Motorové oleje
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: zahrievanie motoru
Oddie já neříkal, že musíš lít do Š120 plnou syntetiku, ale dělají se i pro starší motory lepší oleje jak nějaké M6AD, Super mogul atd. Myslím, že takový Trysk by byl lepší. Do sirky jsem většinou lil jen plnou syntetiku 5W40 v ceně do 230. Za víc jsem jí nikdy nekupoval, spíš míň... Až mi dojdou zásoby, tak přejdu na levnější 10W40 a častější výměny. Přeci už motor má skoro 200 tkm. -
"-- skrytý --" 12.07.02 14:32
Kvalitnější přeci neznamená zakázat 20W30, to se na mě nezlob, to je hovadina. A co bys dával třeba do Š120? Full synt? A proč? Protože je to "kvalitnější"??? Pro tyhle a podobný motory přeci bohatě stačí minerál od Mogulu. BTW co leješ do Sierry? -
Hezky napsany. Otazkou zustava, jestli ta prehnana laska k motoru nebude mit za nasledek to, ze do prace driv dojdu pesky.
Rekl bych, ze nejdulezitejsi je prvnich par sekund po startu, nez olej chyti tlak a dostane se vsude, kde by mel byt. Mam hydrostely, takze vim, ze doba natlakovani trva tak 3 sekundy u polosyntetiky.
Ale nejvetsi problem je neco jineho. Lidi setri na olejich / aby to nahodou nebylo moc drahy / a lijou tam doslova sracky. Pak nepomuze nic. Pri -10°C mineralni olej s horsi specifikaci prakticky 10-15 sekund vubec nic nedela a motor jede na sucho. Mely by se zakazat prodavat oleje od Mogulu, Slovnaftu, takovy ty sracky 20W30 apod. -
"-- skrytý --" 12.11.01 00:00
HonzaP (213): Diky za upresneni. Priznam se, ze tohle jsem nevedel. I proto, ze nemam naftovy motor s elektronickym vstrikovanim (Felda 1,9D).
PS: Ma tady nekdo elektronicky vstrikovani a palubni pocitac? Pri brzdeni motorem by mela byt spotreba 0 litru, podobne jako u zazehovych MPI? -
« zahrievanie motoru
Inteligetně a přitom jednoduše to má udělaný BMW, tak jsou na otáčkoměru diody kam se smí motor vytáčet a podle toho jak zhasínají tak se ví kam se může točit. Vůle plynu je zajímavá věc, ale z bezpečnostního hlediska asi ne moc dobré. Ty diody jsou primitivně jednoduché a maximálně učelné. Nevím jestli to je spojeno s omezovačem otáček, nebo jestli to je čistě informativní záležitost.