Auto (ojetina) do 150.000
« dalsi kupujici
Taky se ted chystam kupovat auto, ale mam limit 90 tisic. Uvazuju o Mitsubishi Galant 1.8i a nebo Audi 80 1.8, vsechno rok vyroby 1988-1992. Z Galantu jsem si vyhlidl tyhle dve vozitka, ale to druhy je uz dvoulitr, takze vyssi pojistka. Taky zacinam uvazovat o ackove Vectre do obsahu 1.8. -
« další podmínky
S tím Scorpiem to je lákavá nabídka, ale ta spotřeba a povinný ručení je mimo můj dosah. Představuji si něco s kombinovanou spotřebou kolem 8 litrů a abz to bylo větší než Felda a maximálně velký jako Mondeo. Ale to mondeo už je dost veliký. Spíš se mi zamlouvá Escort. Není ani malej ani velkej. Nevíte jak je na toms jízdními vlastnostmi, poruchami ? -
« Re: co vybrat ?
306-ka nerezaví, motor 1.4 je málo, 1.6 akorát, diesel bezvadnej, ale hodně se krade. Dobře otestovat převodovku, hlavně zpátečku, a elektroinstalaci. Cena 306-ek se pohybuje ve skocích: po 3 letech 200 - 250 tis., 4-5 let staré se dostanou na 160 - 170 tis., občas i méně, ale třeba je to nějakej průser (?), 5-7 let okolo 130 tis. Myslím, že se vyplatí se snažit o ročník 1996 a třeba si půjčit 10 - 15 tisíc navíc a mít o 2 roky novější auto. Ročník 1996 už může být v podstatě nové auto. Mám ročník 1997 - září (model 1998) a je nové. Záleží, kolik má najeto a kým. Digitální tachometr už asi tak snadno nepřetočí ? -
« Re: co vybrat ?
O spotřebě aby byla v normálních mezích a spíš rodinné auto. To znamená 5 dveří, kufr minimálně jako ve Felicii a motor aspoń 1.6. Nevíte někdo jak jezdí Ford Escort 1.6 16V ? A za kolik jezdí ?
Japonce nechci. Do něj měnikdy nikdo nedostane. jedině až umřu, tak mě do něj někdo dostane, ale dřív ne. -
« Re: co vybrat ?
Pokud Escorta, tak bych se nejdukladneji podival na spodek. Snad u vsech Escortu (94-98) jsem videl korozi na napravach, ramenech, v podbezich, prazich, zejmena na slisovani prahu s podvozkem ( z boku mezi koly ). Brava 1.4 ( 58 kw ) z 97 roku, by uz byla za 150-160 000 Kc, i kdyz se v recenzich kritizuje zvysena spotreba, v rubrice Fiat Brava tam nekdo rika, ze v pohode jezdi pod 6 l/100 km.