Pohon 4x4 u osobních aut
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 19.02.01 09:24
« Re: to Cokes
No, pravda, Opocensky neni prave hvezda nasich rally a nevidel jsem ho nikdy jet dverma napred (myslen asi sideways). A kdyz uz jsme u toho, nikdy jsem nepochopil, jak je mozny, ze v rukou nasich soutezaku je EVO VI tak nedotacive, kdyz me prislo pretacive skoro az moc. Az na MS jsem zjistil, ze v CR jezdi proste asi jina Eva. -
« Re: mam 4x4
Hmm, ale takhle s ní asi nejezdíš, že? :-):
"Ad moje supr zkratka z Ohrady pod Aquaclub: ...jezdim uz tam cely tyden, a kazdy rano se tesim na efektni prujezd te prvni leve styl Makinen ... dneska rano, jsem mel vice odvahy a poslal jsem to tam neco pres kilo, takze to bylo fakt dost efektni ...misak letici dverma napred a za nim obrovky prachovy mrak. No a vyhoupl jsem se na horizont a stali tam fizlove...
...tak rychlej uprk policajtu ze silnice jsem jeste nevidel , nestacili ani mavnout, a uz jsem v oblaku prachu zmizel ve stinu Jana Zizky ...mam ale takovej pocit, ze tohle asi hned tak nerozchodej.... :-)"
"... vcera jsem zase v noci letel po praze a asi kilometr pred barakem jsem dojel policajty a jelikoz sem mel dobrou naladu, predjel jsem je na prvni krizovatce zprava dverma napred, zatopil pod kotlem a ujel... po dojezdu domu ale nemuzu nikdy vypnout motor a chladim nez zhasne turbo, a tak sedim v aute asi dve minuty, kdyz tu nahle prijedou ti chlupaci... vylezli ven a hned kolik ze sem to jel .... tak povidam ze to ja ne, ze to pujcuji samicce a ta ze ted prijela, presedla do jinyho auta a ted uz je pryc .... :-) ... byli to ale naky mladi kluci a rikali ze takovy auto videj jezdit po praze a ze sni o tom se v tom svezt... tak sem zamachroval, rek jim ze tak trochu zavodim a ze kdyz mne nezavrou, tak ze je trochu povozim ....
...jako kazdej to kolem mista kde bydlim trochu znam, byla jedna rano a tak jsem si rekl, ze jim predvedu neco co jsem videl na Monte Carlu v televizi.... vysledkem byla divoka jizda po praze kdy rychlost jen vyjimecne klesla pod 140kmh, vsechny krizovatky dverma napred a plne cary na silnici se staly bezvyznamnymi ....
...asi po ctvrt hodine ostre jizdy jsem je dovezl v poradku pred sluzebni favo, ve kterem tipuju po celou dobu rvala vysilacka a volala je k nalehavemu pripadu .... sice se jim trochu trasli kolena, ale furt jen opakovali ze to byla jizda jejich zivota, podekovali, rekli ze kdybych mel nejaky problem s pokutami, ze se to pokusej osefovat ....
...tomu rikam tezka pohoda :-)
" -
"-- skrytý --" 07.02.01 07:53
« Bez nadpisu
Panove!
Kedy bolo Evo lacnejsie nez seriova GT? Preco by prave teraz radikalne zmenili predajnu politiku,kde je jasne, ze ani nova Impreza v EU nebude schopna ohrozit ich "takmer N-ko" a kazdy pretekar sa uz len koli servisu rozhodne pre nich?
Potom je tu problem s remapingom na 98 benzin zo 100 v Japonsku, emiskami, LHD a to vsetko pridava na cene. Myslim si, ze to zase bude voz pre max. fanatikov a po roku Subaru zmeni svetla na nejake new edge, ako Ford a potom bude predajnejsie, krajsie a mozno aj zivsie /aspon 250Hp/
Btw. pozreli ste si niekto www.ecotekplc.com a ich setric? Podla UK majitelov je uspora paliva od 11% vyssie na GT. Mam to objednane a o take 2 tyzdne budu prve vysledky /dufam/. -
« Re: EVO 7
alfa33: To se pleteš, kontejner do Rotterdamu a japonská cena vyjde určitě levněji, než za 1.7 melounu z Anglie. Nezapomeň ale, že obojí má volant na druhý straně.
AlesK: Co vím, tak Gloom byl kvůli Evu 6 v Hongkongu a (nevím to na stopro) měl jsem dojem, že cosi říkal o nějaké tamější firmě, která mu Evo 6 dodá s řízením na pravé straně. Nevím, lepší by bylo, když zabrowsíš na MAGEO do známeho auditku. -
« Zajímavé články k WRC vozům
V poslední době se roztrh pytel se články popisujícími techniku WRC. Nedávno bylo v Auto-Motor-a-Sport (tuším č. 1/2001) zajímavý popis Peugeot 206 WRC a taky článek o klasice Audi Quattro Sport. Včera jsem zase koupil Automobil Revue (2/2001), kde je detailní popis Octavie WRC. Doporučuji ke koupi, spousta zajímavých technických detailů. -
Já jsem četl o 3 mil. Jenů, což je asi 960kKč. Gloom má ale asi na mysli exportní cenu a jestli je v Japonsku "DPH" 17 procent, tak to sedí :-)
Navíc pokud by byli Japonci ochotní ho prodat s volantem na "normální" straně, tak se clem (10%?) a DPH, by to vyšlo na 1.1MKč, což je levnější než nová Impreza. Kdyby si tam pro něj Gloom jel, daj mi vědět, třeba by jsme dostali množstevní slevu :-)))) -
"-- skrytý --" 06.02.01 07:56
Foto je aj na www.xcarz.sk su to zabery z Nurburgringu. EVO ma mat aj par veci navyse, ale to bude na webe az o tyzden -pozrite sa tam znovu. Cenu - no ked uz som zacal - tak aspon tu vam poviem Rallyart ju v UK bude ponukat za 30 000,-GBP. Takze zacnite setrit :)))))) -
Já jsem hlavně zvědavej na cenu. Psal jsem k Denzelum email a hned dneska mi volali. Předpokládají, že by v Evropské verzi mělo být k dispozici asi za půl roku. Bude jich vyrobeno 11 tisíc kusů (EVO6 jen 2.500), a tak by snad nemusela být cena tak strašlivá. Slíbili mi, že jakmile ji budou znát, zašlou mi email. -
"-- skrytý --" 05.02.01 13:32
« Bez nadpisu
Konecne alespon neco ke cteni - dik a sorry. Torsen tam fakticky neni. Evo 7 vypada dobre - uvidime realitu. Trochu mam obavy, ze ten dlouhy rozvor povede ke ztratam v serpentinach. Na rychly sotoline to ale zase bude plus. Nechame se prekvapit.

A co se týče EVO a pře/nedotáčivost, možná je to konstrukcí diferenciálu ;-)... třeba jsi měl nějakou speciální verzi s Torsenem ;-)...