Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.03.01  05:26

« Re: GTX7

Mno,viskozita je dulezita,ale tu musi splnovat kazdy olej te same tridy.Proc je tedy vybran automobilkama nejen olej stejne klasifikace,ale taky urcite znacky(tzv.doporuceni) zalezi pak vice na obchodni strategii te ktere firmy,nez na kvalite oleje.
    Vzhledem k tomu,ze mam motorovou zaruku na 3 roky u noveho bavora,budu znacku oleje proste dodrzovat za tech par kacek navic.
    Jinak jen souhlasim,ze srovnanim viskozity je to zcela fuk,jaky olej tam je.
  • 00 Reagovat !

foto

22.03.01  16:34

« GTX7

API SJ/SH/CF/EC , vizkozita 05W/40 je normál.Co je na něm tak super, kromě GTX (což zní pěkně)znám 3 docela obyč olej do každýho pekáče.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.01  15:40

« Re: Kurňa chlapi,

Myslím, že karbonu tam mám dost a dost, ale to množství je spíš na stavu motoru než na tom, jak to kdo prohání.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.03.01  14:25

Samozřejmě, záleží jak toho svýho bramboráka honíš... já docela jo :-) tož karbonu je ve voleji dost :-)))...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.01  04:44

« Re: Motorex

Osobne Vam takovy kauf preju,ale jejich spickove oleje(fullsynthetic 5W/50) stoji 47,55 $/galon.Ze by je do Cech dodavali levneji?
    Firma s rocnim ziskem 83 mil.CHF je mozna pro nas moc,ale tam patri mezi ty male.
    Castrol GTX2 neni a nikdy nebyl(takovi pametnici tady nejsou,v 50.letech opravdu existoval jen chvili).Porad dobre prodejny je GTX3 a to hlavne kvuli USA,kteri jej vyzaduji.Dnes se vyrabi momentalne spickovy GTX7,ale klidne se s tou cenou 50 $ za galon do nej vejdete.
    Levnejsi oleje ma pochopitelne kazda firma.
  • 00 Reagovat !

foto

21.03.01  12:38

« Motorex

Já už léta jezdím Motorex,což je mazivo ze Švýcar. dováží ho k nám jedna firma z Plzně. dělaj fakt kvalitu o které se u nás neví. Logo se objevuje na MS motorek. jejich nejobyčejnější olej Universal je o třídu výše než Castrol GTX2 a přitom za polovic. dělaj i 0W-40W, převodové oleje a tlumičové oleje různých viskozit (dobrý kdo ladí pérování na motorkách
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.03.01  03:11

« Spickove oleje

nejznamejsich firem jsou na tom prakticky stejne.VW uz montuje motory s probehem 30.000 km u benzinu a 50.000 km u dieslu.Nemyslim si,ze by si to troufl,pokud by nemel za sebou festovne testy.Motory maji ale cidla(vodivost,vyska hladiny.Chybi uz jen rosny bod a sila vetru :-) ).
    Ale vazne,do novych aut nesetrit,u tech co uz vyjizdeji rekordy staci hlidat,aby tam olej byl.
    Kdyz to musime hlidat pres penezenku,je to tezky,ve Statech je porad olej bratru za 1.50 $ za litr(coz je mnohdy min,nez galon benzinu).
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  11:53

Souhlasím s tebou - radši levnější olej a častější výměna. Když budeš měnit cca po 7500km, připadá mi ale vyplachování zcela bezpředmětný.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  21:20

« Mobil

můžu mít Mobil SJ/CF 05W/50, co Vy na to ? mám najeto 70 tis. km. předepsaný je 10W/40.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  20:48

« Re: OLEJE FUCHS TITAN

to Nenasyta: Mám zato, že pokud je olej určen převážně pro nafťák, tak je označení v obráceném pořadí. Ruku do ohně bych za to ale nedal, pokud se mýlím, tak se omlouvám.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  20:33

TITAN má CF/SJ,opravdu to udávají v tomhle přehozeném pořadí,že by se zaměřovali více na diesely?
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  17:00

« Kurňa chlapi,

což nechápete, že všechny oleje jsou principielně stejný (ve svých výkonnostních třídách a viskozitách), a že nejlepší co pro svoje auto můžete udělat je, včas ho vyměňovat a taky, hlavně u dieselů, používat výplachovej olej? A třeba i 2x?

Já osobně, než abych měl kupovat něco 0W Magna Super Hyper Maxi Turbo Neturbo, taxi radši koupím výkonnou polosyntetiku 10W a vyměním ji o pět tisíc km dřív. Celkový efekt bude větší a přijde mě to levněji.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  16:12

« Re: Mogul

Ano ten novej ma SJ/CF, ale proc je ohodne levnejsi od toho staryho co ma SH/CD ?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  11:39

« Re: Názor

to alfa 33: O Sunoco jsem vážně uvažoval (vím že jsou ceny příznivé), ale nakonec zvítězila jiná firma. Co se týká výkonostní třídy, tak výš asi jít nemohu - SJ (mám benzín). Zatím - musím zaklepat - O.K.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  11:35

« Odpověď

to OCTAVIA: V příspěvku "Názor" jsem psal o vzájemném pomlouvání kvalit olejů ze strany prodejců. Budeš se možná divit (nebo možná ne), ale i Tebou blahořečený olej byl jedním z prodejců těžce pomluven. Pokud si vzpomínám, tak mluvil něco o zadřeném VW. Upozorňuji, že o kvalitě u firmy Castrol nepochybuji, tudíž zadřený motor u VW beru s rezervou - jednalo nejspíš o taktickou snahu mě přimět koupit olej prodávaný dotyčným prodejcem.
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  10:44

« Bez nadpisu

Castro GTX Magnetec je schválen pro Porsche a Rover ... Má SJ a A1 což je to nejlepší nic lepšího není a je doporučen i pro přeplňované motory. Jsem sním spokojen a viskozita 10w bohatě stačí i v zimě Lidi hlavně se vyhněte těm přehnaným 0w-40 ten olej má pak horší vlastnosti při vysokých teplotách než když je menší rozdíl jako 10w-40
  • 00 Reagovat !

foto

11.03.01  10:42

« Bez nadpisu

Já jsme dal při výměně 105 000km Druhý nejlepší olej od CASTROLU Název je CASTROL GTX Magnetec 10w-40 je druhý nejlepší po RS. Je to syntetika s magnetickými vlastnostmi. Stál 1200 kč /4 litrové balení po slevě v OBI. Hlavně si hlídejte datum výroby které by nemělo překročit maximálně 1 ROK !!!! JElikož i když výrobce udává 5 let oleji to nesvědčí a je to vidět na cenách třeba olej 2 roky v prodejně jsem viděl o 200 kč levnější než v té samé stejný ale jen půl roku starý
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  09:27

jaku mají API ?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  09:27

« Re: Názor

Zkus Sunoco oleje jsou levný (tzn. nemají bilboard u každé zatáčky) a kvalitní ,dělají i syntetiku v nejvyší třídě.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.03.01  09:24

« Re: Mogul

Musí být určitě jiný API ten novej asi bude SJ/CF
    Oleje se nedělí jen podle viskozity,ale i podle množství síry a různech příměsí ty se dělí do tříd
    API (american petroleum i__??) tabulky najdeš určitě někde na netu.Pokud mají oleje horší třídy tak se víc usazují,kalí,atd.do š120 to je jedno.Je to kvůli novým motorům a prodloužení výměny oleje.třída SJ/CF patří k nejlepším, levný oleje jsou SH/CF a nižší písmena v abecede než _J/_F.Pokud někdo nemá na oleji API tak ho maž jen na kola a šicí stroje.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…