Auto (ojetina) do 150.000
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Lze uplatnit reklamaci?
no to nevim, ale myslim, ze by ti meli dat slevu, protoze te na to prodejce neupozornil a ty si koupil auto s vadou. Horsi bude, pokud BTW mel jsem tlumice ve vybornem stavu a presto jsem mel zadni kola na Formanu zubata jako pilku. Ten predchozi majitel pravdepodobne nedodrzel vymenu predni/zadni po 10 tkm. Je skoda, ze ses na to nepodival pri koupi auta. Za zkousku nic nedas a zalezi jestli ti bude 1000 Kc pneumatika stat v pripade neuspesne reklamace za znalecky posudek, ze jsi tu zubatost nemohl zpusobit ty a ze se na pneu vztahuje zaruka. -
« hufnagl ad 134
prave at si nekdo vybere. Dobra, uvedl jsem zbytecne velky rocnikovy odstup, tak jaky je rozdil mezi Megane 1999 a 2001, rozdil mezi Octavii 10/98 a 5/2000. Jen v cene. BTW myslim si, ze je v poradku, kdyz nekdo nechce nekolik stovek tisic priplacet jiny facelift, rozsahlejsi standard ( malokdy se jedna o hodnotne veci jako ABS u Octavie ). Podivej, ja si nemuzu z fleku koupit Megane nebo 1.8 T za 600 tKc, i kdyz bych rad mel nove auto a nemam na to. A abych si koupil takove auto, musel bych mit rocni prijem cistych penez kolem 400 tKc, mam s bidou tretinu ... Vse je otazka penez. Proto se vozim v ojetem aute koupenem o 300 000 Kc levneji nez p.c. Ano, nevoni novotou a bylo 3,5 roku stare. Tech 300 000 Kc mi za ten pocit z noveho auta nestoji. -
"-- skrytý --" 02.03.01 07:22
« Lze uplatnit reklamaci?
Vidím, že většina z vás se obchodu s ojetinami vyzná. Tak se hned zeptám. Asi před měsícem jsem koupil Felicii Combi r. 96 ve značkovém bazaru prodejce Škoda. Teď jsem byl v pneuservisu měnit pneu a servisman mně řekl, že mám "poskákanou" levou zadní pneu a že to je vadným tlumičem. Mohu u prodejce žádat dodatečnou slevu nebo opravu zdarma??? Díky. -
« Re: fija ad103
mfilip> Mezi Bravou 1996 a 2001 asi žádný rozdíl není, ale Mezi Meganem 1998 a 2001 určitě ano. Zvýšená bezpečnost (už tak dost dobrá nas rozdíl od Bravy), Facelift (vydařený myslím), jiné motory, rozsáhlejší standartní výbava atd. Mezi Octavií 1997 a 2000 totéž včetně mnoha vychytávek v interiéru a zlepšené kvality a spolehlivosti. BTW původní palubovka do 9/98 byla otřesná až odpudivá.
prof> Já Ti rozumím, ale pochybností ojetin jsem myslel to, že pokud neznáš prodejce, servis a majitele, tak víš * a múžeš být velmi nemile překvapen.
A mezi zárukou na nové a ojeté auto je velmi podstatný rozdíl. U nového Ti bez řečí vymění cokoliv za originální díl. Navíc asistenční služby: zaplacení náhradního vozidla, hotelu, odtahu .... -
mfilip: Tak to teda nevím, proč ti to tak připadlo:-) Myslím, že je normální občas s někým v něčem souhlasit a pak zas nesouhlasit. V tomto MC je podle mě pohoda, pokud se neshodnem v názorech na cenu benzínu, tak to přeci neznamená, že bychom se neměli shodnout v názorech na ojetiny, ne?Ještě bych rád připoměl, že pokud jdu kupovat ojetinu do 150, měl bych taky umět leccos přehlídnout. Kolikrát se mi stalo, že přijedou na takový auto "kupci", který maj v kapse dohromady cca 1000 Kč a první co chtějí, tak je sleva. Takovým vždycky s vážnou tváří slevím okamžitě 100 tis., a oni řeknou, že si jedou pro peníze. Vím na 100%, že už je nikdy neuvidím. -
« 150.000
koukam super diskuse na - nova/jeta Octavka:)...
jak je videt, kazdej ma na to jinej nazor - proc asi? kazdej ma jiny naroky, jiny preference, jine pouziti a hlavne "jinej" obsah penezenky (pripadne bank.konta)...
nicmene pokud chce nekdo kupovat auto do 150.000 (viz diskusni tema), tak mu proste nic jineho nezbyva, nez koukat po ojetine a prat si, aby mel hodne stesti !!! -
to jen tak vypada, ze se orientuju :-))) Moc ti poradit asi neumim, neni to otazka nekolika minut. Jen tak mne z fleku napada asi solidni Forman 50 kW r.v 94-95 s cca 60-70 000 km na konte nebo jetejsi Felicie Combi r.v. 96 s 130-140 tKC. Ze zahranicnich by mozna nebyla spatna Vectra A 1.6, docela ji chvali v MFDnes ...... obecne bych ale v teto cenove relaci dal prednost evrope nez japoncum, myslim ze se na starsi japonce hure shaneji ND. Kdyz kupuji auto, musim mit jasno jaky typ chci, pak uz staci se zamerit na zavady, ktere u jedn. prod. aut najdes a obecne znamych tradicnich zavad, je dobre sehnat o tom aute vsechny mozne informace, napr. co je v zakladu a co je nadstandard. Ono se casto jako nadstandardni vybava ( ktera zvysuje cenu auta ) uvadi standard v zakl. cene. Je treba vedet cenove relace, atd... ale hlavne hledat kazdy duvod a kazde nepatrny detail pro snizeni ceny. tudle byl za mnou kolega s majitelem autobazaru s nadhernou, mirne hav. na pr. blatnik,stribrnou Bravou 1.6 za 190 tKc. Pry s ABS a airbagem. :-))) Rekl jsem, ze kdys je nastrikane auto po obou stranach (podle prestriknutych plastu ),v mot. prostoru je nova vzpera a novy chladic, ze to asi nebyl jen levy blatnik :-))). Ze to nema airbag a ABS bylo jasne na prvni pohled .... kolegu a zejmena majitele autobazaru jsem vubec, ale vubec nepotesil :-))) Osobne jsem kupoval 3 ojeta auta, najel jsem na nich 110 tKm bez problemu ( jen preventivni vymeny ) a za posledni Bravu jsem dal zalohu 125 tKc a po tydnu mel doplatit 65 tKc. V tom tydnu jsem ale zjistil vadny termostat a vadne cidlo ABS, takze jsem doplatil uz jen 60 tKc. -
no na japonsky pekace bych moc nenadaval, naopak bych rekl, ze jsou to nejvetsi drzaky. Dily na ne urcite budou drazsi, ale rozhodne je nebude clovek potrebovat tak casto jako na evropske vozy. Navic Japonci maji uz napr. elektroniku a vse okolo tak vychytane, ze se jim to proste nesere, jako nekterejm vyrobcum v evrope, kteri to tam zacali ladovat, az jim to prikazal zakon (napr. vstriky + kat, normy Euro apod.). Znamej mel pred peti lety Mazdu626 z r. 86, to byl šepot květin a šlapala jak hodinky. Druhej známej má 626 novější model, nalítáno má hodně a furt ne a ne se podělat. Neznám nikoho, kdo by si stězoval na Japonce. Ony i statistiky to potvrzují :-) -
Ahoj mfilipe, zdá se, že se v ojetinách orientuješ. Potřeboval bych koupit něco s větším kufrem nebo kombika. Problém je ve financích, musím se vejít tak do 90 tisíc. Můžeš poradit?
Stalo se ti už někdy, že by prodávající souhlasil s tím, jak jsi psal, že zaplatíš 2/3 ceny a po ujetí pár tisíc km doplatíš zbytek? Jak ho přesvědčit, že ho nechci podvést? -
S tou zarukou je todost velikej rozdil. U japonskech aut je zaruka 3 roky (a ne 1), navic vyrobci poskytuji i asistencni sluzby. Navic, nechtel bych se domahat zaruky na nejakym bazaru, nebo nedej boze na jednotlivci. To je podle me ztracenej cas i penize.
A s tim zjistovanim jak na tom to auto je, to je pravda, ale to bych se musel v autech dobre vyznat, coz neumim :-(. Sice asi jde udelat celkovou prohlidku i s diagnostikou ve znackovym servisu, ale tuhle jsem procital tuhle rubriku, jak Lama koupil trochu jetou Corollu - na prvni pohled naprosto skvela koupe, ale s tema prkotinama (ktery si myslim, ze u novyho auta by byt nemely (pokud nema clovek opravdu velikou smulu)) ma minimalne behani do servisu (a to me fakt nebavi - akorat to zere cas ...).
Nevim, mozna kdybych zahlidnul nekde opravdu skvelou nabidku ojetiny tak z roku 98, nebo nejaky prevzeti leasingu, tak bych se nad tim asi zkusil zamyslet. -
ad snehulak: v cem se lisi zaruka na ojety vuz v delce 1/2 roku od autorizovaneho prodejce a 1 rocni zaruka na nove auto ? I u auta na inzerat je 1/2 roku zaruka. Ja nevim v cem je porad problem. Vzdyt tady je spousta aut koupenych v CR vzdyt staci u takoveho auta podle servisni knizky zjistit adresu servisu, kde muzou rict, ano to auto jsme u nas servisovali, neni s nim problem, menili jsme to a to. Co jeste potrebujete k minulosti auta. Jestli s tim nejezdil po dirach a v poli. Copak to nejde zjistit ? Da, pane tady mate vytluceny cep. Aha, tak to bych chtel 2000 z ceny dolu. Jak jsou na tom tlumice ? Aha, v poradku. Jezdil jste s tim na 5 50 km/h aha, svezte mne, aha nejezdil, jezdite s tim slusne. Nikdy neprijdete na 100% jak se s autem zachazelo, ale staci jen chtit a prijdete na 95% zavad. A myslim si osobne, ze neni problem se s prodavajicim domluvit na splatce. Zaplatit treba 2/3 ceny a po tydnu po najeti 1000-2000 km v pripade bezchybnosti doplatit zbytek. -
No ja bych netvrdil, ze auto do tri let je dobrou investici. Proste uz jenom z toho, ty vis jak s tim autem ten clovek zachazel, ze nejezdil ve meste 50 na 5ku, neprojizdel kazdej kanal, nezavodil s nim na poli ? Kdyby to bylo tak jednoduchy, ze kazdy nebourany auto do tri let je dobrou investici a vydrzi minimalne dalsi tri roky a 100000 km s minimalnima nakladama, tak bych si ojety klidne koupil. Ale tu jistotu proste nemam (a zaruky taky ne ...). -
Musim se zase k mfilipovi přidat. Vono, když si koupíš novej krám a vyjedeš s ním z autohauzu, je z něj podle toho, co Hufnágl tvrdí, "ojetina s pochybnou spolehlivostí a stavem". Připomíná mi to tvrzení chytráků z SDA, kteří se pozastavují nad tím, jak sem lidi tahají pětiletý ojetý krámy, čímž se stává ČR vrakovištěm Evropy. Přitom ti samí prodejci, sdružený v SDA, vehementně nabízejí zaručeně prověřený a spolehlivý ojetiny svejch klientů, kteří je tam nechali jako protihodnotu za část ceny novýho krámu. Může mi někdo vysvětlit logicky, jakej je rozdíl mezi zaručeně prověřenou a vyzkoušenou ojetinou z autohauzu v zahraničí (EU) a mezi stejnou ojetinou z kterýhokoliv autohauzu v Česku? Podle mě je ojetina do 3 let, kterou musel někdo z nouze o prachy střelit pod cenu, velmi dobrou investicí, bez jaký koliv obavy z toho, že budu muset do servisu šastěji, než 1. majitel úplně novýho pekáče.