Auto (ojetina) do 150.000
Saab 15.02.01 07:11
« Re: Auto kolem 180kKc
Taky chci v květnu koupit novější auto této cenové kategorie, jenže já jsem pevně rozhodnut pro Toyotu Corollu (1995-1997). Ale ještě nevím jestli 1.4 64kW (1.332 ccm, takže je to spíše 1.3) nebo 1.6 81kW. S Corollou (1.3 12V, 1989 s karbecem) mám své zkušenosti a to auto mě přesvědčilo o svých kvalitách (ikdyž já jsem narazil na špatný kus, proto změna auta). Jinak přehled verzí, včetně popisu výkonů motoru všech aut je pěkně popsán na adrese [odkaz] -
« Re: Auto kolem 180kKc
z předloženého výběru: 1) Almera 2)323; mouchy forda viz níže, opel má jeden z nejdražších servisů, corolla se mi nelíbí (ale jinak bezva - kvalitativně možná i na 1. místo výběru), honda je záměrně předražená značka; a nižší cena při prodeji znamená i: teď nižší cena při koupi = víc užitné hodnoty za stejné peníze; Almera má dobrý motor, výborný podvozek a vyhovující vnitřní prostor, ...a možná se krade míň než fordy a opely -
« Re: Auto kolem 180kKc
Podporoji tveho favorita-Nissana Almeru,vyborna spolehlivost motoru i celkove,spickove podvozky.Spotreba celkem v pohode,ten Ford mi prijde moc zravy.Ja osobne s Primerou 1,6 16V,ale s elektronicky rizenym karburatorem spotreba okolo 6,5.Je pravda,ze design je takovy nevyraznejsi a usedlejsi.Dostupnost nah.dilu v dnesni dobe je myslym atribut s minimalni vahou,sezenou se na vse,na toho Nissana jich moc potrebovat nebudes a hodinova sazba je spis u te spodni hranice.Tot ma volba,ale treba jsem ovlivnen tim,ze v nem jezdim.S Fordy mam zkusenost s Fiestou a Ka a odrazuje me jejich vysoka spotreba ve meste. -
« ford escort
Já bych preferoval Ford Escort s motorem 1.6 16V 66kw/90 koní - což je po mých zkušenostech s tímto motorem dostačující. Spotřeba 7 až 8 litříků je dobrá. Jízdní vlastnosti jsou skvělé a co se týče náhradních dílů, tak jsou všude a za přijatelnou cenu. Motor toho dost vydrží. Kufr více než dostačující, prostor v autě také super. Japonce nebrat - horší dostupnost náhradních dílů a nižší prodejní cena. Toť můj názor. -
« Auto kolem 180kKc
Ahoj, protoze jsem se rozhodl ze svuj soucasny povoz (fiesta 18D, r.v. 93) prenecham manzelce, chci si koupit neco novejsiho, vetsiho, rychlejsiho, a vubec lepsiho.
Predstavoval bych si neco z let 97 (idealne 98), co bude mit najeto neco kolem 60-70 tis.Km. Idealne nizsi stredni tridu. Motor je mi celkem jedno muze byt benzin i nafta. Je ale pravda ze u benzinu by mi asi vadil nizky vykon, takze Octavie 44kw je mimo hru :-). Na druhou stranu nechci zadnej benzinovej 2litr, kterej sice ma vykon, ale povinny ruceni je uz dost drahy a ta spotreba je taky vyssi nez u normalni 1.6. Pro zacatek jsem si sestavil takovy seznam aut, ktery by se mi libily:
Nissan Almera - muj favorit
Honda Civic
Toyota Corolla
Ford Escort
Opel Astra
Mazda 323
Auto by idealne melo mit malou spotrebu a vydrzet jeste tak 100 tis. km bez vetsich problemu. Jaky auto byste vybrali vy, a proc.
Jo a jeste neco, myslite si, ze je blbost prevzit od nekoho leasing? Mate s tim nekdo zkusenosti (vyhody/nevyhody)? -
« Re: A co colt?
Taky nevím proč pozor na Fiestu ?! Já jsem ji 2.5 roku měl a nemůžu si stěžovat. Jediný co vadilo byl rez na lemech zadních blatníků. Jinak to byl motor 1.1 a pro dva stačí. Pokud ´člověk nejezdí dálky, tak to stačí. A spotřeba max. 5.5. Možná si dát pozor na tu rez a na přední nápravu na čepy. Chce to tak po 8 letech vyměnit komplet čepy vpředu (cca 2 - 3 000 Kč). Jinak spolehlivý a šikovný auto.(myslím ročník 90 - 96) -
« XM
No, já jsem shanel auto, prosel jsem moc znacek, a nakonec jsem vybiral mezi Audi 80, Citroen XM, F Croma a Renault 25. Nakonec jsem sehnal za super peníze XM r.90 v superstavu se servisni knizkou dovoz SRN, a jsem ten nejspokojenejsi clovek na svete. Je to trilitr v maximalce, spotreba mesto do 10,5, dalnice do 7,5 pri slusne jizde, komfort asi nejlepsi ze vseho, co jsem kdy mel (mel jsem 17 aut). Lexx -
"-- skrytý --" 21.12.00 12:05
« Re: A co colt?
Konecne dobrej napad v tyhle rubrice. Opel je podle mne jedna z nejhorsich znacek na teto planete, zvlaste pak Corsa je nepovedenec na devatou. U Misaka bacha na rez a na brzdy, jinak nebyvaj problemy (obcas tranzistorek nebo nejakej jinej kontaktik). Doporucuji i toho Swifta nebo Punto, kdyz ma clovek kliku, tak i treba Fiestu. -
« Re: Corsa vs. Swift
V Praze to opravdu s ničím jiným nejde. Optimální bych však viděl přeci jenom Vitaru, nebo něco v tom stylu. Sedíš vejš, je to uzoučký, nějakej ten rigol tomu nevadí. Pokud na tom máš poctivý balony s plným profilem, jedeš si jak v peřince. Já vím, do 150 asi těžko.