chip tuning
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Benzin, oktanovej, neoktanovej, sakra kde to jsem????
Sakra vsichni, o cem se to tady dohadujete.Tohle je konference o CHIPTUNNINGU a ne o tom na co jezdi a nebo nejezdi Skodovky.A jeste neco, proboha nehadejte se. Ma to smysl? Radsi sem neco pustte o prechipovani. Me zrovna nic nenapada. Vlastne ptal sem se uz nekolikrat: chtel bych na Filcku BMM 50kW prechip. od Cimbu koupit sportovni sani. Mam, nemam, poradte mi prosim nekdo??? Jak to s tim jede apod....
Beavis -
« Re: Mfilip pro ladao
Jeee, vy se tady kvuli mne pekne hadate :)). Jak je to s tvym Formanem nevim, mozna je to nejaka vyjimka z pravidla, ale karburatorove Favority a Formany bez katalizatoru s vykonem 43kW (motory 135) jezdi na Special. Favority a Formany s vykonem tusim 53kW (motory 136) vyzaduji Super. Nejvetsi rozdil mezi temito motory je v kompresi. (Motor 135 ma dna pistu vybrane a 136 je ma rovne). A protoze 136 ma vyssi kompresni pomer, musi se dat vice oktanove palivo pro zabraneni detonacim. U Felicii 40kW/50kW je to obdobne, pouze se kvuli katalizatoru vyzaduje benzin bezolovnaty. A jeste doplnim. V Brne a okoli jde BA91B sehnat celkem bez problemu. Napriklad u Hypernovy za 27.80Kc a v Komarove hned na sjezdu z dalnice v obou benzinkach naproti sobe atd.
« Mfilip pro ladao
Krucinal, ja mam zase svoji ofocenou kopii sveho velkeho technicaku na Skoda Forman 135 L 40 kW pro motor typ 781.135 a uvedene palivo je BA 95 B.
Jinak se tusim ten dnesni natural 91 bude jmenovat Normal a 95 bude Super, 98 bude Super Plus. Jinak te nepresvedcuji o opaku, jen jsem v 71 prispevku psal, "Proto jsem si myslel, ze ....". Klidne muzes zacit scanovat TP, ale ver mi, ze ja mam v technicaku napsany BA 95 B. -
« Re: Ladao pro mfilipa
Všechny motory Škoda 1,3 40 Kw ať BMM nebo MPI montované jak do Felicie a BMM do Favorita mohou jezdit na Natural 91.A ve tvém velkém techničáku bylo určitě napsáno "palivo benzín BA 91 bezolovnatý " a nepřesvedčuj mě o opaku nebo ti oskenuju techničák z našeho služebního a pošlu ti ho ! Je to dáno nižším stupněm komprese motorů 40 Kw.To,že se jezdí na 95 je dáno tím,co jsem psal níže.Tento Natural 91 je málo kde a po novém roce vystřídá Speciál 91 olovnatý-všude.Takže všichni kdo mají 1,3 40 Kw a u své pumpy nemají Natural 91, budou určitě po novém roce jezdit laciněji. -
« Ladao
Mel jsem Formana 40 kW s Bosch Monomotronic a v papirech jsem mel doporucene palivo BA 95 B. Stejne jako 50 kW Forman. Proto jsem si myslel, ze Felicie MPI 40 a 50 kW jezdi stejne jako Favority pouze na 95 B. rkolbabek pise, ze Felicie 40 kW MPI muze jezdit na BA 91 B a tudiz muze jezdit na levnejsi benzin, jak tvrdil, nez Felicie 50 kW MPI, pokud ovsem tato nemuze rovnez jezdit na BA 91 B. -
« Re: jenz
Sprint neni nic moc, ta vacka neni zrovna super, a seriovy obsah taky neni to prave, chce to k tomu minimalne jeste kratsi staly prevod. Ale Sprint je urcite o dost lepsi nez seriova 50ka (Se Sprintem - karbecem se ser. prevodovkou - jsem najezdil asi 12tkm a pak sel pryc (stal 10000).... ) Myslim si ze to jelo znatelne lip nez precipovana MPi 50kW... -
« Re: Felicia 1.3MPi 40kW - Po 500km s Cimbu
Spotreba se nezvysila. (Na trase Brno-Praha a zpet, vetsinou po dalnici, tri lide+cestou tam 80kg brambor :-) vysla spotreba 6,4l/100km Naturalu 91. Udrzoval jsem rychlost 120-130km/hod, obcas i 140, do kopcu na 5-ku asi 110km/hod. Zatim jsem spokojen. -
« Re: rkolbabek
Pro mfilip: Ad 1. Felicie 1.3MPi 40kW bez problemu jezdi na Natural 91 (a i ho ma uvedeny v technicaku a na stitku vicka od nadrze) Samozrejme jede i na Natural 95. Ad 2. startovani je po vymene RJ v mem pripade delsi zanedbatelne neznatelne (tak d 0.5 sec)