Yaris nebo Fabii?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  09:56

« Re: Zbláznili jste se nebo co?

Bohuzel jako vzdy vsechno prekrucujes. Já rikam, ze je jenom lepsí nez levná verze Fabie. To je proste muj názor jednak z vlastní zkusenosti a jednak z nazoru jinych uzivatelu techto vozu. Diky tomu jsem u tebe vemeno - co si potom ty? Proc se schovavas za dav a mluvis jmenem vsech? Nepochytil jsi to od komousu (promin jenom uvaha)?
    Jo, psal jsi to na mne, ale krome pouziti toho slova (mimochodem, * je clovek s diagnozou "debilita", coz si dovolim tvrdit, ze nejsem) mas vyjadrovani stejne i k ostatnim tobe odporujicim prispevkum. Preklep to nebyl, to bych se musel hodne uklepnout, abych tam vrazil to tucne pismo. To je proste muj nazor a stojim si za nim. Je to jeden z drsnejsich zpusobu, jak se nekoho pokusit donutit k zamysleni se nad sebou. A muzu ti poradit nejakou slusnou nadavku, kdyz mas omezeny slovnik: treba "tupoun", nebo "Jarda".

Takze ja vzdy vsechno prekrucuju ? OK - at sem napisi ostatni, jake pocity maji z mych a tvych prispevku.

Neberu ti tvuj nazor - vemeno sis vyslouzil za zpusob, jakym se snazis prezentovat nejen sve nazory, ale popirat i nazory ostatnich. A to ne fakty, ale "navazenim se". Opravdu se mi to nelibi, proto to vemeno.

Nemyslim, ze se schovavam za dav a nemyslim, ze bych mluvil jmenem vsech. Ma-li ovsem jeste nekdo dalsi mimo tebe tento pocit, rad se o tom dovim a budu se moci pokusit zpusob vyjadrovani zmenit.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  09:41

Sleduji tuhle debatu odzacatku a mrzi me kam to doslo. O to vic, ze Danula svym "radobyodbornym" pristupem k veci a svymi invektivami vuci diskutujicim Yaris v podstate poskozuje.
    Ale co me na teto debate velmi tesi je to, ze se vazne diskutuje na tema nejlevnejsi skodovka kontra nekdo jiny. A mam pocit ze to vyzniva tak 50/50 - a ztoho mam radost, protoze jako kupujici mame moznost svobodne volby. Uz to neni jako driv, kdy spousta lidi "omlouvala" svuj vyber noveho auta slovy: "No me se ta Felicie taky nelibi, ale je to asi nejrozumnejsi koupe". A taky mam radost z toho, ze je to zrovna Yaris, protoze jsem zarytej Tojotysta :-) a protoze jsem mu pri predstaveni prorokoval ze bude Felicia-beater. No, moc sem se nesek.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  09:25

« Re: Kolik se najezdi?

Proč používáš takovýto nesmyslný výpočet - tohle všechno co jsi tady vyjmenoval mám za necelejch sedm tisíc u Kooperativy. Mimochodem u Ceskej mě to spočítali na necelejch 13 tisíc. Ten Alianz budou asi pěkný zloději.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  09:21

Jako vzdy to zase zavadis jinam. Nepsal jsem , ze ostatni jsou *, ale ty. Jelikoz si me tvoji nejslusnejsi nadavkou nazval jiz po druhe, nepovazuji to za preklep. Povazuj tedy slovo * naoplatku zase jako moji nejslusnejsi nadavku - proste napodobne. Nikdy jsem taky netvrdil, ze Yaris je nejlepsi auto na svete. Bohuzel jako vzdy vsechno prekrucujes. Já rikam, ze je jenom lepsí nez levná verze Fabie. To je proste muj názor jednak z vlastní zkusenosti a jednak z nazoru jinych uzivatelu techto vozu. Diky tomu jsem u tebe vemeno - co si potom ty?
    Proc se schovavas za dav a mluvis jmenem vsech?
    Nepochytil jsi to od komousu (promin jenom uvaha)?
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.11.00  08:40

Pokud bychom do toho započítali i havarijní pojištění, tak by byl výsledek tento:

Využiji výpočtu Allianzu z jejich webu, dám u všeho spoluúčast 5% a pro celou Evropu:

Fabia: havárie 6.629,- kč, živel 552,- kč, odcizení 3.867,- kč, pojištění sedadel (5) 500,-kč, celkem tedy 11.548,- kč

Yaris: havárie 10.055,- kč, živel 838,- kč, odcizení 5.865,- kč, sedadla (5) 500,- kč, celkem tedy 17.258,- kč.

Pokud by tedy chtěl auto i pojistit, tak by byla návratnost rozdílu cen za velmi dlouho.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.00  08:05

A je to tady - danula nezklamal. Pro tvou informaci - vemeno je nejslusnejsi invektiva, kterou pouzivam. A ver mi, ze podle tveho projevu bych ti mohl adresovat mnohem ostrejsi - jenze, melo by to cenu ? Odpovim si sam: u tebe ne. Stejne se nezamyslis. Proste - tvuj nazor je jediny a nejlepsi a ostatni jsou "vymasteni *, pripadne frajeri". Kazdy bude nadrzovat svymu vozitku, ale delat z Yarise nejlepsi auto na svete (o coz se tady snazis), to je ujetina.

OK, kolega si muze udelat nazor na havarijni pojisteni Yarise. Jeste kdubus mohl odpovedet na dalsi dve otazky. Nebo ze by se v nich neskryvala jedinecna vyhoda pro Yarise, a proto je ignorujes ? Takze ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:46

oprava 6 300,-
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:28

Když nemáš rád sám urážky tak mi tady nenadávej do vemen pro jinej názor - frajere. Já platím havar. pojištění 60 300,- u Kooperativy. Spoluúčast 5%, je v tom krádež a vandalismus a sousední státy. Stačí????
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:23

A ty jsi zase vypatlanej *
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:22

« TO - King Of The Road

Podle tvého příspěvku usuzuji, že tady jenom plácáš a s Yarisem si ještě nikdy nejel, nejspíš si to někde vyčetl nebo opsal. COŽE TO V YARISU DRNČÍ? - jo plasty. Jestli ti nedrnčí v makovici. Já jezdim s Yarisem už skoro půl roku a nedrnčí tam vůbec nic a to i na nerovnej a dost mizernej silnici. Jo a mizernej podvozek a překlápí se. Seš asi na hlavu ne? - vůbec si s tím autem nejel. Je to právě naopak - sedí jak přišitý a v zatáčce jede jak po kolejích, jestli mu někdo něco kdy vyčítal, tak právě, dost tvrdej podvozek. Buď nemáš soudnost a jsi prostě zaujatej a nebo si s Yarisem vživotě nejel. Yaris samozřejmě nemá jízdní vlastnosti střední třídy, ale ve své třídě je má nejlepší, minimálně srovnatelné s Fabii. Ta má podvozek také velice zdařilý. Pocit z řízení je ovšel lepší, protože má vejš sedadla.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:21

Danulo, je to tu - opakuji DANULA JE VEMENO. To na zacatek, aby byly jasne vzajemne sympatie. A ted vecne - Yaris je lehci. Ptam se - je pouzito hliniku, horciku jinych pevnych a lehkych materialu, nebo je odlehcen tim, ze ma auto "min masa" ?

Za druhe - Fabia 1.4MPI jezdi za 6-6.5 litru. Ten Yaris tedy se spotrebou o 3l nizsi jezdi tedy za 3-3.5l ? A jestli jo, jaka je prumerna rychlost pri teto spotrebe ?

Za treti - muzes mi prozradit, jaka je ta sazba havarijni pojistky pro Yarise ? Povinne ruceni jsme si uz objasnili, to ma Yaris diky objemu vyhodnejsi. Jake jsou naklady na servisni prohlidku po 15tkm a 30tkm pro Yarise ? U Fabie to vime.

Ocekavam, ze se do mne navezes. Na to ti kaslu - ale byl bych strasne rad, kdybys mohl odpovedet na tyhle otazky, protoze z osobnich invektiv si kolega obrazek o tech autech neudela.
  • 00 Reagovat !

foto

02.11.00  23:06

« Zbláznili jste se nebo co?

Asi jste si nepřečetli o co tu jde, když už některý zastánce Fabie nedokáže překousnout, že nejlevnější Fabka s 44Kw je líná až běda a v kopcích je brzdou provozu, že to žere tak, že to nejni do dnešní doby, tak se začne ohánět dieselem. Asi jste kapánek přehlédli o čem tu je řeč. Uvožuje se koupě nejlevnější Fabii nebo Yarise a co zvolit. Zatímco drahá Fábie sem vůbec do debaty nepatří. Cituji "švagr si chce koupit Yarise nebo o 40tisic levnější Fabi". Sice se švára plete v počtech protože nejlevnější Fabie stojí 259 400,- a Yaris 288 00,- což je 28600,- Přesně o to je dražší Yaris. Ovšem jak už jsem řekl, je to jenom zdání. Ve skutečnosti je levnější Yaris - mimo jiné lepší užitné vlastnosti jezdí o 3 Litry levnějc. Výstupy o tom, že Yaris je mizernější auto protože je lehčí mě docela pobavily. Někdo asi nechápe, že moderní konstukce jsou lehké záměrně a to při zachování současně větší bezpečnosti.
    (kup si tank troubo) No a to, že je motor s VVT-i konstrukčně vlastně jednodušší než bez něj mě pobavilo opravdu nejvíc. Člověče víš to tu vůbec blábolíš za nesmysly?!?!?
    Jo a to zadní sedadlo je skutečně dělené a sklápěcí je i sedák. Fabie nemá posuvné zadní sedadlo a nemá pohodlnější sedadla. Ve fábii je méně místa. Motor, o kterým v časop. Automobil nějaký pan Milan Josíf hovoří jako o velmi pokrokovém motoru, je jenom přešitej zastaralej motor z Feldy, kterej má co dělat aby to auto vůbec uvezl a nechutně žere. Skutečně motoru s takovouhle spotřebou a výkonem, nepřísluší ani ten nejmenší obdiv. Prachatý to vyřešej TDIčkem, chudý aby se šli klouzat a chytrý se na pojebanou škovku vyserou a pujdou si možná koupit jiný pořádný a moderní auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  20:58

« Re: Taky trochu kapkou do mlýna...

to kanady: co sa tyka sedenia vzadu s tebou musim ostro nesuhlasit - kamarat zhana auto tak sme na autosalone v nitre s dalsim kamaratom v 3ke poobzerali vsetky male auta - ja som sedel vzdy vzadu a cuduj sa svete najprijemnejsie sa mi vzadu sedelo...... prave v TY, fabia bola niekde v strede za P206, ale pred puntom II, uplny des bol sediet v R. Clio (mam 184 cm). plati samozrejme s lavicou posunutou max. dozadu, ked do kufra das prave tie 2 tasky s nakupom.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.11.00  19:52

Teď už jen záleží na tom jak dlouho si chce auto nechat. Yaris bude vhodnější do města a Fabia zase mimo město, ale vzhledem k tomu že poměr cest je vyrovnaný je výběr opravdu nesnadný. El. plyn ve Fabii měl dost velké zpoždění, v Saabu reaguje okamžitě a emise splňuje. Ale pokud je mi známo, tak tento problém měla Škodovka vyřešit a tu prodlevu odstranit (zdroj z V.Británie), jestli se tak už stalo nevím, nejlíp je si ji vyzkoušet. Z dat je vidět, že rozdíly jsou minimální, takže bych asi vsadil na pocit, tzn. obě auta vyzkoušet a podle toho si vybrat. Dále bych i porovnal co obě auta nabízí za výbavu.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 02.11.00  19:35

Takže máme přibližné údaje, tak se dáme do výpočtu:

Náklady na benzín, spotřebu beru dle údajů výrobce:

FABIA:

Město: 9,4 l x 6000km x 30,-kč/litr = 16.920,-kč

Mimo město: 5,5 l x 6000km x 30,-kč/litr = 9.900,- kč

Celkem: 26.820,- kč za rok

YARIS:

Město: 6,9 l x 6000km x 30,-kč/litr = 12.420,-kč

Mimo město: 5,1 l x 6000km x 30,-kč/litr = 9.180,- kč

Celkem: 21.600,- kč za rok

Povinné ručení na Yarise = 1.188,- kč a na Fabii 3.837,- kč

Celkové náklady za rok:

Fabia: 30.657,- kč

Yaris: 22.788,- kč

Rozdíl je tedy 7.869,- kč za rok, cenový rozdíl při nákupu je 304.700 - 279.000 = 25.700,- kč.
    Takže návratnost by byla za cca 3,27 roku.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  17:45

« Re: ...ještě

O co tady jde?? Někomu se Yaris líbí, prosím, ať si ho koupí. Jinému se líbí Fabia, prosím, ať si ji koupí. Obvzlášť mě udivují neúnavní bojovníci za emancipaci Yarise, ač jak sami uvádějí, vlastní plnohodnotné auto střední třídy, nicméně o ničem jiném než "Yaris" nehovoří. To mně skutečně přijde minimálně velmi podivné. Ale aby někdo psal jak litrová chudinka z recyklovaného plechu, dívčí auto na pláž, jede 180 a zrychluje jako TDI a to vše za 4l/100 km, tak to už je trochu hodně, nebo se pletu?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  16:37

Pokud se ma Yaris rovnat maximalkou byt Octavii TDI, musel by tu maximalku mit pres 180km/h papirove. To skutecne ma ??? Tak to bych chtel videt - leda z vysoke skaly ... no a zrychleni - myslis pruzne zrychleni na petku z 80km/h na 120km/h ? Tam bych si troufal tvrdit, ze bude TDIcko o 10s pruznejsi...
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  16:35

jo a jak jsi poznal, ze tloukly tlumice ? To jsi mel to auto na stolici s odlehcenym podvozkem a nebo na tlumicove zkousecce(stolici) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.00  16:31

nasrote, jsi ovlivnen svou Corollou, proto se peres za Yarise. Nicmene - pridani pri dojezdu ke krizovatce ma na svedomi ridici jednotka, ktera se snazi udrzovat "volnobezne otacky" bez ohledu na (ne)zarazenou rychlost. Takze pokud ti otacky pri zarazene rcyhlosti spadnou na cca 900, tak si auto "samo prida" - to je prece OK, ne ? Navic si to muzes overit na otackomeru. To, ze el. plyn "nefunguje", bych netvrdil. Zalezi na tom, u jakeho motoru. Predevsim je ale "prodleva" zpusobena snahou o co nejnizsi emise. No a k te "dlouhe spojce a kratkemu plynu" u Octavie - vis, ze jsem si toho dosud nevsiml ? Myslim, ze uz jsem jel s docela dost auty, a to nemyslim par kilometru, ale par set az tisicu kilometru. A nejake extra odlisnosti jsem si nevsiml.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.00  16:19

« ...ještě

Řekl bych, že Yaris se výkonstně (myslím tím akceleraci, popř. taky maximální rychlost) vyrovná Feldě 1,6, nebo Passatu 1,9 TDI... Kam se hrabe Fabie 1,4 16V (to se pořád musejí ti skopci chlubit tím, že mají 16V, když už se to běžně téměř 20 let používá?) - hodně záleží na stylu jízdy a na tom, s čím jseš zvyklý jezdit. Když někdo pořád jezdí evropskýma autama a pak jede třeba Hondou nebo nějakým jiným japoncem, tak se mu zdá, že to auto nejede, protože se bojí ho točit. Ty musejí mít "pořád" tak nad 4000 ot., ale ty jsou tam zase hned.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…