Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

10.08.01  13:43

« Re: el.stahovani oken

Ptal jsem se v jednom servisu, na kolik by preslo predelani manualniho stahovani prednich oken na elektriku a bylo mi receno. ze i s original spinacema a montazi to vyjde na 2000 za dvere. Tak nevim jestli to nevyjde lip, nez to shanet po vrakaci a pak doufat, ze to bude bez problemu fungovat.
  • 00 Reagovat !

foto

10.08.01  12:58

« el.stahovani oken

napadlo me, ze bych mohl nekde na vrakaci (za babku) sehnat mechaniku a tlacitka na stahovani prednich oken - mate nekdo zkusenost s montazi, nebo se mam na to vykaslat-je k tomu potreba jeste nejake rele nebo tak neco?

a jestli nahodou ta mechanika nezabira ve dverich vic prostoru ze repro, nebot by se mi to tam nemuselo vsechno vejit (mam totiz v prednich dverich 3-pasm.ovaly 6x9":)
  • 00 Reagovat !

foto

02.08.01  20:44

« 16" na Mondeo

Nazdarek. Shanim nejaky jety,levny, ale pekny 16" ALU rafky na Mondeo, Fokusa. Kdyz budete o necem vedet do posty (karta@marias.cz). Diky. K.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  20:42

« Re: Ford support Evropa

To: smudla, tomcat. No asi mate pravdu - koneckoncu za ty prachy te asistenci odpovida tak mozna to, ze je mozne nekam zavolat a tam si popovidat o problemu.....
    Dik za info. Nejlepsi cesta je opravdu mit dopredu vytipovane mistni podminky atd. pro pripad poruchy nebo havarie.
    btw: zkusim zalozit nove tema na DAS. Mam na tom 2 auta, zatim jsem nic nepotreboval, ale jestli to opravdu funguje a neplatim to zbytecne.
    Cau. K.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.01  15:10

« Re: Alu na Mondeo - magnat

diky pane ! Jdu na to ...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  09:00

to smudla: přesně takhle fungovala ta asistnence, co jsem o ní psal. Dovolat se na dispečink - to fungovalo. Sehnat účinnou pomoc v neděli - to ne. A to bylo to auto jakž takž pojízný, takže ani nemuseli jezdit.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  08:56

to Karta: když jsem psal "řvát", myslel jsem samozřejmě "eskalovat" - u řady lidí je to ekvivalentní. Mám tam pořád ty samý gumy, co tam byly původně, myslím, že se to jmenuje Conti Sport Conatct. Mám pocit, že držej skvěle na suchu i mokru, dokonce i na sněhu to jde líp, než by napovídal jejich vzorek (ověřeno v praxi, když jsem přezul na letní moc brzy). Jenom mi příjdou dost hlučný. To ale může být jednak daným rozměrem a jednak tím, že je auto celkem tichý a při normálních tychlostech tam není, kromě gum (zejména na betonu), nic moc jinýho slyšet. T.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  08:10

S Ford Assistance mám 2 zkušenosti, obě silně negativní. Ve Vídni do mého Mondea vlítla ženská z vedlejší cesty a pohnula mi závěsem LP kola, auto bylo tudíž nepojízdné. Rakouský Ford po zjištění že jsem Čech, mi doporučil žluté anděly, kteří chtějí platit cash a potom se to srovná doma u dealera. Tolik peněz jsem neměl a tak jsem nažhavil linky do Čech, kde mám naštěstí známé ve Fordu Zlín, ti zkoušeli všechno možné i nemožné, ale protože asistence v noci u nás nefunguje, tak pro mě hnali odtahovku do Vídeňského nového města až ze Zlína - ještě že to bylo relativně blízko.
    Druhá zkušenost je čistě tuzemská, kdy kamaráda s Galaxy natlačili policajti při předjíždění do trolejbusu, zhruba tak ve 2.00 ráno. Telefon na asistenci sice fungoval, ale ta pí.. v Praze mi nebyla schopná říct, kdo na Moravě je schopný v tuto dobu odtáhnout nepojízdné auto a hlavně který dealer ho převezme. Naštěstí nás osvítil spásný nápad zkusili jsme VW asistenci ( Galaxy = Sharan ) a ti přijeli během 20-ti minut a auto bez problémů odvezli do servisu malého dealera VW/Seat kousek za Uh.Hradiště. Výše jmenovaní známý od Fordu mi neoficiálně naznačili, že asistence stojí všeobecně stojí za ...., všem kdo jezdí hodně ven, doporučuju pořídit si kreditní sešit autoklubu s asistencí zahraničních autoklubů.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  22:19

to tomcat: O tech asistencnich sluzbach Ford jen basni. Podle me by tu gumu privezli nejblizsim trajektem :). Myslim, ze nemam potrebu na nikoho rvat, ale nejlepsi obrana je utok. Nejenom u aut - servisy atd. tomu tak je, ale dost se spoleha na vetsinu slabsich povah, kterase radeji poleka, zaplati a hotovo... Ze svy branze vim jak eskalovat veci a kdyz ma clovek -pravdu-, tak vetsinou vyhraje. Nejak jsem to rozkecal na jine tema, ale to ALL bacha na leasing atd. Vetsina lidi si ani neprecte poradne, neporadi se s pravnikem co se tam pise atd. a v pripade totalky, kradeze je pruser....
    Jinak na Korzice sem tam byvaj velice -spatny- cesty, prijezdovka do campu pres ostrou sut byla otazkou loterie kdy se co stane a guma se holt podelne prorizla a hotovo... Jinak co tam vlastne mas? Ja jezdim na GoodY F1,cena 6853Kc za kus = ted jsem ji platil...... Kartus.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  16:37

to karta: No třeba by to i fungovalo, co člověk ví, co se věchno může stát. Já jsem Tě jenom chtěl utěšit, že jsi možná s tou asistenční službou neudělal až takovou chybu - kdybys jí měl zaplacenou a nefungovala, sralo by tě to všechno ještě víc. Na druhý straně bys měl alespoň číslo, na který bys mohl volat a řvát, že to nefunguje. Btw, co jsi vlastně STčku prováděl, že šla guma do....?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  12:02

No myslim si to ze by si nejak poradili. Pravda, zkusenosti s asistencni sluzbou nemam - je mozny, ze je to jen lakyrka a v praxi nefunguje. K.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.01  10:07

to Karta: A ty si myslíš, že když bys měl tu slavnou asistenční službu, že by ti na Korsiku přivezli tu gumu vrtulníkem, nebo co? To bych si na to koupil lístek do první řady :o)))))
    Jednou jsem takovou asistenční zkoušel (nebyl to Ford), no, nebudu raději popisovat detaily. Nakonec to dopadlo tak, že ST posloužilo jako náhradní vozidlo a já jsem se s rozbitým autem doplazil do Prahy.
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.01  23:30

« Ford support Evropa

To All. Tak jsem byl s Mondeo STckem ted 2x po sobe ve Francii (Pariz, Korzika) v kratkem sledu dovolena a moje osobni zkusenosti se supportem v tomto kraji jen tak obecne Ford Mondea je znacne negativni. Takhle mit Renolta, Citrona co Pezota - no problem. Kupodivu ale jezdi dost Fokusu. Napr. na cele Korzice neni mozne sehnat nahradni gumu za prorazenou a znackove servisy Ford v Parizi bere na opravy -ne vymena zarovky- s cekackou 4tydny. Takze doporucuji si prikoupit Ford assistance, pokud-li nekam ven jedete, ja to bohuzel nekoupil abych "usetril".
    KS: posli konecne ten mejl kontakt a dohodnem se.
    Kartus.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.01  09:37

« Re: Alu na Mondeo

rozmer rafku: 6Jx15 nebo 6,5Jx15 nebo 7Jx15 (doporucuju to posledni - cim sirsi rafek, tim lepsi...mj.6 a 6,5 jsou jen originaly, ty uz se skoro nedelaj), jinak roztec der: 4x108 mm (mrkni na www.autokola.cz - aplikacni katalog, tam najdes i primo doporucovany kola na Mondeo)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.01  21:31

« Alu na Mondeo

Chtel bys si koupit nejake Alu na Modeo 99 . Jake je presne oznaceni rafku, aby se tam vesel - v 15-ti palcich. Pneu mam 15-195/65 tusim. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.01  17:49

« Re: Ford Horak

Nechci tvrdit, ze to Horakovi preju, ale ma osobni zkusenost s timto prodejcem je opravdu znacne negativni. I to co jsem si u nich nechal servisovat, jsem si musel nechat predelat u jineho servisu :(( Cimz se vse jeste prodrazilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.01  07:59

« Re: tacho

Posledních pár dní jsem hodně jezdil a tak jsem měl čas změřit, kolik mi to (ST200, 17/45/215) proměřuje. Chyba je při 150 jen asi 4%. Myslel jsem, že to bude víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.01  12:31

« Re: Ford Horak

Taky ted Fordove sebrali Horakovi glejt na prodej i servis. Nepsali duvod ale asi bylo hodne podobne postizenych.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  13:34

hmmm, tak to asi el.nebude, je to Mondeo 1.6i 16V '93, takze se asi na to vykaslu...zas az tak to nevadi:)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.01  13:25

aha tak to je vazne divny, protoze mezi obvodama tech gum je asi 3% rozdil presne jak rikas.

takze zaprvy bejt tebou si zjistim jak je delanej nahon tachometru, jestli to je elektricky (jako v mym aute) tak je blby cidlo na prevodovce a pomalu odchazi. novy stoji cca 2500. Je to celkem obvykla chyba a takhle se projevuje ze zacatku (meri min ze si toho clovek sotva vsimne) Skus pozorovat rucicku pri akceleraci jestli nedela nejaky skoky nebo se nekdy nechveje.

ad test/cejchovani tachometru - obvykle (ne vzdy) na fordackejch tachometrech najdes dve tecky nekde u 35kmh dalsi dve u 75 a pak u 110 dycky tak v rozsahu cca 8kmh (musel bych se skocit do auta mrknout) Tyhle tecky jsou jen na tech elektrickejch a slouzi pro servisni diagnostiku. V servisu maj nejakej kram kterej napoji misto prevodovky a tak to zkoumaj.

no moc sem ti nepomoh :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…