Ford Mondeo (auto roku 1994)
« Výfuky
Rád bych se zeptal, jaké máte zkušenosti s výfuky na Mondeo (originál i z druhovýroby) Vím, že je na trhu spousta značek kvalitních i šrotů. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s kvalitou, výdrží, hlučností a cenou. Co koupit a co určitě ne. Mám 1.8 benzín 5dv. Díky za info. -
« Mondeo 1.8 - par dotazu
Jsem novopecenym vlastnikem Mondea kombi 1.8, rv 97 a mel bych nekolik dotazu: 1. pri rychlostech mezi 100-120 pronika dovnitr celkem neprijemnej piskot, nemuze to byt ovlivneno namontovanou telefonni antenou na pravem zadnim okne? 2. z minulyho auta mi zustaly super letni gumy o rozmerech 195/65/15, ktery bych chtel na Mondeo dat (ted tam jsou 195/60/15) Mate s tim nekdo zkusenost, jestli tam jdou, popripadne, jestli s tim nejsou nejake problemy (tim nemyslim technickou)? Jinak jsem max spokojenej, spotreba zatim mezi 8,1-9,2 a to to nijak nesetrim.
Diky moc za odpoved -
« Re: Spotreba 2.0 vs 1.8
Celkový názor lidí s Mondei je ten, že motor 2.0 je hlučnější, má výrazně vyšší spotřebu a nevýrazný rozdíl výkonu. Naopak 2.0 je zpřevodovaný tak, že při stejné rychlosti má nižší otáčky jak 1.8. Jezdil jsem s Mondei 1.8 i 2.0 a připadalo mi to skoro stejné (u 2.0 se motor ozýval dunivě ale na dálnici byl tišší). Záleží hodně na stylu jízdy. U Forda je ale spotřeba daná kus od kusu. Bohužel řídící jednotka je technicky zaostalá a není ji možné donastavovat. Mám Mondeo 1.8 combi a mimo město to nejezdí za míň než 8. Ve městě je to do 10L. Celkově jezdím za 9,5. Ale jezdím s lehkou nohou. Kamarád ma 1.8 sedan najeto 280000km, má to jako taxi a spotřeba je 6,5 mimo město a 9 ve městě. Druhý kamarád má Mondeo 2.0 combi Ghia a má spotřebu mimo město 7 a ve městě 9. Zkusil jsem jet s mým vozem systém brzda-plyn mimo město a spotřeba byla 9L. To znamená, že spotřebu definuje kvalita motoru, snímačů a verze počítače a ne stal jízdy. Spotřebu, pokud není o 50% vyšší, u Forda vůbec neřeší. Jednal jsem o tom nedávno s člověkem od Ford Motor Company. Kolega má Mondeo 2.5 kombi se spec. úpravou a průměrnou spotřebu má okolo 9litrů. To mluví za vše. -
« Re: alu
Asi opravdu nejlip vyzkouset - zajet k nejakejm handlirum s ojetyma gumama a rafkama, tam je ukecat na pujceni. V annonci je tech handliru mraky. Jinak 235 by se tam vejit meli => kdyz to ten wolf nabizi, popr. jim mejlnout a zeptat se. Mejlem komunikojou, mam vyzkouseno.(www.wolf-concept.de). -
« Re: Zažloutlá přední světla
:) tomu rikam spravna prace!!! ja myslim, ze budes spokojenej (pomer cena/vykon je velice slusnej)...mozna se tu budou vytahovat lidi, co si koupili nejaky "OSRAM cool blue" s o 30% vyssi svitivosti oproti 55W (ale s o 40% mensi nez 100W), ale hlavne o 300% vyssi cenou...chtel bych videt, jak jsou pak nasrany, kdyz jim nejaka rupne:)