Pohon 4x4 u osobních aut

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

12.03.03  12:07

« zima a Santa (Fe)

Mel bych dotaz na majitele Santa Fe, pokud se tady nejaky vyskytuje. Jak vam to jezdilo v zime - na snehu, ledu atd. Podle vseho by tohle auto melo mit trvaly pohon 4x4 a castecnou uzaverku uprostred, takze by to mohla byt docela pohoda (?).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.03  09:29

« Re: diff

No jasne, zase tu sirim bludy, 75 ma normalni treci lamelovej samosvor. Sorry!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.02.03  09:03

« Re: Predni ATB diff.

Diky nasrote. Ono s tou viscospojkou je to tak ze je u ni udavanej odpor toho unaseni. Blby je ze pri jizde se zahriva a zacina fungovat rozdilne za studena a za tepla. Servismeni rikali ze po narocnejsi RZ visca vubec nefunguje.
    Quaife je na celnici tak snad si pro nej zitra pujdu. Ale namontuju ho az tak za mesic pac je do toho STi co jeste neni postavene. A taky chci videt rozdil takze budu chvili jezdit na tom otevrenym....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.02.03  10:37

Aha, takze to neni ZF? Tak ten byl z neceho uplne jinyho...uz se mi to nejak plete
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  12:38

magic: ten sam. od alfy. na fiši není namalovaná žádná šroubovice. jsou tam jen lamelky, da se zdvojnásobit jejich počet, nebo dělají 3 šířky, takže se zvýší svornost, jinak diff. je rozdílnej od normálního, takže planetový kola se nedají prohodit, jedno pl kolo. stojí 5000,- jsou tam 4, samosvory se dávaly do SZ,RZ,1.8T, 2.0 TS + 3.0 AMERICA (možná další). životnost předepsané svornosti 100.000 km, systém se opotřebovává. Jinak mě ukaž diff. po 150.000 z staré alfy, kterej je v pohodě - bez poškození.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.03  10:02

« To asimov

Jestli bys mel zajem o motor nebo neco z trilitra, tak to hod do Alfy, az tu nezaclanime. Na Milanu jsoiu totiz treba americky zarovky (jedna mi jeste prekazi doma, jestli chces) a hlavne Withwortovy zavity(!), takze takovej prasklej baroskop te muze poradne potrapit, ten s metrickym zavitem tam proste nenasroubujes a W se v Evrope prodava jen v CH...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.03  09:49

Kulicka po zuzujici se sroubovici, pri roztaceni stoupaji kulicky nahoru a rozeprou hridelku. Jestli se uz nedela (a nebo ze by nebyl ZF? uz si nejsem tak jistej, ale myslim, ze jo; radeji se ale podivam, abych zase nesiril bludy), tak je to skoda, byl fakt vecnej a bezproblemove fungoval min. 350.000 km. To asimov: na V6 2.5 Milano a na vsech modelech do rijna 1987 zadnej samosvor nikdy nebyl (s vyjimkou 75 Turbo Evoluzione, GTV Evo a vsech verzi Turbodelta)! Vrele doporucuji nahradit motor 2.5 s kompr. pom. 9:1 za trilitra (10,1:1), ten narust momentu je fantastickej (na 1500/min ma skoro 200 Nm), zaroven doporucuju vymenit prevodovku z duvodu samosvoru (a mozna mas jeste dvoulamelovou spojku?), pripadne z nekolika postavit jednu peknou. Dokladove to nechat jako 2.5 (kvuli ruceni) a prebouchnout cislo motoru (je to v hliniku, jde to snadno). Negativni dopad je pouze ve spotrebe paliva, trilitr bere kolem 10,5 v lete a 11,5 v zime za normalni jizdy (taky umi brat 18). Ten TwinSpark ma pry zlomenou spojovacku, za 13 ho dava i s papirma 1.8.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.02.03  00:00

« Re: Predni ATB diff.

hrubágo: každý diferenciál, který v sobě nemá elektronicky řizené brzdy a nějakým způsobem "rozděluje sílu mezi kola" nebo "předá více síly na kolo, které zabírá" (a další podobné marketingové varinty pro naznačení stejné funkce různých svorných diferenciálů) JE diferenciálem svorným. A i když máš "silnější" viskospojky, tak víc než 25% (při hodně velkém štěstí možná i 26% ;o) ) svornost nedosáhneš, zatímco ten planetový šnek od quaife vypadá podle konstrukce tak, že víc než 30% svornost nebude velký problém.
  • « 00 Reagovat !

foto

rbaron: pro "aktivaci" svorného diferenciálu většinou nepotřebuješ, aby druhé kolo proklouzlo - stačí např. trochu rozdílné axiální síly z planet diferenciálu a ty budou dřív, než kolo proklouzne.
  • « 00 Reagovat !

foto

magic: jak vypadá ten kuličkový z té 75? Koukal jsem na web ZF, ale už asi nic podobného nedělají...
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:25

« to magic

Ten TS je pohyblivej????
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:23

« to magic

Sháním spíš pojízdnou V6ku bez dokladů, klidně i s mrtvou karoserií. Potřebuju spoustu blbin, který budou na vrakovišti dražší než celý auto....Stačí , když to dojede do Brna, pak to stejně rozeberu.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  17:20

« Re: to asimov

Dík moc, ale sem rád, že mám motor 2,5 V6, kterej je v perfektním stavu a platím nižší povinný. Mám tu kámoše, kterej se specializuje jen na starý Alfy, takže aut a náhradních dílů mám dost. Tady je ten můj pekáč: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.02.03  15:22

« to asimov

U AR 75 prezije samosvor a motor. Spolu s volantem ti zbydou do dalsich let. Nechces jednoho TS na dily za nejaky 3 litry? K prodelave: vezmi auto na kostky, otoc kola do plnyho rejdu, vytoc to na 4.500 a pust rychle spojku. Ten samosvor zabere driv, nez se stacis leknout. Jde tam o pomer sil a TS je precijen slabsi na spodku. Treba u trilitru to klouznuti jednoho kola temer nepoznas. Nechces jednoho trilitra s ceskejma dokladama na Konikach, s brzdama OMP, limcovejma elektronama a celkem solidni kastli? Za 25, prevodovka je v haji (za 5 litru bude jako nova) a predni dil vyfukovyho potrubi taky (stejne je lepsi dat samostatny svody). Pokud ano, 604 700 764.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  13:04

To je jasný, ale jestli ta prodleva je u všech systémů stejná....
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  05:40

Červený barone, pokud máš soudnost, tak neodpovídej ty, třeba někdo zkope brzy tebe, ne že bych ti to přál, nemám o tebe strach. Podobné machýrky na silnici mám strašně rád.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  23:31

to asimov: To je celkem jasný. Kdyby to jedno kolo neproklouzlo, to druhý by se ani nemělo jak dozvědět, že má taky něco dělat, takže to je na úvod nutný :o)))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  20:50

No já už od několika lidí slyšel, že jim samosvor po 100000km nefunguje, ale jeden alfista mi zase tvrdil, že samosvor na mojí 75ce přežije to auto několikrát. Rád bych věděl kde je pravda....
    Jak rychle ten tvůj samosvor zabere? Mně se při rozjezdu rovně asi sekundu točí jen jedno kolo a pak zabere to druhý.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  18:32

Petr: Už to koukej zabalit. Ani mně, ani nikomu dalšímu už neodpovídej, nikdo o to nestojí. Běž si stěžovat na nádraží a nevracej se stěžovat za partou starších kluků, kteří Tě už stokrát zkopali a nestojí o Tebe.

to asimov: Já mám samosvor s přepustnou nádržkou na diferáku, myslím, že je to taky po ZF. Najeto 182 tkm a funkce perfektní. Zrovna před chvilkou dělal tááááákhle dlouhé čáry, malinko jsem potřeboval zdrcnout jednoho vymachrovaného padesátníka, chytajícího druhou mízu, v kupátku od Nissanu z osmdesátých let, taková krabice se zadními světly zvícími okénka do sklepních prostorů :o))) Onehdá jsi říkal, že to nemůže fungovat, já o to nemám strach :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.03  15:43

« Re: to Zadrobílek mladší

Asi jen tak, jako ty předchozí slinty blbečků typu studentíka financovaného tatínkem :-) Já mlčím, nevím, kdo to tady pořád komentuje. Jen odpovídám na osobní urážky, takže mi to vy rozumní promiňte.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…