Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.03  21:36

« Specifikace oleje pro VW PD?

Prosím někoho znalého, aby mi upřesnil, jakou že normu (specifikaci dle VW) musí splňovat motorový olej pro VW diesely "Pumpe-Duse" (PD), navíc s proměnlivým intervalem výměny. Něco se mi honí hlavou (VW 500.03?), ale jistý si tím nejsem. Díky!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.03  18:02

« Re: Moje skúsenosti s olejmi ...

Potvrzuju přesně to, co napsal residents.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.03  15:05

Priatel: zřejmě Prof myslel, že máte se švagrem rozdílné provozní podmínky. Pokud často jezdí švagr po městě a krátké štreky, tak to nemusí být ani olejem.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  21:40

« To Prof

Nezdá sa mi, žeby si to myslel pre mňa ako kompliment ... :-). A ešte niečo som zistil. Po zmene oleja z minerálneho na polosyntetický, hluk motora trochu stúpol, ale hneď som cítil, že motor beží ľahšie, je mu kladený menší odpor. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.03  09:40

Priatel: Měli jste si se švagrem to auto na týden vyměnt a bylo by to naopak :)
  • 00 Reagovat !

foto

26.11.03  21:18

« Moje skúsenosti s olejmi ...

Pred 11 rokmi som si kúpil Favorita, vystriedal som v ňom viacero olejov. Na začiatku Castrol GTX3, po jazde naplno začala blikať kontrola mazania. Potom som v ňom mal Shell Helix, aj Madit 2000 a najviac som subjektívne spokojný s olejmi Mobil (používal som polosyntet. 10W40, vyrábaný väčšinou vo Francúzsku). Švagor dával do svojho auta slovnafťácke oleje. Ak dáš dole veko olejového plniaceho otvoru, uvidíš veľký rozdiel. Jeho zaprasené žltohnedými usadeninami, môj čistý kov. Ak máte svoje auto radi, radi ho vytáčate, odporúčam syntetický Mobil.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.11.03  09:28

« Re: CZ a SK oleje

rbaron: No kedze ja menim olej asi 4x rocne po 4 litre, tak som z tych zasob poriadne "ucucol". A samozrejme to nie je v sudoch, ale v normalnych baleniach ;)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  21:34

dabel: To je hezký, že jste to tak dobře sehnali, ale zajímalo by mě, jestli ještě za tři roky strávené v sudu, bude mít ten olej vlastnosti jako nový :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  21:32

To residents: Pravda, na Valvoline jsem zapoměl. Možná bych ho dal dokonce na třetí místo - ty oleje od Aralu jsou sice dobré, ale hodně drahé. Já osobně oleje zn. Valvoline kupuji, hlavně převodové.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  17:22

oddie: No my s tatkom sme na tom Madit Prima hlavne preto, lebo tatko niekde splasil asi 40l v 4-litrovych baleniach po 500SKK/balenie (necelych 100CZK/l) ;) No nezober to, plnu syntetiku ;))) Ked mi skonci zaruka na Mazdu, asi skonci aj v nej ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.03  15:30

Mobil1 10W-40 za 120/litr je hodně solidní cena. Já mám ještě malou zásobu Mogulu Optimal 10W-40 á 90/litr, to už je houby rozdíl... Olej mi nikdy rok nevydrží, na to jezdím až dost, takže měním 2x až 3x ročně - ono, při těhle cenách oleje, a náplni 4-5 litrů ani není problém měnit i dřív...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.11.03  15:09

Mitsi: tím jsi jen potvrdil, co jsem o Castrolu slyšel už dřív, že je to spíš reklamou zprofanovaná firma. Za komančů to byla jediná cizí značka co tady byla a lidi jí ze setrvačnosti pořád hodně kupují. O OMV jsem zase slyšel, že jejich kvalita je dost ovlivněna tím, že oleje ve velkém také recyklují. V tom výčtu mi chybí třeba Elf/Fina. Co BP, Texaco, Valvoline?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  17:28

Proto používám Mobil1 10W40 polosyntetiku, sudovka litr á 120,- Kč. Asi ho budu dávat každej půlrok, to co z toho motoru vyteče po roce už bych olejem nenazýval. Takže po zimě dostane auto znovu olejík :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.11.03  16:53

To residents: Většina olejů zn. Castrol se dnes rafinuje na Ukrajině. Z čeho asi? O co je pak český či slovenský olej horší? Zvláště když třeba aditiva tam Čech či Slovák zřejmě nezapomene nalít v menším procentu případů, než třeba Ukrajinec... A tohle tu přece řešíme, ne? Tak proč platit víc za totéž. Jinak bych oleje vyloženě a jen podle značek (aniž bych řešil konkrétní typ a druh) uspořádal asi takhle: Mobil, Shell, Aral, OMV atd. PS: Všimněte si absence Castrolu v první trojce.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  14:19

Co jsem pročetl diskuze na pandě, tak tuzemské oleje nic moc, protože jsou vyráběny z ruské sirnaté ropy. Srovnatelná specifikace na tom nic nemění. Už vidím ty reakce...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.11.03  09:22

jojo, Madit jsem taky zvazoval - TurboPlus nebo lepe Super2000. Jenze nebyl k mani :-(. Mogul maji u kazde pumpy a v kazdem hypermarche ;-).
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  15:16

V nasej rodine sme dlho pouzivali a pouzivame Madit Prima, plna syntetika 5W-40, na roznych autach a v roznych rezimoch jazdenia (tatko len po meste, ja pre zmenu sama dialnica). Vsetko vpoho ;))
  • « 00 Reagovat !

foto

18.11.03  15:07

Mogul Forte GX-FE, polosyntetika, 10W40, vcera jsem ho nalil a budu videt ;-). Puvodne jsem chtel Forte GX, ale v mem oblibenem supermarketu ho nemeli :-D. Predtim tam (udajne) byl Castrol TXT Softec.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.11.03  17:06

"Jezdim na Castrol" je asi stejne tak velka pitomina, jako "mate pneumatiky nebo Michelin?". Nerikam, ze Castrol ma spatne oleje, ale to musite jit minimalne "do tridy Formula RS", jinak jsou to vyhozene penize.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  18:50

rands: Ano, jsou zcela srovnatelné kvality. 0W40 je zvrhlost a vyhazování peněz z okna. ve zdejších klimatických podmínkách s velkou rezervou stačí viskozita 10W40, popř. jako zbytečný luxus 5W40.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.03  14:18

« Re: Kde na WEBu

Díval jsem se na ceny u www.kmoch.cz a myslím, že jsou dost dobré. Mě konkrétně zajímá olej Shell Ultra 0W40 - na benzínce shell stojí tuším něco kolem 650,- litr, kmoch jej má za nějakých 450,- což je docela solidní cena. Já sice tento olej beru z velkoskladu a ještě s nějakou slevou se dostávám na cenu 365,- kč za litr, takže marže kterou kmoch má je hodně rozumná a proto bych řekl že má velmi dobré ceny.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.03  13:05

« CZ a SK oleje

Prosim o nazor na plne synteticke oleje zn. Mogul, Paramo a Madit. Vsichni tito vyrobci nabizeji 0W40 nebo 5W40, v tabulkach maji podobne viskozity i body tuhnuti. Da rici, ze jsou tyto oleje stejne kvalitni jako zahranicni? Kdysi jsem slysel, ze Paramo je opravdu spickovy. Mam novy auto, tak premyslim, co do nej budu lit. Diky za nazory.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.03  09:17

Pánové

díky, zkusím Kmocha - jsou tam určitě lepší ceny než u pumpy Shell a to mi stačí.

Karel

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  09:00

Pokud někdo dováží přímo z USA motorové oleje a prodává je v Evropě evropským zákazníkům, pak by je měl také upozornit na skutečnost, že v USA je běžný interval výměny 3 - 5 tis. mil. Ty oleje jsou totiž tzv. "jinak formované". Tím nechci říct, že jsou horší než evropské, jen prostě "nejsou stavěné" na dlouhé servisní intervaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.03  07:50

www.kmoch.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  22:35

za slušný ceny dostaneš kvalitní oleje Castrol ve firmě Simix (www.simix.cz) myslím, že si přímo z USA dováží olej. Nevím zda mají nějaké low-endy, ale špičkové oleje mají za srandovní ceny v porovnáním s oficiální distribucí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.03  21:12

« Kde na WEBu

Ahoj,
    nevíte někdo o nějakém obchodu na WEBu kde by se dal objednat na dobírku slušný olej za rozumnou cenu?

Díky.

• 00 Reagovat !

foto

15.06.03  23:59

« Jaký olej ?

Ahoj všech, mám dotaz, jaký je vhodný olej do vozu Fiat Ulysse s motorem 2.0i benzín osmiventil bez turba z roku 96' ? Poaďte dík
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.03  23:55

« Re: pozor na oleje

To rbaron: V daném případě šlo "naštěstí jen o služební auto". Že se jedná opět o Mitsubishi, to je pouze shoda náhod. "Zdědil" jsem ho po předchůdci a nové si stejně nemohu vybrat podle svého gusta. Alespoň se mi v tom starém dobře sedí (to myslím vážně, bez ironie), což je pro mne vzhledem k času, který za volantem trávím, dost podstatný faktor.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.06.03  07:34

Mitsi: Po tom všem, co sis vytrpěl, bych jim tam mrsknul auto, ať ho prodaj jako ojetinu, zasalutoval a odešel k jiné značce. Ať za to může ten servis nebo to auto, je na čase udělat změnu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.06.03  00:00

Bohužel, žádná reklamace se nekoná! Nedávno jsem byl na pravidelném servisu se služebním vozem ve značkovém servisu. Nalili mi tam 0W-30 (oproti dříve používanému 10W-40) a po ujetí cca 1500 km mi odešel minimálně jeden hydroštel. Ve snaze věc reklamovat mi bylo řečeno, že tam nalili to, co do daného vozu patří, "samozřejmě" bez ohledu na stáří a opotřebovanost daného konkrétního vozu. Čeká mne oprava za 30 tis. Kč (u nich...).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.03  19:26

« Re: pozor na oleje dodatek

Doporučju pročíst www.skoda.panda.cz část oleje. Kdoví, co ta polosyntetika rozpustila... Což ale asi není problém servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.06.03  19:25

« Re: Re:

To residents: Děkuju, opravdu... Takže zůstanu u zdejšího rozlévaného Texaca za 1000,-/5l. Ale kontakt jsem si uložil. Jeden nikdy neví.
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.03  19:39

« pozor na oleje dodatek

Na ten polosyntetický 10W40 jsem najel 8000km.
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.03  19:08

« pozor na oleje

BMW316i koupeno v bazaru najeto 160 000 slušný stav.Po koupi jsem navštívil
    brněnský Renocar pro výměnu oleje v motoru. V motoru byl minerál 15W40 MOBIL.
    Olej byl vyměněn za polosyntetiku 10W40 MOBIL. Po dotazu zda je to v pořádku
    jsem dostal odpověď, "že je to olej,který tam patří", bez ohledu na to co v
    něm bylo.Vůz vyroben 7/93 předepsaný olej 15W40.Dnes 7.6.03 řeším opravu rozvodů
    kompletně vydřená vačka,vahadla a poškozená hydrostavítka.Můžu to řešit
    reklamací? Pozor na RENOCAR.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.03  13:12

« Re:

To je sice pravda, ale ten sudový 10w40 stojí 89,- a navíc máš k tomu zdarma filtr. I těm 5l balením.
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 06.06.03  08:40

« Bez nadpisu

Ceny prakticky stejný jako v Macru...
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.03  08:29

« Re: Oleje vyšších specifikací do starých aut

To Hihi: Tak jsem včera byl v tom C.A.O.F. tel: 585758619, 608831581. Ten stáčený oleje není Texaco, ale Power oil (poweroil.cz) v Německu balený Total. Mimo stáčenou polosyntetiku mají 5l 5W40 za 1060,- a 0W40 za 1150. Pak ještě Global oil (balené Texaco) 5l 5W40 za 1000,- a 10W40 za 620,-.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.06.03  14:25

« Re: Olej 0W-20

Neviem isto, ze je to len olejom, ale dalsia vymena nebude za FUCkS. Potom ti poviem. Priblizne stale jazdim rovnako. Rocne 15-20tkm.
    Urcite ale viem, ze je motor hlucnejsi (v interieri)!
  • 00 Reagovat !

foto wolff

wolff 03.06.03  10:16

« Bez nadpisu

0W-20 - to slyším ponejprv. To je asi do motorvé pily, ne?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…