Motorové oleje
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 28.11.03 21:36
« Specifikace oleje pro VW PD?
Prosím někoho znalého, aby mi upřesnil, jakou že normu (specifikaci dle VW) musí splňovat motorový olej pro VW diesely "Pumpe-Duse" (PD), navíc s proměnlivým intervalem výměny. Něco se mi honí hlavou (VW 500.03?), ale jistý si tím nejsem. Díky! -
« Moje skúsenosti s olejmi ...
Pred 11 rokmi som si kúpil Favorita, vystriedal som v ňom viacero olejov. Na začiatku Castrol GTX3, po jazde naplno začala blikať kontrola mazania. Potom som v ňom mal Shell Helix, aj Madit 2000 a najviac som subjektívne spokojný s olejmi Mobil (používal som polosyntet. 10W40, vyrábaný väčšinou vo Francúzsku). Švagor dával do svojho auta slovnafťácke oleje. Ak dáš dole veko olejového plniaceho otvoru, uvidíš veľký rozdiel. Jeho zaprasené žltohnedými usadeninami, môj čistý kov. Ak máte svoje auto radi, radi ho vytáčate, odporúčam syntetický Mobil. -
"-- skrytý --" 20.11.03 15:30
« Re: CZ a SK oleje
Mobil1 10W-40 za 120/litr je hodně solidní cena. Já mám ještě malou zásobu Mogulu Optimal 10W-40 á 90/litr, to už je houby rozdíl... Olej mi nikdy rok nevydrží, na to jezdím až dost, takže měním 2x až 3x ročně - ono, při těhle cenách oleje, a náplni 4-5 litrů ani není problém měnit i dřív... -
Mitsi: tím jsi jen potvrdil, co jsem o Castrolu slyšel už dřív, že je to spíš reklamou zprofanovaná firma. Za komančů to byla jediná cizí značka co tady byla a lidi jí ze setrvačnosti pořád hodně kupují. O OMV jsem zase slyšel, že jejich kvalita je dost ovlivněna tím, že oleje ve velkém také recyklují. V tom výčtu mi chybí třeba Elf/Fina. Co BP, Texaco, Valvoline? -
"-- skrytý --" 19.11.03 16:53
To residents: Většina olejů zn. Castrol se dnes rafinuje na Ukrajině. Z čeho asi? O co je pak český či slovenský olej horší? Zvláště když třeba aditiva tam Čech či Slovák zřejmě nezapomene nalít v menším procentu případů, než třeba Ukrajinec... A tohle tu přece řešíme, ne? Tak proč platit víc za totéž. Jinak bych oleje vyloženě a jen podle značek (aniž bych řešil konkrétní typ a druh) uspořádal asi takhle: Mobil, Shell, Aral, OMV atd. PS: Všimněte si absence Castrolu v první trojce. -
« Re: Kde na WEBu
Díval jsem se na ceny u www.kmoch.cz a myslím, že jsou dost dobré. Mě konkrétně zajímá olej Shell Ultra 0W40 - na benzínce shell stojí tuším něco kolem 650,- litr, kmoch jej má za nějakých 450,- což je docela solidní cena. Já sice tento olej beru z velkoskladu a ještě s nějakou slevou se dostávám na cenu 365,- kč za litr, takže marže kterou kmoch má je hodně rozumná a proto bych řekl že má velmi dobré ceny. -
"-- skrytý --" 14.11.03 13:05
« CZ a SK oleje
Prosim o nazor na plne synteticke oleje zn. Mogul, Paramo a Madit. Vsichni tito vyrobci nabizeji 0W40 nebo 5W40, v tabulkach maji podobne viskozity i body tuhnuti. Da rici, ze jsou tyto oleje stejne kvalitni jako zahranicni? Kdysi jsem slysel, ze Paramo je opravdu spickovy. Mam novy auto, tak premyslim, co do nej budu lit. Diky za nazory. -
"-- skrytý --" 04.07.03 09:00
« Re: Kde na WEBu
Pokud někdo dováží přímo z USA motorové oleje a prodává je v Evropě evropským zákazníkům, pak by je měl také upozornit na skutečnost, že v USA je běžný interval výměny 3 - 5 tis. mil. Ty oleje jsou totiž tzv. "jinak formované". Tím nechci říct, že jsou horší než evropské, jen prostě "nejsou stavěné" na dlouhé servisní intervaly. -
"-- skrytý --" 09.06.03 23:55
« Re: pozor na oleje
To rbaron: V daném případě šlo "naštěstí jen o služební auto". Že se jedná opět o Mitsubishi, to je pouze shoda náhod. "Zdědil" jsem ho po předchůdci a nové si stejně nemohu vybrat podle svého gusta. Alespoň se mi v tom starém dobře sedí (to myslím vážně, bez ironie), což je pro mne vzhledem k času, který za volantem trávím, dost podstatný faktor. -
"-- skrytý --" 09.06.03 00:00
« Re: pozor na oleje
Bohužel, žádná reklamace se nekoná! Nedávno jsem byl na pravidelném servisu se služebním vozem ve značkovém servisu. Nalili mi tam 0W-30 (oproti dříve používanému 10W-40) a po ujetí cca 1500 km mi odešel minimálně jeden hydroštel. Ve snaze věc reklamovat mi bylo řečeno, že tam nalili to, co do daného vozu patří, "samozřejmě" bez ohledu na stáří a opotřebovanost daného konkrétního vozu. Čeká mne oprava za 30 tis. Kč (u nich...). -
« pozor na oleje
BMW316i koupeno v bazaru najeto 160 000 slušný stav.Po koupi jsem navštívil
brněnský Renocar pro výměnu oleje v motoru. V motoru byl minerál 15W40 MOBIL.
Olej byl vyměněn za polosyntetiku 10W40 MOBIL. Po dotazu zda je to v pořádku
jsem dostal odpověď, "že je to olej,který tam patří", bez ohledu na to co v
něm bylo.Vůz vyroben 7/93 předepsaný olej 15W40.Dnes 7.6.03 řeším opravu rozvodů
kompletně vydřená vačka,vahadla a poškozená hydrostavítka.Můžu to řešit
reklamací? Pozor na RENOCAR. -
« Re: Oleje vyšších specifikací do starých aut
To Hihi: Tak jsem včera byl v tom C.A.O.F. tel: 585758619, 608831581. Ten stáčený oleje není Texaco, ale Power oil (poweroil.cz) v Německu balený Total. Mimo stáčenou polosyntetiku mají 5l 5W40 za 1060,- a 0W40 za 1150. Pak ještě Global oil (balené Texaco) 5l 5W40 za 1000,- a 10W40 za 620,-.