Auto (ojetina) do 150.000
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Ojetiny
Jo, ojetina je skvela, ale posledni dobou me nebavi ztracet cas tim, ze se objednavam a jezdim do servisu, modlit se, jestli to jeste dojede, menit drasticky plany, jelikoz tenhle vikend je auto nepojizdny a tak. Kdybych najezdil autem rocne 5000 km, tak bych si ojetinu asi koupil, ale diky tomu, ze mesicne najedu vetsinou mezi 2500 - 4000 km, tak si myslim, ze to co bych narval do 3 roky stary ojetiny v takovym provozu za dalsi 3 roky, to by bylo asi pekny cislo (a to bych nepocital ztraty plynouci ze ztrat casu v autoservisech ...). Navic, ma nekdo naprosto 100% recept jak koupit skvelou ojetinu, 3 roky starou, bez zavad/havarie, najeto tak 60 000 km a za polovinu ceny puvodni (bez znamych s autobazarama s autoservisama a jinejch mafianu :-)). -
« Re: Auto kolem 180tis.
no nastesti existujou i jina zabezpeceni nez skodovacky zamky a imobolizer ;-))) jo a jedna z nejlepsich prevenci je mit auto hnusne spinave az zaprasene, zadny zvenku viditelny tuning bez vlastni garaze a tak :-)))) Zadny elektrony, kridla, spojlery, nenechava v aute radio a cenne veci, tasky ... a navic, cim vic aut je, tim je pravdepodobnejsi, ze si zlodej vybere vedlejsi Octavku, ktera vypada na prvni pohled hezceji, nema paku na volantu, zamknutou zpatecku, alarm a tak :-))) -
Nový auto je nový, ale já se bavil především o ekonomické stránce věci. Co se Oktávky týče, tak tam ta cena asi tak dolů nejde, ale budeš tam mít zase jiný starosti, kdy ti to auto ukradnou (a že je po nich sháňka), zvláště když je škoda vyrábí tak "nedobytná", cca 3 sec??? A pojištění, jak jsem psal garančky (ty jsou sakra drahý), ...
Prostě nový auto se NEVYPLATÍ :-) -
no to asi ne, protoze jsem se dival a klimu, elektrony a podobne veci poznam ... prinejmensim na Octavii :-)))) Ale nerikam tak nebo onak, podle jedne me zkusenosti se to posuzovat obecne neda. Ale TDI jsou cenove drzaky, to teda docela jiste, a 30% ztrata ceny by byla za 440 tKc ve vysledku 308tKc .... -
fija: neverim, ze po 3 letech za takovou Octavii dostanes 3/4 p.c. Abys dostal za Octavii TDi 66 kW z roku 97/98 330 tkC, muselaby mit klimu, ABS, elektrony. 3 leta Octavie v zakladni vybave ( bez klimy,ABS, s plechaci a se zhruba 70-80 tkm bude stat tesne pod 300 tKc. Je to tak i kdyz Octavie ztraci z novych aut hodnotu nejpomaleji. Jako priklad uvadim z Aviza: OCTAVia 1.9 TDi 66 kW SLX, r.v. 97, klimatizace, vše v el., naj. 85 tkm, nehavar., červená b., cena 325.000 Kč. ----------------------------------------… /> OCTAVia 1.9 TDI, r.v. 97, vínověčervená, naj. 83 tkm, zakoupená v ČR, 1. majitel, TZ, vše v el., šíbr, 2 airbagy, cena 305.000 Kč. ----------------------------------------… /> OCTAVia 1.9 TDI, zak. a provoz 98, 66 kW, naj. 125 tkm, tm. metal., klimat., el. ovl., Al kola, počítač, rádio, super stav, cena 340.000 Kč. -
hmm ruprechte, nove auto je nove auto. Kdyz koupis dobre (treba Yaris asi opravdu za 3 roky na hodnote pulku ztrati :-)))), tak prijdes kdovijestli o 30% ceny, a za ty usetrene starosti, klid a pohodu to stoji .... Mluvim o Octavii TDI, ktera se po 3 letech da strelit vpohode za 330 tKc, nova stala 440tKc .... -
hmmm dobrý, koupím nový auto za cca 300kkč, po třech letech ho prodám za 150kkč. Opravdu výhodný, smrdí tady trochu něco jinýho, než ojetina. Jsem si naprosto jist, že ten rozdíl do ojetiny nenainvestuju. Už jen ty garanční prohlídky, na který člověk musí do autorizovanýho servisu, aby mu náhadou nepropadla záruka, už jen ty mi zaplatěj případný opravy. Prostě nový auto je buď pro lidi, co nevěděj co s prachama, nebo to auto dostali darem a nemuseli si na něj vydělat, pro firmy a podnikatele a nebo pro lidi, kteří nemají základy matematiky. Pochopit se to dá snad jen u naprostejch technickejch antitalentů, kteří by s každým prdem museli do servisu (ale i tam se to nevyplatí) nebo u lidí, kteří si uškudlej na Feldu apod. a dojedou jí až do dna :-). -
Cau, mel jsem tedkon docela dost prace, tak jsem nestihal se ozvat. Nicmene moje okoli me premluvilo, abych misto ojetiny koupil radsi novy auto na leasing, protoze u ojetyho auta je vyrazne vyssi pravdepodobnost, ze se neco vysype, nez u novyho (a jak rika muj tata, novy auto voni, ojety spis smrdi :-)). Kazdopadne se pokousim obnovit rubriku Auto do 350 000, kde se tesim na vsechny dalsi tipy/rady/nazory ... Diky, Snehulak -
Presne tak, najlepsie sa jazdi v Taliansku a Chorvatsku, toto leto si vyskusam aj francuzov a spanielov, dufam, ze budu temperamentni ako ich talianski susedia. Pocul som o jazde v chorvatsku cez zimu - pluh prejde iba raz a stredom cesty. A ked idu auta proti sebe, je to hra nervov, ktory prvy uhne. Musi to byt cool, ale isiel by som tam iba na velkom off-roade ;-)
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!