Auto (ojetina) do 150.000
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: RR - 159
Nepatří to sem, ale ptáš se, jak se dá žít za 11 TKč. Ne žít, ale přežít. Dělám v bance, správce síte a mám 11tKč. Nemít rodinu, tak jdu dělat jinam, ale nemůžu si dovolit, aby nám vypadnul jeden měsíční příjem. A jistou práci u nás nikde nemám. Ty jsi na tom líp? Tyhle řeči mě vždycky dostanou. Stejně ale mám BMW (14 let mu je) a musím si na něm dělat všechno. Navíc i s ním jezdím každý den do práce, protože se autobusem nikam nedostanu. Neříkám, že si vyskakuju, ale snažím se žít i z toho pro tebe možná mála. -
« Re: RE: mfilip 139
Mfilipe barak bych bral, kde se koupi Brava za 75kKc. To se velmi slusna cena i dnes. Jinak Snehulaku, kdo te nuti bydlet za najem dle cerneho trhu? Nebylo by lepsi koupit si ten byt na hypoteku nebo stavebni sporeni a platit sice stejne, ale do sveho? Vubec nechapu lidi, kteri platej nejakemu lichvarovi 10tis mesicne za to ze muzou bydlet, kdyz za min mesicne ten byt muze byt jejich. -
To jsem jen uvadel kladne prijmove stranky. Topime koksem, ktery musim skladat do sklepa, je treba obstarat drevo. Stavim plot, sekam zahradu ( 1 x tydne = 3 hod - spotreba 2l - 60 Kc x 40 tydnu = 2400 Kc rocne ), koupil jsem TV anteny, budu kupovat alarm od Jablotronu.... Zas je treba kolem baraku porad robit, i kdyz to vypada, ze to je levne paradni bydleni, ale zase se clovek urobi. Ten barak jsem rodicum pomahal stavet od svych 9 let, proto ted neplatim najem. -
co se ti nezda ? Pracuji 8 rokem a za Bravu jsem dal nasetrenych 75 tKc, protoze jsem Formana prodal za 110 tKC. Nejdriv jsem si za penize vydelane na vojne a pred vojnou koupil S110R za 32 000 Kc. Prodal jsem ji po 1 roce za 41 000,- Na Formana za 190 tKC jsem si pujcil 100 000,- od rodicu, ktere jsem splatil za 4 roky vlastnictvi splatil.Bydlim v RD, neplatim najem, neplatim za topeni, za vodu ( vlastni studna ), popelnici, plyn nemame, varime na PB lahvi ( 2 x 300 Kc rocne ), platim jen CEZu. Nez jsem se ozenil, nechtela po mne mama zadne penize na jidlo. Pres tyden jsem jedl v praci, o vikendech jsem stejne vetsinou vyspaval opici. Nejake dalsi question ? -
« RE: mfilip 139
mfilipe, ted jsi se teda podle mne dostal na lopatky. Divim se, ze ti to jeste nekdo neomlatil o hlavu, protoze v tyhle diskusi se vesi i za mensi ulety. Pises:
A abych si koupil takove auto, musel bych mit rocni prijem cistych penez kolem 400 tKc, mam s bidou tretinu ...
No to bys mel kolem 11k cisteho mesicne a to mi teda osvetli, jak se z toho da vubec bydlet a jist, natoz nasetrit na Bravu, byt second hand. Asi sis ten prijem trochu upravil, ze? Skoro socka, ze jo? Ale v necem si pro tu podporu jezdit musis, chapu... :-)))
-
« Re: Lze uplatnit reklamaci?
Sněhulák ad152: U oficiálního prodejce by mělo být v popisu tech. stavu podstatně víc, nž že stav odpovídá stáří a počtu najetých km, nebo že vše vyžaduje kontrolu, popř. opravu. Pokud by to tam bylo, je vidět, že ofic. prodejce nechce s tímto autem nic mít a nemá cenu se dál o něj zajímat. Pokud je to auto od zákazníka, které zná a po celo dobu ho servisoval, tak to za to auto strčí ruku do ohně. Pokud by si troufl prodat "svoje" auto s tím, že zamlčí, že bylo bourané (víc, než jenom promáčklý blatník), tak je plně v tvé moci ukončení jeho činnosti, coby autorizovaného dealera a servisu. -
Saab 05.03.01 20:45
« Re: Spolehliva ojetina kolem 200 000
Ta druhá firma je taky autorizovaný prodejce Toyoty. Já při koupi půjdu v tomto pořadí: 1. známý (neznám nikoho kdo ji má), 2. autorizovaný prodejce Toyot (tuhle variantu upřednostňuji), 3. nějaký kvalitní autobazar, 4. inzerát (tato varianta se mi moc nelíbí, už jednou jsem dopadl špatně) -
Saab 05.03.01 20:41
« Re: Spolehliva ojetina kolem 200 000
to Snehulak: mě tam hlavně zaujal ten sedan za 215.000,- kč, ale já sháním o generaci starší, protože chci mít rezervu, kterou použiji na případné opravy, pak tam dám alarm, litá kola a další věcičky. Našel jsem i jednu hezkou, kterou bych bral: [odkaz] . Přesně takovou bych chtěl, případně ještě karoserii liftback. -
« Re: Lze uplatnit reklamaci?
A kdyz bude ojete auto prodavano pres oficialniho prodejce, jaka je pravdepodobnost ze bude havarovane, ackoli oficialni prodejce tvrdi ze havarovane nebylo? Pokud by se to, ze je havarovane potvrdilo pozdeji (treba za 14 dni od prevzeti vozidla, po provedeni prohlidky jinym autorizovanym servisem), byla by tato informace dostecna k podani reklamace a zruseni kupni smlouvy? Mohl by autorizovany servis/prodejce tvrdit, ze o tom ze je auto havarovane vubec netusil, takze z jeho strany je vse korektni ? Konkretne mi jde o vozy prodavane u Toyoty Emil Frey.