Pohon 4x4 u osobních aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.09.01  10:27

« Re: test Octavie

A to jeste bude to Subaru full time 4 kolka oproti Haldexu v Octavii. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.09.01  15:36

« Re: test Octavie

To už se teda vyplatí si koupit Subaru, že.
  • 00 Reagovat !

foto

04.09.01  15:32

« test Octavie "4x4"

Malé info pro ty, co se zajímají o pohon "4x4" a lá Škoda Octavia. V posledním čísle časopisu "4x4 auto magazín" (9/2001) jsou čtyři stránky věnované zahájení dlouhodobého testu Škody Octavia Combi 1.9TDI-PD 4x4. Redaktoři tohoto časopisu by měli být fundovaní co se týče čtyřkolek, tak uvidíme, co napíší v zimě. Jinak cena testovaného kousku - cca 880.000 Kč - no to je bomba.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.01  16:44

« Re: Passat Variant 4Motion

Diky za nazor Pavle, ale zatim ani na ty hory moc nejezdim, i kdyz bych rad konecne zacal. ;) Me soucasne auto zazilo snih snad dohromady jen 3 tydny ve meste a na dalnici a to ho mam vice jak rok. Takze s tim snehem to zatim neni az tak aktualni. Me spise slo o nazory ostatnich, co si o ESP ve spojeni s 4kolkou (full time) ci normalnim predohrabem mysli.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.01  16:19

Můj názor: pokud jsi opatrný řídič, tak mi připadá lepší koupit toho Passata ve 4motion (přesněji řečeno "quattro") než jenom s ESP a to speciálně pokud jezdíš na hory.

Jinak na tom tvrzení, že "pokud už se utrhne čtyřkolka, tak ESP moc nenadělá" může být něco pravdy. Pokud jsem správně pochopil popisy v časopisech, tak ESP nejvíc pomůže při přetáčivém nebo nedotáčivém smyku, u čtyřkolka s neutrálními jízdními vlastnostmi je to pro ESP určitě těžší.

• « 00 Reagovat !

foto

18.08.01  16:23

Kdyz to moc neprezenes, tak ti ESP zasahne jeste driv nez smyk vubec nastane-proto ESP urcite jo a brzo ho dostanou vsechny auta!
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.01  09:16

« ... mimo diskuzi

Jen se zde snazim overit, jestli se projevi chyba avizovana v "Pripominky k MotorCafe". Nemelo sem jit pridat novy prispevek. Obavam se, ze chyba asi nabude na webu. To bude jasne, pokud se tento prispevek zobrazi.

J.S.
    www.auto.cz

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.01  16:40

Video ti neporadim, ukazovali nam to pri kurze bezpecnej jazdy. Nieco take bude ale v kazdej krajine, pri autodrome. Skus sa popytat. Druha otazka je zaujimava. Ako spravny Subarista by som mal povedat, ze 4x4 bez ESP, ale ked ta netrapi zima a vrchy, potom dobra prednokolka + ESP + retaze v kufri v zime postaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  15:17

ESP je moc dobrá věc, auto se chová úplně jinak. Určitě, kdybych kupoval nový auto a ta možnost tu byla, nechám si ho tam dát. Výkon, brzdy, pohon, kola/pneu, ABS, ESP, xenony, airbagy - podstatné věci při nákupu auta (vyplývá to z potřeby jet,brzdit,mít stabilní auto v mezních situacích,vidět na cestu a být ochráněn). Ostatní (možná až na manuální klimatizaci a el. stahování alespoň předních oken a nastavování zrcátek) je nepotřebné.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  14:42

Diky za nazor. Ja spis tim, ze nejsem zavodnik myslel to, ze jezdim s rozvahou a ne, ze si reknu - Mam 4kolku, tak si muzu jezdit jak chci, vsak ona to za mne urovna. Mam najeto vice jak 200 tisic km zatim bez nehody. Ja vim, ze to nevypovida nic o mem stylu jizdy a zkusenostech, ale jezdim spis opatreji a pomaleji, nez ze bych nekam pospichal. Neprecenuji se, radeji prijedu pozdeji, nez treba vubec. Ja nejsem zadny technik, takze nemohu posoudit, jak dalece ESP _zachrani situaci_. Zeptam se jeste jinak, jaky je tvuj nazor, zda radeji 4Motion bez ESP, ci normal s ESP.
    Kde se da na to video podivat? Jsem dlouhodobe mimo CR, takze by nejvice bodlo neco na Internetu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.08.01  13:01

Pozdravujem ich! Podla toho , co tvrdia su teoretici. Pozri si u Micanka videozaznamy s Wurtzovym otcom /ano ten z F1/, ktory na rak. okruhu jazdil s a bez ESP. Rozdiel asi taky, ze ked rozhodis voz bez na napr. snehu, mas velmi co robit, aby si ho podchytil spat, kdezto pri tej istej rychlosti s ESP to vyzeralo ako nic. Skor by som povedal, ze ak nie si "pretekar" zide sa ti viac. Najma preto, ze oproti jednokolkam sa lahsie priblizis k fyzik. hraniciam a ani si to neuvedomujes. Toto zariadenie bolo vyvinute prave pre tvoju skupinu soferov.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.01  12:34

« Passat Variant 4Motion

Chtel jsem se zeptat, jaky je vas nazor na to, zda do Passata Variant 4Motion TDI 96kW ma smysl davat ESP, kdyz clovek neni zadny zavodnik, aby projizdel zatacky smykem.
    Ptal jsem se par lidi a ti vetsinou rekli, ze uz to snad ani smysl nema, ze kdyz se podari _uthnout_ 4kolku, tak ESP toho uz moc nezachrani.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.01  10:55

« Re: Podrobné obrázky k

Ahá!
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  13:30

Středový Torsen má cokoliv od VW Group, co má motor podélně a pohon čtyř kol...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  10:49

Promiň nejsem audista do morku kosti, ale měl jsem pocit, že potomek pravěkého quattra z Iltisu už je mrtvý ( a byla by to škoda ). To, že je dál používán v A4 je pro mě novinka.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.01  10:44

« Re: Diferak so zvysenou svornostou

U Subaru GT se uvadi 40% samosvor, je to pravda?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  11:54

Šmudlo, jsi obět lehce dezinformační politiky VW Group. Audi "nehodilo systém quattro přes palubu", ale u všech svých větších vozů (A4, A6, A8) ho používá vesele dál. Taktéž se tento systém používá u Passatu i když to nazývají "4motion". Protože se to tady už párkrát podrobněji přetřásalo (např. po založení tohoto tématu), nebudu to dál rozebírat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.01  08:57

Trošku mně jenom mrzí, že na stejný systém přešlo Audi a princip quattro hodilo přes palubu. Do produkčních aut je Haldex dobrý, ale doby Coupé asi dávno minuly.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.01  16:00

« Podrobné obrázky k "4x4" a lá Octavia

V novém čísle Automobilu (8/2001) je škodovácká příloha a v ní pár zajímavých obrázků k řešení pohonu u Octavie 4x4 1.8T (rozvodovka, Haldex, zadní náprava atd.).
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  12:56

« Aby to neuslo

Nějak tady chcípl pes, tak něco přihodím ať to neskončí v archivu. Myslím že v předposledním Světě motorů byla malá noticka o tom, že Subaru si nechává u Porsche vyvíjet turbodiesel. Nepochybně zajímavá informace pro ropáky, co rádi jezdí na hory (jako např. já).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…