Yaris nebo Fabii?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.00  22:28

« Re: presneji

Já bych ho spíš koupil ještě letos, nebo až tak za dva roky, aby to čirou náhodou nebylo stejné jako v Anglii.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.00  22:23

« Re: yaris vs fabia

Fabii TDI za 450tis. proti Yarisovi 1.0 za mnohem menší cenu se stejnou, ne-li lepší akcelerací a menší spotřebou benzínu než u Fabie nafty? S mnohem menší hlučností, s lepším zpracováním? Měl jsem možnost jet ve všech typech Fabie i ve všech Yarisech a jednoznačně bych byl pro Yarise. Pravda je, že s palubním počítačem byla jen 1,4 16V, ale na asi 10km trase jsem se mírným stylem jízdy (podle toho počítače) nedostal pod 9l (akorát z kopce při brždění motorem to bylo lepší :o)). Po té samé trase a stejným způsobem jízdy jsem jel s Yardou za necelé 4 litry...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  16:27

« Re: motor

To Autokomplex: Danula ti to vysvětlí např. tím, že čím složitější, tím spolehlivější. Ale teď vážně - ten motor vypadá opravdu dobře. O zbytku yarise to říct nemohu. Palubní deska by byla hezká, ale tak před dvěma roky, zadní sedadla mi připomínají čekárnu u nádraží a pro kufr už místo nezbylo. Celkovým dojmem je to auto do města, nebo pro manželku (případně obojí).
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  14:43

« yaris vs fabia

1. pokud budu jezdit málo ( do 20tis. km/ rok) tak yaris
    2. v opačném případě Fabia TDI
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  14:41

« Bez nadpisu

Vazeni,
    zatim vsem dekuji za prispevky. Svagrovi je budu interpretovat i když vsechna cest obchodnikum ze skodovacke prodejny - podle nejnovejsich zprav je jiz dost nalomenej pro Fabii. Doufam, ze zitra navstivi nejakou Toyotu.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  14:32

« Re: motor

Danulo, můžeš mně vysvětlit, jakým způsobem se variabilní časování podílí na vyšší životnosti motoru?
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  14:29

« presneji

Montazni linka se presouva do Francie a to od 1.1.2000.
    Frantici me moc nesedej - ja bych ji koupil do konce roku a nebo bych pak pockal do jara. Obecne se vzdy zabeh nove linky na kvalite projevi.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  13:25

« Re:

Zatím se vozí z Japonska, ale má se dělat ve Francii s anglickýma motorama.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  12:35

« Bez nadpisu

Nezaujate asi yaris. BTW , myslim, ze se u nej nemusi dokupovat zadni zasterky :-). 40 000 Kc se na usetrenych nakladech ( PR, benzin ) velice brzy vrati. Spolehlivost Toyot muze byt povestna, mne vsak nepresvedcila anglicka toyota ( Carina E ). Kde se vyrabi Yaris ?
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  12:27

« motor

Yaris ma Var. Casovani VVT-i coz se neprojevuje priznive jenom na spotrebe a vykony, ale predevsim na zivotnosti motoru. Je zde tedy i predpoklad, ze tento motor dost najede, ale to skutecne ukaze cas. Spolehlivost te ktere znacky lze hodnotit pouze podle predchozi vyrobni produkce a tam je to jednoznacne.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  12:08

« Re: Re:

to Lu - jestli to bylo na me, jako ten zaujatej. Tak to ses hochu vedle jak ta jedle a nic o tom nevis. Ja jsem vybiral auto 3 mesice nez jsem se rozhodl pro Yarise. Takze v tom nejake zaujeti neni ani nahodou. Je to jen vysledek pecliveho vyberu. Ostatni auta dostaly dost sanci a nejvic jsem vkladal nadeje prave do Fabie. Jenze jak jsem se s ni postupne cim dal vic seznamoval tak jsem dosel k nazoru, ktery tu uz kdosi napsal "do baraku me takovy auto nesmi". Jezdit za 4 - 5 litru a kazdymu ukazat zada nebo jezdit za 7 - 8 a mit mizernou moznost predjizdet je asi rozdil. V Yarisu je podstatne vic mista a to je taky rozdil. Rozhodne jsem na prvni misto nedaval penize a udelal jsem moc dopre. Naprosto souhlasim, ze je treba si precist i jine prispevky. O problemech skodovek az neuveritelnych se tady napsalo opravdu hodne, Staci si je jen precist.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 30.10.00  12:02

« Re:

Pokud dá na crashtesty, tak ty jsou jednoznačné ve prospěch Yarisu. Koukni se na www.euroncap.com a najdeš tam tyto výsledky:

Škoda Fabia 1.4Classic - předek 75% - z boku 78% - celkově 76%

Toyota Yaris 1.0Terra - předek 81% - z boku 89% - celkem 85%

Srovnání spolehlivosti ukáže čas, ale Yaris má ke spolehlivosti mnohem větší předpoklady než Fabia. Dále motor Yarisu je modernější a na svůj obsah i výkonný a do města absolutně ideální. Fabia bude možná zase pružnější a lepší do kopců díky většímu točáku při nízkých otáčkách. Dále ve městě je spotřeba Yarisu (podle výrobců) o 2,5 litru nižší, tzn. že po ujetí cca 50.000 km po městě by se ti cenový rozdíl vrátil, ale testy Fabie ukazují, že její apetit je větší než je udáván výrobcem. Pak je tady cena povinného ručení, které je zase ve prospěch Yarisu. Dále je tady ještě 3-letá záruka na Yaris. Ceny ND hovoří zase ve prospěch Fabie, ale rozdíly už nejsou tak velké. Navíc do Yarisu by jsi měl dolívat jen benzín a olej a měnit svíčky a filtry a tady jsou ceny stejné pro jakékoliv auto, tedy záleží na tom co do toho budeš chtít dát.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  11:52

« Re:

Já bych jen tvému švagrovi poradil, aby názory jednoznačně zaujatých lidí bral s rezervou a přečetl si i jiné související diskuse na tomhle serveru.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  11:26

« Re: Re:Yaris

Jasne to napsal dndula, mohu jen pridat trochu osobni zkusenosti s Fabii. Mam sluzebni, peknou cervenou, klima, komplet v elektrice, ten lepsi motor 1.4MPi. Podvozkove dobra, posilovac moc ostry, klikata cesta + rychla jizda ji rozhazuje. Vykonove je to hroznej smejd, mel jsem predtim dlouhou feldu 1.3 a bylo to mnohem lepsi. Spotreba u nove byla 8.8-8.9l, ted po 12000km 7.6-7.8l pri klidne jizde (zavodit nemuzu MUSIM se vejit do normy, jinak si benzin zatahnu ze sveho). Kdyz je potreba predjet tak clovek driv rozdrti pedal, nez se motor odhodla k jizde. Na dalnici po rozbehnuti ale 160 bez problemu. S Yarisem jsem mel moznot se svezt jen kolem baraku, takze nevim jak se bude chovat v ruznych situacich, ale vzhledove i interierem u me vyhrava. Moje rezume "skodovku do baraku - NIKDY".
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.00  10:38

« Já bych bral Peugeot 206...

... len neviem aký je pomer cien v ČR
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  10:11

« Re: Re:

Yaris ani fabie neni na trhu 5 let, tak jakapak bilance. Tvuj svagr v tom ma dos velkej zmatek, jako ostatne mnoho lidi. Yaris neni drazsi, ale levnejsi. Staci se naucit pocitat. Jestli nekdo jde po kupni cene, at si koupi Matize. Jenze to neni cena uzitna. Jenom blbec by si mohl myslet, ze cena benzinu se zastavi a ze Fabie nebude poruchove auto. To skodovka tvrdila o Favoritech, Feliciich a vzdycky jejich provoz vysel nakonec kurevsky draho. NEJLEVNEJSI nahradni dil je preci ten, kterej nemusim kupovat. Podivejte se na Feldy po 5 letech. Reznou a jsou sama porucha. Podivejte se na nejakou Toyotu po 5 letech. Nema nejmensi problem. Garancni prohlidka v Toyta servisu kazdej rok za 300 korun. Nema rozvodak, svetlomety jsou deleny a brzdovy desticky koupite ve Ferodu za par supu. Jestlize mi nejake auto vydrzi dvakrat tolik tak je levnejsi i kdyz bylo pri nakupu o neco drazsi. Jestli mi jezdi o 3l na 100km levnejc, tak je to sakra rozdil. Povinne ruceni na Yarise je 980korun za rok. Ta nejlevnejsi Fabie je za tu cenu predrazena, protoze je v ni pekne dokurvenej a linej motor. Yaris ma v Litru vetsi vykon nez lacina Fabie v 1.4ce. Navic mas v cene radio a palubni pocitac.
    Tak uvazuj.....
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  07:29

« Re:

Může nekdo prosim poslat bilanci nakldu na provoz Yarise a Fabie. Myslim tim cenu garancnich prohlidek za 5 let, cenu spotrebniho materialu?
    Dekuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.00  07:26

« Re:

Vazeni hoste teto kavarny.
    Tuto rubriku jsem zalozil z tohoto duvodu:
    Svagr si chce koupit nove auto. Zejmena cena (bohuzel) a dobre vysledky crash testu mluvi za porizeni nejlevnejsi Fabie. Kdyby mel volit podle srdce koupil by Yaris. Ovsem ten rozdil 40tis je dosti veliky.
    Na kufr nema zadne naroky. 50% jizd bude ve meste zbytek na delsich trasach.
    Pokud nekdo z Vas zna Fabii (44kW) nebo (i) Yarise (nejlevnejsiho) dejte prosim vedet zda je nejaky padny argument pro Yarise. 40-tisicovy rozdil by svagr mozna akceptoval, ovsem ty drahe nahradní dily - treba i spotrebny material a prohlidky ho odrazuji.
    Dekuji.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.00  15:52

« Bez nadpisu

Yaris jednoznačně. Třeba už jen kvůli spotřebě (zkus jet s Fabií za 3,5 litru na 100), akceleraci, životnosti, poruchovosti, hmotnosti, prostoru, designu, podvozku, atd. atd. atd.
  • 00 Reagovat !

foto

28.10.00  23:40

« Bez nadpisu

Jasně, že Yaris. Stačí se podívat třeba jenom na motor - sakra, že rozdíl. Vevnitř prostornější, zvenku hezčí, podstatně méně poruchové a desítky dalších důvodů, byly tady už rozebrány.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…