Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Výfuk na TD
Zdravím Vás všechny majitele Mondeii. Mondeo kombi TD r.v. 10/94 vlastním od 6/2000, kdy mělo najeto 80t. km a pravidelně jezdilo k Charouzovy do servisu. Od té doby jsem najel cca 25t. km. Spotřeba pořád 7l/100km. Kotouče jsem už také měnil :-). Ted mi ale odešel výfuk, tak sem ho zatim povařil, chystám výměnu, ale cca 8 000 kč se mi za něj dávat nechce. Při tom povařování sem vyhodil ten zadní tlumič a misto toho tam mám obyč rouru (nic se nezněnilo).Ted bych chtěl po vzoru známého(má BMW s TD) navařit za tu opletenou hadici obycějnou trubku o prumeru 5-6 cm bez žádnejch tlumičů. To Kamarádovo BMW má krásný zvuk.Tak se chci zeptat jestli nemáte někdo s něčim podobnym skušenosti? Ještě jedna drobnost na zadní nápravě při přejíždění nerovností něco vrže. Zvuk to ma takovej gumovej. Na co se mam zaměřit? Diky moc a omlouvám se, že jsem se tak rozepsal -
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
To kroutic: Jestli jde motor blbě, to by mě štvalo podstatně víc. Zkus změnit servis. Ta tvoje spotřeba mi nepřipadá tak strašná, takhle nějak se choval dvoulitr a v praxi to zas nemůže být takový rozdíl (i když spousta lidí tvrdí, že 1,8 nežere a 2,0 jo). Nakonec Mondeo v kombíku je už docelka velký auto a chtít po něm, aby jezdilo pod 7 v benzínu, mi připadá nerealistický. Druhá věc je, že by Ford rozhodně neměl psát do dokumentace bludy. -
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
to tomcat: Mimo město jezdím většinou 80 - 100km/h. Moc na to nešlapu, většinou využívám terén a z kopce vyřazuju. Obsazení je cca 230kg i se mnou. Zkusil jsem i sám jet okolo 90km/h, vyřazovat z kopce, velmi lehkou nohu, nevytáčet nad 3000tis/ot a přesto spotřeba neslezla pod 7,5. V dokumentaci je spotřeba 6,3l/100km. Nejvíc mně ale naštvala odpověd od Forda, kdy píšou, že v dokumentaci jsou zkreslené informace a že spotřeba je o 1l vyšší. Přesto nejsem této hodnoty schopen dosáhnout. Mám kamaráda s taxíkem Mondeo 1.8 sedan, staré asi 6let, najeto 280000km a fakt jezdí v Praze za 9L a mimo za 6L. A to jezdí docela svižně. Tan můj motor, když nastartuju, tak má kolísavé otáčky a divnej chod. Když se ohřeje tak ma cca 950ot. Někdy se ale za jízdy stane, že zůstanou otáčky na 1500 a nedostaneš je dolů. Dvakrát mi zůstaly viset na 4000. Tam pomohlo několikrát šlápnout na plyn (U půjčenýho Focusu se mi to stalo taky). A když přidáš tak motor škubne (ubere) a pak jde to otáček líně a zátah není rovnoměrný. Jako by se nemohl rozhodnout jestli pojede nebo ne. Když držís motor pod plným plynem, nedovolíš mu klesnout pod 4000ot a ni při řazení nepostíš úplně plyn, tak to pak jede. Ale jak to necháš klesnout, tak se nechce rozběhnout. Mám Polo 1.3 a to Mondeu bez problémů ujede. U něj se žádné takové problémy neobjevují. V servisu dali Mondeo na tester a vše bylo v pořádku. Nevím jak mám jezdit, jestli to radši vytáčet a jezdit na nižší stupeň nebo to držet v nižších otáčkách na pětku. Taky nevím, jestli můžu jet na 1500ot. Podle dokumentace je to povolené. -
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
Mam Mondeo 1.8 combi r.v. 2000 a stale resim s Ford Motor Company spotrebu. V Praze se pohybuju okolo 9,5 litru ale mimo mesto se nemuzu dostat pod 8,5. V papirech ma mimo mesto uvadenou 6,5 a ve meste 11,4. U Forda se krouti jak hadi a tvrdi, ze skutecna spotreba je o litr vyssi nez je v dokumentaci. Znami maji ale spotrebu s Mondeem mesto 9 a mimo mesto 6-7. I s 2.0 motorem a combi. Jakou mate spotrebu mimo mesto? -
« Re: ND
to magnat: No niečo na tom bude, že tam asi má byť ten kryt. Čo mám z vlastnej skúsenosti oveľa skôr vychladne ten motor po vypnutí, aspoň môj už po 30 minútach má teplotu pod normálom. Predtým som mal Oriona a ten mal teplotu v normále ešte aj po dvoch hodinách. Prajem veselý víkend. -
« Re: ND
no ja sem ten kryt rozbil pri bouracce-samozrejme ze asi nevadi, kdyz tam neni, ale na skodu urcite nebude (aspon trochu ochranis motor-hlavne v zime od soli a jinyho bordelu)...takze doufam, ze ho sezenu nekde pouzitej-novej totiz stoji asi 1,5tis., coz je docela drsny, za kousek plastu! -
« Re: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V 94-96
Teplotné čidlá odchádzajú na fordoch pomerne často. Potom ukazujú presne tak ako hovoríš. Mal som Oriona, teraz Mondeo to isté. U mňa ručička po naštartovaní stúpala plynule tak 3 mm nad hranicu (nad bielu časť), keď otvoril termostat tak klesla na 2 mm a pri ďalšom zohrievaní klesla na 1 mm až zopol ventilátor a vtedy stúpla zase na 2 mm (čo je proti logike). Vybral so ho, strčil do hrnca na šporák a meral. A pri zohrievaní blbol presne tak ako v aute - teda jeho odpror. Takže si kúp nové čidlo za 280 Sk a máš pokoj. Môj už ide presne tak ako má, stúpa až do stredu na chlp a pri výstupe tak 2 mm pod maximum, zopne vetrák a klesne na stred. Maj sa a nelám si s tým ďalej hlavu. -
« Re: Mondeo TD, 94
Montika jsem si koupil letos v lednu a od te doby to takhle rachta. Nejdriv jsem myslel, ze je to dano Medved Blockem, ktery jsem si tam nechal namontovat, ale v tom ten problem asi nebude. Domlouval jsem se s jednim znamym, ze se na to podiva behem mesice, tak ti dam vedet, jestli jsme na neco prisli. -
« Mondeo 2.0 16V spotreba
Aka vam vychadza spotreba 2.0 16V? Este by ma zaujimalo, ci tu niekto nema tento motor(alebo aj iny) s palubnym pocitacom; potreboval by som zistit, pri akych otackach dochadza k zastaveniu vstrekovania.(Idem dole kopcom 130 km/h mam zaradenu 5-ku a malo by to mat okamzitu spotrebu 0 l/100 km; otacky postupne klesaju, a zaujima ma pri akych otackach zacne vstrekovanie). Aspon by som potreboval potvrdit, ze nad cca 2000 ot/min to skutocne vypina vstrekovanie. -
« Re: ND
to: magnat. Taktiež nemám plastový spodný kryt motora, a čo pozerám na mondeá ten kryt som videl možno na jednom z desiatich. Asi sa to láme, čo som zisťoval, lebo je to naspodku a furt o niečo zavadíš pri parkovaní. Myslíš, že má nejaký valný význam ten kryt motora, aby si ďalej zháňal?