Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

11.03.01  04:28

« Názor

Když jsem si dovezl auťák ze zahraničí, tak jako jednu z prvních "operací" jsem měnil olej v motoru (nebyla servisní knížka a olej už nezářil čistotou). Protože se mi nepodařilo zjistit, co v motoru bylo, trochu jsem se ptal u prodejců olejů na jejich doporučení. Podle rčení "Každá liška si chválí svůj ocas" jsem také pochodil (nebo spíš nepochodil). Rozhodnout jsem se musel nakonec stejně sám a zvolil jsem zavedenou značku. V manuálu jsem měl výrobcem požadovanou výkonostní třídu, na viskozitu oleje nebyl požadavek tak striktní. Nebyl problém si vybrat.
    PS: Kdyby jste slyšeli, jak si prodejci svoje zboží vzájemně haní, tak by jste žasli. Příběhy o zadřených či vylágrovaných motorech jejich zná-ých či kamarádů na ten či onen olej se jenom hrnou. A pak si, člověče, vyber! Rob.
  • 00 Reagovat !

foto

10.03.01  13:44

« Mogul

nevite jaky je rozdil v olejich Mogul Forte GX-FE (starsi typ, cerny obal) a Mogul Forte GX-FE Pro (novsi typ, modry obal)ten prvni stoji 750Kc a ten druhy 470Kc oba jsou polosyntetyka 10W-40.Nedava mi logiku za ten starsi typ je drazsi nez ten novy.
  • 00 Reagovat !

foto

07.03.01  23:40

« OLEJE FUCHS TITAN

Máte někdo zkušenosti s olejem FUCHS TITAN SUPERSYN 0w-40?CHci to lít do OCTAVIÍ 1.6 74KW a 1,9 TDI.Prodávají 20l plastové kanystry a 1litr stojí asi 215Kč(plná syntetika)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  08:06

« Re: přechod

V BMW 524TD s motorem po smrti, nicméně stále v chodu používám olej Mobil Delvac - syntetika. Mám ho od mechanika z Mercedesu za rozumnej peníz a v dodávkách a náklaďákách maj na něj výměnnou lhůtu 60.000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  11:23

V životě jsem neviděl pikslu od oleje, na které by byl výměnný interval. Jakékoliv prodlužování výměnné lhůty oproti předpisu výrobce je pouze na vlastní nebezpečí majitele.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.03.01  08:04

prodloužit interval výměny výlučně podle údajů na olejové piksle se mi zdá dost odvážné. Vycházím z toho, že výrobce doporučil kombinaci motor+olej, když vyměníš jen olej.....(??), interval se dá určitě o něco prodloužit, ale spíš tak o +- polovinu rozdílu v intervalech výměny psané na těch olejových pikslách ((je to pouze moje laická úvaha, bez jakéhokoliv technického zdůvodnění))
  • « 00 Reagovat !

foto

01.03.01  21:50

« Re: Olej pres rysku

Mě se stalo to samé, olej po výměně v servisu necelý centimetr přes rysku, jezdil jsem s tím dál, po pár měsících odešlo těsnění pod hlavou válců, gufero u vačky a motor celkově netěsnil. Má už sice něco odslouženo, ale já bych raději odpustil trochu oleje, dřív než se vytvoří v olejové vaně usazeniny, pak asi odčerpání oleje není moc dobré. Taky katalyzátoru přebytek oleje - jeho spalování - nesvědčí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.03.01  21:37

Maxipse, ja jsem taky presel z mineralniho na polosyntetiku po 100 000 km, ale vubec jsem nepremyslel, ze by to melo vadit. Vyvedte mne z omylu. Mam Felicii Diesel a minim ted menit oleje po 10000 km oproti puvodnim 7500 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.09.00  00:00

« Re: Aral alebo Castrol ? - Zkuste MOGUL RACING PRO

Ahoj 8888. Vykasli se na ARAL a Castrol. Jsou to pekny sracky. Bratranec dela v Koline v Mogulu. Kup si jeho vyrobky. Pouzivaji aditiva od Shellu. Podle nej jsou nejlepsi. Ja mam osobne synteticky MOGUL RACING PRO cca 1300 Kc/4 litry. Motor si prede, je min hlucny a projevilo se to i na spotrebe benzinu - 0.5 l. na 100 km.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.09.00  07:44

« Re: Olej pres rysku

Centimetr přes rysku by neměl způsobit žádný problémy. Jsou to v servisu ale šikulové!
  • 00 Reagovat !

foto

16.09.00  20:25

« Olej pres rysku

Dostal jsem od tchana 2 litry SHELL helix ULTRA 5W-30[40?] a tak jsem sel dokoupit dalsi 4 litry do me Astry G 1.7 DTi. V servisu mi nastesti vlastni olej akceptovali [prvnich 15000 km]. Problem je, ze mi tam nalili 1 cm pres rysku max. [standardne 5.5l]. Mam se tim zabyvat a olej nechat odpustit nebo se na to mam vy****? Dik za nazor...
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.00  08:09

« Shell 5W - 50 do starejch hrkaček

Tak jsem se včera bavil s jedním týpkem, kterej má celkem dost zkušeností s Bavorákama a má známý i v autorizovanejch servisech a dozvěděl jsem se od něj, že do těhlech staroušků by se plná syntetika vůbec neměla lejt, maximálně prej polosyntetika. Motory jsou prej vyvinutý v době, kdy o syntetickém oleji nebylo ještě ani vidu ani slechu a vůbec nejsou na to konstruovány... Prej kvůli tomu "udělal" turbo. Já to leju do svýho vychlastánka se 700.000km na krku už 100.000km a zatím žádnej problém... Tak já tedy nevím, dělám motoru to nejlepší nebo ne? Motor stejně už je těsně před smrtí, asi přejdu na M7ADX ze sudů po 50Kč/l, ušetřím a motor konečně dostane po čem touží.
  • 00 Reagovat !

foto

12.09.00  17:04

« přechod

Asi už se to tu někde probíralo, ale přece jen se znovu zeptám. Myslíte, že je dobrej nápad přejít z minerálu na polosyntetiku u auta, který má najeto 150000 km (konkrétně Sierra 2.0 DOHC). Nenadělá to víc škody než užitku? - Syntetiku bych se neodvážil, ale polosysyntetiku nevim nevim.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.00  20:58

« Oleje

slusne je probrana problematika motorovych oleju
    na [odkaz]
    Krome toho,ze jsou tam vysvetleny posledni normy(vcetne VW,MB,ML),daji se nektere oleje(ESSO) koupit na Inetu,za ne zrovna nezajimavou cenu.
    Interaktivnim vypoctem si muzete pohrat,jakou cenu zaplatite za ruzne typy oleju pri stejnem probehu(nebo vyssim - to si zadate sami).
    A libi se mi jejich motto:
    "Co nakonec rozhoduje při výběru prvonáplně u motorů osobních vozů - značka oleje, nebo cena, za kterou je výrobce oleje výrobci vozu olej ochoten dodat ?
    Nelamte si s tím hlavu."
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.00  12:21

« Re:

Oba oleje byly mineralni, ale ten Castrol asi o dve tridy lepsi a taky o 120 kč dražší na 1 L.
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.00  10:35

« Bez nadpisu

Mno jo, ale mel ten olej stejnou specifikaci ? Je mozne, ze ve Skode byl mineralni a v Kadetu zase polosyntetiku. Jinak jsem kdysi mel Mogul Forte Racing ( plna syntetika ) a po 20 000 km mi nepripadal spatny. Cert vi co je nejlepsi. Jaky byste mi doporucili prevodovy olej ? Potrebuji SAE 75 W specifikace API GL-4. Zatim jsem narazil jen na Gyrol 80 W od Parama. Ma nekdo proti nemu neco ?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.00  09:14

« Re: Aral alebo Castrol ?

Jen chci říct, že jsem ten castrol měl v 1.6 Kadettu 18 000 km (nedopatřením) a bylo vše v pohodě. Při výměně vypadal líp než mogul z tátovy Škodovky po 10 000km.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.00  15:30

« Re: Aral alebo Castrol ?

Mam Castrol GTX3 protec a silne uvazujem, ze ho za nieco vymenim. Ako sa sprava ARAL?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.08.00  15:29

« Re: Mam dilema - a otázku:

Skus stranku maziva.cz, je tam cosi napisane
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.00  14:29

« Aral alebo Castrol ?

Idem prave na vymenu oleja do Octavky (2.0) a mam na vyber - dat tam bud Aral alebo Castrol (oba plne synteticke). Myslite, ze je rozdiel, ktory tam dam, alebo je to jedno ? Doteraz som mal Aral.
    Diky za odpoved.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…