Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

02.07.01  14:32

« Mondeo 2.0 CLX kombi automat rok 93

Přečetl jsem si příspěvky v této diskuzi a po své "krátké" zkušenosti s tímto vozem musím s řadou z nich souhlasit:
    interiér: sedačky nic moc, na pravé straně palubky vyskočený plast zpod mřížky ofuku (viděl jsem to i jinde a je to fakt hnus, nakonec jsem tam tu mřížku musel nalepit natvrdo);
    palivoměr: polovina rozsahu ukazatele odpovídala zhruba 3/4 nádrže;
    spotřeba: i na to, že šlo o automat, se mi zdá průměrných 10,5 litrů (celkový průměr za 1,5 roku) trochu moc;
    výkon motoru: do 4000 otáček lenoch línej, pak jako politý živou vodou.
    Nakonec šel pryč protože odešla aut. převodovka.
    Celkově to bylo hezké, pohodlné auto, ale s W124, který ho nahradil, se to nedá srovnávat. Sice je to drahý špás, ale jezdí o 2 litry méně (objem 2,2 ale bohužel manuál), interér je propracovanější a odpružení je úplně o něčem jiném a to nemluvím o takových "drobnostech" jako je elektrické dovírání pátých dveří.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.01  12:28

« Re: klepani

silentbloky nebo čepy.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.01  07:40

« klepani

Zacalo se mi ozivat pri jizde takove nepravidelne klepani od predni i zadni napravy. Kamos rikal, ze budou nejspis v tahu silenbloky u ramen. Nemate s tim nekdo nejakou zkusenost. Mondeo Combi 94'
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:18

« Re: Prosím radu,

Byl to přihnutý ochranný plech k výfukovému potrubí v jednom ohybu, taková blbina, ještě že jsem nejel do servisu.
    Je fajn, že diskuse k Mondeu nevázne, mějte se všichni pohodově.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  22:36

« Re: Maximálka

ozvu neboj. ale dejte mi cas na novy tlumice, plavu jak krava a neni cas je menit :)

jinak fodry jsou drzky, dybych tu mel vypravet co vsechno si nechal libit taunus z 76tyho roku ... ;)
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.01  14:42

« vymena motoru

Uz nekdo zkousel vymenit Zetec 1.6 66kW za 1.8?Mam na mysli spis technickou stanku veci,shodnost puvodni prevodovky a elektriky,administrativni stranka je podruzna.Ta 1.6 neni spatna,ale silnejsi je holt silnejsi a resit to tuningem,tady prijde kazdy konik neumerne draho.Navic nektere 1.8 mely uz z fabriky 96 kW,to uz by bylo prijatelne.
    Diky za kazdou radu.
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.01  09:28

« Prosím radu,

na kombíku 1,8i se mi při prudším projetí pravotocivé zatáčky ozývá silný plechový zvuk (skřípot), mám dojem, že je to z prostoru pod středním tunelem a že to ustupuje spolu se zatížením. Zítra se chci mrknout zespodu, nemáte někdo nějaký tip. Díky a mnoho bezproblemových KM.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.01  07:55

Pokud chcete varování, kam nejezdit, tak tady přispívám jednou z vlastní zkušenosti: Ford Autospol Zlín na Výsluní. Kluci, jenom tam ne. Minulej týden mi tam měnili klíňák na Galaxy 2.0 a po 3 ( ! ) hodinách jsem je od toho vyhnal a udělal jsem si to sám. Ti parchanti po mně ještě chtěli zaplatit demontáž deklů z podmotoru a kola. Ale jinak nic ve zlém, kluci na jejich saloně jsou naproti tomu špicový.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  22:25

to tomcat: blize info poslu mail. to all: Ford je drzkak, s ruplym cepem na na poloose kdy v Parizi Francouzi kroutili hlavama ze to jako nemohlo dojet a ze jako do Prahy zpet nemam sanci - dojel jsem.... K.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  21:24

to Karta: Prozradíš, kam s tím jezdíš? Abych věděl, kam to nedávat. Co to znamená, ze jsi jel na jednu poloosu? Že to pohánělo jenom jedno kolo? Přeju Tvojemu ST brzké uzdravení.
    T.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  20:02

to tomcat: pravda, pri 250km/h clovek nema moc cas zkoumat pristrojovku :). Az budu mit STcko vylecene (hrabal se v tom jeden Ford dealer a spatne nazpatek cosi prisrouboval v ulozeni prevodovky, takze jsem jel jen na "jednu" poloosu.... dojizdel a hlavne dojel... potupne s Parize cca 1000km rychlosti 130km/h max....) tak zkusim testy. Jestli se teda KS ozve.
    T.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  17:18

« Re: Je to možný?

Asi to je jak kdy. Na Mondeu, co jsem měl před ST, jsem najezdil asi 80.000 Km a ani jsem nevěděl že tam nějaký kotouče jsou. Prostě to jenom dobře brzdilo.
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.01  16:18

« kombi 1.8

Tak se mi konečně podařilo koupit Mondeo. Je to r.v. 94, naj. 95 tis., a po výměně náplní a rozvoďáků mě vyšlo na 150 tis. Vypadá skoro jako nový, ale trochu mě překvapil motor. Zdá se mi, že je potřeba ho dost točit, ve 170km jsem byl na 5 tis. otáček. Je to normální? Jezdil jsem předtím v Renaultu 25, 2.2i a tomu bylo jedno jaký tam byl rychlostní stupeň, stejně se rozjel, u Mondea musím dost často řadit, aby se trochu hejbalo. Jinak musím uznat, že jízdní vlastnosti jsou super, sedí to jako přibitý.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  14:27

To Magnat: jenom to ne! Verze s bubnama sice hůř brzdí a celkově je vhodná spíš pro klidné důchodce, ale kotoučové brzdy vzadu nemá Mondeo příliš šťastně vyřešené. To raději trpělivě vyměňuj přední kotouče a buď rád, že jsi rád.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  14:24

Náchylnost k destrukci kotoučů o Mondea a posledních Sirek je myslím celkem známá závada. Není problém měnit zkroucené kotouče co 20.000km ( moje osobní zkušenost ) Ford v Německu na tento nepříliš lichotivý fakt reagoval svého času tak, že při garančce při výměně obložení měnil i kotouče a zákazník platil jenom práci. Je potřeba si uvědomit, jak těžké auto je. Co se dílů týká, kotouče od Motorcraftu se kroutí úplně stejně jako druhovýroba, takže v tomto případě bych radil nákup u náhradních výrobců, sada se dá pořídit od nějakých 1100,-.Záleží taky na použitém obložení, osobně se mi osvědčily desky od Textaru. Na kroucení kotoučů má taky vliv nerovnoměrné opotřebení, kdy směrem od obvodu k ose otáčení může být rozdíl až 2-3 mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.06.01  07:39

to Karta: Já nevim, jestli to bylo přesně 250, v tý rychlosti jsem neměl čas tak moc čumět na tacho. Fakt je, že otáčky došly až na omezovač. V těch ST, co jsi potkal, jsem nebyl, mám modrej hatchback.
    T.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.01  21:40

« Re:

ST 220 jsem okouknul na autosalonu v Brne, vybavoval jsem se tam s Ford chlapkem a pry jeste posle vice info. Jinak je to 3l, V.6 220K. Rozdily? Oproti ST200 interier kuze vsude, vyhrivana. Jinak z vnejsku nic moc upravy. Prodej koncem roku tak za 1.200.000Kc. Tak za 550.000Kc jako predvadecku s max 30.000km/1 rok bych to trebas bral :).
    Spis se mi tam zamlouval Fokus RS.
    K.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.06.01  21:36

To tomcat: Keyser_Soze su vubec neozval.... Mimochodem ja jsem mel maximalku 250km/h ale nebyla omezena omezovacem ale spis proste vic uz to nejede...:). Ted je muj uzasny ST Fixed Or Repair Daily porouchan.... a bude snad ready koncem pristiho tydne na pripadne testy. BTW: dneska jsem jel odpo. z Olomouce smer Praha a potkal cestou 2 ruzna stribrna STcka, sedany, z prazskou SPZ. Nahoda - tech aut je jen 23 v CR.... Karta.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.01  09:58

a co vymenit vzadu bubny za kotouce, nevite, co to muze stat a co vsechno to obnasi? (na r.v.93)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  11:22

Problem stareho Mondea je v tom, ze ma tazky predok a vzadu su kotuce tusim az od objemu 2.0, takze tie predne kotuciky pri trochu razantnejsej jazde nestihaju. V novom modeli sa uz vyrobca poucil, vpredu su vacsie kotuce a vzadu su kotuce aj s najslabsimi motormi. Inac brzdy nie su problem len u stareho mondea, ale aj u VW - stary passat, golf. Tie mali dokonca len plne kotuce.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…