Fabia Combi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia
-
« Re: Autorádio ve Fabii
Buď tam není žádný zesilovač - jen prut, kabel a konektor a potom se montuje přídavný zesilovač, ale musí se umístit co nejblíže k anténě (tam má největší přínos) a má samostaný kabel pro napájení, který se připojí na odpovídající pin ISO konektoru. Nebo je to tak jak u fabie a aby se ušetřil ten napájecí kabel, tak je to napájené po anténním koaxu. Original rádio z fabie (Grundig) má vyvedené napájení přímo na anténní konektor a proto se nemusí žádný "vyživovač" přidávat. -
ja mam tiez sony CDX, tak ako igicom, ale ja som sa najprv pokusil ho tam napchat sam - vysledok: vsetko funkcne, akurat si to nic nezapamatavalo - cize pri kazdej jazde sa chovalo ako po resete, nevedelo, ze to ma vnutri CD a pod. - a ani prijem radia nebol bohvieco. Tak som nakoniec skocil do servisu (Matlovic) a pri tom som tam prikupil aj ten antenny vyzivovac - spolu aj s robotou cca 650 Sk. Chlapik vlastne iba vymenil dva kabliky (nemusel nic letovat, iba ich rozlepil a prehodil - tusim to boli zlty a modry), a pripojil ten vyzivovac k antene + jeden kablik z neho ku konektoru (napajanie). -
Ja som to radsej nechal na servis, ale podla toho, co som videl, by si to asi zvladol sam. Mam SONY CDX-C8000R, a v servise jednoducho postrkali kable do radia, musis si vsak dokupit listu za cca. 15 Sk :-) Odporucam, aby si si kupil aj antenny zosilovac, ten ma stal okolo 500 Sk. Maju ho v predajni Skoda. -
"-- skrytý --" 19.06.01 14:31
Planujem kupit nejake SONY autoradio a teraz neviem, ci to mam dat urobit skodovackemu servisu, alebo to zvladnem aj sam.
Staci mi ked si kupim krabicku s fantomovym napajanim za 80Sk a problem je vyrieseny? Netreba prehadzovat kabliky v konektore ako to bolo pisane na stereovideo.cz?
Diky za radu, som v tejto oblasti uplny laik. -
« Fabia 1.9TDI po 7000 km
Po dlhom case prispievam svojimi skusenostami aj ja. Na Fabii Combi 1.9TDI mam zatial najazdenych 7000 km, s autom zatial nie su ziadne problemy. Dva tyzdne jazdim uz aj so stresnym nosicom a k nemu potrebnym stresnym spojlerom (da sa na to zvyknut - lepsie povedane - celkom dobre to vyzera) a musim povedat, ze auto este lepsie sedi na ceste. Skusal som z toho dostat maximalku, zostal som trochu sklamany - nedostal som sa nad 195. No ja jazdim aj tak prevazne na spotrebu, nie na rychlost. A spotreba? Na prvych 5.000 km bola 5,0, ale aj to iba kvoli tomu, ze som musel orezavat priem. spotrebu s ktorou auto prislo do predajne - asi 17 l/100 km. Ja blbec som to vtedy nevynuloval. Po 5000 km sa mi vynulovala pamat 2 sama (99:99 hodin), teraz na dalsich 2000 km je priem. spotreba 4,6 l/100 km. Manzelka jazdi opatrne, chodi spotrebou pod 4 l. Ja som pri skusani maximalky dosiahol priem. spotrebu 7,5, ale aj to je este asi v norme pri tej rychlosti. Inac ziadne vrzgania palubovky ani sedadiel som neregistroval. Co mi dost chyba, je moznost odlozenia nejakeho napoja vodica. Musim vzdy ruku natahovat dozadu na koniec stredovej konzoly, ale aj to miesto je casto obsadene, ked sedia vzadu deti. Jedna zavada na aute mi vsak dost zneprijemnuje zivot, a ja dufam, ze mi tu niekto poradi: ked je teplejsie, tak po cuvani a slapnuti na brzdu sa zozadu z jednej strany ozve strasne hlucne zavrzganie (skripanie, piskanie - neviem, ako to presne oznacit), az sa ludia v okoli do 50 m od auta zlaknu. Vraj to bude tym, ze sa celuste "neodlepia" od kotuca. Da sa s tym nieco urobit? Dik za radu. -
« Re: Fabia Combi po 2000 km
To: Xyzz. Je to ještě sirovina, se zlepšující se dynamikou mám pocit i nižší spotřeby. Jinak převažující režim po městě a tak do 30 km od něj. O víkendu chystám delší souvislou štreku, takže uvidím. S předchozí feldou jsem při stejném způsobu jízdy jezdil za cca 7l a na dlouhé trase za 5,2, takže uvidím. -
« Re: Rádio Skoda 202
Jestli můžeš tu situaci spolehlivě předvést, neváhal bych a šel reklamovat rychle v záruce do servisu. Nejspíš si s tím nebudou vědět rady a tudíž ti rádio budou muset vyměnit, což by bylo pro tebe nejlepší. Jinak já mám original 402 a nic podobného nedělá. Fantomové napájení nemá, neboť +12V pro předzesilovač je vyvedeno přímo na koaxiální konektor antény.