Motorové oleje
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: vela oleja
Tak nevím, ptal jsem se tuhle na parkovišti jen tak mimochodem, když mi pan inženýt Naď (Autokomplex CZ s.r.o. - chiptuning.cz) montoval čip a on tvrdil (tehdy jsem mu ještě věřil), že nemusím mít obavy, nějaký centimetr přes rysku je úplně v pohodě. Já jsem původně měl strach, aby nedošlo k zatopení kliky a pak by tam byl zbytečný mech. odpor o rozstřikování oleje, ale prý že nikoliv, že se nemám bát a upouštět je zbytečné. Tak kdo tedy má pravdu? Já do motoru nevidím. Jo a ten čip? Raději se neptejte, pokud nechcete poznat nouzový režim řídící jednotky. -
« vela oleja
Caute. Takze som asi po najazdeni 60km odsal 3 deci preliateho oleja z motora. Co ma prekvapilo bola jeho farba. Je mozne, aby sa po dni vozenia olej zaspinil tak, ze nebol priehladny, ale tmavy? Alebo je to tym, ze som zmenil z mineralu na polosyntetiku a rozpustili sa usadeniny?Pred vymenou som daval do oleja STP pripravok na odkalenie. Videl niekto uz takto stary olej? Je to normalne??
-
to ruprecht: A právě proto si dělám výměny oleje sám. U zahřátýho motoru nejdřív zvednu autu levý přední roh na hever, podsunu nádrž a rozšroubuju výpušťák vpravo vzadu na motoru. Když to teče ven, povolím ještě filtr a nechám ho taky vykapat a vyndám. Za pět hodin k tomu přijdu, dám novej filtr, zavřu to a seshora doleju olej na rysku. Nechám motor tři minuty běžet, potom chcípnu a za dalších pár hodinek doleju na rysky. Potom to jedu pořádně protáhnout. Udělám si takovou oddechovku a radost na sobotní odpoledne :o) -
Je fakt ze vic oleje muze nekdy nadelat vic skody nez uzitku. Pri vetsim nez doporucene mnozstvi stoupaji tlaky v motoru a tim tedy vetsi namahani. Asi jako kdyz se prezeres :-) Oni tam ty rysky nejsou pro okrasu, ale chce to merit na rovine ... On totiz prumerne blbej nebo linej automechanik si max. precte kolik se tam oleje leje, ale ze tam zbylo neco toho stareho mu vubec nedojde. -
« vela oleja
Vcera mi pri vymene nalial mechanik vela oleja..asi o cca 0.5litra viac. Moze sa nieco stat? Katalyzator nemam, resp. nefunkcny jednocestny, takze tohto sa nebojim. Hrozi nieco ine? Jeden chalan hovoril, ze to ma vplyv na tlak oleja, ze by mohlo prasknut tesnenie pod hlavou valcov. Diky za rady. -
« syntetika do polosyntetiky
mam v motoru (tipo 16v) polosyntetiku. mozu to dolivat syntetikou (oboje texaco. vim, ale bylo to levnejsi a uz to nechci michat s jinym)? zere to hodne olej a predpokladam, ze syntetiky to bude zrat jeste vic, ale bylo mi receno, ze tento motor se casto zadira. -
« Re: Optimální olej pro nový malolitrážní motor?
0W30 tam asi nema moc vyznam davat. Ked chces usetrit palivo a zatazenie motora za studena, staci ti 5W a potom daj Castrol Magnatec 5W40, ktory sa chvali prave setrenim paliva 2-5%. Osobne by som volil olej s viskozitou pri vyssich teplotach 40, ako 30. Teda, pokial ten motor budes niekedy dost namahat, co asi pri tak malom objeme asi bude casto jazda vo vysokych otackach. -
« Optimální olej pro nový malolitrážní motor?
Mám měsíc Opel Agila 1.0 12V, najeto 2.500 km, ubylo mi už 0.4 litru oleje, tak uvažuji o tom koupit olej na dolití plus olej na výměnu pro garančku. Chci se zeptat zdejších odborníků na olej, co je tam nejlepší dát, jestli má smysl kupovat drahé oleje typu Castrol SLX 0W30 za 500Kč/litr, které prý ušetří nějaký benzín (ušetří ho opravdu, kolik?), nebo stačí nějaký běžný olej 10W30 za 200Kč/litr? Najeto budu mít odhaduju na garančku kolem 10000km, ptám se s ohledem na omezení dalšího úbytku oleje. Díky Radek -
« Re: SAE normy
Také jsi myslel, že v doméně ORG jsou nekomerční subjekty?
10W-60 mot. olej má být plně syntetický? Mam tu Valvoline RACING 10W-60 API SJ a je tam napsáno, že je polosyntetický (anglicky pak Blend = směs), je to OK?
Kdežto na www.castrol.de/produkte/a_auto/a_motoren… je Castrol FORMULA RS RACING
SAE 10W-60 jako VOLL-SYNTHETISCHE (voll=plně). -
« Re: Formula RS od Kastrolu
To a: právě mi přišla od Valvolube odpověď:
Vážený pane,
děkujeme Vám za dotaz. Značka Valvoline má motorový olej na syntetické bázi s názvem Racing 10W60 API:SJ, který splňuje normy Ford M2C-153E, GM 6094-M. Dále má nový produkt plně syntetický motorový olej Synpower 0W30 XL, který splňuje normy VW 503.00/506.00, tento olej splňuje požadavky na oleje s prodlouženou výměnou lhůtou nad 30 000 km. Pavel Filla Valvolube s.r.o p.filla@volny.cz
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Na jednom oleji je napsano Full Synth, na jinem Blended...
Ty v tom spatrujes nejaky problem? No tak je jeden
olej polosyntetika a druhy plna!
Co od nas chce?
Rict, ze Castrol keca, na web a na krabice pise lez?
A neni nahodou jednou velkou lzi cely tento svet?
Neni to jen neco ala Matrix? A nebo nejaky sen?
Zitra se probudis, bude ti zase 5 a vsechno, co
se ti zdalo, bude pryc... Neboj... A uz prosimte nehul!