Auto (ojetina) do 150.000

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  14:48

« Re: Lze uplatnit reklamaci?

Tak jak se tedy da zjistit, ze to auto nebylo havarovane. Ted myslim nejakou jinou cestou, nez ze se to auto bude prohlizet dil po dilu. Nebo spis tak, aby i clovek, kterej do aut moc nedela mel nejakou sanci. Ja jsem zil v domeni, ze v servisni knizce jsou uvedeny veskery opravy auta, nejenom servisni prohlidky (prece jenom moje neboha fiesticka servisni knizku vydela naposledy asi v nemecku pred 5 lety).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  13:50

no ja jsem nevidel jeste servisni knizku, kde by se psaly veskere opravy na aute ..... do servisni knizky se zapisuji povinne udaje pro uplatneni zaruky, a max. doporucene vymeny konkretnich dilu, ale neni tam prostor pro zapis takovych veci jako 19.1.2001 - vymena LP blatniku atd .... neco jineho je nechat si udelat vypis provedenych oprav v servisu, ale to nema pozadovany punc zarucene pravosti .... hank: s temi tlumici to muzes alespon zkusit ..... zalezi, jak to je specifikovano v KS.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.01  12:56

to mfilip: Já tu feldu ve značkovým bazaru Škoda kupoval, ale s těma tlumičema asi fakt neuspěju... :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  11:46

to mfilip: pokud ale to auto bude mit servisni knizku, kde nebude menit znackovy servisy jako ponozky, tak zas by bourany asi nemelo byt. Nebo je snad obvykly, ze by si nekdo nechaval opravit nabourany auto a zamerne to neuvadel do servisni knizky?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  11:41

« Re: Spolehliva ojetina kolem 200 000

to Saab: A co rikas na soucasne nabidky, neni tam neco, co te zaujalo? Me osobne zaujaly prkaticky vsecky Corolly, ktere maji najeto kolem 50000 km, byly vyrobeny v 97/98 a dany do provozu v 98. Da se tem prodejcum verit? Prece jenom Emil Frey je oficialni dovozce/autorizovany servis. Tu druhou firmu neznam ...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  10:12

Samozrejme je to lepsi koupit u autorizovaneho servisu, ale nic neni zadarmo .... Ceny jsou minimalne o 15-20 000 Kc vetsi nez u vozu na inzerat. Zacinam se pomalu usmivat, protoze jsem byl v bazaru a zejmena u aut oznacenych "nehavarovano" jsi videl takove lapsusy, ze nechapu jak na to lidi muzou skocit. Kolega koupil pomerne slusnou Bravu 1.6 za nejakych 170 000 kc s 50 000 km.... Dovoz z Rakouska, jako havarka na leve zadni dvere ..... I presto, ze jsem mu rikal at se dobre podiva, rikal ze to fakt vypada jen na ty dvere a ze stav odpovida ..... Ja nevim, podival jsem se na to a kolega musel souhlasit, ze auto melo meneny predni blatniky, predni naraznik, byly naborany 5 dvere, a zrejne taky dvere spolujezdce. Mne se hned zdalo podezrele, ze by puvodni majitel prestrikaval cele auto, i kdyz byly udajne havarovany jen dvere ..... Nicmene nebyly to buhvijak tezke zavady, ale proste udavaji na 100% jiny stav, nez jaky byl popsan puvodnim majitelem ....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.03.01  07:48

Tak jsem se díval do zprávy o stavu vozidla a psali tam u tlumičů "stav odpovídá stáří vozdila a počtu ujetých km" :-( Takže asi ostrouhám :-( Každopádně díky.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.03.01  07:37

« Re: Spolehliva ojetina kolem 200 000

Tak už jseš tam kde já :-) Taky pravidelně sleduji nabídku na [odkaz] a [odkaz] jestli tam není něco zajímavýho. Jak na tom ty auta jsou sice nevím, ale vždy je lepší koupit ojetinu u autorizovaného prodejce než v nějakém levném bazaru nebo na inzerát, líp uplatníš případnou záruku.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 03.03.01  07:29

to Hank: tady bude záležet na tom jak se k tomu ten prodejce postaví. Pokud je vadný, protože je opotřebovaný, tak pochybuji že ti něco dají, protože na spotřební díly; jako jsou tlumiče, brzdy, olej, svíčky atd; se záruka nevztahuje. Pokud je vadný z výrobního hlediska, tak bude záležet na serióznosti toho prodejce.
  • 00 Reagovat !

foto

02.03.01  18:13

« Spolehliva ojetina kolem 200 000

Tak a pekne znovu. Pekne jste me nalomili - prece jenom penize nekradu a upsat se leasingem na 3 roky, to je dost. Pred chvili jsem se dival na cars2000 a nasel jsem nejaky Toyoty Corolly z roku 97/98, najeto kolem 50000km, cena kolem 200000. Toyoty prodava Emil Frey, udajne jsou nehavarovane a po prvnim majiteli. Myslite ze to muze bejt auto, se kterym bude jenom trapeni, nebo je to docela dobra koupe a sance na bezproblemovych 100 000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:57

no to nevim, ale myslim, ze by ti meli dat slevu, protoze te na to prodejce neupozornil a ty si koupil auto s vadou. Horsi bude, pokud BTW mel jsem tlumice ve vybornem stavu a presto jsem mel zadni kola na Formanu zubata jako pilku. Ten predchozi majitel pravdepodobne nedodrzel vymenu predni/zadni po 10 tkm. Je skoda, ze ses na to nepodival pri koupi auta. Za zkousku nic nedas a zalezi jestli ti bude 1000 Kc pneumatika stat v pripade neuspesne reklamace za znalecky posudek, ze jsi tu zubatost nemohl zpusobit ty a ze se na pneu vztahuje zaruka.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:51

« hufnagl ad 134

prave at si nekdo vybere. Dobra, uvedl jsem zbytecne velky rocnikovy odstup, tak jaky je rozdil mezi Megane 1999 a 2001, rozdil mezi Octavii 10/98 a 5/2000. Jen v cene. BTW myslim si, ze je v poradku, kdyz nekdo nechce nekolik stovek tisic priplacet jiny facelift, rozsahlejsi standard ( malokdy se jedna o hodnotne veci jako ABS u Octavie ). Podivej, ja si nemuzu z fleku koupit Megane nebo 1.8 T za 600 tKc, i kdyz bych rad mel nove auto a nemam na to. A abych si koupil takove auto, musel bych mit rocni prijem cistych penez kolem 400 tKc, mam s bidou tretinu ... Vse je otazka penez. Proto se vozim v ojetem aute koupenem o 300 000 Kc levneji nez p.c. Ano, nevoni novotou a bylo 3,5 roku stare. Tech 300 000 Kc mi za ten pocit z noveho auta nestoji.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:32

« pohoda ad 136

diky, ja jsem vedel, ze se to tak nejak jmenuje, jen mi to vypadlo z hlavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:31

« prof ad 133

to je v poradku, ja jsem si prave jen nevzpomel, ze by si se mnou v posledni dobe souhlasil, a proto se mi ta formulace zdala takova necekana az prijemne prekvapiva.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:13

« Re: 150.000

kradeno v SRN??? - zkus firmu Cebia - i na internetu (před nějakou dobou tahle informace stála asi 2tKč, ale už nevím, jestli to bylo i s expres.příplatkem - uměli to i do 48? hodin)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.01  07:22

« Lze uplatnit reklamaci?

Vidím, že většina z vás se obchodu s ojetinami vyzná. Tak se hned zeptám. Asi před měsícem jsem koupil Felicii Combi r. 96 ve značkovém bazaru prodejce Škoda. Teď jsem byl v pneuservisu měnit pneu a servisman mně řekl, že mám "poskákanou" levou zadní pneu a že to je vadným tlumičem. Mohu u prodejce žádat dodatečnou slevu nebo opravu zdarma??? Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  20:28

« Re: fija ad103

mfilip> Mezi Bravou 1996 a 2001 asi žádný rozdíl není, ale Mezi Meganem 1998 a 2001 určitě ano. Zvýšená bezpečnost (už tak dost dobrá nas rozdíl od Bravy), Facelift (vydařený myslím), jiné motory, rozsáhlejší standartní výbava atd. Mezi Octavií 1997 a 2000 totéž včetně mnoha vychytávek v interiéru a zlepšené kvality a spolehlivosti. BTW původní palubovka do 9/98 byla otřesná až odpudivá.

prof> Já Ti rozumím, ale pochybností ojetin jsem myslel to, že pokud neznáš prodejce, servis a majitele, tak víš * a múžeš být velmi nemile překvapen.

A mezi zárukou na nové a ojeté auto je velmi podstatný rozdíl. U nového Ti bez řečí vymění cokoliv za originální díl. Navíc asistenční služby: zaplacení náhradního vozidla, hotelu, odtahu ....
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  18:25

« Re: fija ad103

mfilip: Tak to teda nevím, proč ti to tak připadlo:-) Myslím, že je normální občas s někým v něčem souhlasit a pak zas nesouhlasit. V tomto MC je podle mě pohoda, pokud se neshodnem v názorech na cenu benzínu, tak to přeci neznamená, že bychom se neměli shodnout v názorech na ojetiny, ne?

Ještě bych rád připoměl, že pokud jdu kupovat ojetinu do 150, měl bych taky umět leccos přehlídnout. Kolikrát se mi stalo, že přijedou na takový auto "kupci", který maj v kapse dohromady cca 1000 Kč a první co chtějí, tak je sleva. Takovým vždycky s vážnou tváří slevím okamžitě 100 tis., a oni řeknou, že si jedou pro peníze. Vím na 100%, že už je nikdy neuvidím.

• « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  15:20

« Re: 150.000

nevite nahodou, kde by se dalo overit, jestli je neni vuz dovezeny z Nemecka kradeny ?
  • 00 Reagovat !

foto

01.03.01  14:57

« 150.000

koukam super diskuse na - nova/jeta Octavka:)...

jak je videt, kazdej ma na to jinej nazor - proc asi? kazdej ma jiny naroky, jiny preference, jine pouziti a hlavne "jinej" obsah penezenky (pripadne bank.konta)...

nicmene pokud chce nekdo kupovat auto do 150.000 (viz diskusni tema), tak mu proste nic jineho nezbyva, nez koukat po ojetine a prat si, aby mel hodne stesti !!!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…