Fabia Combi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Fabia

• « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  08:59

« Re: TDI

Nemam prilis vela casu sa tu rozpisovat, ale jednu vec musim spomenut: natankoval som SETA Diesel na OMV, a mam taky pocit, ze spotreba stupla. Vcera som sa len tazko dostal pod 6 litrov. A to som na style jazdy nic nemenil. Je pravda, ze som skusil na jednej rovinke 180 (na 5-ke zo 120 za chvilocku!), ale to s tym nema nic spolocne. Ten Diesel je lacnejsi asi o 2 Sk, ako diesel na inych benzinkach, ale kedze ma s nim auto vyssiu spotrebu, asi sa to kompenzuje. Nemate s tym niekto skusenosti? Auto zatial poslucha. Vsimol som si, ze na zaciatku mi pri zapnuti zapalovania pri studenom motore spredu nieco cvaklo (tusim to tu uz niekto pisal), ale asi sa to uz zabehalo, lebo uz to nie je pocut vobec. Radenie je bezproblemove, brzdy su uplne fantasticke. Ked som daval objednavku, zacali montovat na TDI aj dozadu kotucove brzdy (minuly rok to nebolo mozne vobec, teda aspon u kratkej Fabie), a je to aj citit. Co mi na tom aute vadi (naposledy som sa nad tym rozculoval vcera), ze si vodic nema kam odlozit flasu/plechovku s pitim. Schranka spolujazdca nie je poruke, a medzi sedadlami je az velmi vzadu. Toto ma napr. Felicia vyriesene lepsie. Inac v navode na pouzitie (uz neviem na ktorej strane) k Elegance pisu o drziakoch na napoje, ktore su vyznacene vedla radia a toho vysuvneho suflika - vertikalne - na mieste tej listy. Zo Skoda Auto som dostal odpoved, ze som skoro odpadol: pani Bruchova sa nevie vyjadrit k tomu, co pisu v slovenskom navode... Zeby bol iny ako cesky?!?!
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  14:00

« Fabia Combi & Octavia

Pred nekolika mesici jsem stal pred rozhodnutim zda koupit Fabii combi nebo Octavii (SDi). Manzelka chtela spis Fabii ale nakonec jsem se rozhodl pro Octavii. Zavazadlovy prostor je vetsi a cena jen o cca 10 000 Kc vetsi. Mam takovy dojem ze Skoda zdrazila vsechny dieselove Feldy a Fabie. Takze ted je Fabie dokonce drazsi nez Octavie. Jinak ve Fabii jsem nejake ty km najezdil a myslim ze je to opravdu dobre auto.
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  12:00

« Bez nadpisu

igicom> Trochu se rozepiš! Co řazení, brzdy? Spotřeba u nezajetého motoru je dost vyšší, takže čekám, že mi přineseš za nějaký čas lepší zprávy :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  23:47

« Re: Uz ji mam! (Tajemny zvuk motoru)

Můžeš se jen těšit :-))
    Je fakt, že 55kW v nižších otáčkách příliš netáhne, ale jakmile podřadíš, tak si s tím můžeš dělat, co chceš (nesmějte se, přešel jsem z Favorita :-).
    Spotřeba je vyhovující. Po běžných silnicích jezdím za 5,8 l/100 km, když jedu po dálnici a dodržuju rychlost, tak 6,8-7,0 l/100 km. Když na to ale šlápnu, tak to jde hned nad osm.
    Do stovky je auto skvěle tiché, potom začne být slyšet aerodynamický hluk, ale i při 130 na dálnici se dá povídat nebo poslouchat rádio. S vyšší rychlostí se hluk bohužel zesiluje.
  • 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.03.01  21:51

« Kúpiť či nie?

No ja by som už nečakal. Teda najdlhšie do mája. Chyby sa už snáď vychytali a ak počkáte na nový modelový rok, tak tam sa ešte môžu prejaviť nejaké zmeny. Ale fakt by som neváhal (aj ja čakám len na nový MR), lebo som od jedného (na počudovanie veľmi dobre informovaného) predajcu počul správu, že VW nariadilo nárast cien Škodoviek o 2%. Vraj sa budú predávať aj tak. Rád by som tomu neveril.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  17:52

to marekl+ostatni:
    Dneska jsem si objednal combika s 55kw. Napiste mi nejake zkusenosti s timto motorem nebo cokoliv co by mohlo cekajiciho nadrzence trochu uklidnit. Diky.
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  15:29

« Bez nadpisu

Konečně taky někdo řekl, jak se s ní vlastně jezdí. Pokud máte někdo zkušenost s 1.4 50 koníků dejte vědět. Co myslíte, má cenu čekat nějakou dobu, než se to naučí na linkách pořádně dělat a ceny půjdou dolů? Nebo radši koupit hned?
    Tonda
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  08:29

« Re: Fabia combi 1,9 TDI

Ano, dnes ju mame presne tyzden. Zatial som uplne spokojny. Priem. spotreba na prvych 500 km vcelku slusna - 5,1l/100km, hlavne ked zoberieme do uvahy poveternostne podmienky (zima, dazd...). Auto jazdi velmi dobre, ten motor je fakt spicka. Da sa povedat, ze vnutri je ho pocut menej ako hociaky iny benzinovy. Velmi ho nevytacam (do 2500 ot.), ale vlastne ani netreba, lebo taha uz od 1700-1900 otacok.
  • 00 Reagovat !

foto

04.03.01  19:45

« Fabia combi 1,9 TDI

Tak čo, už ju máš doma ? Ako to jazdí. Mal si pre ňu ísť 26.2. Ozvi sa
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:17

« Re: Koupit či nekoupit ....?

Tak tuto otazku jsem resil asi pul roku a pak, protoze jsem mel na Felicii dost najeto (150000) jsem se rozhodl koupit Fabii Combi. Rozdil je videt snad vsude. Po testovacich jizdach jsem se rozhodl pro Fabii Combi Classic s ABS ( byl jsem zvykly z Fabie na jedovaty brzdy a brzdy ve fabii jsou nejaky pomaly nebo nekde jsem to zaslech "gumovy" - proste nemaj tak rychlej nastup) . Co se mi hodne libilo bylo perfektni odhlucneni motoru pri jizde na dvojku nebo na trojku - pri zastaveni neni motor slyset vubec ( 1.4 - 50 kw) . Samozrejme sedacky jsou pevnejsi a lip drzi telo, vzadu vice mista na sedackacha velkej kufr. Minusem je hluk na zadnich sedackach o kaminky a jinej bordel, kterej hraje zvonkohru na podbehy zadnich blatniku, ale prodejce mi "uklidnil", ze kaminky nejsou na silnici celej rok 8-)). Auto dostanu cca za 10 dni, takze po par jizdach napisu vice.
    universal
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  13:13

Zdravim,

ja ho pocujem tiez, ale az po otoceni klucika. Je to normalka, mozes byt kludny.

T.M.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.02.01  10:02

mel by si zjistit, kde je to cerpadlo umistene. Ja ho mam v Brave v nadrzi a ten zvuk je slyset zezadu, ale az po otoceni klicku na spinaci skrince .......
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.01  21:32

« Uz ji mam! (Tajemny zvuk motoru)

Tak uz ji mam! Tmave zelenou (Patrol) 16V/55 kW Comfort + ABS. Zatim je velka spokojenost.
    Mam ale otazku: vzdy, kdyz po nejake dobe (radove hodiny) prijdu k autu, odemknu a otevru dvere, na par sekund slysim zvuk jakehosi motorku. Netusite, co to muze byt? Tipuji na cerpadlo paliva, ktere benzin natlaci do motoru, ale jisty si moc nejsem.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.02.01  10:29

« Re: Re:

Uz jsem si toho taky vsimnul, je zajimave, ze procentuelni zastoupeni 30 000 majitelu Fabii na MC je ponekud jine, nez procentuelni zastoupeni treba majitelu Imprezy.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.02.01  12:56

« Re:

Tondo, tak ses ozval jako jediný. Dík. Buďto je tato diskuse nějaká "přizdechlá", nebo všichni Ti "odborníci" co se tady vyjadřovali o fábiích je viděli pouze na fotkách. To tady není nikdo, kdo ji má a může říct - jezdím s ní tak a tak dlouho, jsem s ní spokojenej, nespokojenej, .......??Martin
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.01  12:08

« Tuning

Ještě jsem si nevšimla nějaké Tuning soupravy na Fabie Combi mohli byste ji někde zveřejnit..Díky
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.01  08:21

« Bez nadpisu

Martine,
    stojím před úplně stejným problémem jako Ty a zřejmě zvolím, dle Tebou nastíněných variant, variantu 2. A k testu v MF - taky je to jenom názor.
    Tonda
  • « 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 21.02.01  21:39

za minuly vikend sa v bratislave ukradlo 15 aut, z toho 4 fabie.
    to len aby ste vedeli, ze je to auto dost ziadane, podobne ako oktavia, vsetky vw a audi.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.01  16:23

« Koupit či nekoupit ....?

Tak jsem si lidičky přečetl příspěky v diskusi. A teď mi poraďte. Mám krátkou Felicii 1,3 (50 kW) z r. 1997. Té bych se rád zbavil a koupil Fabii Combi (vzhledově se mi Fabia Combi líbí).
    Bohužel mohu vybírat pouze z následujících možností:
    1. Fabie Combi Clasic 1,4 50 kW,
    2. Fabie Combi Comfort 1,4 50 kW,
    3. nekupovat nic a dále jezdit ve Feldě.
    Může někdo z Vás napsat srovnání jízdních vlasností Fabie Combi a Felicie? Má cenu Fábii vůbec kupovat (výsledky testu MF se mi moc nelíbí)? Jaká je skutečná spotřeba motoru 50 kW v běžným provozu (opět např. v porovnání s Feldou)?
    Díky za informace.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.01  22:50

Ja nechapem, preco sa ma pokusas presvedcit o tom, ze za ABS si musis k novej cene este doplatit. Ved ti hovorim, ze uz mam auto v predajni, viem, kolko za to chcu, a keby si si stiahol zo stranky cennik *.xls platny od 1. 1. 2001, videl by si to aj ty. Inac aj na stranke v cenniku je pri vybave Komfort uvedene ppri polozke Bezpecnost: "- ABS + EDS / ASR (1,9 TDI)" Pozri "modely-fabia combi-cennik-komfort".
    Je tam sice stara cena (504900 Sk), ale na to sa nemozes spoliehat, aktualizacia stranky je mizerna. Ale ze ti to nevie povedat jeden predajca?!?! To musi byt asi nejaky mantinel.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…