Fabia Combi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

04.06.01  16:05

« Re: Fabia Combi po 2000 km

To joed:Ta spotreba je dost velka,za tolik jezdim s 1.8,ale nepsal si,za jakych podminek a kde?.
  • 00 Reagovat !

foto

04.06.01  15:53

« Rádio Skoda 202

Pánové, mám podobný problém s orifinál rádiem Skoda 202. Po zapnutí rádia a navolení stanice je příjem super a po 10 vteřinách se příjem znatelně zhorší ( citelně nižší dynamika, jako by někdo ztlumil výšky a basy ). Po opětovném zmáčknutí tlačítka předvolené stanice se to opakuje. Nejcitelnější to je v Praze na Evropě 2 která má nejlepší dynamiku vysílání ale znatelné je to na všech stanicích. Podotýkám že auto stojí a není to změnou polohy vozidla vzhledem k vysílači. Máte někdo podobné zkušenosti ??
  • « 00 Reagovat !

foto

02.06.01  02:39

« Re: Fabia Combi po 2000 km

joed> Máš tam namontované napájení "Phantom" v koaxiálu? Jestli ne, tak se nediv.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.01  14:26

« Fabia Combi po 2000 km

Chtěl bych vám sdělit pár poznatků, které jsem získal po záběhu nového vozu. Převzal jsem jej v naprosto syrovém stavu. Motor netáhl, brzdy nebrzdily, ale vše se už zajetím srovnalo. Subjektivně je vůz mírně živější než felda 1,3 50kW. Podstatně lepší jízdní vlastnosti, zejména jistota v zatáčkách a minimální hluk. Také jde snadněji do otáček. Spotřeba za toto období je cca v relaci 7,4 až 7,6 l/100 km. Velkou výhodou je skutečný zavazadlový prostor. Jediným problémem je dosud zapojení radia, které se zatím přes několik pokusů nedaří sladit s anténou. Už to vypadá na špatnou funkci anténního předzesilovače. Jinak se seriovými repráky ke naprostá spokojenost. Pro toho, kdo nepřekračuje příliš zákonné rychlostní limity vcelku perfektní auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  13:08

« Re: Klepání skel

Máš pravdu, chová se mi to naprosto stejně. No a naopak, když auto zmokne, veškeré vrzání přestane. Dělají to asi opravdu ty gumové těsnění, no ale co s tím? Jsem zvědavý co Ti řeknou v servise. Já jedu až za týden, potom napíšu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  18:17

« Re: Klepání skel

Ja som tiež čakal, či sa niekto ozve s podobným problémom :(( Vidím, že nie som sám. Robí mi to presne to isté, ak je okno stiahnuté do polovice. Zaujímavé je to, že niekedy to robí, niekedy nie. Zvykol som to skúšať tak, že som spustil okno a pomykal za hornú hranu okna. Fakt nechápem. Všimol som si ale aj inú vec spojenú s oknami - ak nechám auto pár hodín na slnku, tak pri spúšťaní vŕzgajú okná. Pes je zakopaný v gumenom tesnení okolo okien, to vrzgá keď spúšťaš okno a tesnenie je zohriate :(( V stredu idem do servisu, popýtam sa, či je to klepanie okien na reklamáciu...
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  12:56

« Klepání skel

V návaznosti na to, jak se zde elegantně vyřešilo klepání zadních sedadel, bych rád nahodil další problém - klepání (vrzání) skel v předních dveřích, pokud nejsou zcela uzavřené. Mám je v elektrice a pokud je stáhnu jen o pár cm, tak začnou při přejíždění nerovností vrzak a klepat. Pokud se okno dovře, je vše OK. Dělá to ještě někomu? Chystám se to reklamovat a chtěl bych vědět, jestli jsem v tom sám.
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.01  07:20

« zkušenost po 4000 km

Tak mám najeto cca 4000 km a tady jsou první dojmy :
    - vyšší spotřeba cca kolem 8 litru z niceho nic klesla na 7,1 az 7,3 coz me potesilo
    - v interieru zatím nic nevrze ani neboucha , mimo sedacek, ktere jsem opravil dle rad (vysrouboval zadni dorazy)
    - hlucnost a jizdni vlastnosti jsou neustále dobré, závady zatím zádné.
    Na hodnocení je prilis brzo a tak se loucim a zase napisu po nejakych tisicich... s pozdravem universal
    PS : Mala zkusenost - pri parkovani davat pozor na obrubniky, fabia ma docela nizko lakovany naraznik a uz jsem do nej uspesne stuochnul - zatim je, ale cely.
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.01  12:31

« Zkušenosti po sedmi tisících

Mám Fabii Combi Comfort, motor 55kw/16V, oproti standardní výbavě navíc ABS. Za sebou mám sedm tisíc km a zde je pár mých postřehů a zkušeností:
    - Výborná spotřeba: za celou dobu mám průměr 6,8 l/100 km, a to většinu času trávím na dálnici. Když nejezdím jako blázen a dodržuju rychlost, jsem pod sedmi litry, když jsem šetřil, dostal jsem se při běžné jízdě až na 5,9 l/100 km. Ve městě jsem vždy pod 7 l/100 km, často i pod 6,5 l/100 km. Mimo město jsem se dostal nejníže na 5,3 l/100 km. Šlo by to asi ještě na méně, ale jsem opravdu převážně ve městě a na dálnici. Měřeno palubním počítačem.
    - Motor: tato varianta mi vyhovuje. Zabírá sice až ve vyšších otáčkách, ale nejsem líný řadit (řazení u Fabie je skvělé). Vnitřní hluk ve městě a mimo je stále velmi nízký, na dálnici také stále stejný, bohužel už nikoli nízký. Panely D1 jsou uvnitř dost slyšet.
    - Provedení: klepající sedadlo jsem spravil vyšroubováním špuntíku, na nerovnostech trochu začíná vrzat palubní deska. Měl jsem problém s lamelami pravé ventilační mřížky - při běžném nijak silném otočení se jedna vylomila. V servisu to vzali jako záruční opravu, ale zpět mi tam dali ještě horší kus. Dost mi vadí světlé potahy sedadel, je na nich vidět úplně všechno. Patou levé nohy jsem už viditelně prodřel pryžový kobereček.
    - Audio: přestože mám běžného Kenwooda a zatím jen standardní reproduktory, zvuk je překvapivě dobrý.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.05.01  12:16

« Re: klepání zadních sedadel

U mně to je stejnej případ. Klepání sedadla je asi u Fabie vlastnost a nikoli chyba :-)) Vyšroubování špuntíku to spravilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.05.01  07:19

« Re: klepání zadních sedadel

U mě to dopadlo stejně. Taky díky.
  • 00 Reagovat !

foto

03.05.01  07:09

« klepání zadních sedadel

Vcera jsem vysrouboval asi o 5mm gumove koliky za zadnimi sedadly a prestalo to klepat. jsem zvedav jak dlouho to vydrzi. Moc dekuji vsem za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  14:07

« Re: Autorádio ve Fabii

Díky Lu a DanielD. Nejsem bohužel odborníkem přes autoelektriku, jsem strojař. Ale vaše rady jsou mi užitečné, abych je mohl interpretovat tomu hochovi v servisu, který mi je montoval. To radio jsem přenesl z předchozí fedy, kde jsem s ním byl maximálně spokojený. Hlavně je to úplný šuplík, který vyndavám z auta. Jinak ta převodní krabička tam zamontovaná je, ale zesilovač stejně nefunguje. Chytím jen velice silné vysílače a i tak při jízdě městem mi kolísá hlasitost nebo se ztrácí. Nemůžu ji ani uložit do paměti, protože ani ty silné nejsou akceptovány. Takže to vypadá pravděpodobně na ten problém s ISO konektorem jak je popssán na stereovideo.cz. V každém případě ještě jednou díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  13:21

« Re: spotreba - vrzání zadních sedadel

mam to taky ...uh to je uleva, ze nejsem sam ...je to presne jak rikas, kdyz tam sedi lidi nic to nedela, ale beda jak se tam posadi moje deti, razem se to rozklepe, rozboucha a ja nevim co, zkusim to teda obtocit paskou a uvidime..diky vsem za radu...universal
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  11:33

2Lu: To vyzera na zamky zadnych sedadiel. Ked sklopis sedadlo, vidis tam take kovove ocko (nie na dverach), ktore sa zasuva do dveri, v nich je zamok, ktory sa zachytava o to ocko. Skus to ocko oblepit paskou. Mne to robili v servise, ked som bol reklamovat vrzganie v oblasti zadnych sedadiel. Bohuzial, mne to vrzgalo ( a po case znovu vrzga) a nie klepe, ako tebe. Ja skusim tu vymedzovaciu skrutku, potom mozno silikon.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  07:51

Sorry, nečet jsem tu úplně všechno. Ty gumové dorazy vyzkouším, asi to bude ono.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  07:39

U mě to zase spíše poklepává. Pokud stojím, lomcuji se sedadly, tak nic neklepe, nevrže. Najedu na nerovnosti a ozve se to. Pokud však vzadu někdo sedí, je vše OK. Stejně tak pokud sedadla naklopím dopředu - přestane to. Mám podezdření, že to dělají zámky sedadel. Třeba se to dělá více lidem a ozvou se.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.05.01  07:28

Zkus se podívat na [odkaz] , jsou tam popsané některé odlišnosti zapojení ISO konektorů u fabie. Napsal jsi, že to "nefunguje" - co tím přesně myslíš? Není napětí na anténním koaxu, nebo vůbec nemůžeš najít spínané napětí na rádiu? Trochu to popiš.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.04.01  15:50

Uz som to pisal aj ja. Zosilovac vo Fabii je napajany po spolocnom kabli anteny (koax). Ak chces aby bol zosilovac napajany len ked mas pustene radio, tak ti to musi podporovat aj radio. Tj. ked zapnes radio tak na niektorom z vyvodov sa objavi +12V. Dalej radio musi vediet napajat antenny zosilovac po koaxe. Ak to nevie, tak mas bud moznost zakupit si krabicku na ktorej je vstup pre kabel od anteny, vystup do radia a jeden kablik na +12V. Ten ti zabezpeci to napajanie zosilovaca. Stoji okolo 80,-Sk co su nekrestanske peniaze vzhladom na to, ze v tej krabicke je jeden 100nF keramicky kondenzator za 1,-Sk a dva konektory po 10,-Sk. Ak si aspon trochu kutil tak si to urobis sam, alebo ti to predaju v kazdej elektro (myslim zo suciastkami, antenami....) predajni. Alebo, ak mas doma nepotrebnu sirokopasmovu antenu so zosilnovacom, tak pri nej je presne ta ista krabicka. Dufam ze ti to bude stacit, ak nie tak sa pytaj.
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.01  14:34

« Autorádio ve Fabii

Kolegové, mám k vám prosbu. Vím, že už se tato problematika tady někdy probírala, ale tenkrát se mě to ještě netýkalo a teď už to nejsem schopen najít. Podařilo se mi koupit Fabii Combi za cenu před zdražením a při zabudování radia Blaupunkt u prodejce mi nefunguje anténní předzesilovač. Je to zabudováno dle instrukcí ze Škodovky, t.j. včetně odbočovacího mezikusu, ale přesto to nefunguje. Člověk, který to prováděl, říká, že to bude asi muset napájet přímo z napětí od klíčku zapalování. Připadá mi to jako pitomost, že by tam nebyla možnost aktivace předzesilovače od vypínacího potenciometru radia. Vím, že zvláště vysvětlení DIAMANTa bylo velice fundované, ale nepohrdnu ani radou jiných, kteří to již podstoupili. Díky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…