Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

05.11.01  15:11

« Re: to fepaRe: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V

Kde je to cidlo umiestnene v motorovom priestore? Mam 2.0 16V. Ma termostate su nejake kontakty, ale ked som ich odpojil, tak sa teplota nezmenila.
    Dik.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.01  07:30

« Pro majitele TD

Zdravim, mam dotaz, jak funguje takovy "vazmek" na vstrikovacim cerpadle, odkud mu jde hadicka az do turba. Zda se, ze to ma neco spolecneho s podtlakem, ale nam tam tudy tece nafta a kdyz je motor nastartovanej, a sundany gumovy kolinko mezi sanim a chladicem stlaceneho vzduchu, tak se tam objevuje nafta !!! v chladici stlaceneho vzduchu. A ne malo !!!. Ted jsem zapomel jak se tomu rika, ale v knizce Jak na to? se o tom moc nemluvi. Jde to z toho cerpadla nejak vymenit, nerad bych to urval a pak se divil, ze potrebuju novy cerpadlo ... Melo by to mit neco spolecneho mozna i s emisemi, nevim ...
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  11:24

« Re: Mondeo 2000

Odešla ventilační jednotka. Přestaly fungovat klapky. Je to podtlakové a zřejmě z výroby tam byla vada. Prý se musí vyjmout palubka, přeříznout vzpěra vyměnit a opět smontovat. Máte s tím někdo zkušenosti.
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.01  08:18

« Kola

Prosil bych o následující: jaké jsou přípustné ráfky a obutí na Mondeo v TD v 15" průměru.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.10.01  12:48

« Re: to fepaRe: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V

Kúpil som ho vo firme Marcobenz v Košiciach, ale určite ho majú aj iní predajcovia neznačkových ND na Fordy.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.10.01  01:24

Zatím nevím. Ale už je to zase horší. Výkon motoru je hodně citlivý na počasí. Občas má volnoběh na 750ot. a je ho chod je nerovnoměrný. Občas má volnoběh na 1500ot. Problém je hlavně při řazení z I. na II., pokud se totiž pustí plyn tak po přeřazení motor místo aby táhnul tak má propad a potom teprve zabere. Pokud se plyn nepustí a drží se na cca 1500ot, tak je to OK. Asi dodělám na plyn zařízení, které podrží plyn cca 5sec na 1500ot. Mám to na VW Polu a je to super.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.01  14:02

« to fepaRe: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V 94-9

Kde sa da kupit to cidlo za 280 Sk, ja som volal do Fordu a tam ho maju za cca 1100,- Sk. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  14:03

Co to udělalo se spotřebou?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.01  12:44

K Charouzovi. Měl jsem tam i lidi z Ford ČR, ale nedokázali se dohodnout, zda má můj vůz (je to Trend) tvrdší podvozek nebo ne. Nakonec mi tvrdili, že je úplně shodný s ostatními modely. Ted mi vyvážili kola (po 6té od března) a je to výrazně lepší). Taky asi něco udělali s motorem, protože se zklidnil a běhá mnohem líp.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  22:58

Podle me to kmitani muze zpusobit chybne vyvazeni kol, nakraple rafky atd. STcko Mondeo mi jede cestovne 240km/hod a nic nekmita. Fokus mi z niceho nic zacal "kmitat" vibrovat a hazet rizenim uz pri 100km/hod - po prevazeni kol zavada zmizela. Ale tod jen moje teorie. Karta.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.01  08:07

Jestli jsi to kupoval novy,tak asi nevim,ale u jetyho jsem po dlouhym patrani objevil,ze je malicko ohnuta poloosa.A to teprve kdyz jsem zvedl predek a nechal ho na 1 bezet,tak opisovala peknou elipsu.Co silentbloky?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.01  20:56

« Re: vrakoviste, kde maji neco na Mondeo?

jasan, asi teda koupim novej:(
  • « 00 Reagovat !

foto

18.10.01  15:45

Z toho, co píšeš, vyplývá, že máš nějakej speciápní kus. Trend s 16" by měl bejt tvrdší, má tvrdší odladění podvozku a nízký gumy taky měkkosti nepřidaj. Ale kmitat by to rozhodně nemělo (teda jestli to není zrovna ta speciální výbava). Ke komu s tím jezdíš?
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.01  15:20

« Mondeo 2000

Koupil jsem na jaře Mondeo 1.8 combi Trend, které bylo se spec výbavou a s elektrony 16". Jsou na tom pneu 205/50 16". Auto je velmi tvrdé, na nerovnostech poskakuje (je cejtit každá nerovnost). Od začátku v rychlostech od 140km/hod se rozkmitává přední náprava a dokonce kmitá celý volant ve svislém (!!!) směru až v 1cm amplitudě. Kmitání zesiluje a zeslabuje s periodou asi 3sec. Používal jsem Mondea v letech 1993-1998 a žádné se takto nechovalo. U Forda mi řekli, že je to normální (v rámci tolerance).
    Také jsem už musel nechat dvakrát opravovat disk, protože se skřivil.
    Máte někdo podobné zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  21:50

Jestli to je to vrakoviste proti meteorologické stanici tak ja teda moc nadšenej nebyl. Má to tam na muj vkus předražené a cena neodpovida kvalitě. Kupříkladu ten kryt pod spodek motoru : já ho koupil nový u Forda za 1000,- a na tomto vrakovist byl jedné "naivní" uživatelce Fordu nabídnut za 800,- ...dost odranej, s kusy rezavého plechu, ať si to prý odmontuje. Nevím, jestli ty dvě stovky jsou pro tento případ úspora !
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.01  11:16

Ford Modrany
    Tel:0603 503 555, 0602 822 004
    P4-Modrany, Kolarovova, areal IPS
    Obcas tam neco koupim :-)
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.01  23:55

« vrakoviste, kde maji neco na Mondeo?

Nazdarek, nevite nahodou nekdo o nejakem vrakovisti (tel.kontakt), kde bych mohl sehnat neco na Mondeo-nejlepe ten plastovej kryt pod motor-a jeste lepe v Praze?:)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.01  08:49

« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba

to kroutic: Je fakt, že 1,8 by při decentní jízdě měla jít pod 8 litrů. Nedej se ale rušit údajema v manuálu - u ST200 píšou mimo město spotřebu 7,1 litrů. Škoda, že jsem si toho nevšim, když bylo auto v záruce, byla by aspoň nějaká sranda....
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.01  23:52

to kroutic-tak to odpovida! vyrazovani stejne nema cenu a jeho ucinnost je minimalni. lepsi je jet se zarazenym stupnem a jenom sundat nohu z plynu, motor vypne vstrikovani a spotreba je 0, zatim co pri vyrazenem stupni se pohybuje okolo 1 litru!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.10.01  19:26

to mracek: pro tento model je 8,3 litru. Me spis prekvapuje, ze at jedu ostre nebo vyrazuju, tak mam spotrebu mezi 8,5 - 9,5. Ve meste bych cekal vic, ale mimo se mi nedari dostat pod 8,0. Tech jejich 6,5 se asi neda dosahnout. Bral bych tak 7 litru. Kamarad s Mondeem 2.0 combi tech 7 mimo mesto ma.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…