Yaris nebo Fabii?
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
petous 27.06.03 10:31
« Re: Mercury Grand Marquis (Fagor)
Jinej kraj, jinej mrav. U nás ma zas vetsina taxiku turbo, dokonce i ty s atmosferickym motorem. Za priplatek by mohli dozadu zakaznikum privest alespon dva draty a tlacitko aby si mohli, v ramci charity , pricitat impulzi navic, napr. jako premii za projetou krizovatku na cervenou atd. -
Kdyz je rec o taxikach,v Chicagu ted vstoupila na trh nova taxi firma(nevzpomenu si na nazev).Jejich auta se na prvni pohled odlisuji barvou,ridici jsou ohaknuti jak limo drivers napr.jejich povinnosti je vam otevrit dvere pri nastu-vystupu a v pripade deste zajistit odchod pod pristresek pod firemnim parapletem.Vnitrek je u vsech aut(Viktorie)v kuzi,nesmi tam byt zadny smrad a pasazer ma na zadnich sedadlech svuj kontrolni pult s ovladanim klimy(zadne trubky,prostrcene dozadu skrz plexi).A nejlepsi je na tom to,ze ceny jsou shodne s obyc.yellow cabs.Majitem je nejakej ruskej emigrant. -
Gergi, Ace: (Nevim sice proc je to v tomhle tematu...)
Ale nechapu proc by Grand Marquis nemohl bejt taxik? Taxikem prece muze bejt jakykoli auto (dokonce i starej Taurus nebo Windstar). To, ze je v soucasnosti vetsina taxiku Crown Victoria, je dany hlavne tim, ze taxikari dost casto pouzivaji vyslouzily policejni "cruisery". Jinak Marquis je naprosto totez, co Viktorka, tak nechapu vo co de. Nevim proc Ford znacku Mercury jeste udrzuje pri zivote, image ma nulovou a prodeje taky... -
« Re: Fabia vs. Yaris po 2.5 letech
Tazko presne povedat, on je francuz a ja zase az tak dobre po francuzsky neviem. Proste neslo nastartovat, mam pocit, ze ho nechalo kdesi na ceste, ale je mozne, ze som iba zle rozumel. Kazdopadne sa urobila vymena komplet vstrekovania a generalka motora. Najazdene mal nieco nad 60tis. Ber to radsej trochu s rezervou, lebo on je este menej technicky typ, ako moja manzelka :-) Ale nieco urcite opravovali, lebo mal 2 tyzdne auto v servise. -
« Re: Fabia vs. Yaris po 2.5 letech
No ale znamy menil na Yarise komplet vstrekovanie, plus generalka motoru, pretoze hrozilo, ze koli vadnemu vstrekovaniu je poskodeny aj motor. Nastastie zaruka je 3 roky. Po tomto zasahu ma auto ako nove (nedavno ho rozstrelil na dialnici, takze kasnu ma vymenenu) :-)
Zalezi na kuse a na tom, ci je Yaris z japonska alebo z europy. Nedavno som bol na predvadzacej jazde s Avensisom a vrzgal mu tapacirung spolujazdcovych dveri. Anglicania to asi dost flakaju, na japonskych toyotach nikdy nic takeho nebolo.

Moderni technologie skodovce uz leta unikaj a hresej pouze na tradici cechu kupovat skodovky, jediny co dovedou podbizet se cenou kdyz to jinak nejde - kupuj si sit je to tvoje vec, ale myslet by se pri nakupu auta rozhodne melo - neni to rohlik. O krase mam zrejme take jine predstavy, ze je fakba krasná - tak to teda ani omylem - napojeni predniho spojleru to je hnus o zadi ani nemluve - strohst interieru me vice pripomina traktor.