Pohon 4x4 u osobních aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.10.02  20:49

« Re: Neco pochvaly, neco kritiky pro Haldex

Pockej, to chces rict ze Ti pojistovna neplatila auto z pujcovny po dobu kdy bylo Tvoje auto nepojizdne v servisu?????
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.02  20:16

kolečko jsem střihl před čipem. Už jsem to jednou popisoval: Stál jsem na asfaltu v mokré kaluži, dal jsem plný kotel a pustil spojku, auto vystartovalo a jakmile se chytli kola na suchu bylo vymalováno. Řekl bych SW chyba.... že?
    stálo mě to 10kkč auto z půjčovny na 14 dnů a chvíli mi lepilo když šachovali s cenou převodovky (170kkč)....Od té doby se rozjíždím s rozumem a je klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.02  18:18

tomcat: četl jsem na www.haldex.com (asi před půl rokem), že je do 200 Nm a pak nepracuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  16:26

to našrot: Nechci posuzovat, jestli je Haldex lepší nebo horší, než to či ono, ale asi nebude omezenej jenom na relativně malé kroutící momenty - např. Volvo S60R má 400 Nm a Haldex.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.10.02  15:32

to Novak: To kolecko v prevodovce se ti povedlo pred chipem nebo po? Ani se mi nechce verit, ze by TDI/66kW dokazalo s Haldexem udelat tolik skody.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.10.02  08:55

Haldex má elektronickou pojistku, která brání poškození při přetížení. Je pravda že to nakopnutí je jen při razantním rozjezdu na mokru.
    V mém případě to jednou skončilo střihnutím kolečka v převodovce (naštěstí v záruce). Ale co chcete za ty peníze, že? Jinak to auto nemá chybu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.02  13:14

Není to moc na elektroniku, ale konstrukce Hladexu není odpovídající po mechanické stránce - je jen pro relativně malé kroutící momenty.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.09.02  18:06

« to Pavel_KR5

To je uživatelský test. Ber ho z rezervou. Ostatně, to platí i pro ostatní testy... ;o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.02  11:09

Taky tocak je moc na elektroniku, vsak aj RS6 upustila od Haldexu. To je lacne a efektivne riesenie pre vozy, ktore su priemerne a nepredpokada sa vyuzivanie na maximum...
  • 00 Reagovat !

foto

27.09.02  19:28

« Neco pochvaly, neco kritiky pro Haldex

Z testu Sharana 1.9TDI/114kW/415Nm (chip) 4motion na www.autorevue.cz:

"4 Motion pracuje na kluzké vozovce bleskově a neznatelně, za dobré adheze ale provází připojení pohonu zadních kol silný až brutální ráz. Tato vlastnost systému Haldex vychází z jeho konstrukce a je značně nepříjemná. Když při rychlém rozjezdu na mokrém hladkém asfaltu sepnul Haldex poprvé, napadlo mě, jestli do vozu nenarazil zezadu autobus. Opakuji ale, že při zhoršených adhezních podmínkách zabírá neznatelně, jemně a okamžitě a na náledí nebo ujetém sněhu téměř nerozeznáte rozdíl mezi 4 Motion a quattrem."

• « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  11:38

« Re: Nová sezona

Já jsem taky cintal. Pochopitelně zimáky.
  • 00 Reagovat !

foto

25.09.02  11:37

« Nová sezona

Tak, že by nám to s tím snížkem už začlo? Ještě nemám zimámky.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  10:21

« Re: Pohon vsech kol - zbytecnost?

Nemyslím, že by to bylo něco tak těžkého. Prostě víkendový aktivní odpočinek :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.02  10:19

To GeorgRolf: Přidávám se. Bez kvalitní "ručky" si neumím razantní jízdu představit!
  • « 00 Reagovat !

foto

03.09.02  09:07

To jo,ale já před tim patřil k tomu 0,1 % lidí..
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  22:02

Ja bych z ty rucni brzdy na predni kola nedelal takovej problem, predpokladam ze 99.9% lidi rucni brzdu za jizdy nikdy nepouzije. Nejsem si tak uplne jistej, ale mam pocit ze u Saaba 900 mi parkovaci brzda taky brzdila predni kola.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  18:33

No to by asi nemělo cenu..přecejen je to 11 let starý auto.Kdyby aspoň mělo turbo,tak jo,ale na těch cca 100 koní nemá smysl plýtvat tolik energií.Holt nemůžu tolik machrovat,ale voni stejně všichni pištěji,protože pořád se s tim dá jet zatáčka rychlejc než třeba s Felicií.A aspoň mě to neláká dělat vylomeniny.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  18:29

Měl jsem pocit,že to ti Japonci asi takhle mysleli.Je fakt,že když stojíš do prudkýho kopce a potřebuješ se rozjet,tak tam na to máš hill-holder a ručku nepotřebuješ.Takže ti aspoň líp brzdí,když stojíš čumákem z kopce,ale stejně je to u 4x4 hnus... Ještě než jsem na to přišel,tak jsem zastavil zadníma kolama na ledu a předníma na asfaltu s tim,že si zadek přibrzdim a efektně se rozjedu přes předek,a vypadal jsem jak vůl,když zadní kola hrabaly jak vzetklá a auto nejelo.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  17:56

to GeorgRolf: Myslím, že bude příjemným kutilským víkendovým zpestřením udělat tu brzdu na zadek z jiného "normálně ručkujícího" Subaru. Udělal bych to.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.09.02  16:53

Jo aha :-) No tak, ale zase bych pochopil, že při většině parkování v kopci to má větší smysl. Jenom přece, když stojíš z prudkýho kopce čumákem dolů, tak je lepší brzdit přední kola než přední. Manuál ti to udržet nemusí a díky snaze o autokompresi nebo jak se to nazývá, ti může odskákát do pryč
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…