Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  22:30

« Re: Řazení dvojky

Já to mám u nového vozu od začátku. V servisu mi řekli, že je to konstrukční řada a že nemá cenu převodovku rozebírat. FMC se k tomu staví vyhýbavě.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.12.01  12:02

« Re: Řazení dvojky

Taktiež, hlavne teraz keď je chladnejšie. Niekedy je platný až štvrtý pokus. Mám pocit, že po tvrdšom vradení mi prevodovka povie zbohom :-( Neviem či by pomohlo vymeniť olej v prevodovke alebo nie, prípadne niečo iné, alebo sa len obrniť trpezlivosťou. Voz má 135 tkm. Ak vie niekto, ako sa toho zbaviť, sem s tým :-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:37

« Vibrace přední nápravy.

Již od koupě nového vozu se mi při rychlosti nad 140km/h objevují vibrace které zesilují a zeslabují ve cca 2-3sec intervalech. Nepomohla ani výměna kol. Máte s tím někdo zkušenosti. Kola už byla asi 8x vyvážena. Bohužel to mělo jen částečný vliv.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:35

« Řazení dvojky

Máte také problémy při řazení II. stupně?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  13:48

« Re: Zažloutlá přední světla

No ta svitivost mi u Mondea docela vadi...Na dalnici, kdy jedes porad na potkavaci to je nekdy docela "slepota".
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  16:24

spony jsou v pohode-potrebujes akorat na ne sirsi sroubovak a pouze je napruzis a sundas (to same pri nandavani...nicmene nepocitej s tim, ze se ti nejak extra zvysi svitivost po vymene tech rozptylovej plastovejch sklicek-ja mam 100W zarovky a zadna zmena! (spis sem zvedav, za jak dlouho zezloutnou i ty novy?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.01  19:02

OK, díky za radu. Asi zvolim tu prvni variantu, s tim naraznikem bych se asi dost vyvstekal. Co ty spony co drzi sklo....neprasnou a nebo nerupne mi sklo. Od pohledu vypadaji docela nepodajne..??
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.01  12:16

jasan, uz mam vymeneny obe dve-jedno stoji asi 500Kc, jinak prace je to docela hnusna, ale da se-jsou 2 moznosti:

1) musis odsroubovat blinkry, pak celej ten cernej plast, co drzi oba svetlomety, pak je decentne vysunout, vycvaknout spony, kt.drzi sklo a nasledne jednoduse vymenit ty rozptyl.plexi (je velice vhodne vymenu provadet ve 2 lidech, aby ti to nekdo mohl pridrzet!

2) odmontovat naraznik, pak blinkry a nasledne je uz prace velmi snadna (viz.varianta1)

vzhledem k nechutnymu pasovani narazniku (obzvl.v mem pripade, kdyz mam repliku) bych bejt tebou volil 1.variantu
  • 00 Reagovat !

foto

25.11.01  23:03

« Zažloutlá přední světla

Předpokládám, že všichni uživatelé Mondea 1994 máme zažloutlá přední světla. Už jste to někdo měnil ?? Jaká to je práce, když potřebuji vyměnit "rozptylové plexisklo" u potkávacích světel ?? Zvládne to člověk sám, nebo ne ?? Díky....
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  09:13

« Re: Kola

pneu pro Mondeo v 15" - 195/60R15, 195/55R15, 205/50R15, 205/55R15
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  08:57

« Re: Turbo

A od kud to mas vedet. Nikde jinde nez v servisu ti to nikdo nerekne. Vim neco o IT, ale o autech pramalo. Ucim se vse za behu. Mondeo je moje prvni kara.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.01  17:14

ad vychlazeni turba, to je presne duvod proc se sakrabojim koupit ojete auto s turbem, prekvapuje mne ze v roce 2001 tohle stale lidi nevedi ze se auto s turbem nemuze hned vypnout.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.01  10:02

« Re: to fepaRe: Teplota chladiacej kvapaliny; Mondeo 2.0 16V

Kvapalinu nemusíš vypúšťať, je to úplne zbytočné, len je to vhodnejšie robiť pri studenom motore. Samotné čidlo vymeníš za pár sekúnd a za tú jednu až dve sekundy bez čidla ti stihne vytiecť tak štamperlík alebo ešte menej kvapaliny, ten otvor s priemerom 1 cm na tú chvíľku zapcháš prstom a keď pod neho dáš kúsok handry ani na motor nevytečie. Takže: podložiť handru, odšrubovať, zapchať prstom, našrubovať nový a je to.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.01  20:17

fepa má pravdu,když je čidlo odpojené,teploměr je pod nebo na MIN,když se ten drát spojí s kostrou,pak teploměr má být na MAX.Nevím jak vysoko je umístěno čidlo teploměru,je lepší chladící kapalinu vypustit nebo vypustit jenom část.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.11.01  17:48

Ked budem vymienat to cidlo, musim vypustit kvapalinu?
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.01  10:23

to turbo je nove :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  11:30

Ta cena za turbínu je za novy nebo z vrakace? Pánové napište vy co máte TD kolik máte najeto a co už se vám vysr...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  07:51

Vyrovnání teplot je sice důležité, nicméně ještě důležitější je myslet na to, že turbo je taky něčím mazáno a když hned vypneš motor, tak dobíhá na sucho!
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.01  13:25

S termostatom nemá čidlo nič spoločné. Na čidle je len 1 kontakt s koncovkou (fajkou)podobnou ako na sviečku len v malom a na mojom TD je umiestnené spredu na bloku motora cca. 10 cm pod pravým krajom krytu ventilov. Veľmi ľahký prístup. Ináč ten káblik je hnedý a keď ho odpojíš teplomer zostane na nule.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.01  08:53

« Turbo

Tak vsechno to koureni u meho vozu bylo zpusobeno vadnym turbem. Bylo v takovem stavu, ze neslo ani opravit, tak mam ted turbo nove. Jenom ta cena mi trosicku rozhodila financni rozpocet. Za nove turbo i s praci a olejem jsem vytopil krasnych 38 000 Kc.:( No ale za to, to ted jede :)
    Dostal jsem radu, ze kdyz jakekoli turbo zenes napr. po dalnici a pak zastavis, tak je dobre nechat poctivych 30 vterin motor bezet na prazdno a teprve potom ho vypnout. Za tu dobu se srovnaj teploty obou turbin a vse je v poho.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…