rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

chip tuning

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

16.08.00  09:18

« Bez nadpisu

Ja bych do toho za 3 000 sel. Nebo kolik vlastne uprava od Cimbu stoji. Za prekopani 40 kW Formana na 50 kW jsem zaplatil na cerno neco malo pres 10 000 Kc, ale fekt byl skutecne znat. Spotreba se snizila o 0,5 az 1l. Takze se po 25 000 km, co jsem po uprave najezdil, investice z poloviny vratila.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  21:47

« Re:

Souhlasím s příspěvkem č.14. U své Fel.1,3 MPi 50 KW mám Cimbu asi 2 roky. Motor jde lépe za plynem, spotřeba zůstala stejná změnil se ten dýchavičný zvuk a auto necuká ani při necitlivé práci se spojkou a hlavně jede to i na pětku. Mně to dělal maník v Ostravě výměným způsobem. Po zaplacení jsem si mohl upravenou ŘJ vyzkoušet a rozhodnout se. V případě mé nespokojenosti by mi vrátil moji původní ŘJ. Řeknu vám již po prvním rozjetí jsem byl rozhodnutý.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  19:31

« Re: Re:

Tak blbej chip, aby sis tam nechal dat zpatky puvodni snad nikdo nenabizi. Jinak ale od toho necekej zazraky. Jde to lip za plynem, spotreba se spise snizi, ale porad je to ta traktorovita skodovacka trinactka, ktere se moc nechce do otacek. Je to spolehlivej jednoduchej motor, ale zavodaka z nej cipem neudelas. Ja mam papirove o 10 kW vic, ale s predjizdenim na dalnici je to uplne stejne. Kdyz se potrebujes rychle rozjet, musis holt podradit a vytocit to do otacek. That's all.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  07:44

« Re:

A proc ne ? Ja nemyslim vraceni penez za to prvni precipovani. Myslim druhe bezplatne precipovani do puvodniho stavu. To je snad z me strany ustupek jako hrom.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.00  07:16

« Bez nadpisu

"Vyminim si ale podminku bezplatneho vraceni chipu zpet, kdyz nebudu spokojen" na to ti podle mne nikdo nepristoupi.
  • 00 Reagovat !

foto

15.08.00  06:25

« Cimbu v Brne

A jeste mne napadlo. Neznate nekdo nekoho, kdo dava Cimbu chipy v Brne nebo jeho okoli ?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  06:16

« Re: Felicia 1.3MPi 40kW

To: Jardik - No a jsem tam, kde jsem byl. Jak pisi, mam 1,3MPi 40kW rizeny Siemensem a Ty mi popisujes 1,3SPi 50kW rizeny asi Boschem. Nejsem si jisty, jestli se to da srovnavat. Nedavno jsem ale zaregistroval tuto zkusenost. Jel jsem za AVII do mirneho kopce a dost pomalu (asi 40km/hod), takze jsem tam dal trojku. Do protismeru porad neco jelo. Ve chvili, kdy jsem se rozhodl predjet jsem na to hodne slapl, (v protismeru se blizil dalsi nakladak) auto vyrazilo jako k ohni, ale pak pri asi 4.000 ot/min jako by nekdo zacal pribrzdovat. Dal jsem tam ctyrku a bez problemu jsem predjizdeni dokoncil. Pak jsem ji jen tak zkusil vytocit a slo to bez problemu na 5.500 a dal jsem nemel chut to trapit. To mi nedalo a zkusil pokus znovu. Jel jsem na trojku delsi cas. Pak jsem prudce pridal. Ve chvili, kdy se motor pridusil jsem trosku ubral a znovu pridal a ejhle. Ono to jelo dal. Nevim co si o tom mam myslet. Asi ten Cimbu zkusim. Vyminim si ale podminku bezplatneho vraceni chipu zpet, kdyz nebudu spokojen. Nebo ma nekdo jiny nazor ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.00  22:06

Ja ma od Cimbu prechipovanou Felicii 50kW k¨jednobodaka a kazdymu to muzu jen a jen doporucit.Auto jde hnedka (jak uz bylo mnohokrat napsano) za plynem a vubec je vic pruznejsi a rad se vytaci (omezovac je nastaven zhruba na 6250 ot/min.).Co se tyce ty dalnice, tak je potreba pochopit ze ten motor je jenom "trinacka" a neni uz zrovna nejnovejsi.Jinak kdz jedu po D8 na prahu tak neni problem jet 150-160 km/h.A to ji jeste mam osazenou gumama 185/60 R14, taze zadna slava.Ale zase ty zatacky, to je bomba.A co je u toho prechipovani nejvic zarazejici, klesla mi spotreba, i s tema gumama.Couracky kdyz to nesetrim tak za cca 7l/100km a na dalku treba po ty dalnici kolem 5-6 l.Takze opet kazdymu kdo alespon o to trochu ma zajem: prechipovat, prechipovat, prechipovat. Beavis
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.00  09:39

Opravdu nikdo nic nevi ?
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  10:07

« Felicia 1.3MPi 40kW

Zdravim.
    Zvazuji provedeni chiptuningu na Felicii 1.3MPi 40kW od Cimbu. Prosel jsem si starsi prispevky a moc moudry z toho nejsem. Nekdo si to pochvaluje, nekdo ne. Navic nikdo nemluvil o verzi motoru 40kW. Takze muj dotaz.
    Ma cenu chiptuning provadet na Felicii 1.3MPi 40kW za predpokladu, ze nehodlam delat zadne dalsi upravy ? (Sani, vacku, ...)

Jsem v zasade s vykonem spokojen a nejsem zadny "juhan", ktery se honi od semaforu k semaforu s jinym autem. Zda se mi, ze 40-ka ma dobry spodek a podle momentove a vykonove krivky je dokonce v spodnim rozsahu otacek vykonejsi nez 50-ka. Pouze mi obcas chybi vykon na dalnici. Napriklad jedu 130km/hod a nekoho predjizdim. Ze zadu mne nekdo zacina dohanet, chtel bych zrychlit a uhnout ale uz to moc nejde.
    Pokud by uprava v tomto alespon trosku pomohla a nemela zadny jiny negativni dopad (cukani za studena, mnohem vetsi spotrebu, ...), pak bych byl spokojen.
    Muzete mi sdelit sve zkusenosti ?
    Staci i na muj mail rkolbabek@volny.cz
    Kolbis
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.00  21:35

« Re: Chiptunnign na jednobodove 50kW Felicii

Ou, že by samotný Eddie z GX tuningu... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  23:48

Prechipovany to mam od Cimbu (jak jinak podle prispevku) ale vcera sem byl v Praze u jedny ladicsky firmy ktery sidli v Boranovicke ulici v Kobylisych (tedko zrovna nevim jak se jmenuje) a tak jsem si tam pokecal s jednim manikem od nich a tak sem se rozhodl ze jeste koupim sportovni sani. Premyslel jsem o svickach Brisk Premium LGS ale tam me od nich odradili.Takze pokud nekdo s nimi mate na prechipovanym aute zkusenosti prosim vas podelte se s nami o ne. Budu vam moc vdecnej. Jinak to prechipovani mi delali u Klokocky v Repych a stalo 2500,- bez papiru. Docela jsem cumel jak je jednoducha montaz.Jinak s vysledkem jsem nadmiru spokolenej.Na tu trinacku, docela dobry.Ale bude to doufam jeste lepsi.Beavis
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  15:51

« Re: ANO CI NE!

Na filcku to chce minimálně čip, vačku a filtr, jinak to nemá cenu. Obecně to platí u každého motoru bez turba. Víc viz AUTOKOMPLEX CZ...
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  15:39

« Ještě k chipu

Taky si myslím, že rozdíl po výměně chipu je třeba porovnávat ihned. Za chvíli si člověk zvykne a zase má pocit, že auto je líná mrcha. A to nezávisle na tom, jestli jede v Trabantu nebo Porsche.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  15:36

Mám taky Felicii 50kW BMM od Cimbu a nestěžuju si. Bylo mi rovnou řečeno, ať od toho nečekám zázraky. Ten motor se nedá víc nakrmit, protože na to nemá dost vzduchu. Takže kouzla v čipu jsou více méně o předstihu. Jednoznačně ale zmizela díra pod plynem, auto jde za plynem okamžitě. To jsem poznal hned při zkušební jízdě, protože mi při řazení motor vybíhal do otáček, jak jsem byl zvyklý dávat plyn dřív. Mám s čipem najeto přes šedesát tisíc (celkem 193 tisíc) a spotřeba okolo 6 litrů (Felicia Kombi). Taky bych řekl, že po přečipování je spotřeba méně závislá na stylu jízdy, tj. když na to šlapu, neprojeví se to tak moc na spotřebě.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:30

Zajímalo by mě, jestli někdo má trochu jasno v technickém řešení chiptuningu. Konkrétně jakým způsobem se provádí. Jestli se do řídící jednotky jen nahraje nový software nebo, jestli se mění nějaké IO nebo mikroprocerory? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:24

Nechal jsem si delat chiptuning u Felicie 1,3 MPI 50 kW, ale nějaké zřetelné zvýšení výkonu motoru jsem nezpozoroval. Spíše jde o to že po chiptuningu jsem to testoval, a víc jsem na to šlapal a motor víc vytáčel do otáček, samozřejmě na úkor spotřeby. To zvýšení výkonu bylo spíše psychologické tudíž vsugerované. Teď jezdím zase normálně, a zdá se mi, ze k žádnému nárůstu výkonu ani toč. momentu nedošlo. Za cenu přes 4000,-Kč si myslím že je to docela povedenej "tunel" a ne tuning. Jinak mám to od firmy CIMBU.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  00:00

Dik za prispevek! Ty tvoje udaje uz jsou trosku realnejsi. Jsem rad, ze to funguje. jak slouho uz to mas a u koho jsis to nechal delat??
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.00  22:03

« Chiptunnign na jednobodove 50kW Felicii

Mam udelane chiptunnign na Filcce jednobodovce 1.3 50kW (tedko pry okolo 52kW). Jsem s tim (jako za ty penize) nadmiru spokojenej. Pred tim auto moc nejelo (a to jsem jeste na ni obul gumy 185/60 14R takze to byla uplna vrazda) a tedko potom prechipovani to jezdi o poznani lepe, anavi spotreba je FURT stejna. Chiptunning jen ajen doporucuji. Jinak jak uz bylo napsano nema Felicie propad v plynu ale hnedka za nim jde, az nekdy cumim jak. MPI je sice trosicku jine ale i tak si myslim ze je to o jednom a tom samim. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

26.07.00  15:13

« ANO CI NE!

Jake mate zkusenosti s chiptuningem mam felicii 1,3MPI ma to cenu???
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…