Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Re: el.stahovani oken
Ptal jsem se v jednom servisu, na kolik by preslo predelani manualniho stahovani prednich oken na elektriku a bylo mi receno. ze i s original spinacema a montazi to vyjde na 2000 za dvere. Tak nevim jestli to nevyjde lip, nez to shanet po vrakaci a pak doufat, ze to bude bez problemu fungovat. -
« el.stahovani oken
napadlo me, ze bych mohl nekde na vrakaci (za babku) sehnat mechaniku a tlacitka na stahovani prednich oken - mate nekdo zkusenost s montazi, nebo se mam na to vykaslat-je k tomu potreba jeste nejake rele nebo tak neco?
a jestli nahodou ta mechanika nezabira ve dverich vic prostoru ze repro, nebot by se mi to tam nemuselo vsechno vejit (mam totiz v prednich dverich 3-pasm.ovaly 6x9":) -
« Re: Ford support Evropa
To: smudla, tomcat. No asi mate pravdu - koneckoncu za ty prachy te asistenci odpovida tak mozna to, ze je mozne nekam zavolat a tam si popovidat o problemu.....
Dik za info. Nejlepsi cesta je opravdu mit dopredu vytipovane mistni podminky atd. pro pripad poruchy nebo havarie.
btw: zkusim zalozit nove tema na DAS. Mam na tom 2 auta, zatim jsem nic nepotreboval, ale jestli to opravdu funguje a neplatim to zbytecne.
Cau. K. -
« Re: Ford support Evropa
to Karta: když jsem psal "řvát", myslel jsem samozřejmě "eskalovat" - u řady lidí je to ekvivalentní. Mám tam pořád ty samý gumy, co tam byly původně, myslím, že se to jmenuje Conti Sport Conatct. Mám pocit, že držej skvěle na suchu i mokru, dokonce i na sněhu to jde líp, než by napovídal jejich vzorek (ověřeno v praxi, když jsem přezul na letní moc brzy). Jenom mi příjdou dost hlučný. To ale může být jednak daným rozměrem a jednak tím, že je auto celkem tichý a při normálních tychlostech tam není, kromě gum (zejména na betonu), nic moc jinýho slyšet. T. -
« Re: Ford support Evropa
S Ford Assistance mám 2 zkušenosti, obě silně negativní. Ve Vídni do mého Mondea vlítla ženská z vedlejší cesty a pohnula mi závěsem LP kola, auto bylo tudíž nepojízdné. Rakouský Ford po zjištění že jsem Čech, mi doporučil žluté anděly, kteří chtějí platit cash a potom se to srovná doma u dealera. Tolik peněz jsem neměl a tak jsem nažhavil linky do Čech, kde mám naštěstí známé ve Fordu Zlín, ti zkoušeli všechno možné i nemožné, ale protože asistence v noci u nás nefunguje, tak pro mě hnali odtahovku do Vídeňského nového města až ze Zlína - ještě že to bylo relativně blízko.
Druhá zkušenost je čistě tuzemská, kdy kamaráda s Galaxy natlačili policajti při předjíždění do trolejbusu, zhruba tak ve 2.00 ráno. Telefon na asistenci sice fungoval, ale ta pí.. v Praze mi nebyla schopná říct, kdo na Moravě je schopný v tuto dobu odtáhnout nepojízdné auto a hlavně který dealer ho převezme. Naštěstí nás osvítil spásný nápad zkusili jsme VW asistenci ( Galaxy = Sharan ) a ti přijeli během 20-ti minut a auto bez problémů odvezli do servisu malého dealera VW/Seat kousek za Uh.Hradiště. Výše jmenovaní známý od Fordu mi neoficiálně naznačili, že asistence stojí všeobecně stojí za ...., všem kdo jezdí hodně ven, doporučuju pořídit si kreditní sešit autoklubu s asistencí zahraničních autoklubů. -
« Re: Ford support Evropa
to tomcat: O tech asistencnich sluzbach Ford jen basni. Podle me by tu gumu privezli nejblizsim trajektem :). Myslim, ze nemam potrebu na nikoho rvat, ale nejlepsi obrana je utok. Nejenom u aut - servisy atd. tomu tak je, ale dost se spoleha na vetsinu slabsich povah, kterase radeji poleka, zaplati a hotovo... Ze svy branze vim jak eskalovat veci a kdyz ma clovek -pravdu-, tak vetsinou vyhraje. Nejak jsem to rozkecal na jine tema, ale to ALL bacha na leasing atd. Vetsina lidi si ani neprecte poradne, neporadi se s pravnikem co se tam pise atd. a v pripade totalky, kradeze je pruser....
Jinak na Korzice sem tam byvaj velice -spatny- cesty, prijezdovka do campu pres ostrou sut byla otazkou loterie kdy se co stane a guma se holt podelne prorizla a hotovo... Jinak co tam vlastne mas? Ja jezdim na GoodY F1,cena 6853Kc za kus = ted jsem ji platil...... Kartus. -
« Re: Ford support Evropa
to karta: No třeba by to i fungovalo, co člověk ví, co se věchno může stát. Já jsem Tě jenom chtěl utěšit, že jsi možná s tou asistenční službou neudělal až takovou chybu - kdybys jí měl zaplacenou a nefungovala, sralo by tě to všechno ještě víc. Na druhý straně bys měl alespoň číslo, na který bys mohl volat a řvát, že to nefunguje. Btw, co jsi vlastně STčku prováděl, že šla guma do....? -
« Re: Ford support Evropa
to Karta: A ty si myslíš, že když bys měl tu slavnou asistenční službu, že by ti na Korsiku přivezli tu gumu vrtulníkem, nebo co? To bych si na to koupil lístek do první řady :o)))))
Jednou jsem takovou asistenční zkoušel (nebyl to Ford), no, nebudu raději popisovat detaily. Nakonec to dopadlo tak, že ST posloužilo jako náhradní vozidlo a já jsem se s rozbitým autem doplazil do Prahy.
« Ford support Evropa
To All. Tak jsem byl s Mondeo STckem ted 2x po sobe ve Francii (Pariz, Korzika) v kratkem sledu dovolena a moje osobni zkusenosti se supportem v tomto kraji jen tak obecne Ford Mondea je znacne negativni. Takhle mit Renolta, Citrona co Pezota - no problem. Kupodivu ale jezdi dost Fokusu. Napr. na cele Korzice neni mozne sehnat nahradni gumu za prorazenou a znackove servisy Ford v Parizi bere na opravy -ne vymena zarovky- s cekackou 4tydny. Takze doporucuji si prikoupit Ford assistance, pokud-li nekam ven jedete, ja to bohuzel nekoupil abych "usetril".
KS: posli konecne ten mejl kontakt a dohodnem se.
Kartus. -
« Re: Alu na Mondeo
rozmer rafku: 6Jx15 nebo 6,5Jx15 nebo 7Jx15 (doporucuju to posledni - cim sirsi rafek, tim lepsi...mj.6 a 6,5 jsou jen originaly, ty uz se skoro nedelaj), jinak roztec der: 4x108 mm (mrkni na www.autokola.cz - aplikacni katalog, tam najdes i primo doporucovany kola na Mondeo) -
« Re: tacho
aha tak to je vazne divny, protoze mezi obvodama tech gum je asi 3% rozdil presne jak rikas.
takze zaprvy bejt tebou si zjistim jak je delanej nahon tachometru, jestli to je elektricky (jako v mym aute) tak je blby cidlo na prevodovce a pomalu odchazi. novy stoji cca 2500. Je to celkem obvykla chyba a takhle se projevuje ze zacatku (meri min ze si toho clovek sotva vsimne) Skus pozorovat rucicku pri akceleraci jestli nedela nejaky skoky nebo se nekdy nechveje.
ad test/cejchovani tachometru - obvykle (ne vzdy) na fordackejch tachometrech najdes dve tecky nekde u 35kmh dalsi dve u 75 a pak u 110 dycky tak v rozsahu cca 8kmh (musel bych se skocit do auta mrknout) Tyhle tecky jsou jen na tech elektrickejch a slouzi pro servisni diagnostiku. V servisu maj nejakej kram kterej napoji misto prevodovky a tak to zkoumaj.
no moc sem ti nepomoh :)