Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

12.10.01  15:16

« Ford CD Rom

to Keyser Soze: Ako to dopadlo s tým CD Rom FORD? Ak je na svete daj vedieť. fepa@post.cz
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.01  16:15

« Výfuk na TD

Zdravím Vás všechny majitele Mondeii. Mondeo kombi TD r.v. 10/94 vlastním od 6/2000, kdy mělo najeto 80t. km a pravidelně jezdilo k Charouzovy do servisu. Od té doby jsem najel cca 25t. km. Spotřeba pořád 7l/100km. Kotouče jsem už také měnil :-). Ted mi ale odešel výfuk, tak sem ho zatim povařil, chystám výměnu, ale cca 8 000 kč se mi za něj dávat nechce. Při tom povařování sem vyhodil ten zadní tlumič a misto toho tam mám obyč rouru (nic se nezněnilo).Ted bych chtěl po vzoru známého(má BMW s TD) navařit za tu opletenou hadici obycějnou trubku o prumeru 5-6 cm bez žádnejch tlumičů. To Kamarádovo BMW má krásný zvuk.Tak se chci zeptat jestli nemáte někdo s něčim podobnym skušenosti? Ještě jedna drobnost na zadní nápravě při přejíždění nerovností něco vrže. Zvuk to ma takovej gumovej. Na co se mam zaměřit? Diky moc a omlouvám se, že jsem se tak rozepsal
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  18:09

« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba

To kroutic: Jestli jde motor blbě, to by mě štvalo podstatně víc. Zkus změnit servis. Ta tvoje spotřeba mi nepřipadá tak strašná, takhle nějak se choval dvoulitr a v praxi to zas nemůže být takový rozdíl (i když spousta lidí tvrdí, že 1,8 nežere a 2,0 jo). Nakonec Mondeo v kombíku je už docelka velký auto a chtít po něm, aby jezdilo pod 7 v benzínu, mi připadá nerealistický. Druhá věc je, že by Ford rozhodně neměl psát do dokumentace bludy.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  13:34

ta spotreba mi pripada relativne odpovidajici, 230kg je dost, to je jako 3 osoby! Kolik to ma kombinovanou spotrebu? Ta je totiz vetsinou ta spravna +- 0,5 litru!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.10.01  13:10

to tomcat: Mimo město jezdím většinou 80 - 100km/h. Moc na to nešlapu, většinou využívám terén a z kopce vyřazuju. Obsazení je cca 230kg i se mnou. Zkusil jsem i sám jet okolo 90km/h, vyřazovat z kopce, velmi lehkou nohu, nevytáčet nad 3000tis/ot a přesto spotřeba neslezla pod 7,5. V dokumentaci je spotřeba 6,3l/100km. Nejvíc mně ale naštvala odpověd od Forda, kdy píšou, že v dokumentaci jsou zkreslené informace a že spotřeba je o 1l vyšší. Přesto nejsem této hodnoty schopen dosáhnout. Mám kamaráda s taxíkem Mondeo 1.8 sedan, staré asi 6let, najeto 280000km a fakt jezdí v Praze za 9L a mimo za 6L. A to jezdí docela svižně. Tan můj motor, když nastartuju, tak má kolísavé otáčky a divnej chod. Když se ohřeje tak ma cca 950ot. Někdy se ale za jízdy stane, že zůstanou otáčky na 1500 a nedostaneš je dolů. Dvakrát mi zůstaly viset na 4000. Tam pomohlo několikrát šlápnout na plyn (U půjčenýho Focusu se mi to stalo taky). A když přidáš tak motor škubne (ubere) a pak jde to otáček líně a zátah není rovnoměrný. Jako by se nemohl rozhodnout jestli pojede nebo ne. Když držís motor pod plným plynem, nedovolíš mu klesnout pod 4000ot a ni při řazení nepostíš úplně plyn, tak to pak jede. Ale jak to necháš klesnout, tak se nechce rozběhnout. Mám Polo 1.3 a to Mondeu bez problémů ujede. U něj se žádné takové problémy neobjevují. V servisu dali Mondeo na tester a vše bylo v pořádku. Nevím jak mám jezdit, jestli to radši vytáčet a jezdit na nižší stupeň nebo to držet v nižších otáčkách na pětku. Taky nevím, jestli můžu jet na 1500ot. Podle dokumentace je to povolené.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  11:45

to kroutic: Nepíšeš, jak jezdíš rychle a jak naloženej, takže těžko říct, jestli je 8,5 moc, nebo málo. Jinak těch 6-7 litrů u 2.0, to musej jezdit 90 po dálnici ve slabym provozu s větrem v zádech :o))))))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  11:36

« Re: Kouzlo

Ono je tam to počítadlo dojezdu dost na prd. Jednou se mi stalo, že tam bylo 0 km a ještě nesvítila ani oranžová kontrolka, to znamená, že tam bylo minimálně 8 litrů benzínu.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.10.01  00:00

Mam Mondeo 1.8 combi r.v. 2000 a stale resim s Ford Motor Company spotrebu. V Praze se pohybuju okolo 9,5 litru ale mimo mesto se nemuzu dostat pod 8,5. V papirech ma mimo mesto uvadenou 6,5 a ve meste 11,4. U Forda se krouti jak hadi a tvrdi, ze skutecna spotreba je o litr vyssi nez je v dokumentaci. Znami maji ale spotrebu s Mondeem mesto 9 a mimo mesto 6-7. I s 2.0 motorem a combi. Jakou mate spotrebu mimo mesto?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  22:55

« Re: Kouzlo

Nazdar, no kdovi, jaky je vlastne algoritmus vypoctu zbytku paliva (cidlo objemu, prutoku??). Kazdopadne +/- 30km bych tomu veril. Ale rozdil 60 - 500 je divny. Aspon u Fordu je vzdy nejaka mala rezerva navic, do Fikusa s 55l nadrzi jsem natankoval 56l.
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.01  12:45

« Kouzlo

Onehdy jsem měl už málo benzínu. PP ukazoval dojezd tak asi 60 km. Pak jsem zastavil, abych otevřel garáž a když jsem nastartoval, ukazovalo to přes 500, jako kdybych dotankoval. Má někdo podobnou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  10:40

« Re: ND

to magnat: No niečo na tom bude, že tam asi má byť ten kryt. Čo mám z vlastnej skúsenosti oveľa skôr vychladne ten motor po vypnutí, aspoň môj už po 30 minútach má teplotu pod normálom. Predtým som mal Oriona a ten mal teplotu v normále ešte aj po dvoch hodinách. Prajem veselý víkend.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.01  09:35

no ja sem ten kryt rozbil pri bouracce-samozrejme ze asi nevadi, kdyz tam neni, ale na skodu urcite nebude (aspon trochu ochranis motor-hlavne v zime od soli a jinyho bordelu)...takze doufam, ze ho sezenu nekde pouzitej-novej totiz stoji asi 1,5tis., coz je docela drsny, za kousek plastu!
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.01  10:22

« Re: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V 94-96

Teplotné čidlá odchádzajú na fordoch pomerne často. Potom ukazujú presne tak ako hovoríš. Mal som Oriona, teraz Mondeo to isté. U mňa ručička po naštartovaní stúpala plynule tak 3 mm nad hranicu (nad bielu časť), keď otvoril termostat tak klesla na 2 mm a pri ďalšom zohrievaní klesla na 1 mm až zopol ventilátor a vtedy stúpla zase na 2 mm (čo je proti logike). Vybral so ho, strčil do hrnca na šporák a meral. A pri zohrievaní blbol presne tak ako v aute - teda jeho odpror. Takže si kúp nové čidlo za 280 Sk a máš pokoj. Môj už ide presne tak ako má, stúpa až do stredu na chlp a pri výstupe tak 2 mm pod maximum, zopne vetrák a klesne na stred. Maj sa a nelám si s tým ďalej hlavu.
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.01  07:28

« Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V 94-96

V akej polohe ma byt rucicka teplomeru chladiacej kvapaliny v normalnej prevadzke? Mne sa to ustaly na pismene N z napisu NORMAL; ale zda sa mi, ze to je malo; ake mate skusenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  15:08

« Re: Mondeo TD, 94

to corwin: Vela zdaru a nech sa vam to podari. Čakám na vysledok.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.01  10:58

Montika jsem si koupil letos v lednu a od te doby to takhle rachta. Nejdriv jsem myslel, ze je to dano Medved Blockem, ktery jsem si tam nechal namontovat, ale v tom ten problem asi nebude. Domlouval jsem se s jednim znamym, ze se na to podiva behem mesice, tak ti dam vedet, jestli jsme na neco prisli.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  16:12

to Walker: Měl jsem 2.0 16V v kombíku dva roky. Žralo to 8 - 10 litrů. Průměr za zhruba rok, co jsem si to psal, byl 9,1 - 90% jízd byla Praha a rychlá dálnice. PP jsem tam neměl, takže nevím, kdy to přestávalo vstřikovat.....
  • 00 Reagovat !

foto

26.09.01  09:57

« Mondeo 2.0 16V spotreba

Aka vam vychadza spotreba 2.0 16V? Este by ma zaujimalo, ci tu niekto nema tento motor(alebo aj iny) s palubnym pocitacom; potreboval by som zistit, pri akych otackach dochadza k zastaveniu vstrekovania.(Idem dole kopcom 130 km/h mam zaradenu 5-ku a malo by to mat okamzitu spotrebu 0 l/100 km; otacky postupne klesaju, a zaujima ma pri akych otackach zacne vstrekovanie). Aspon by som potreboval potvrdit, ze nad cca 2000 ot/min to skutocne vypina vstrekovanie.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  09:30

to: magnat. Taktiež nemám plastový spodný kryt motora, a čo pozerám na mondeá ten kryt som videl možno na jednom z desiatich. Asi sa to láme, čo som zisťoval, lebo je to naspodku a furt o niečo zavadíš pri parkovaní. Myslíš, že má nejaký valný význam ten kryt motora, aby si ďalej zháňal?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.01  09:23

to corwin: Ako dlho je to u tvojho vozu? Už si sa pokúšal s tým niečo robiť? Ja som ho kúpil pred rokom a už to bolo tak. Neviem či s tým niečo robiť alebo nie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…