Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Re: Servis
Jak to tak kolem a kolem slysim.....muzete vsichni kdo tohle ctete, napsat neco o servisech kam chodite ?? Nekde preci jsou slusni ne ?? Tak k tem "svinim" proste nebudeme chodit a hotovo !!
Nevim jak ostatni, ale ja znam jen Horak 3H...hodnotim -milion (svinak ex tridy) a Valousek..tomu jsem stale verny. Nevim jestli ostatni mate nejake negativni zkusenosti s timto servisem, ja zatim ne. A co VY ?? -
« Re: Servis
Koupil jsem Escorta v r 1998 u Auto Hale. Děs a hrůza! Při 15000km mi nenašli tekoucí posilovač řízení, když jsem jim to řekl, tak jim 3týdny trvalo, než ho sehnali a když ho namontovali tak neutáhli matky na tyčích řízení a tyč volantu usadili na zuby. To jsem zjistil až když mi za jízdy ve volantu ruplo a měl najednou vůli 20stupňů. Opravovali mi to u auto Beni a zvorali to tam úplně stejně. -
« Re: kombi 1.8
Mám od 3/2001 Mondeo 1.8 EFi combi na 16" kolech. Motor se mi chová přesně tak, jak popisujete. Pokud ho držíte do 4tisíc tak se mu nechce moc táhnout, pokud ho stále držíte nad 4tis., tak ožije a jede velmi slušně (bohužel na úkor spotřeby). Jinak 1.8 je na Mondeo trochu slabá a Ford motory mají malý moment v nízkých otáčkách. Proto je nutné i na dálnici často jezdit nad 5tis. otáček. Spotřebu mám okolo 10L ve městě a 7,5 mimo. Mondeo 2.0 se chová podobně jen má otáčky o něco níže a tím působí dojmem tiššího vozu. -
« Mondeo 1.8 trend combi r.v.2000
V březnu 2001 jsem zakoupil Mondeo 1.8 combi (benzin) v provedení Trend s litými koly 205/50 16". Hned při předání se objevilo špatné usazení dveří a oken a pískání při rychlosti nad 100km. Po cca 1.týdnu jsem zjistil, že je vyplavená polovina vozu protože ve výrobě zapoměli na nějakou záslepku v podběhu. Dále následovaly tyto závady: vylezlá lišta krytí předního okna, vrzající LP okno, nefunkční ventilace, nespolehlivé dálkové ovládání (chodí do cca 3m od vozu), chybějící plastové krytky, špatné řazení II.stupně, vrzající sedačky, odpadávající potažení zadních sedadel, odskakování vozu na nerovnostech a nyní tekoucí čerpadlo posil.řízení. Dále mám spotřebu mimo město stále nad 7,5L a ve městě nad 10L. Nejezdím nijak divoce. Také se mi zdá podvozek a sedačky mnohem tvrdší jak Mondeo z let 93-98. Nedá se s tím moc jezdit. Máte někdo podobný vůz a pokud ano jaké máte zkušenosti. Ford Motor Company se stále vyhýbá odpovědi a stále jen opravuje. Nevíte někdo o možnosti náhrady tlumičů za jiný měkčí typ od jiného výrobce? Při rychlosti nad 80km/h je cítit každý kamínek. Při ryclosti nad 145km/h pak celá přední náprava vibruje v 3sec intervalech. Neznáte někdo řešení?
Díky -
« Mondeo 1.8 trend combi r.v.2000
V březnu 2001 jsem zakoupil Mondeo 1.8 combi (benzin) v provedení Trend s litými koly 205/50 16". Hned při předání se objevilo špatné usazení dveří a oken a pískání při rychlosti nad 100km. Po cca 1.týdnu jsem zjistil, že je vyplavená polovina vozu protože ve výrobě zapoměli na nějakou záslepku v podběhu. Dále následovaly tyto závady: vylezlá lišta krytí předního okna, vrzající LP okno, nefunkční ventilace, nespolehlivé dálkové ovládání (chodí do cca 3m od vozu), chybějící plastové krytky, špatné řazení II.stupně, vrzající sedačky, odpadávající potažení zadních sedadel, odskakování vozu na nerovnostech a nyní tekoucí čerpadlo posil.řízení. Dále mám spotřebu mimo město stále nad 7,5L a ve městě nad 10L. Nejezdím nijak divoce. Také se mi zdá podvozek a sedačky mnohem tvrdší jak Mondeo z let 93-98. Nedá se s tím moc jezdit. Máte někdo podobný vůz a pokud ano jaké máte zkušenosti. Ford Motor Company se stále vyhýbá odpovědi a stále jen opravuje. Nevíte někdo o možnosti náhrady tlumičů za jiný měkčí typ od jiného výrobce? Při rychlosti nad 80km/h je cítit každý kamínek. Při ryclosti nad 145km/h pak selá přední náprava vybruje v 3sec intervalech. Neznáte někdo řešení?
Díky -
« Ford Horak - jeste jednou
to "Corwin" : Ja si u horaka koupil mondeo pred tremi lety. podle "jejich" papiru nejdorsi znamka 3 na vyfuku (byl fakt spatnej) ale brzdy za 2. Za mesic jsem tam auto dal na prohlidku a najednou...brzdy jsou v katastrofalnim stavu, nelze opustit servis jen na vlastni nebezpeci atd...cena za opravu 10.000 + 6.500 za prohlidku. Nakonec to vytahli na 18.000,-. Hadal jsem se se vsema....a vyhadal jsem tak akorad velky kulovy !! Od tech dob chodim jenom k Valouskovi a jsem docela spokojenej. Jsou na mne velice slusni a myslim, ze me ani "nevokradaji". S Horakem nechci mit nic spolecneho....jedine co ma dobre je ten prodejni sklad dilu, ze nemusis na nic cekat az to dojde po objednani (kdyz si nevymyslis nejakou specialitu). -
« Re: el.stahovani oken
tak jsem tam vcera byl a zaver je nasledujici. Spinace a cela mechanika je original, jenom uz nedelaji pry nejaky slabsi typ motorku, tak ve finale je vse drazsi. tak mi to vcera rekli a hrozne se omlouvali, ze jiz nemohou sehnat levnejsi motorky. Cela sranda prijde i s praci na obe dve predni okna na 6700 Kc.