jirka100 -
« Žárovky
Pánové, přestala mi svítit u Mondea levá žárovka na tlumený světla. Pojistky jsou O.K., tak jsem chtěl vyměnit žárovku, ale když jsem otevřel kapotu, tak jsem neviděl nic, kde by se světlo dalo utevřít a dostat se k žárovce. To se vyndavá celý světlo, nebo je to práce pro specialistu servismana? Nevíte někdo, kde se to otvírá?
Díky. -
« Re: Model???
Jak jsem jiz uvedl, mam najeto 150 tis. O pazvukach z pristrojove desky absolutne nic nevim. Co se kufru tyka, tak mam 5 dverovou verzi a musim priznat, ze na kostkach mi zadni dvere drnci. Jinak je vsechno v pohode.
Jo ale napadlo me, ze bych se mohl zeptat jak to je s ostrikovacema predniho skla. Proud "vody" nic moc, tak jsem vymenil trysky ale je to stejne. Kam se to hrabe treba na Skodovku. Co vy na to ?? Je to normalni nebo s tim neco mam (treba cerpadlo...???) -
« Re: Model???
Pro Jirka_: Ja mam Mondeo 1.8 s motorem Zetec, ktery se uz daval do "kulatejsiho" Mondea. Mam najeto "prave" 150 tis. a co se tyka spotreby, tak se pohybuji po meste cca. 9.5-10 litru, mimo mesto 8.5-9.0 (9.16 se trema kolama na strese).
Jsem docela spokojenej, protoze me ruceni jeste tak moc "nerujnuje" a vykon motoru je pro mne dostacujici. Silnejsi motor je silnejsi motor, to je fakt ale nevim, jestli je vyvazeny pozitek z jizdy se vsemi vydaji co do toho musis vrazit....obzvlaste, kdys je to moje soukrome a neulejvam nic do nakladu nejake "firmy". -
« Model???
a jeste by me docela zajimalo, jakej je rozdil mezi modelovkou '93-'96 a '97-'00, krome toho, ze je trosku jinak tvarovana kastle a svetla??? ... v interieru, teda pokud vim, je pouze malounko jina palubovka (zapalovac atd.)...ne ze by se mi teda nelibila nova modelovka 2001 (konkretne verze Trend), ale kdo by kupoval novy auto, ze?... -
« Re: spotreba???
to Richard: no fajn, takze od novyho roku platis povinny ruco "jenom" 9 litru:)...tak to bych asi neprezil...a v mym pripade, kdyz najedu takovejch 70-80% ve meste (Praha) bych se asi stezi dostal na tvejch 11-12l...nicmene by me zajimalo, jak je to se spotrebou a vykonnosti u 1.8i a 2.0i...jestli se vyplati priplatit si na povinnym ruceni a na trochu vic benzinu a zvolit 2.0...2.5 V6 proste pro me nema vyznam...ale verim, ze zatah motoru je urcite perfektni...a taky me dost stve, ze je vetsinou nejvyssi vybava jen prave u techto motoru:( docela bych uvital mondeo treba v kuzi:) -
« Re: spotreba???
no máš pravdu o pov.ručení mi ani nemluv ,protože obsah je 2580,ale mám hrozně rád tento stát a tak platím a platím
no s tou spotrebou ,je fakt,že po praze jezdím jeden den v týdnu a zbytek po jeseníkach a po moravě,ale když jsem měřil spotřebu po praze,tak to bylo tak 11-12l
jinak najezdím 6-7000 km za měsíc a prostě si nemůžu mondeo s v6 vynachválit a až si za dva roky budu snad kupovat novou plečku tak to bude zase mondeo se silným motorem a konečně už s automatem