Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

17.07.02  10:21

« Re: Syntetika za minerál

Hned tam nervat plnou syntetiku, ale nejdřív 2x polosyntetiku a vyměnit ji podstatně dřív a pak klidně plnou syntetiku. Doporučuji ještě před vždy před vypuštěním tam dát nějaký čistič motoru, např. Bishop.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  14:04

Polosyntetiku klidně, plnou syntetiku nedoporučuju. Toť můj názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  14:02

Mě, když jsem byl koupit nový olej do BMW v dýzlu 240t km, říkal v servisu, že by polosyntetiku nedával, protože prý uvolňuje karbon. Doporučil zůstat na minerálu. Tak jsem zůstal. :-))
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.02  13:41

« Syntetika za minerál

Myslíte, že je možné bez obáv prejsť u Mondea 1,8 TD 150 tkm z minerálu 15W/40 na polosyntetiku 10W/40 alebo plnú syntetiku 5W/40. Mám na mysli, či nedôjde k uvoľneniu usadenín a potom bude žrať olej ako divý až to skončí v lepšom prípade prekrúžkovaním v horšom generálkou? Má s tým niekto skúsenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  12:32

« Re: zahrievanie motoru

Trysk nebo Mogul, je fuk, to je podle mě nastejno, je to jen značka. Já do 1,8D od Peugeotu leju Mogul Diesel (minerál 15W40) nebo Mogul Optimal (polosynt. 10W40 API SH/CG-4), podle nálady a podle toho, co mi doma zrovna zbyde. Dřív tam byl nějakej Shell a Castrol GTX3, což je mimochodem stejně jen minerál 15W40, akorát předraženej. Ten motor má odhadem tak 300tis, z toho min 50tis na ty Moguly - bez jakýchkoliv problémů. Plnou syntetiku bych do toho nenalil, ostatně i v "chytré" knize "Jak na to..." je o tom poznámka, že do těhle starších 1,8/1,9D patří hustší oleje...
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  12:17

Oddie já neříkal, že musíš lít do Š120 plnou syntetiku, ale dělají se i pro starší motory lepší oleje jak nějaké M6AD, Super mogul atd. Myslím, že takový Trysk by byl lepší. Do sirky jsem většinou lil jen plnou syntetiku 5W40 v ceně do 230. Za víc jsem jí nikdy nekupoval, spíš míň... Až mi dojdou zásoby, tak přejdu na levnější 10W40 a častější výměny. Přeci už motor má skoro 200 tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  14:35

Jo, a ještě poznámka: Na viskozitě docela záleží, a pokud nebydlíš zrovna v horách, kde jsou mrazy, stačí rozsah 15W40. A to API? Já mám u dieselu předepsáno CD, to splňuje i ten minerál od Mogulu víc než s přehledem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  14:32

Kvalitnější přeci neznamená zakázat 20W30, to se na mě nezlob, to je hovadina. A co bys dával třeba do Š120? Full synt? A proč? Protože je to "kvalitnější"??? Pro tyhle a podobný motory přeci bohatě stačí minerál od Mogulu. BTW co leješ do Sierry?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  14:26

Oddie: a co to meleš ty. Přece nezáleží až tak na viskozitě jako na API. Dnes se už dělají i pro starší auta kvalitnější oleje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.02  09:54

draznik: co to meleš? Zakázat oleje 20W30??? A co bys asi tak nalil do staršího motoru, kterej to má předepsaný? Full synt 5W40, protože je to "lepší"?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.02  09:42

Hezky napsany. Otazkou zustava, jestli ta prehnana laska k motoru nebude mit za nasledek to, ze do prace driv dojdu pesky.
    Rekl bych, ze nejdulezitejsi je prvnich par sekund po startu, nez olej chyti tlak a dostane se vsude, kde by mel byt. Mam hydrostely, takze vim, ze doba natlakovani trva tak 3 sekundy u polosyntetiky.
    Ale nejvetsi problem je neco jineho. Lidi setri na olejich / aby to nahodou nebylo moc drahy / a lijou tam doslova sracky. Pak nepomuze nic. Pri -10°C mineralni olej s horsi specifikaci prakticky 10-15 sekund vubec nic nedela a motor jede na sucho. Mely by se zakazat prodavat oleje od Mogulu, Slovnaftu, takovy ty sracky 20W30 apod.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.02  17:14

« Re: Oleje za rozumnou cenu v Praze?

Viados: www.kmoch.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.02  19:00

Je dražší a určitě horší než Mobil1, takže do něj nepůjdu :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.02  17:07

A co 5W-40? Nalejva nekdo nekde slusnej za slusnou cenu (do 200 Kc/litr)?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.02  19:48

Hmm, kamos. :o) Ja jsem ted nasel Delphi 10W-40 za 506 Kc za 5 litru vcetne DPH. Je to na www.zraly.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  18:53

to Viados: Mě mistři do 635CSi plnou syntetiku nedoporučili, tak jsem tam nalil polosynt Mobil1 10W40 za 120,- Kč litr. Je to sudovka od kámoše.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.02  16:25

No, za 25 litrovy baleni by to slo. No, myslel jsem spis do 150 Kc/lt u 10W a do 220 Kc/lt u 5W. Nebo podobne nizko ...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.06.02  14:55

Viados: Myslíš tím do 3 tis Kč/1balení? :-))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.02  11:31

« Oleje za rozumnou cenu v Praze?

Kde by se daly v Praze (a okoli) nebo v Pard. kraji sehnat oleje 5W-40 a 10W-40 v kategorii CF nebo CG (pro osobni TD) za rozumnou cenu pri odberu 2 baleni po 5 litrech?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.12.01  22:16

Vytahuji z archivu.... uz se tu dlouho nezahrivaly motory :))))))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…