Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.08.02  14:07

« Re: Mineral za Syntetiku ???

Asimov: Mne tato otazka ani nenapadla, ale mozna je na miste. Ja jsem vychazel z logicke uvahy, ze POLOsyntetika znamena 50% mineralu a 50% syntetiky. Proc by se temto olejum jinak rikalo POLOsynteticke?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.02  12:42

« Re: Formula RS od Kastrolu

Tak třeba KASTROL nema ani český web par**nt, kde by měl popsaný svý produkty! Valvoline má cz-web, Shell také, ale oba bez cen! Shell ma (podle českých webů) nejvyšší SAE 40 a Valvoline 50 (5W-50), takže kdeže je 10W-60? Valvo? :-) A SAE nad 30 zase nikdy nesplňuje normu VW 503.0x a SAE 0W-30 je málo! Nějaké řešení? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.02  22:08

« Když.....

Když to tak pročítám, tak se zde vůbec nepíše o výkonnostní třídě oleje, což je velmi(!) důležitý faktor. 0becně budou polo, či plně syntetické oleje asi kvalitní. Ale zavrhovat minerální oleje? Vždyť dnes jsou běžné "minerály" s API SJ. Vyšší nemají ani plně syntetické oleje. Syntetické jsou samozřejmě teplotně stabilnější, ale viskozita není vše. PS: Nepropaguji minerální olej - je to jenom příspěvek do diskuze.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  18:04

v neotevrene lahvi ma olej zivotnost temer neomezenou (min 10 let)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.08.02  10:11

10W60 dělá tuším i Valvoline a za míň.
  • 00 Reagovat !

foto

11.08.02  17:46

« Formula RS od Kastrolu

Prý je Formula RS od Kastrolu už zastaralý a už se moc nepoužívá, je to pravda? Jak dlouho má olej živostnost? Koukal jsem v krámě a asi rok staré balení, RS 10W-60, za nějakých 1500 Kč nez DPH.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  11:34

To je dost dobrý dotaz. Možná je na to nějaká norma.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  10:19

V tom případě by mě zajímalo kolik je v té polosyntetice poměr synt/minerál. Nikde to žádnej výrobce neuvádí. A kupovat něco v čem je možná 99% minerálu je blbost.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.02  07:43

Moje řeč, minimálně polosyntetiku. Před týdnem jsem četl ve Světě motorů test Fiatu Tipo a tam bylo přímo psáno, že pokud se jezdí na minerál, tak klesá podstatným způsobem životnost motoru oproti polosyntetice. Ač si to také myslím, tak to bylo poprvé, co jsem to i někde četl.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.02  16:44

Tak to už bych viděl spíš už ze syntetiky na polosyntetiku. Když už máš nějakou hercu co budeš používat jenom jako spotřebák a nezáleží ti na tom jak dlouho bude jezdit. Protože jezdit na minerál když tam má být syntetika..... mi přijde jako ehm netradiční řešení...
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.02  16:27

tak třeba finanční úspora...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.02  14:32

Nějak mi uchází smysl přechodu z plné syntetiky na minerál???
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.02  14:24

« Re:

Tam problém nevidím, akorát to nebude v zimě tak rychle mazat.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.02  09:33

« Bez nadpisu

Jezis, ja pisem ako magor. Sorry..
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.02  09:33

« Mineral za Syntetiku ???

Prebiehala tu diskusia ohladom prejdenia z mineralu na syntetiku, tak sa vas chcem opytat ci je nastava problem pri opacnom. Teda zo syntetiky na mineral ???
  • « 00 Reagovat !

foto

06.08.02  10:34

« Re: Syntetika za minerál

Vďaka za zaujímavé informácie, takže ostanem pri mineráli a intervale 10.000 km.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.02  00:00

« Hodně kvalitní olej pro benzíny . doporučte

Ahojky motoristi.

Jaký hodně dobrý olej byste doporučili do benzín VW 1.8T 132kW a za kolik a kde se dá takový sehnat?

Existuje vůbec nějaký olej s následujícími vlastnostmi?

API SJ
    ACEA A3
    SAE 10W-60 (nebo jen 10W-50)
    a současně VW 503.00

SAE 10W-50 to chce, protože se olej dostane běžně na 120 stup.C.
    VW 503.00 = prodloužená výměna (30000km).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.02  08:20

Rob2: ... ano, a pritom maji stejne (ne)kvalitni oleje, jen je zajima, na jaky ucet bude proplacena ta faktura :)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.02  21:16

HonzaP: Tak snad konečně seriozní výsledky.... Je únavné poslouchat jednotlivé prodejce různých olejů, jak na sebe vzájemně plivou.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.02  12:27

Taky prosím zveřejnit!
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…