Zahraničí - jak se vám tam jezdilo?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

01.08.00  06:45

« Re: K věci,

Cetl jsem nedavno takove zajimavosti. Napr. ze v podvedomi naroda se tak traduje, ze nejhorsi ridici jsou s karvinskou SPZ ( KI?,?=A,B,C,...O,P,S). Nevite proc ? Ja sam mam "KIS" a kdyz si k tomu pridam, ze mam nejhorsi znacku automobilu, ktera existuje, tak jsem na tom v podvedomi naroda dost blede. Neznate podobne hodnoceni, jak vypadame jako ridici v podvedomi Evropy ? Doufam, ze na tom budem lip jak Turci ...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  23:03

« Re: K věci,

Ale, drahý COKESi, ono to je k věci. Vyspělost národa se mimo jiné pozná i podle vztahů na silnicích. Osobně mám ten dojem, že se na silnicích odráží ekonomická situace v tom kterém státě. Čím více je ekonomika v *, tím více volů je na silnicích. Pokud mi budete oponovat, hádat se nebudu, zas takový kus světa jsem neprojel, ale stejně...
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.00  10:37

« K věci,

pánové, k věci...!!!

a) jste jak hysterické uštěkané ženské

b) ty příspěvky se netýkají tématu

Takže se laskavě běžte hádat někam jinam.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  08:18

« Re: pro Kamila *

Vím že to moc a moc chceš slyšet, tak tedy jezdím v Peugeot 106, 60koní, Vmax jen 165km/h 0-100km za 15,4s, auto je v dobrém tech. stavu. Teď určitě chrochtáš blahem, o to Ti šlo, zjistit že Tvé auto je větší, rychlejší, lépe akceleruje, má klimatizaci, lepší brzdy (relativně, protože jezdíš jak prase), bylo dražší, má větší kufr i * ... Jenže o tom to přece vůbec není, to Ty ale nepochopíš. Já taky můžu denně ve služebním jezdit po D1 200km/h ale nedělám to, protože jsem si jistý že to ohrožuje mě a ostatní. Problém není u Tvého auta, ale v tom kusu bezohledného materiálu co sedí vepředu na levém sedadle. Právě proto je pro mě strejda ve Favoritu co jede 130 po dálnici přijatelnější než Ty. Mimochodem o komplexech to dobře vystihl TomaszPlzne. Jak je někdo někomu začne předhazovat, tak je skoro jisté, že jimi sám trpí. Já mám jen jeden, když jedu v autě tak se někdy bojím o život. Konec, už prosím nereaguj.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  00:00

Hafík jezdí v autě způsobilém dle zákona pro provoz na našich komunikacích. I to nejkvalitnější a nejbezpečnější auto může kdykoli postihnout technická závada, tak jako i to nejbezpečnější letadlo, i takové jako je třeba Concord. Pak stačí, když bude na dálnici s hustým provozem dostatečná koncentrace blbců, co jedou 250 km/h, a při té hromadné havárii mohou s tím Concordem skoro soutěžit v počtu mrtvejch. Zaklepávám to na dřevo, ale napsat se to musí, aby ty mozkové buňky, které nejsou zrovna pod endorfiny a deriváty adrenalinu začaly chladnokrevně uvažovat o efektu kulečníkové koule na silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.00  19:00

Bravo Hafane,bla,bla,bla...Jeste jsem se vsak nedozvedel v cem jezdis.Ptal jsem v vetou jednoduchou,prosim odpovez mi stylem jezdim v....
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.00  13:41

« pro Kamila *

Uz je to tady zase, tentokrat v podobe "rekni mi v cem jezdis, a ja Ti povim jaky jses". Kamil proste nepochopil a nikdy nepochopi. Tak polopate jen pro nej: Tvuj superchipovany supervuz Ti nezavidim, preji Ti ho, uznavam ze je to bezpecnejsi vuz nez mnohe okolo diky akceleraci, jsem pro chiptuning a uznavam jeho prednosti. Jen ho nesmi vyuzivat clovek zpusobem kterym ohrozuje vsechny okolo bez ohledu na to, ze sam bude vzdy tvrdit, ze je dobry ridic, ma dobre auto, predvida i nepredvidatelne, ma superbrzdy apod. Podle me neni dobry ridic je to vul a bojim se ho potkat na silnici. Omlouvam se ze tuto rubriku jsem asi otocil nekam jinam, uz jsem rekl vse a nema smysl se k tomu dal vracet, proste nepochopi o co mi a nekterym ostatnim jde, a to az do doby kdy se neco stane.
  • 00 Reagovat !

foto

29.07.00  23:43

« Bez nadpisu

Bolku a Hafane...prozradte mi v cem jezdite?Mozna Vas pak lepe pochopim
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.00  21:46

« Re: Dnes jsem se podruhé narodil ...

No ja do te rubriky zabrousil a hledal toho vola, ale misto toho se mi dostalo jen informace ze trpim dusevni menstruaci, kdyz kritizuji tyto vrahy, co si precipuji a pak to zkousi na dalnici mezi normalnimi lidmi. Myslim, ze by si sve tzv. schopnosti meli zkouset nekde na uzavrenem okruhu, ta moznost tady prece je.
    Jinak k tematu, jezdil jsem kdysi v Italii na severu na kole, a ty cesty byly fakt skvele a ridici se k nam chovali velmi ohleduplne, mozna ze na jihu by to bylo jine.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.07.00  03:04

Ja len , ze by sa oplatilo pozret do rubrik ako "200 kmh" a pod. ci sa tam nejaky nemenovany xy prave nechvali ako mal bohovy zazitok, a ako sa ten pred nim posral a skocil do travy...

ps. aj ked som mierumilovny clovek, tak ak by som bol naozaj v navrhovanom TIRaku, tak neviem ci by som dupol na brzdu.. fakt neviem...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  11:55

« Re: Chorvatsko

Abych demystifikoval tvrzení o nějakých vápencích... Zmíněný problém nástavá v souvislosti s přímořským podnebím a specifickou polohou na Jadranu. Jak je každému, kdo do Chorvatska jezdí, resp. o něm má dobré znalosti, známo, vyskytuje se tam několik druhů větrů.

Jeden z nich se jmenuje jugo, což je teplý jižní vítr, který vaje ze Sahary a vetšinou má souvislost s jihozápadním středomořským prouděním - většinou po spodním okraji tlakové výše nad střední Evropou postupují jednotlivé okluzní fronty.

Jestli je to moc složité, jednoduše řečeno, když tam přijde bouřková oblačnost ze západu (po jižním okraji Alp přes Apeninský poloostrov) a zaprší, je velká pravděpodobnost, že se do vzniklé oblasti nižšího tlaku vzduchu začne hrnout jugo. Ten ssebou přináší:

a) písek ze Sahary

b) vodní tříšť z moře

No a když nezaprší pořádně, což je tedy v Chorvatsku málokdy (oblačnost se nestačí vysrážet), vzniklý deštík vytvoří super kluzkou kašičku na silnicích, ať už jsou z vápence, asfaltu nebo z PVC.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  09:45

« Re: Chorvatsko

s tím klouzáním je to skutečně tvrdá pravda a je nutný na to bejt připravenej i v tom smyslu, že se někdo naproti vyřítí ze zatáčky tak, že musí auto strhnout a tím se dostane do smyku - prostě je to fakt "vo hubu", a to i proto, že ne každej z místních (i náklaďáky a autobusy!!!) tam má na gumy s předepsaným nebo aspoň s jakýmkoliv vzorkem! Důvod, proč se to tak klouže: místo "našich" štěrků dávají do asfaltu štěrk z toho šutru, co mají - a mají hlavně vápenec, i když jako vápenec docela tvrdej, ale pořád je to jenom měkkej vápenec!!! Je to skutečně kluziště, hlavně po prvních kapkách, než se smyje to, co už se odřelo z vápence za sucha, ale i potom to fakt hodně klouže!!! A některý úseky - i krátký - je to až neuvěřitelný!!! Je nutný dávat prostě pozor na úseky silnic, který nejsou úplně černý, tam jde o hodně! Vím, o čem mluvím; zažil jsem, viděl jsem, zkusil jsem.
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  08:09

« Chorvatsko

Kdo tam pojedete, dejte si velkej pozor na starejch okreskách v dešti, klouže to jak po ledovce, ale fakt neuvěřitelně. Kdo nevyzkoušel, neuvěří. Já jsem věděl předem už mnoho let, že je tam kluzko za deště, ale letos jsem to vyzkoušel na vlastní kůži a i když jsem o tom věděl, byl jsem překvapenej, jak moc to klouzalo. Tak šťastnou cestu!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.00  16:33

Bohužel u nás poslední dobou hodně rozšířený jev.
    Velmi podobná věc se mi stala dvakrát, ale vždy to bylo fáčko :-). Jinak tohle je věc za kterou by se měly brát řidičáky na místě a alespoň na 10 let. Jenže ono sedět u radaru v autě nebo v křoví je pohodlnější, než honit nějakého takového grázla. No určitě by nebyly od věci nějaké psychotesty při zkouškách k získání ŘP.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  15:18

« Řím a Sankt Petersburg

Řím a Sankt Petersburg jsou dvě města s nejbláznivější dopravou které jsem viděl. V S.P. (bývalý Leningrad) jsou široké cesty na kterých ale nejsou žádné pruhy pro řazení před křížovatkami ani oddělující oba směry. Jezdí tam neuvěřitelné plečky (Zaporožec, Moskvič, Lada, Volha atd.) a pak auta jako Mercedesy třídy S, Toyota Landcruiser (to je tam velmi oblíbené) nebo třeba Lincoln Navigator, který jsem tam viděl poprvé ve skutečnosti. Žádné nové auta nižší nebo střední třídy. Ve vozovce obrovské díry, kaluže, všude policie (GAI).Nafta stála asi 3,- Kč za litr a benzín asi 4,50 (1999).
    V Římě taky nejsou jízdní pruhy, vlastně jsou ale až těsně před křížovatkou, běžně nejsou. Jezdí tam obrovské množství lidí na skútrech, na okraji vozovky stojí zaparkované auta, do toho ještě autobusy místní dopravy a chodci kteří chodí běžně na červenou, no zážitek. Zvláštní je že za týden co jsem tam byl jsem viděl jedinou nehodu a ta byla velmi lehká. Vlastně dvě, nějaký chlapík na skútru mi málem přejel přítelkyni (na přechodu a svítila zelená pro chodce)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  14:00

Ted mne to napadlo, nema tata od OCTAVIE stribrnou 1.6 55 kW ?
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  12:38

Urcite si ted stribrny octavista mysli jaky je frajer ...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:57

Místo tvýho osobáku tam měl být kamion.....
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:14

Ještě bych doplnil, že se k tomu hazardu odhodlal těsně před vrcholem stoupání, takže i kdyby nebyla mlha (pominu fakt, že to byl bez diskuse vražedný úmysl) tak neměl šanci vidět, zda něco jede nebo ne.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  07:54

« Dnes jsem se podruhé narodil ...

Začnu k tématu - obecně mám pocit, že všude v zahraničí (EU) se jezdí o mnohem lépe než u nás, už z toho důvodu že jsou tam lepší cesty a hlavně ohleduplnější řidiči, kteří nemají tu naši českou vlastnost "já jsem já, a na ostatní kašlu". Jezdil jsem jako šofér zatím jen AT, CH, DE, SK. Za lepšími cestami však nemusíme daleko, třeba na Slovensku se mi vždy moc líbilo.
    A teď odbočím a navážu na titulek příspěvku. Popíšu jak se mi někdy jezdí v ČR. Opravdu jsem se dnes ráno p o d r u h é n a r o d i l.
    Jedu po dálnici, kde byl obousměrný provoz sveden do jednoho pruhu odděleného gumovými kužely. Omezení rychlosti na 80km/h. V místě, jestli to znáte před Olomoucí, je kopec "Baba" který je na rychlostní silnici opravdu moc prudký, byla na úseku tak 200 metrů hustá mlha, viditelnost tak 30-50 m. Jak už je zde pravidlem do kopce se kolona většinou díky kamionům občas zastaví a poskakuje. Dnes taky. Já jel směrem dolů z kopce svou 80km/h rychlostí a najednou jsem ztuhl. Nějaký čur-k ve stříbrné Octavii asi moc spěchal, tak vybočil do protisměru (mého pruhu) a začal objíždět stojící auta. Díky mlze jsme se uviděli tak max 30metrů před sebou. Stihl jsem kromě dupnutí na brzdu strhnout volantem auto do trávy mimo silnici a přežil jsem. Je to vůbec možné? Takový *? Jsem rád že žiju, ale ještě raději bych byl, kdybych si všiml SPZky, ale nato nebyl čas. Jinak bych mu dodatečně opravil fasádu obličeje a jeho supervozu.
    A to mi předevčírem ještě nedal další expert přednost na hlavní, taky to vyšlo tak tak. Chybu občas uděláme každý, ale dnešní příhoda není chyba, to je úmysl někoho zabít díky svojí aroganci, neohleduplnosti. Jak zde kdosi psal níže, řidiči v ČR dodržují předpisy a zásady stejným způsobem, jako to dělají ve svém "podnikání" a životě vůbec. Nehážu však všechny do jednoho pytle, ale jeden jediný * mezi tisícem ohleduplných může právě zabíjet.
    Omlouvám se za svůj dlouhý příspěvek, z větší části mimo téma rubriky.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…