Ford Mondeo (auto roku 1994)
"-- skrytý --" 02.11.01 07:30
« Pro majitele TD
Zdravim, mam dotaz, jak funguje takovy "vazmek" na vstrikovacim cerpadle, odkud mu jde hadicka az do turba. Zda se, ze to ma neco spolecneho s podtlakem, ale nam tam tudy tece nafta a kdyz je motor nastartovanej, a sundany gumovy kolinko mezi sanim a chladicem stlaceneho vzduchu, tak se tam objevuje nafta !!! v chladici stlaceneho vzduchu. A ne malo !!!. Ted jsem zapomel jak se tomu rika, ale v knizce Jak na to? se o tom moc nemluvi. Jde to z toho cerpadla nejak vymenit, nerad bych to urval a pak se divil, ze potrebuju novy cerpadlo ... Melo by to mit neco spolecneho mozna i s emisemi, nevim ... -
« Re: Mondeo 2000
Zatím nevím. Ale už je to zase horší. Výkon motoru je hodně citlivý na počasí. Občas má volnoběh na 750ot. a je ho chod je nerovnoměrný. Občas má volnoběh na 1500ot. Problém je hlavně při řazení z I. na II., pokud se totiž pustí plyn tak po přeřazení motor místo aby táhnul tak má propad a potom teprve zabere. Pokud se plyn nepustí a drží se na cca 1500ot, tak je to OK. Asi dodělám na plyn zařízení, které podrží plyn cca 5sec na 1500ot. Mám to na VW Polu a je to super. -
« Re: Mondeo 2000
K Charouzovi. Měl jsem tam i lidi z Ford ČR, ale nedokázali se dohodnout, zda má můj vůz (je to Trend) tvrdší podvozek nebo ne. Nakonec mi tvrdili, že je úplně shodný s ostatními modely. Ted mi vyvážili kola (po 6té od března) a je to výrazně lepší). Taky asi něco udělali s motorem, protože se zklidnil a běhá mnohem líp. -
« Re: Mondeo 2000
Podle me to kmitani muze zpusobit chybne vyvazeni kol, nakraple rafky atd. STcko Mondeo mi jede cestovne 240km/hod a nic nekmita. Fokus mi z niceho nic zacal "kmitat" vibrovat a hazet rizenim uz pri 100km/hod - po prevazeni kol zavada zmizela. Ale tod jen moje teorie. Karta. -
« Re: Mondeo 2000
Z toho, co píšeš, vyplývá, že máš nějakej speciápní kus. Trend s 16" by měl bejt tvrdší, má tvrdší odladění podvozku a nízký gumy taky měkkosti nepřidaj. Ale kmitat by to rozhodně nemělo (teda jestli to není zrovna ta speciální výbava). Ke komu s tím jezdíš? -
« Mondeo 2000
Koupil jsem na jaře Mondeo 1.8 combi Trend, které bylo se spec výbavou a s elektrony 16". Jsou na tom pneu 205/50 16". Auto je velmi tvrdé, na nerovnostech poskakuje (je cejtit každá nerovnost). Od začátku v rychlostech od 140km/hod se rozkmitává přední náprava a dokonce kmitá celý volant ve svislém (!!!) směru až v 1cm amplitudě. Kmitání zesiluje a zeslabuje s periodou asi 3sec. Používal jsem Mondea v letech 1993-1998 a žádné se takto nechovalo. U Forda mi řekli, že je to normální (v rámci tolerance).
Také jsem už musel nechat dvakrát opravovat disk, protože se skřivil.
Máte někdo podobné zkušenosti? -
« Re: vrakoviste, kde maji neco na Mondeo?
Jestli to je to vrakoviste proti meteorologické stanici tak ja teda moc nadšenej nebyl. Má to tam na muj vkus předražené a cena neodpovida kvalitě. Kupříkladu ten kryt pod spodek motoru : já ho koupil nový u Forda za 1000,- a na tomto vrakovist byl jedné "naivní" uživatelce Fordu nabídnut za 800,- ...dost odranej, s kusy rezavého plechu, ať si to prý odmontuje. Nevím, jestli ty dvě stovky jsou pro tento případ úspora ! -
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
to kroutic: Je fakt, že 1,8 by při decentní jízdě měla jít pod 8 litrů. Nedej se ale rušit údajema v manuálu - u ST200 píšou mimo město spotřebu 7,1 litrů. Škoda, že jsem si toho nevšim, když bylo auto v záruce, byla by aspoň nějaká sranda.... -
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
to kroutic-tak to odpovida! vyrazovani stejne nema cenu a jeho ucinnost je minimalni. lepsi je jet se zarazenym stupnem a jenom sundat nohu z plynu, motor vypne vstrikovani a spotreba je 0, zatim co pri vyrazenem stupni se pohybuje okolo 1 litru!
« Re: Mondeo 2.0 16V spotreba
to mracek: pro tento model je 8,3 litru. Me spis prekvapuje, ze at jedu ostre nebo vyrazuju, tak mam spotrebu mezi 8,5 - 9,5. Ve meste bych cekal vic, ale mimo se mi nedari dostat pod 8,0. Tech jejich 6,5 se asi neda dosahnout. Bral bych tak 7 litru. Kamarad s Mondeem 2.0 combi tech 7 mimo mesto ma.
Dik.