Střešní okno (šíbr)

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Potřebuji poradit

• « 00 Reagovat !

foto

20.12.00  12:36

« Re: El.šíbr

Až najdeš servis, kde mají díly na MB115-200D, r.v.75 tak se ozvi. Já to řeším tak, že mám další auto na díly.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.12.00  12:45

« Re: Střešní okno (šíbr)

Lepsi bude investovat do klimatizace, ac se to nezda tak to muze byt levnejsi (montaz sibru neni jen tak). Sam mam v aute sibr a i kdyz ho v lete pouzivam, tak bych ho za klimatizaci menil hned.
  • 00 Reagovat !

foto

15.12.00  20:02

« El.šíbr

Jo jo pokud funguje může to být hezké , ale nicméně , doporučuji se potom se zaseklým lanovodem jít zeptat do autorizovaného servisu , kolik by stála oprava. ( he he v Opelu v Řepích mi řekli 20 000. Bez komentáře. )
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.00  10:17

« Re: šíbr

mám el. šíbr na voze MB115. rok výroby cca75. Je to konstrukce, která je přišroubovaná zevnitř na rám ve střeše asi 25 samořeznými šrouby. V tom jsou kolejničky, po kterých to jezdí. Dozadu z toho vede trubka dozadu do kufru, skrz kterou je tažené lanko (průměr cca 4mm). V kufru je motor,s ozubeným kolem, který tahá za lanko a pohybuje s šíbrem. To lanko mi v té trubce drhne tak, že motor s tím nehne ani když mu pomáhám tahem za šíbr. Při jakékoli opravě je nutno vyndat zadní opěradlo, zadní okno, gumy okolo dveří, pak lze sundat látku ze střechy teprve něco začít dělat. I po této přípravě nemůže provést montáž a demontáž celého šíbru udělat jeden člověk. Když jsem měl ruční šíbr, fungoval dobře, ale když jsem prudce zabrzdil, tak se zavřel. Závěr: šíbr je fajn, pokud funguje.
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.00  10:01

« šíbr

Já šíbr na autě mám, koupil jsem ho už s autem. V životě jsem ho snad neotevřel. Vadí mi hluk, sluníčko ti furt svítí na hlavu, podle mého názoru je to absolutní zbytečnost. Znám jediného člověka, co si šíbr pochvaluje, ale on kouří 40 denně a tím šíbrem větrá, aby vůbec viděl z auta na silnici.
  • 00 Reagovat !

foto

01.12.00  13:05

« Názor.

Já osobně si myslím , že střešní okno jistě svůj půvab má. Pokud je průhledné , úplně mění vzhled interiéru , tento vypadá větší , světlejší...v létě , pokud je otevřeno , Ti v žilách rozlévá pocit radosti ze života , když cítíš vánek seshora...jinak velmi pravděpodobně u ojetin do něj zatéká , často bývá u elektrické verze poruchové , jde o relativně dost složitý mechanismus. Já osobně jej měl , ale ono je to spíš o zvyku. Co nemáš , to nepotřebuješ. Má velké plusy i minusy , avšak celkově bych se klonil k variantě : pokud jej nemáš , nech to tak.
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.00  22:51

« Střešní okno (šíbr)

Potřebuji poradit zda mám investovat do střešního okna - šíbru. Vyplatí se tato investice a je to střešní okno - šíbr k něčemu?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…