Motorové oleje
« Re: Oleje vyšších specifikací do starých aut
To Hihi: Tak jsem včera byl v tom C.A.O.F. tel: 585758619, 608831581. Ten stáčený oleje není Texaco, ale Power oil (poweroil.cz) v Německu balený Total. Mimo stáčenou polosyntetiku mají 5l 5W40 za 1060,- a 0W40 za 1150. Pak ještě Global oil (balené Texaco) 5l 5W40 za 1000,- a 10W40 za 620,-. -
"-- skrytý --" 02.06.03 11:07
« Olej 0W-20
Prosím vás, takovej olej Fuchs Titan GT 1, SAE 0W-20 (ACEA A1-98, B1-98), to je na závodění v mrazech? Vždyť ten se musí v létě na dálnici vypařit, ne? A máte někdo zkušenost s Fuchs Titan CFE MC (at uz 5W-40 nebo 10W-40) s obsahem MoS2 (molybdendisulfid)? A za kolik se tenhle spek prodava, na strankach www.fuchs-oil.cz totiz nemaj ceny ... -
« Oleje vyšších specifikací do starých aut
Dnešní oleje mají vesměs výkonnostní katerogii SJ/CF. Narazil jsem v Olomouci na dobrý obchod, kde mají rozlevané oleje Texaco aj. za velmi dobré ceny. Např. Minerál 15W40 za 59 a polosyntetiku 10W40 za 89 litr. Chci dát otcovi starou škůdku 100 do pucu a vyměnit olej atd. Váhám, jestli by tam svými rozpustnými schopnostmi neudělal ten minerál nějakou paseku. Předtím to jezdilo na nějaký mogul super atd. Nějaký čas jsem mu tam lil M7ADSIV Trysk super turbo a nic se nestalo. -
« Re: Zkušenosti
A není ten Texaco, Sunoco dělaný dle amerických norem, tudíž na zcela jiné podmínky a výměnné lhůty než mají evropská auta. Už se to tady diskutovalo. Co jsem četl, tak ameriky mají měkčí normy a olej víc jak 5000 km (což je tam běžná lhůta výměny) nevydrží.