Pohon 4x4 u osobních aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

20.11.01  10:36

« Re: Jaké pneu?

To nasro:
    Asi mluvis o novem Rav4....Ale Impreza GT ma lepsi dif nez. Rav4, mezinapravovej ma visko spojku a vzadu je s omezenou svornosti...Ciste teoreticky by mela na lede hrabat 2 zadni a 1 predni kolo...Predchoziho rava sem dal na zvedak a 3 lidi udrzeli 3 kola....vykon jen na 1 kolo.Pokud se zapla uz.mezinap. dif. tak 1 predni a 1 zadni. Ten novej rav by ,mel mit system pohonu funkcne shodny se subaru, ale horsi nez Impreza GT a Outback H6 3,0. Alespon takto jsem to pochopil a v praxi vyzkousel, pokud by vsechen vykon utekl levym prednim kolem tak tech 180 stupnu v hrabackach neudelam....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.01  08:28

Yes sir, preklz potvrdzujem! Pri rozbehu na lade len trosku dupnem na to, voz sa divne pomrvi /ten preklz/ a uz idem vpred... Ked zacnu seriovo montovat 3x aktivne difaky, kupim si novsi model :-) Btw: dost ma zaujima EU STi a jej 2 LSD /znizena svornost/ Suretrac.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.01  20:33

S Haldexem by to asi nešlo - na Impreze to uděláš jen proto, že tam jsou tři klasické diferenciály a že ti tedy každé kolo může různě prokluzovat, což u Haldexu nemůže. Já jsem to zkoušel na štěrku s RAVkou, která má uprostřed kromě diferenciálu ještě viskózní uzávěrku, takže se při zavření chová vlastně jako zapnutý Haldex a s tou to nejde. To spíš ale hlavně kvůli tomu, že zadní kola můžeš protočit jen obě najednou (díky Torsenu) a ne jen jedno, které právě odstrčí do té 360tky.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.01  18:35

Zkousel sem neco podobnehou na suchu v lete, v zacpe jsem se otocil o 180 stupnu pres spojku a tech 5500 rpm tam bylo taky. Skoro na plnej rejd sem to pustil a za prokluzu zadku se to otocilo, pak uz sem musel tocit volantem jak silenej aby to nebylo 360....Impreza GT je super
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.01  09:26

Napadlo mi, styl tocenia sa na mieste ala vitaz rally zvladam uplne v pohode /na snehu pravdaze/. Ide len o to, aby to bola fulltime 4x4 a riadne tomu nalozil s vytocenymi kolami. Pre olokoiducich to musi byt ohromna sranda, voz je na 5500rpm /hluk uz cez 90db :)/ a rotuje okolo osi, ako keby ho tma prispendlili. Zaujimalo by ma, ci toto dokaze aj Haldex, alebo sa prepne do prednokolky a voz sa toci, ako ked ho drzia za cumak?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.01  23:31

Tak zatím první dojmy osobní jsou asi takovéhle: na suchu jsou poměrně hlučné (sice ne jako Barum Bravura, ale daleko k nim nemají), ale dobře sedí. Dojmy neosobní z tatíkova vyprávění, který již měl možnost na severním Slovensku vyzkoušet asi 10cm pokrývku sněhu - zkoušel s nimi dostat na parkovišti smyk ze zatáčky (bez ručky), ale nepodařilo se to nijak výrazně. Ono je to taky dost složitý už kvůli tomu Torsenu vzadu a viskouzávěrce uprostřed.

Docela mě láká, až bude možnost, udělat si takový vlastní test - brzdnou dráhu a slalom. Tak pak bych napsal něco dalšího.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.01  14:33

No, tak s Imprezou to samozřejmě nesrovnávám :o)) ale i tak se člověk už musí hlídat, poňevadž od 80 dál to zrychluje skoro pořád stejně a že by to bylo poznat z něčeho jiného než tachometru, tak to bohužel ne... :o)

Až bude mrznout a padat sníh i u nás, tak dám samozřejmě vědět.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.11.01  12:41

Takze nie som jediny, kto si vsimol, ze zimne sa dostavaju na uroven cien letnych...
    160 je pre RAV dost, nemyslis? Jej urcenim nie je nahanacka s Imprezami :)
    Som zvedavy, ci tie gumy bude tak super na lade, ako pisu, daj vediet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.01  20:07

člověče, tak jsem koukal na ten link a pak mi to nějak nedalo, protože v těch testech vypadaly vážně dobře, tak jsem se kouknul, kolik vlastně stojej a skoro jsem se zděsil a jsem docela rád, že jsou ty gumy taky služební, protože na vlastní auto bych gumy za 8300 teda nedal :o)) Jen je škoda, že jsou jen do 160ti, což ty tvoje pěkné piloty ne :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.11.01  09:09

www.tirerack.com/tires/bridgestone/bs_wi… Micheliny som popisoval pred 2 dnami v teme Pneumatiky, kukni si to. Tie tvoje vyzeraju velmi dobre.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  21:48

Ty Piloty jsou prý všeobecně hodně dobrý. Jak jseš s nima spokojen? Teď máme na RAVce taky konečně zimáky - Bridgestone WinterDueller 215/70-16 -neslyšel jsi o nich něco? Já je totiž včera viděl poprvé :o))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.01  08:54

Michelin Pilot Alpin 205/50R16H
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.01  19:08

tak už mám jasno. BTW: jaké na tom máš zimáky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.01  09:37

Seriova ma 208Hp, je to predchodca WRX.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.11.01  21:21

Já se totiž v označeních subaru nějak nevyznám - je to tedy ta přeplňovaná, co má těch cca 250hp? Tedy předchůdce dnešní WRX?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.11.01  08:29

Je to o 39 mil. lacnejsia verzia s oznacenim GT :(, ale aj tak rychlejsia, nez vodic... Chcelo by to mat este 2 a naucit sa to s nejakym rally profikom. Bol som aj u Micanka, je to super, vysvetlia vsetko, povedia ti chyby, ktore robis, ale za 4hod sa to nauci mozno Makkinen.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.01  18:20

555: člověče, ale podle tvé přezdívky bych tipoval, že máš Imprezu WRC a s tou by ty skorofígle měli jít v pohodě i na suchu, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.01  10:05

souhlas, to bylo jenom na "rozproudění debaty". Ahoj LN
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.01  08:28

Uz sa tesim na sneh, aby som si to vyskusal. Ale na velmi velkom parkovisku :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.01  21:34

Ono je to totiž ještě trošku technicky složitější: Haldex se v tomhle případě chová jako předokolka, tedy z toho smyku tahá a zadek ti jde jak chce, což je právě u těch 4x4 v rally nevhodné - psal jsem totiž ne že tě auto vytáhne ale vytlačí, že v konci té zatáčky je většina síly na zadku. Takže s předokolkou se takovýhle průjezd zatáčkou dá udělat téměř vždycky, ale není to tak efektní, hlavně kvůli tomu, že se ti vlasně bokem snaží dostat zadek před předek, a tak se většinou zastavíš.

S rallyovou čtyřkolkou se totiž do toho smyku nedostaneš přes ručku, ale tím, že do té zatáčky vjíždíš jako předokolka s nohou na brzdě a plynu najednou a ve chvíli, kdy tě začne "předbíhat" zadek, tak se dá síla na zadek a pak se zatáčka dojíží na 4x4 - proto jí jedou po boku a nezastaví se, jako předokolka. A to haldex neumí, ani kdyby se po...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…