Střešní okno (šíbr)
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit
všechny z 7
-
« Re: šíbr
mám el. šíbr na voze MB115. rok výroby cca75. Je to konstrukce, která je přišroubovaná zevnitř na rám ve střeše asi 25 samořeznými šrouby. V tom jsou kolejničky, po kterých to jezdí. Dozadu z toho vede trubka dozadu do kufru, skrz kterou je tažené lanko (průměr cca 4mm). V kufru je motor,s ozubeným kolem, který tahá za lanko a pohybuje s šíbrem. To lanko mi v té trubce drhne tak, že motor s tím nehne ani když mu pomáhám tahem za šíbr. Při jakékoli opravě je nutno vyndat zadní opěradlo, zadní okno, gumy okolo dveří, pak lze sundat látku ze střechy teprve něco začít dělat. I po této přípravě nemůže provést montáž a demontáž celého šíbru udělat jeden člověk. Když jsem měl ruční šíbr, fungoval dobře, ale když jsem prudce zabrzdil, tak se zavřel. Závěr: šíbr je fajn, pokud funguje. -
« šíbr
Já šíbr na autě mám, koupil jsem ho už s autem. V životě jsem ho snad neotevřel. Vadí mi hluk, sluníčko ti furt svítí na hlavu, podle mého názoru je to absolutní zbytečnost. Znám jediného člověka, co si šíbr pochvaluje, ale on kouří 40 denně a tím šíbrem větrá, aby vůbec viděl z auta na silnici. -
« Názor.
Já osobně si myslím , že střešní okno jistě svůj půvab má. Pokud je průhledné , úplně mění vzhled interiéru , tento vypadá větší , světlejší...v létě , pokud je otevřeno , Ti v žilách rozlévá pocit radosti ze života , když cítíš vánek seshora...jinak velmi pravděpodobně u ojetin do něj zatéká , často bývá u elektrické verze poruchové , jde o relativně dost složitý mechanismus. Já osobně jej měl , ale ono je to spíš o zvyku. Co nemáš , to nepotřebuješ. Má velké plusy i minusy , avšak celkově bych se klonil k variantě : pokud jej nemáš , nech to tak.
všechny z 7
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!