Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

26.05.02  20:34

« Re: Mondeo 1,8 TD

Mám 1.8TD Turnier z roku 98 a jsem spokojený. Najel jsem 97t km a kromě prasklýho čelního skla žádná závada. Upozorňuju, že motor nechytá na převalení, ale až tak na 3-4 otočení. V zimě je třeba 2x žhavit. TD od fordu neni prostě dělaný na rychlý starty. V provedení kombi dostatek prostoru, spotřeba 6.6 litrů nafty, zrychlení mi na předjíždění škodovek a náklaďáků stačí a 200 to po dálnici taky umí (ovšem už mírně v červeném poli otáček). Teď jsem ale do toho poprvé nalil bionaftu, a to jsem asi neměl dělat. Blbě to chytá, turbo skoro nebere a občas při rozjezdu škube jako v autoškole. Nemá někdo zkušenosti s bionaftou a TD?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.02  10:12

Uvažuji o koupi mondea, tak rok 99. Je tam lákavý obsah, díky němuž bych platil menší pojistku a měl bych slušnou spotřebu. A se spotřebou, jízdníma vlastnostma jsi byl jak spokojený? Ale myslím si, že to nebezbečí pokažení turba se bude týkat asi všech nafťáků.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.02  16:07

Jestli si budes kupovat starsi TD Mondeo, tak dej bacha na vstriky, palivove cerpadlo a hlavne na TURBO. Mel jsem tuhle karu a kdyz se to zacalo sypat, tak jsem se ji radeji zbavil. Jen oprava TURBA stala 37 000 Kc.
  • 00 Reagovat !

foto

20.05.02  07:06

« Mondeo 1,8 TD

Chtěl jsem se zeptat na kvalitu jetého Mondea 1,8 TD? Má s ním někdo zkušenost? Vyplatí se ho koupit?
  • 00 Reagovat !

foto

10.05.02  22:36

« Mondeo ST220

FYI Mondeo ST220 bude hitovka. IMHO nejlepsi pomer vykon/cena zvlaste pri moznosti odpoctu DPH u kombajnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.02  14:20

« Re: rucni brzda

Mal som podobný problém po prezutí, ale disky boli krivé, tak som ich dal narovnať a zlepšilo sa to. Zadný bubon ide dole pomerne ľahko, keď vieš ako na to. V bubne je samonastavovací mechanizmus brzdy. Je to taká ozubená poloblúková páčka a tú treba uvoľniť s malým šrubovákom cez jednu z dier, do ktorých sa zašrúbujú skrutky čo držia koleso. Treba tam posvietiť baterkou aby si aspoň trochu videl kde pritlačiť. Po uvoľnení ide dole bubon aj bez sťahováku. Gynekológom to pôjde o poznanie ľahšie. Veľa zdaru.
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.02  16:46

« rucni brzda

no a abych to nemel tak jednoduchy, tak mam jeste "decentni" problemy s rucni brzdou-asi pred mesicem mi spadavala, tak sem tu paku vymontoval a se znamym jsme odvrtali 2 nyty, zbrousili zapadku a zase zavarili, jenze pri opetovnem nadavani jsme pekelne vytahovali obrovskou silo to lanko, protoze se nejak "popotahlo"-nicmene prace se zdarila-rucka brzdila perfektne...

jenze pak sem prezul na letnaky (16") a zacalo mi neco brutalne klepat na zadni naprave:( doposud jsem poradne nezjistil, cim to je? (jestli ohnute rameno ci co?)...ale pri te prilezitosti me napadlo opet rozebrat rucku a zjistil jsem, ze lanko kapanek vylezlo z puvodniho zaklesnuti a uplne se vysmeklo z drahy, takze mi kus te paky uplne ohnulo-tak sem zacal premejslet, jestli jsme taky nahodou pri tom vytahovani lanka pri montazi neco neohnuli pod autem-nic sem ale nenasel, resp.cca polovina je nechutne zakrytovana plechem a vyfukem:(...no a pri dalsich vylucovacich metodach jsem zjistil, ze mi nejde sundat jeden buben na zad.naprave:( absolutne netusim, jak ho sundat?:(

mel jste nekdo nekdy obdobny problem?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.02  14:46

« Re: kolisani otacek

jednoznacne-pokud rano sednu do auta (motor je studeny), pak dochazi ke kolisani otacek behem prvniho cca 1km...pak vse OK...pokud sednu do auta odpoledne, pak nic nekolisa-ale asi zkusim zajit na ten "pocitac" jeste do jineho servisu
  • « 00 Reagovat !

foto

22.04.02  18:30

« Re: výfuk

Výfuk jsem koupil a nechal si namontovat (montáž byla v ceně) v jedné malé dílně specializující se na výfuky ve Frýdku-Místku nedaleko Tesca. Na svém autě mám výfuk ze tří částí: První od motoru směrem dolů, druhá obsahuje střední tlumič a poslední část koncový tlumič, samozřejmě včetně trubek.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.02  06:22

« WWW stranky na Mondeo

Nemate prosím nějaké tipy na WWW stránky o Fordu Mondeo ? (fotky aut ostatních uživatelů, zkušenosti atd). Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  08:23

No za tehle situace vidim asi dve moznosti: bud jeste zkusit vysledovat,jak se to chova po studenym startu ne za chladnyho rana,ale pri nejaky lidsky teplote,kdyby se to nastartovalo studeny pri cca 18 a bylo to lepsi,tak bych sazel s velkou pravdepodobnosti na blby udaje z cidel,nebo to dat vsechno zmerit na test,ale s tim aspon ja,ani par mych znamych nemame nejlepsi zkusenosti.Vetsinou se na zadny problem neprislo,nebudu spekulovat,z jakych duvodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  23:03

fajn, ale ja zas az takovej "motorar" nejsem, abych hledal pod kapotou nejaky cidla-to byste mi museli poradit kde presne hledat!:) jinak moc se mi to nezda, protoze kdyz nastartuju (jako vzdy bez plynu), tak si motor sam prida otacek kolik potrebuje (vetsinou na prvnich cca 10s 1500 a pak pomalu klesaji asi az na 1000-900ot.)-tzn.ze regulace je asi v pohode, ale kdyz slapnu na plyn-popojedu par metru a seslapnu spojky, tak se otacky nezastavi ne tech 900, ale jdou az nekam k 450:( a pak se motor jakoby "dusi" a chveje se radicka-po cca 2-3minutach provozu (motor se mnohdy ani moc nezahreje) je vse OK a po seslapnuti spojky uz toci tech standardnich 900ot.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  12:51

« Re: Re:

Jo,mozny by to bylo,ale tenhle elektromag.ventil facha i pri ohratym motoru a v tomhle pripade to snad ohraty chodi slusne. No,kdybych nechtel merit,tak bych mozna zkusil odpojit pri studenym motoru,kdyby se to nezmenilo,tak uz by to byl dalsi krucek dopredu.Problem je jen,ze tam tech pricin muze bejt daleko vic.Jo,tyhle ventily se sice casto musej cistit,jinak fakt otacky poskakujou,ale moc casto neodchazeji.Takze asi nejdriv vycistit a pak dal.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  12:37

« Re:

Podle toho co píšeš je v háji zařízení pro studenej start (něco na způsob sytiče). Většinou se jedná o elktrom. ventil, který pouští vzduch kolem klapky eńebo el. motorek, který řídí volnoběh. Tobě se nezapne a tak motor běží, jako by byl ohřátej.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  09:27

« to futura

ohledne kolisani tech otacek si fakt nevim rady-bylo to i v ofic.servisu FORD a tam rekli, ze je vsechno OK:(...vejfuk je asi fakt vcelku-sem na to koukal jako puk-ale ze by byl jeste puvodni u 8let staryho auta-neverim...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  09:58

« Re:

Od zadnejch svicek nemuzes cekat takovej zazrak,ze bys mel po vymene pocit novyho motoru.Snad jen v pripade,ze by ty stary byly uplne hin.No,je jeste mozny,ze ty problemy po studenym startu neumoznujou projevit vsechny klady novejch svicek.Proveril bych udaje cidel teploty vzduchu a vody.
    Vejfuk z vyroby bejva v jednom kuse,kdyz potrebujes jeden kus vymenit,musis namerit a riznout.
  • 00 Reagovat !

foto

15.04.02  08:14

« Bez nadpisu

re svicky: tak jsem do Mondea vymenil v patek svicky za novy DENSO Platinum a muzu rict, ze tedy zadnej zazrak-horsi sice nejsou, ale oproti tomu, ze predtim tam byly orig. (ale vzdal.elektrod uz byla cca 1,8-2,0mm)...cekal jsem tedy vic-a hlavne me porad toci, ze jakmile je motor studenej (kazdy rano), tak mi to na kazdy krizovatce chce skoro chcipnout (cca 450ot.) a pekelne to kmita s radickou:(...kdyz se motor zahreje (po cca 3km), je vsechno OK

re vyfuk: to R2-kdes sehnal ty repliku-takhle levne? ja jsem tu dzuznu tedy elegantne zalepil, ale uvidime, jak dlouho to bude drzet-ono je asi celej dil vcelku (od katalyzatoru az po koncovku)?
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.02  17:28

« Výfuk

Tak dlouho jsem zvažoval různé varianty výfuků na Mondeo(potřeboval jsem vyměnit střední a zadní díl tlumiče) až jsem nakonec koupil v podstatě jednu z těch levnějších variant. Bosal by mě stál cca 8 tis, má sice originál tvar (zadní díl ve tvaru krabice) Nakonec jsem koupil nějaký německý noname ve tvaru elipsy s stejnou povrchovou úpravou jakou Bosal, ale za to konstrukčně z hrubších plechů. Zvukově a z pohledu jízdních vlastností jsem nic nepoznal, cena 3700 Kč včetně montáže za oba díly, výdrž ukáže čas - dám vědět.
    PS: Mám 1,8 r.v.95 a motor se mi zdá ve srovnání třeba s 2,0 hlučnější. Je to normální stav Fordů nebo je to opotřebením motoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.02  17:30

« Re: svicky

Hm, k svieckam: podla mna su NGK najlepsie, mame ich (ja a tatko) odskusane na vela autach: Fiat Croma, Opel Ascona, 2x Mazda 626, teraz ich davam do mojho Nissana Primera. Trosku drahsie, ale podla mna sa to oplati, nikdy nebol ziadny problem. Bosch su dost biedne, dost casto uz ako nove maju vady (tiez skusenosti s Mercedesom S a spominanym Fiatom Croma).
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.02  17:28

« Mondeo 99

Zdravim pani, mam malu otazku, videl som pekne Mondeo 2.0 130k, rocnik 99, full vybava za solidne prasky (na nase cca. 320000SKK). Sice teraz momentalne neplanujem kupu auta, ale mozno za pol roka alebo tak... zaujimalo by ma, ako je tato generacia (po facelifte) na tom so spolahlivostou. Pretoze jazdim vela a dlhe streky, tato vec ma zaujima najviac. Dik!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…