Motorové oleje

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  06:47

« Re: SAE normy

Fakt Petre... resis obcas problemy, ktere jsou o nicem.
    Na jednom oleji je napsano Full Synth, na jinem Blended...
    Ty v tom spatrujes nejaky problem? No tak je jeden
    olej polosyntetika a druhy plna!
    Co od nas chce?
    Rict, ze Castrol keca, na web a na krabice pise lez?
    A neni nahodou jednou velkou lzi cely tento svet?
    Neni to jen neco ala Matrix? A nebo nejaky sen?
    Zitra se probudis, bude ti zase 5 a vsechno, co
    se ti zdalo, bude pryc... Neboj... A uz prosimte nehul!
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  05:42

Ano, to mi potvrdil i servisní technik, že 10W60 je obvykle blended. Proto mě tehdy velmi překvapilo, že Castrol inzeruje FULL syntetic, je tu chemik, je to možné?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.10.02  05:40

« Re: vela oleja

Tak nevím, ptal jsem se tuhle na parkovišti jen tak mimochodem, když mi pan inženýt Naď (Autokomplex CZ s.r.o. - chiptuning.cz) montoval čip a on tvrdil (tehdy jsem mu ještě věřil), že nemusím mít obavy, nějaký centimetr přes rysku je úplně v pohodě. Já jsem původně měl strach, aby nedošlo k zatopení kliky a pak by tam byl zbytečný mech. odpor o rozstřikování oleje, ale prý že nikoliv, že se nemám bát a upouštět je zbytečné. Tak kdo tedy má pravdu? Já do motoru nevidím. Jo a ten čip? Raději se neptejte, pokud nechcete poznat nouzový režim řídící jednotky.
  • 00 Reagovat !

foto

09.10.02  22:56

« otazecka

potrebuju vymenit olej na bmw 530 v8,nevim co nejlip tam nalejt.prosim o rady a zkusenosti dikes
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  11:42

Niky ten olej nevypustis cely, tudiz se po kratsi jizde zase zaspini. No ale nemel by byt zas jak ten puvodni. S tim polosyntetickym nevim. Na to bych se taky rad zeptal jak to je, ktery olej se muze po kterem?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.09.02  07:07

« vela oleja

Caute. Takze som asi po najazdeni 60km odsal 3 deci preliateho oleja z motora. Co ma prekvapilo bola jeho farba. Je mozne, aby sa po dni vozenia olej zaspinil tak, ze nebol priehladny, ale tmavy? Alebo je to tym, ze som zmenil z mineralu na polosyntetiku a rozpustili sa usadeniny?Pred vymenou som daval do oleja STP pripravok na odkalenie. Videl niekto uz takto stary olej? Je to normalne??
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  11:56

Jojo taky to tak delam, kdyz je kdy a kde ... jinak zbyva servis, ale to jsem pak radsi u toho.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  23:40

to ruprecht: A právě proto si dělám výměny oleje sám. U zahřátýho motoru nejdřív zvednu autu levý přední roh na hever, podsunu nádrž a rozšroubuju výpušťák vpravo vzadu na motoru. Když to teče ven, povolím ještě filtr a nechám ho taky vykapat a vyndám. Za pět hodin k tomu přijdu, dám novej filtr, zavřu to a seshora doleju olej na rysku. Nechám motor tři minuty běžet, potom chcípnu a za dalších pár hodinek doleju na rysky. Potom to jedu pořádně protáhnout. Udělám si takovou oddechovku a radost na sobotní odpoledne :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.09.02  15:35

Je fakt ze vic oleje muze nekdy nadelat vic skody nez uzitku. Pri vetsim nez doporucene mnozstvi stoupaji tlaky v motoru a tim tedy vetsi namahani. Asi jako kdyz se prezeres :-) Oni tam ty rysky nejsou pro okrasu, ale chce to merit na rovine ... On totiz prumerne blbej nebo linej automechanik si max. precte kolik se tam oleje leje, ale ze tam zbylo neco toho stareho mu vubec nedojde.
  • 00 Reagovat !

foto

20.09.02  14:39

« vela oleja

Vcera mi pri vymene nalial mechanik vela oleja..asi o cca 0.5litra viac. Moze sa nieco stat? Katalyzator nemam, resp. nefunkcny jednocestny, takze tohto sa nebojim. Hrozi nieco ine? Jeden chalan hovoril, ze to ma vplyv na tlak oleja, ze by mohlo prasknut tesnenie pod hlavou valcov. Diky za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

18.09.02  11:13

« syntetika do polosyntetiky

mam v motoru (tipo 16v) polosyntetiku. mozu to dolivat syntetikou (oboje texaco. vim, ale bylo to levnejsi a uz to nechci michat s jinym)? zere to hodne olej a predpokladam, ze syntetiky to bude zrat jeste vic, ale bylo mi receno, ze tento motor se casto zadira.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  11:32

« Re: Optimální olej pro nový malolitrážní motor?

0W30 tam asi nema moc vyznam davat. Ked chces usetrit palivo a zatazenie motora za studena, staci ti 5W a potom daj Castrol Magnatec 5W40, ktory sa chvali prave setrenim paliva 2-5%. Osobne by som volil olej s viskozitou pri vyssich teplotach 40, ako 30. Teda, pokial ten motor budes niekedy dost namahat, co asi pri tak malom objeme asi bude casto jazda vo vysokych otackach.
  • 00 Reagovat !

foto

09.09.02  11:27

« Optimální olej pro nový malolitrážní motor?

Mám měsíc Opel Agila 1.0 12V, najeto 2.500 km, ubylo mi už 0.4 litru oleje, tak uvažuji o tom koupit olej na dolití plus olej na výměnu pro garančku. Chci se zeptat zdejších odborníků na olej, co je tam nejlepší dát, jestli má smysl kupovat drahé oleje typu Castrol SLX 0W30 za 500Kč/litr, které prý ušetří nějaký benzín (ušetří ho opravdu, kolik?), nebo stačí nějaký běžný olej 10W30 za 200Kč/litr? Najeto budu mít odhaduju na garančku kolem 10000km, ptám se s ohledem na omezení dalšího úbytku oleje. Díky Radek
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  10:18

Myslím, že hlavní je ta specifikace SJ. Že je Castrol plná syntetika jsem nevěděl. Většinou vícerozsahové oleje 10W60 bývají polosyntetiky.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  14:22

Také jsi myslel, že v doméně ORG jsou nekomerční subjekty?

10W-60 mot. olej má být plně syntetický? Mam tu Valvoline RACING 10W-60 API SJ a je tam napsáno, že je polosyntetický (anglicky pak Blend = směs), je to OK?

Kdežto na www.castrol.de/produkte/a_auto/a_motoren… je Castrol FORMULA RS RACING
    SAE 10W-60 jako VOLL-SYNTHETISCHE (voll=plně).

• « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  12:07

Teď jsem se díval na stránky SAE a oni ti * fakt chtěji za to prachy. Konkrétně za normy pro dieslové motory chtějí 59 USD a pro členy 47.20 USD.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.09.02  12:03

To jako chtěli za SAE normy platit?! Vždyť by to mělo jít vyhledat na stránkách nějakých olejářů.
  • 00 Reagovat !

foto

05.09.02  09:12

« SAE normy

[odkaz] - API standardy - pěkně zpracováno a od zdroje, a SAE normy? Na www.sae.org/servlets/productDetail? PROD_TYP=STD&PROD_CD=J1423_199705 to lze pouze zakoupit, ale nenašel jsem tam (aktuální resp. oficiální) tabulku, poradí někdo?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.02  18:16

« Re: Formula RS od Kastrolu

VALVOLINE RACING 10W-60, API:SJ za 267,80 Kč/litr. Castrol 10W-60 vyjde na 380 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.02  14:10

« Re: Formula RS od Kastrolu

To a: právě mi přišla od Valvolube odpověď:
    Vážený pane,
    děkujeme Vám za dotaz. Značka Valvoline má motorový olej na syntetické bázi s názvem Racing 10W60 API:SJ, který splňuje normy Ford M2C-153E, GM 6094-M. Dále má nový produkt plně syntetický motorový olej Synpower 0W30 XL, který splňuje normy VW 503.00/506.00, tento olej splňuje požadavky na oleje s prodlouženou výměnou lhůtou nad 30 000 km. Pavel Filla Valvolube s.r.o p.filla@volny.cz
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…