rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

AUTO, jako majetek firmy (odpocet DPH, leasing, likvidace,p

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

04.01.01  08:56

« Co může a nemůže LSP

Záleží na tom , o jakou jde společnost. Ale v tvém případě již půjde o minimální rozdíly. Jsi povinen jim PL alias předmět leasingu vydat , zjednodušeně řečeno , oni to auto někomu půjčili , neplatil , nezajímá je kde je teď , oni však tímto tu smlouvu s tím drbanem ukončí. PL bude odebrán a je jim celkem jedno , od koho. V tomto za nimi stojí náš právní řád. Co se tebe týče - logicky musíš peníze vymáhat od prodejce auta , tj. od autobazaru. A budeš muset být hodně drsnej , sám vidíš , jak hezky uměj dělat mrtvé brouky. POhrož soudem , žaluj je , otravuj majitele bazaru , zavolej do Černých ovcí nebo Na vl. oči ...prostě je musíš tak důrazně otravovat , až bude pohodlnější se Tě zbavit refundací. Na nevydání auta ale zapomeň , to zapáchá kriminálem.
  • 00 Reagovat !

foto

04.01.01  08:50

« Leasingový podvod

Tak to Tě kámo nelze než litovat , stal ses prostě obětí podvodu. Jaké to bylo auto a jak se ti to vlastně stalo ?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.01.01  08:03

« Re: leasing

hodne stesti a drzim palce.
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.01  23:04

« leasing

potrebuji poradit, koupil jsem pres autobazar auto, zua pul roku se mi ozvala leasinkovka, ze to me auto je je¨jim majetkem a ze neplatim leasink, samozrejme jsem tuto skutecnost pri koupi nevedel a nevedel to (aspon to tvrdi) ani autobazar, leasinkovka mi chce nyni auto odebrat a ten clovek, ktery ho dal do bazaru je za mrizemi, autobazar se od vseho distancuje, jenze ja jim to auto nevratim ja jsem ho poctive zaplatil, at si leasinkovka vymaha penize po tom s kym uzavrela smlou, to je muj nazor, nemate s tim nekdo zkusenosti, co muze a co ne leasinkovka?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.00  07:39

« Re: Nemožnost prodeje po leasingu

A nedá se to obejít tak, že těsně před ukončením leasingu se leasingová smlouva převede z podnikatele třeba na jeho manželku nepodnikatelku ? Leasing je přece pronájem a do nákladů jdou leasingové splátky. Auto jako takové patří leasingovce, takže v obchodním majetku firmy po dobu splácení samozřejmě být nemůže. Ta změna smlouvy sice něco stojí, ale tou změnou leasingové smlouvy se předejde převedení auta do majetku firmy po ukončení splácení.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.00  21:44

Na ty daně ale musí někdo vydělat. Zaměstnanci daně neplatí platí je za ně zaměstnavatel. Naoko to darovat do rodiny je asi taky dost riziko. Navíc zase darovací daň. Ohodnotit... Je to celé naprd. Asi se člověk musí smířit stím, že když se víc snaží tak musí víc pustit na nemakačenky. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.00  16:09

Tak to daruj naoko někomu z rodiny.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.12.00  08:21

Poznámka: Vždyť si zaměstnanec nemůže leasing odepsat z daní. A ten odpis to je podle mně velká výhoda !!!
  • 00 Reagovat !

foto

18.12.00  19:07

« Nemožnost prodeje po leasingu

Na rozdíl od svých zaměstnanců nemůžete auto na leasing prodat aniž by jste příjem za ně zdanili a to po dobu 5 let od převedení do evidence firmy. Pokud tedy chcete vyměnit auto za nové musíte počkat 9 let. Kdyby to stát udělal zaměstnancům tak jdou do generální stávky, jak se z toho ale dostat jako podnikatel
  • « 00 Reagovat !

foto

17.12.00  00:00

« Re: odpocet dph

Pánové pozor,
    první problém : zastaví vás dopravní policie a bude tam chytrý policista : nemáte mřížku která dělá z vašeho auta auto nákladní : nějaká pokuta ( myslím max.1 000,-) Ale těď obrovský možný průšvih : Oznámí vás na finanční úřad za přestupek : neoprávněný odpočet DPH a napálejí vám 22 % DPH včetně penále a je to průser za několik statisíc korun
    PS : Není to můj názor protože nejsem právník, ale je to názor velice dobrého právníka
  • 00 Reagovat !

foto

16.12.00  13:24

« Auto na leasing/vklad do s.r.o.

Auto na lesing není mým majetkem , jsem pouze jeho držitel , jistě. Avšak opravdu nelze jako vklad/část vkladu použít "zaplacený díl" auta ? Nevíte někdo , jak to funguje ?
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  16:49

« odpocet dph

u benzínu/nafty je to samozřejmostía i mezi auty se dá vybrat něco s klasifikací "užitkového auta" s možností odpočtu dph. např. Mazda Premacy N1. Ani by jste nepoznali, že je to užitkové auto (kromě žluté spz)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  10:05

« Odpocet DPH za Benal

DPH (VAT) musis zaplatit v kazdem pripade a neni zadna moznost, jak ji odecist. Pres hranice smis prevezt maximalne 10 litru benzinu (mimo nadrz), jinak bys musel zaplatit DPH a VAT by Ti skutecne (asi) vratili. Ostatne by to byla i pekna pitomost - kdyby to slo.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.00  02:01

« Re: Odpocet DPH-to Kamil*

Kamile je to jinak:
    1. U osobního nového vozu v případě majetku firmy nelze odečíst DPH, ale ani ho neplatíš při následné prodeji vozidla.
    2. Plátcům DPH pojištovna skutečně krátí plnění o DPH, ale je to v pořídku, protože princip je následující: zaplatíš opravu nebo případně koupíš ND a tyto položky si dáš do účetnictví a nárokuješ si znich odpočet DPH. Pojištovně dáš tyto účty k proplacení a ta ti proplatí základ, čili cenu bez DPH, protože toto DPH si již jednou nárokuješ na odpočet. Jednoduché, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.00  17:50

« Re: Odpocet DPH

To Kamil: Nazdar. Ucetnictvi mam externi, tj. prave proto jsem zalozil tuto diskusi, ma-li nekdo podobne zkusenosti....atd. Tvoje nazory proberu s ucetni firmou, doufam, ze vse jsem doposud v ucetnictvi aut vedl OK.... :-) Jinak muj stavajici nazor:
    a) Mam CP pro havarijni i pro povinne. Kdyz nahlasuji skodu, vzdy musim vyplnit prohlaseni, ze jsem-nejsem DPH platce. Jinak snad ze zakona pojistovny nejsou platci DPH a tudiz VZDY vyplati "neco" po odectu amortizaci atd. bez DPH. Doklady nemam u sebe a "nastesti" az na minuly tyden jsem nemel zadny duvod k pojistnemu plneni. Penize od CP prijdou bez vyuctovani DPH. Ja platim faktury servisu napred, DPH si odectu a to, co prijde z pojistovny je vzdy okolo te castky +/- co by odpovidala BEZ DPH.
    b) Kdyz prodavam auto firmne, ktera je platce DPH, tak ho prodavam s DPH! a nic preci nepricitam. To by nemelo logiku. Priklad. jeden den koupim vuz za 500.000Kc s DPH, kterou si neodectu... druhy den ho prodam za 480.000Kc s DPH, kterou si kupujici neodecte a ja ji taky nedavam do +. To by byl opravdu nesmysl.
    c) Hlavne vec proc se zde ptam, nez si stezovat jak je to v CR ohledne odpoctu DPH u koupi auta a plneni pojistovny nespravedlive, mne zajima moznost odectu DPH pri ceste do zahranici - na benzinu atd. Casto jezdim sluzebne-firemne do zahranici a nechci hlavne platit lokalni VAT.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  18:44

A jeste neco.Vis co je krajne nespravedlive?Pokud koupis novy vuz,tak si DPH nemuzes odecist.V pripade,ze ho potom prodas,tak musis DPH z prodeje odvest,protoze je to prece tvuj prijem.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  18:37

Karto,to myslis vazne,ze Ti pojistovna odecte pri plneni DPH?Prosimte jakoupak mas pojistovnu a smlouvu???To by bylo totalne nespravedlive.DPH jsou statni penize,zcela oddlenene od tvych prijmu.Pokud by to tak bylo,tak by stat to zaplacene DPH dostal dvakrat.To by pak byl byznys jako prase.Bezna praxe je takova,ze pojistovna posoudi rozsah skody,ty si to nechas opravit,doneses fakturu od servisu/kde je rozpocitano DPH/,pojistovna si odecte tvoji spoluucast,pripadne jeste jine odpocty plynouci ze smlouvy/amortizace atd./ a rozdil proplaci servisu vcetne DPH,ktery ho pak samozrejme vraci zpet statu.Tzn ty jako platce dane s tim nemas vubec nic spolecneho a vznika pouze obchodni pripad servis-pojistovna,ktery se dotkne pouze jejich ucetnictvi,nikoli tveho/samozrejme mysleno pouze ke vztahu k DPH/.Obrovskou nevyhodu vidim v tom,ze cela castka za opravu se pocita ve tvem ucetnictvi jako prijem/ctes dobre prijem ,nikoli vydaj/,ktery musis normalne v dannem ucetnim obdobi zdanit!!!Coz je pri totalce skutecne ranec.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.00  21:47

No preci odpocitavam ne nahradou za km ale za prime naklady na auto jako opravy,myti,benzin. U vseho je odpocet DPH. Je to bezna vec a kontroly z F.U. uz jsem mel a vse je OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.00  11:03

Jak jsi přišel na tohle?
    Jako platce DPH zase muzete jezdit pekne za cca 24,50Kc/l pri cene u pumpy 30Kc/l, kdyz se odpocitava uctama.
    Jsem už rok plátce DPH, ale nemyslím, že by to prošlo.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.00  21:37

« Odpocet DPH

Nazdar,
    1) Kdyz si koupite auto s nemoznosti odpoctu DPH do firmy, mozna se vam stalo neco podobneho. Auto melo totalni skodu a pojistovna pekne vyplatila bez DPH. Cili sem prisel o spoluucast,amortizaci a hlavne i o to DPH... To je ale nespravedlnost. Takto totiz pekne stat vydelava nejenom na totalkach, ale i na ukradenych autech. Stejna praxe je i v okolnich statech. Je to tak nebo mate nekdo nejaky trik jak to obelstit???
    2) Jako platce DPH zase muzete jezdit pekne za cca 24,50Kc/l pri cene u pumpy 30Kc/l, kdyz se odpocitava uctama. Nojo, ale kdyz se jede za hranice, tak za benzin 95 v Nemecku v prepoctu TED dame 36,50Kc/l. Mate nekdo trik, jak odecist DPH (VAT) nejak na hranicich??
    3) Auto na leasing ma podle mne jenom 2 vyhody, mozna podstatne mozna ne. Nic se v zasade nic nepozna, pokud-li se nestane nejaky karambol.... Kazdopadne o tech slabinach se moc nemluvi. Vyhody - da se odepisovat 3 roky a neni potreba mit na zacatek plnou hotovost. Nevyhody. Auto patri leasingu a nelze ho prodat atd. Nelze tam tez delat vetsinou jakekoliv upravy bez souhlasu. Kdyz se stane neco jako bod 1), tak pekne musite leasingovce doplatit rozdil mezi plnenim pojistovny a nemate vubec nic.... Da se rici, ze leasing je po dobu trvani takovy drazsi taxik => zalezi hodne na leasing smlouve a bohuzel vetsina jak tech malych tak velkych leasingu maji smlouvy trikem napsany ve svuj prospech, coz normalni "uzivatel" pri temer nedukladnem pravnim rozboru pozna, az kdyz se neco stane. Doporucuju pred uzavrenim si to opravdu poradne probrat.
    Co si o tom myslite? - KARTA
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…