Pohon 4x4 u osobních aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  22:04

« Re: Mondeo reaction

Taky mi nepřijde normální dávat cca 85 kW motor 2.0 16V (záměrně říkám 85 kW, protože 100 kW motory od jiných výrobců jezdí úplně jinak) extra do pseudočtyřkolky (mondyjé ...himlhergotkrucajselement ;-)...) s Viscodrivem. Něco podobně úchylnýho jako Vectra 2.0i pseudo4x4... :-)

BTW jen tak vod voka: divil bych se, kdyby ABS+TCS+4x4 neměl dávno předtím Meďour W124 4matic... (jen takovej tip, co mně z hlavy napadl)

BTW2, s tím prvenstvím mi to přijde jako v jedné nejmenované rubrice o švédských vozech ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.01  16:37

To je prave dukaz toho, jak se to auto nepovedlo. Potrebuje-li quattro takovyhle "doplnky", tak to znamena, ze mu spery moc nefungujou. Je to auto jen pro "jizdu za zhorsenych adheznich podminek", zadny sportovec. A to Mondeo skutecne splnuje. Ten zadni pohon tam je jen proto, aby zlepsil zaberove vlastnosti, nikoliv chovani vozu v zatackach. Druha vec je, ze ten motor je moc slaby na to, aby tam melo smysl davat spery. Proste neni to dobry prikjlad ctyrkolkya Italum nebo Japoncum neni konkurenci.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.05.01  09:33

« Re: tatka ? ha ha ha ha

Aj moje uz raz spravne rozpoznali, ako tunovanu KIA :)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.05.01  08:42

Nevím. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.01  19:27

Chlapi,
    a víte vy vůbec, který auto jako první mělo ABS+TCS spolu s pohonem 4x4??? Bylo to Mondeo. U nás se prodávalo pouze v provedení Si s dvoulitrovým zetec-em. Mělo i sportovní podvozek - myslím pružiny s jinou progresivitou.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.05.01  11:27

« Re: tatka ? ha ha ha ha

Nevím, ale mám pocit, že nebyla pochopena slovní hříčka "synku vs. taťko". To jen tak mimo.
    Subaru jsem si před skoro 5 lety koupil, že právě nebylo moc nápadné. Jedna příhoda k dobru(už jsem o ní psal, ale zopakuji): jakýsi řemeslníci nám cosi dělali v baráku a když viděli nové subaru, tak říkali: "to je ale pěkný korejec". No a já jsem byl VELMI potěšen, protože se zdá, že průměrný člověk řadí vzhled subaru někam zcela mimo exkluzivitu. A to já preferuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.01  09:11

Nechte ho zit, placnul hovadinu a ted nevi, jak z toho ven. Mondeo stoji za starou belu samo o sobe a verze 4x4 na tom nebude lip, spis asi naopak. To snad je zbytecny resit. Predni naprava uskakuje jako slepice, zadni se houpe a nevede kola.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.05.01  12:34

No tak šmudlo, buď nám zvídavým už sděl, jak má Tvoje oblíbený Mondeo řešen pohon všech kol (kolik diferáků?, kolik a jakých uzávěrek? atd.) nebo alespoň napiš, že to nevíš a bude to. Není to žádná hanba, i velikánům se to stává (někdy i záměrně - viz. Cimrmanova oblíbená metoda "střídavého uvádění publika v očekávání a následného zklamání").
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.05.01  07:47

Nejako to kombinujes. Patrol je zastupca terennych vozov, co Subaru nikdy netvrdilo, ze je. Ter. je vyladeny na max. priechodnost, Subaru ide o bezpecnost a spolahlivost na vsetkych beznych druhoch ciest. No a keby som chcel ja poriadnu stvorkolku do terenu, kupim si UNIMOG.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  19:31

No a jaké jsou tedy ty přednosti? Nějako jsem je z té omáčky nevylovil... :-(
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  16:33

« Mondeo reaction

To Cokes : neboj, šokovaný nebudeš - nejedná se o žádné technické finesy ( jak je u Fordu tradice ) a právě v tom mi to vyhovuje. Auto téhle třídy a určení nepotřebuje redukované kvalty ( viz starší dotaz z této rubriky ) nebo fantastickou křížitelnost náprav. Pro využití původního záměru, tj. kvalitního zpracování ošemetných situací na SILNICI postačuje ASR + ABS. Kdybych chtěl pořádnou čtyřkolku, tak si pořídím Patrola a nebásním nad autem střední nebo vyšší třídy, určením spíše rodinným. Pokud vím, tak právě takhle jsou běžné modely Subaru prezentované.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.01  03:30

« to Magic

No, Ford Moon totiž vůbec neexistuje a to je právě to nejlepší fordovo auto, alespoň já to tak cítím....
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.01  17:59

« Re: Ford Mondeo

Taky bych se rád s dovolením, jako neznalý, poučil o přednostech Fordova řešení 4x4.. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

04.05.01  15:54

« tatka ? ha ha ha ha

To PeKa : Fordem ale nemusi jezdit jenom tresouci se duchodci a tatkove od rodin. Mne osobne na tom mimo jine vyhovuje to, ze to auto na sebe neupozornuje a laik na tom nepozna, kolik stalo. postupem doby jsem prisel akorat na to, ze zvenku vyfintene auto neni vsechno. Ale jinak vsechno dobry.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.05.01  15:48

to Bedouin: zpusob pobytu ve statech si mezi nami kazdy obstarava jak muze a tady myslim neni to nejlepsi misto na reseni podobnych problemu. To all others: netvrdim, ze Ford je spicka, jenom konstatuju svoje zkusenosti - jestli to chapu dobre, tak tyhle stranky k tomuto ucelu prave maji slouzit. Kazdy z nas se urcite s nakym autem nekdy vypekl a u mne to bylo Subaru. zcela pochopitelne pak o takovem soustroji nechce dotycny slyset do konce zivota. Timto se omlouvam vsem, kterym se zvysil krevni tlak nebo cokoli jineho. P.S. Akorat jsem chtel dat ve znamost, ze bych to auto rad prodal, protoze mam t.c. Pasika 4motion. pro pripadneho odvazlivce my cislo : 0608 - 966634
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.01  12:22

to šmudla: pouč nás neznalé jaký druh pohonu 4x4 má to Tvoje Mondeo - kolik diferáků, kolik a jakých uzávěrek atd. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  21:04

Šmudlovi: Stojíš za Fordem, máš ho mít. Každý máme svý zkušenosti a koneckonců každý sem může napsat co chce, ať je tak či tak. Jen se divím, že ten tvůj kámoš měl možnost dlouhodobě porovnat tolik aut. Ono moc Čechů tady zrovna není na laskavé pozvání americké vlády s neomezeným užíváním vozidel. Ale nechť ti je. Jinak. Mám rok a půl šestileté Infinity G20, což je Primera. Má to 70 tis.km, což není moc, ale ještě jsem do toho nedal ani dolar. Doslovně. A to bylo před koupí po sedačky zatopeno. Už to nebudeme rozmazávat dále, ale vážně. Proč myslíš, že střední a vyšší třída lidí tady nejezdí osobákama Fordama? Jestli nechceš, tak nemusíš odpovídat, jestli tě to už taky všechno nudí jako mě.Přeju všem, aby našli právě to svoje superauto.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.01  16:37

« Ford

to AUTOKOMPLEX: neznam Ford Moon, takze jsi mne mozna dostal na lopatky. Ma nejakou znamejsi alternativu? Jednalo se o Evropskou a u nas prodavanou verzi? To Smudla: moje otazka byla Dobry Ford za poslednich 10 let, protoze Sierru povazuju za posledni dobry osobni auto od Forda (vyjimkou muze byt mozna Moon). Sice to melo taky svoji spoustu much, ale bylo to sympaticky a solidni auto. A argument o valniku nepovazuji za relevantni - nejlepsi auto by potom bylo IVECO. To Bedouin: pripustme ale zase na druhou stranu, ze US Ford neni totez co Evropsky Ford a tudiz bych kvalitativne nehazel oba do jednoho pytle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.05.01  15:58

Mal som cest vlastnit XR2i, ku koncu takmerv uprave Fiesta CUP. Vlastnosti to malo,ako motokara, po rozbitych cestach hadzlo iskryod podvozku a kazdy mesiac som bol v servise. Hold zavodny voz vyzaduje udrzbu. Teraz mam Imprezu GT daleko od WRC, ci A uprav, do servisu nechodim, iskry nehazdem a jazdne vlastnostisu identicke a narozbitych cestach dokonca lepsie. Bohuzial Ford vzdy patril k menej kvalitnym vozom.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  15:54

to smudla: Milý taťko. Nevím, zda by Subaru šlo * najisto vláčejíc podvalník. Možná ano možná ne. Pouze vysvětlím, jak to vidím. Já jen zde uvádím své vlastní zkušenosti, aby si z toho ostatní vzali co uznají za vhodné a užili ty informace k čemukoliv. A pokud jim vadí, že se Subaru rozsype při tahání nějakých valníků, tak ať si pořídí něco jiného. Já jsem zatím spokojen a až se to začne *, tak to sem klidně napíšu. Nejsem žádný Subaru ortodox a až mi bude něco vyhovovat líp a budu na to mít, tak si to koupím. Zatím, podle mých zkušeností, ještě u Subaru nějaký ten pátek vydržím.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…