AUTO, jako majetek firmy (odpocet DPH, leasing, likvidace,p

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

28.12.02  10:10

« TD

Nazdar lidi.kupil som Alfu Romeo 33 SportWagon 1,8TD.Za mensi peniaz ale v horsom stave.Ma niekto taketo auto alebo s tymto motorom?neviete mi poradit co to bude zac?lebo je v garazi,potrebujeme nastavit ventily-nevieme presne hodnoty.chcem vas preto poziadat o radu-neviete niekto zohnet tieto ciselka?a este treba vymenit tesnenia-pod hlavou hlavne.fuci tade,nechce startovat pri nizkych teplotach.A nikde nevieme zohnat nastavovacie hodnoty ventilov.neviete poradit?dakujem vam.Peter
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.02  00:00

« Re: Průběh schvalování novely o daních

Spotřebitelský úvěr na auto s odpočtem DPH asi těžko kde dostaneš. Asi myslíš běžný úvěr.

Ale k věci, jaký zákon se novelizuje, o DPH nebo o daních z příjmů a v jakém to je stavu?

• « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  13:16

to cleaner: mas recht uz jsem to zjistoval
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  11:47

co říká rambo je logické. Nic nebude zpětně - u leasingu (resp. pronájemu) datum uskutečnění zdanitelného plnění přísluší jednotlivým splátkám. A jestliže najednou nebude možno odpočet nárokovat - platí to samozřejmě i pro smlouvy uzavřené i před tímto datem. O té novele (možná prý již od března) jsem také slyšel. Z tohoto pohledu je opravdu mnohem lepším řešením úvěr.......................
  • « 00 Reagovat !

foto

09.12.02  08:55

to rambo1: to je trosku hloupost, jak jednou zacnes u auta odepisovat DPH, tak to musis douctovat/odepsat/ az do konce. Neexistuje, ze s novelou se vse zmeni. Mozna od doby kdy to vstoupi v platnost, tak uz nebude mozno DPH odepisovat, ale neni mozno to udelat zpetne. To by to mohli udelat zpetne za 10 let. Stejne je to divny mame jit do EU a takovato novela je spis proti EU / tam se vraci DPH ze vsech aut/. A kde si to slysel? Dej mi prosim kontakt
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.02  14:28

můžeš to prosím trošku upřesnit? Je to pro mne aktuální věc. Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

06.12.02  22:49

Tak uže se mluví o 1.7.2002. V současné době to vypadá, že spotřebitelský úvěr bude lepší ( tedy na auta s možností odpočtu) než leasing, protože budeš moci odečíst hned a potom splácet jenom cenu bez DPH. V případě leasingu budeš muset odpočet DPH s příchodem novely přerušit.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.11.02  22:46

Já jenom dodám, že předpokládaná účinnost je od 1.4., ale odahduje se, že se to asi nestihne.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.02  17:47

Ano, a to tak, že paragraf ve kterém se mluví o možnosti odpočtu DPH u speciálních, montážních, závodních a pod aut bude jednoduše vypuštěn. PTD
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.02  00:00

« Bez nadpisu

Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.

Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.

Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.

www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.

Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com

Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz.

• 00 Reagovat !

foto

17.10.02  20:57

« BIONAFTA

muzu do treba deset let staryho auta (diesel, turbodiesel) lejt bionaftu?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  15:34

« Re: odpocet DPH a prestavdy aut

OK. Špatně jsem se vyjádřil. Jen jsem chtěl říct, že jediný, kdo DPH neplatí (resp. kdo zaplatí a pak mu ho stát někdy vrátí) je firma nebo živnostník, když kupuje něco pro potřebu vlastní firmy. Jsou to většinou režijní náklady. Proto mi připadá jako úplná stupidita nemožnost nárokování DPH u firemních vozů. Nebo budeme všichni jezdit dodávkama? Ono DPH je vůbec pochybná daň.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.09.02  12:48

skutečně je v návrhu zákona toto ošetřeno?
  • « 00 Reagovat !

foto

26.09.02  12:21

« Průběh schvalování novely o daních

Pozorně sleduji vývoj schvalování návrhu novely o daních a zatím po prvním neschválení Marvanové to vypadalo dobře. Nicméně pokud zákon do konce roku schválí sněmovna, jestli se nepletu musí jít do senátu který ho neschválí, takže zpět do sněmovny která ho přehlasuje a pak je to ještě na prezidentovi aby ho podepsal. Je vůbec fakticky možné toto stihnout do konce roku, aby prakticky po novém roce nebylo možné koupit montážní automobil a uplatnit u něho odpočet DPH?
    Kdy už někoho napadne zrušit paragraf ve kterém se vyjímají osobní auta z množiny ze které je možné provádět odpočet DPH tak jak je to všude na světě? PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  13:28

« Změna tématu: Obecně o daních

Otázka: "Nemáte ponětí, jaká byla sazba daně z příjmu v tý době a jak to bylo s odpočtem nákladů?"
    Odpověď: V rpvní řadě byly úplně jiné daně a úplně jiná konstrukce. Byla třeba klasická daň z kapitálu vloženého ve firmě, nebo daň z přepychu. Takže dovolávat se první republiky není to pravé ořechové. Celý problém ovšem není o daních. Problém je o celkovém zatížení a něm se podílí daň poměrně nevýrazně, a kdyby šlo jenom o ní, tak by se ani nevyplatilo přemýšlet nad její optimalizací. Ten správný problém se totiž nazývá zdravotní a sociální pojištění, ať již placené za sebe nebo za zaměstnance. A to je největší zrůdnost, protože tato daň ( ono to nic jiného není) se daní nenazývá a tak nefiguruje ve srovnávacích tabulkách daňového zatížení. Proto na tom nejsme s naší republikou v tabulka tak špatně.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.02  09:01

« Re: Prepis auta z RC na ICO

a: Mám pocit, že "za první republiky podnikatel s auty nedovolil zneužít služební vozidlo k soukromým výletům" není zas až tak moc pravda. Sice jsem za 1 rep. ještě neexistoval, ale tuším, že v tý době bylo vůbec všechno malinko jináč. Nemáte ponětí, jaká byla sazba daně z příjmu v tý době a jak to bylo s odpočtem nákladů? Taky účetnictví ve stylu má dáti - dal bylo mnohem stravitelnější.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 22.08.02  05:06

« Bez nadpisu

Jenom ten, kdo to nezažil napíše nesmyslnou větu: "pokud prokáže dostatečné náklady, tak nezaplatí ani daň". Nemyslíš, že na ty náklady musíš někde vzít?

presne tak. to mam najradsej, kazdy ti povie - jaaaj, ved ale to si das do nakladov... nikoho nenapadne, ze to treba tak ci tak zaplatit, a vlastne z celej zaplatenej sumy setris len dan z prijmu, co je nejakych 30%, a to este mozes cakat ze dojde danova kontrola a bude ta za niektore veci *. a ked sa im to nebude pacit, tak zaplatis pokutu+penale+uroky.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.02  20:55

to tomcat: Jo ST220 jeste letos. Akorat si nedokazu predstavit, ze to stary prodam....
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.02  08:31

to karta: Takže ST220 combi ještě letos? To budeš mít určitě nejrychlejší stěhovák v ulici. Včera jsem viděl Tvoje ST z tramvaje, moc mu to slušelo. Čau. P.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.08.02  20:37

ALL> FYI Tak se povida, ze stat M1 odpocty zrusi, mozna i diky povodnim tj. snaha ziskat penize. Pry od 1.1.2003. Uvidime. Kartus
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…