Ford Mondeo (auto roku 1994)
pallas 12.04.01 10:24
« Re: Mondeo.....
Automobilka Ford je žalována o vysoké odškodné (iHNed 5.4.2001) Náhle vystřelený airbag v zaparkovaném a nenastartovaném voze Ford Mondeo těžce zranil šestiletou dívku.
VARŠAVA 5. dubna (ČTK) - K úrazu došlo v roce 1998. Náraz dnes osmileté Monice poškodil mozek, což mělo za následek celkové ochrnutí. Na osm dnů po úrazu se propadla do komatu. Přes řadu komplikovaných operací dívka dodnes vyžaduje celkovou rehabilitaci a stálou péči matky.
Rodiče žádají v přepočtu téměř pět miliónů korun odškodnění, kromě toho má firma uhradit náklady spojené s léčením a rehabilitací a platit doživotní rentu zhruba 14.000 korun měsíčně. Případem se zabývá soud v polském Rzeszówě.
Částka požadovaná za vážné zranění s doživotními následky není podle otce Moniky nijak vysoká, mimo jiné vzhledem k příjmům firmy. Současně připomněl, že zranění dívku připravilo o kontakt s vrstevníky, jakož i možnost získat plné vzdělání a práci, která by v budoucnosti mohla být zdrojem jejích příjmů.
Vynesení rozsudku se očekává 18. dubna.
« Mondeo 4x4
Dobří lidé, kdo by sháněl čtyřkolku Mondeo, jsem k dispozici. Jedná se o dovoz, ale auto nebylo bourané a má málo najeto - 40 tkm( servisní knížka vč, inspekčního sešitu). K pohonu slouží 2.0 Zetec, tažné na 1800kg samozřejmostí. Vzkaz všem milovníkům fordu :takhle vypadá čtyrkolka !!! tel:0737 - 731857 nebo majlujte na radim@sl.inext.cz -
« Nastartování motoru
Měl bych dotaz na všechny uživatele Mondea....párkrát se mi stalo, že po otočení klíčkem se vůbec nic nestalo. Startér se ani nepohnul. Musel jsem klíček otočit úplně doleva a startování opakovat. To třeba potom motor naskočil úplně bez problémů. Co se tam asi děje ?? Že by nčo se startérem nebo se snad hlásí imobilizér ??? nemáte někdo s tímto zkušenosti ??
Díky... -
« Re: Palivomer
No, nevim, jezdil jsem Escortem a dvěma Mondeama a palivoměr vždycky ukazoval O.K. Nebo ještě jinak - spíš měl tendenci strašit. Pamatuju,že u Escorta jednou vyjela ručička z červenýho na tý staně, co je nula, a pořád tam něco bylo. U Mondea jsem nikdy netankoval víc, než nějakejch 57 litrů (nádrž je, myslím, na 61) a to jsem měl pocit, že podle ukazatele už tam nic dávno nic není. -
« Re: Palivomer
To neni zrovna moc povzbuzujici odpoved. Zitra se na to maji podivat v jednom servisu a tak uvidim co mi reknou. Dam vedet jak to dopadlo. Dulezity je, aby to alespon 30 km pred tim nez to palivo dojde ta potvora zahlasila, ze si mam dotankovat. Takhle jsem uz zustal dvakrat na suchu a moc fajn to neni. Krom jineho, mam pocit ze si to posledni dobou bere vic paliva nez by melo. Prumer je 8.05 nafty. -
« neco bych mel
podarilo se mi ukoristit fordackej CDrom, kterej beha i bez hardwarovyho klice,
obsahuje
Okay. Ford cd contains the following information on;
Escort
Update Bulletins
Vehicle System Testing Manuals
Wiring Diagrams
Systems Overview
Component Index with sensor wiring diagrams
Fuel Injection Diagrams
etc etc etc
zatim to jeste nemam fyzicky v CR (cd je stale v UK) a ani kolik za to prekupnikovi dam, nicmene kdyby jste nekdo pak mel zajem az to tu bude tak neni problem