Ford Mondeo (auto roku 1994)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.04  00:00

« Re: Koupě Mondea kolem 1995

Moje rady / porady :
    Zde je muj zebricek motoru pro Mondeo Mk I 95
    1. 1.8i Zetec-E
    2. 2.0i Zetec-E
    3. 2.5V6 Duratec
    4. 1.8TD Endura
    5. 1.6 Zetec-E
    1.6 zasadne polepsili az v r.96, jinak to je moc slabe a zere stejne jako 1.8, povine ruceni je dtto
    2.0 oproti 1.8 dost zere , hlavne ve meste (+1l ), nicmene ma navic cca + 20Nm a 10-15kW dle verze, rozdil v zrychleni z 0-100 je cca 1s , z 50-100 cca 2s ve prospech dvoulitru
    2.5V6 - zere zase o dalsi 1-2 l vic jak 2.0 , ale zvuk je sepot kvetin :-) a 220Nm kroutaku je na Mondeo v kombajnu tak akorat
    1.8TD - uz se to tu probiralo ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.02.04  00:00

U Mondea bych krome standartnich veci, ktery kontrolujes u ojetin mrknul na a) predni napravu , vibrace pri vyssich rychlostech b) brzdovy kotouce vpredu - odchazej po 30-50 tisicich , c) remeny a kladky d)u starsich rocniku predni svetla ( maj tendenci zloutnout) a komplet elektriku ( cokoliv na el. pred koupi vyzkouset), u prevodovky jde obvykle blbe 3-ka . Nevidim na tom aute nic, co by se opravdu extra sr.lo, pohoda. Hlavne zadne boreniny - staci prohlidnout motorovej prostor a vodhrnout si tapicirung v kufru - ford tam matla tlumici hmotu nenapodobitelnyn zpusobem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 26.02.04  12:18

no vim ze je to o necem jinem ale zalezi jak jezdis. Ja se sierrou jezdim prumer 7,5 a mam 2.0 DOHC 88kW. Je fakt ze pres 150 moc nejezdim ale jsou i taci kteri maji se stejnym autem 13l/100km. Jestli jsi velkej sportovec tak ti 1.8 stacit asi nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.04  10:57

Díky,
    teď nevím, jestli ta spotřeba je dobránebo ne, na 18ku mi to přijde docela dost těch 9,2L, sice sem zvyklej na 10-20L u svý VeRuny, ale zase u dvoulitrový Hondy sem byl na 8-10, takže mi to přijde jako docela dost, tak nevím.
    Každopádně díky za názor a data (o:
    KaZaN on VR6
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.04  16:17

Mám 1.8 benzín v kombíku a když jedu prázdný, tak to stačí. Po dálnici jede v pohodě do 160km/h. Při plném naložení se mu ale moc nechce a na předjíždění to není. Ta 1.8 je hodně zpřevodovaná do rychla a tak když se hodně řadí a točí na doraz (do 6000ot.), tak je to živé. Ta 2.0 má výkon 96kW a díky momentu většímu o 22Nm se nemusí tolik točit, ale údajně má zase vyšší spotřebu. Já mám u 1.8 průměrnou spotřebu po 75000km 9,2litru. Jezdím 30% Praha, 40% dálnice (140-150km/h) a 30% silnice (90-100km/h).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  11:58

Jo, to je presne do rany, taky sme si rikal, ze 18ka bude idealni, dikes za tip...
    KaZaN on VR6 (o:
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 24.02.04  11:40

no udajne je dobrej motor (kvalitni a odpovidajici vozu) 1.8 benzin. 1.8TD je jiz od casu sierry poruchovej a "spatne navrzenej"(az ted se to lepsi) Pokud muzu soudit tak pro starsi fordi motory neni problem 300000km a proto radeji nejakej kilometr navic ale dobrou kastli a opecovavane auto s nejakym tim prislusenstvim (ABS, servo....).
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.04  11:21

Díky. A proč ne? Jsou to špatný motory? Slybý na takový auto? Nebo?
    A co benzínový motory, sou to držáky nebo mám spíš koukat po něčem co nemá přes 100tkm?
    Díky KaZaN
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 24.02.04  07:13

asi ne 1.8TD, to by nebyla dobra volba.
  • 00 Reagovat !

foto

23.02.04  20:04

« Koupě Mondea kolem 1995

Plánujeme si koupit Mondeíčko kolem roku 95, může někdo poradit jakej motor je ideální, na co si dát bacha, co vodchází, prostě co si máme zkontrolovat, abysme nekoupili nějakou paštiku vylítanou?
    Díkes moc
    KaZaN a spol.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.04  19:28

« Re: auto

Porovnával jsem starou Lagunu a Mondeo MKII. Tam skutečně Laguna seděla lépe, lépe táhla v nižších otáčkách a motor bylo uvnitř méně slyšet. Tak é podvozek byl měkčí a lépe tlumil nerovnosti. Sedadla byla pohodlnější a po dlouhém cestování byl člověk méně unavený. U Mondea mám ještě jeden problém a to je stálá nutnost korigovat směr jízdy. Auto stéle plave. Netvrdím, že v autě něco neodešlo, ale jde o 3roky staré Mondeo s 75000km a pravidelně servisované u Charouze. Plavání vozu je reklamované od počátku. Věřím, že MKIII je již v pohodě a jak jsem měl možnost jezdit s 2.0TDCi po faceliftu, tak jde o super auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.04  10:32

Jak muze Laguna lepe sedet, kdyz ma vzadu misto napravy kus roury? (myslim tim, ze ma vzadu pevnou napravu). Kdo neveri, co je lepsi, at si sjede a uvidi. Laguna nedrzi v rychle zatacce stopu, ponoruje vnejsi kolo a odsazuje (klasicke chovani vsech francouzu). Nejlepe si rozdil uvedomite, kdyz na rovine v rychlosti aspon 100 prudce kmitnete volantem o 90° doprava a doleva. Odezva na tento "vyhybaci" manevr hovori jasne ve prospech mondea. Pro prakticky bezny provoz to ale hraje malou roli, muze to byt vsak rozhodujici prave v nejake kriticke situaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.04  00:00

to kutil:
    Ja jezdim 1.8 16V Zetecem rv. 99´ a motor je bez problemu . Kdyz chci sportovat, musim tocit 1.8 minimalne nekde nad 3500 ot/min , a to hlavne na dalnici , protoze 5-ka je hoodne dlouhej prevod a kdyz chytim nalozenej vetsi stoupani, musim pod kopcem jet tak 160-170. abych nemusel radit vejpul kopce za 4 a tocit ho na 5000. Jel jsem i sestivalcen v benzinu (2,5) , to uz je dostatek vykonu , do 1.8TD bych nesel - mel jsem tu cest , to proste nejede ...
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: osvětlení ovladačů

Po tme u bezinky jsem menil taky, levou - u serva. Pravou- u baterky- jsem menil pulhodinu za deniho svetla, protoze jsem si rikal, ze nebudu srab a nebudu odcvakavat kryty a sroubovat ven cely svetlo. Vymenit to slo dobre, jen zase zaklapnout kryt zpatky a navlict na nej tu pruzinu, kdyz tam neni misto ... malem jsem prisel o nervy a prsty - je na ne venku posledni dobou zima :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

« Re: Mondeo

Mel jsem Focuse 1.6 v kombajnu asi 3 dny po dobu opravy mýho mundána a musím potvrdit, ze podvozek z Fíkuse je jeste vo chlup lepší, než u mondea MK2.
  • « 00 Reagovat !

foto

to kutil:
    ... to fakt myslite vazne , ze Laguna lepe sedi nez Mondeo Mk3 ?? To bych se hádal
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  17:21

U staryho mondea se taky pise, ze se ma vyndat svetlo pri vymene zarovky, ale pri trose sikovnosti to jde udelat i bez vyndavani svetla. Uz jsem menil zarovku i za polotmy na benzince.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.04  14:20

Mondeo, ale už jsem byl v tom servizu. Vyměnili to za 109,- Kč. Ale hned mi řekli, že to nemám ani moc zkoušet, že se musí povytáhnout světlomet.....A vedle jsou xenony....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  18:28

DIM: to je mi lito :o) nepises, co mas za auto. a jestli tyhle veci nedelas, tak si to dej do servizu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  12:00

Když jsme u těch žárovek : nesvítí mi ta malinká potkávačka vedle xenonu ( MR 2002). Jak jsem otevřel kapotu, tak jsem ji hned zase rychle zavřel :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…