Zahraničí - jak se vám tam jezdilo?

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

04.11.00  14:42

« Paříž

V Paříži (podobně i v Barceloně) mě nevadila ani tak jízda, ale hlavně problémy s parkováním. Nelze najít místo bezplatné a tak to vyjde na 500-600 Kč/den i když noční parkování u automatů je bezplatné. Odtahovací služba si poradí i s auty "nárazník na nárazník". Levnější je a nakonec jsem našel i bezplatné místo vně okruhu Peripherique. Auto tam zůstalo a celé.
    Kdybyste někdo jel do Paříže, nabízím perfektní plán města s vyznačenými jednosměrkami, zbylé lístky na Metro a drobné na parkovací automaty. Ev. i plán Barcelony. Rudolf.Kopacek@MNUL.cz
    Ve Fr. jsou vzdálenosti mezi benzínovými čerpadly ještě větší naž v SRN. Zajímavé bylo, že spotřeba na dálnici ve Fr. byla větší než v SRN, kde se jelo i o něco rychleji.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.10.00  10:28

« Re: Re: Slovensko

Myslíš tú kolibu oproti skokanským mostíkom?? Tie pirohy majú fakt perfektné, narobil si mi chute ... a tu v Bratislave nikde pirohy nerobia :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.00  11:54

TO FLUP: Mě se asi fakt povedlo vybrat si v Tatrách svoje šťastný dny... Tady je alespoň jeden tip, kde "ceny jsou mírné a obsluha vzorná": Koliba Na Janovej Polianke, kousek od Štrb. plesa, naproti hotelu Patria. Doporučuju Kapustnicu važeckého baču, Gazdovské pirohy a zapít to Frndžalicou alias Zbojnickým čajem. To pitíčko je trochu dražší, ale za božskou polívku a vynikající pirohy dáš dohromady necelých 14O,-Ks, což je tak asi padesáti procentní cena oprati kvalitě. Ceny ostatních jídel jsou podobné. Sympatická obsluha Ti uváže bryndák, na kuchařovu laboratoř ve stylovém prostředí krásně vidíš, a k hodování tam vcelku příjemně znějí cikánské, pardon rómské housličky. Večer ja tam ale, bohužel, pořád plno.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.09.00  09:56

Tak jsem byl minuly tyden v Tatrach (Tatr. Lomnica, Strba, Strbske pleso, ...), cekal jsem prijemnou obsluhu a nizke ceny, bohuzel se nic z toho nekonalo. Ceny v restaracich hodne vysoke, nadrazni restaurace v Tatr. Lomnici pojmenovana Slovenska rest. - knedlo, zelo, vepro za 180 Sk, pulka gril. kurete, brambory 250 Sk, navic bylo studeny, prave vytazeny z mrazaku a narychlo ohraty v mikrovlnce, cisnik se ani nesnazil omluvit. Podobne ceny snad ve vsech restauracich do kterych jsme nahledli. Vrele nedoporucuji bufet na Strbskem Plese "Sova", kde za 10 dk uzeneho kolene a 40 dk kuze z prasete si nauctovali nehoraznych 120 Sk a pri reklamaci nam s klidnym svedomim rekli, ze jestli se nam to nelibi, tak se muzeme vratit do Cech. Jinak hory prekrasny, silnice celkem dobry, nafta draha (35 Sk).
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.00  21:53

Musím súhlasiť s tým, že služby u nás sú častokrát ohavné. Je to spôsobené tým, že ako keby ľudia, ktorí majú svojich zákazníkov nosiť na rukách ich posúvajú na koniec potravinového reťazca, ďaleko za všetky hlodavce na našej planéte a už podvedome sa na každého, kdo len náznakom prejaví, že má o niečo záujem, pozerajú ako ne niečo doterné, na niečo, čo ich oberá o ich vlastný čas, či nervy, možno aj kyslík ktorý dýchajú...

Ale nie, asi treba vedieť nájsť to správne miesto. Mal som možnosť porovnať si naše Tatry s rakúskymi Alpami a služby u nás mi niekedy pripadajú ako v stredoveku. O to sú ale cennejší ľudia, ktorí sa k zákazníkom vedia správať slušne a úctivo. Toto sú ľudia, ktorí pochopili o čom je kapitalizmus a vedia, že jedna vec sa je napr. dobre a lacno najesť, druhá vec (rovnako dôležitá) je najesť sa príjemne. Ja väčšinou so službami u nás nemám problémy, možno to je tým, že tu žijem a už som proti tomu imúnny, zlé služby sú už dnes skôr vínimka. Ale za to keď zlé, tak zlé a to echt do poslednej bodky. Bol som toto leto dosť dlho v Holandsku (Nizozemsko) a keď to zrovnám zo Slovenskom, odmyslím si tie ohavné ženské (tam je ich asi najväčšia koncentrácia na km2 na našej planéte) a totálne rovnú krajinu plnú nie tulipánov, ale coffee shopov, služby sú ďaleko za nemeckým štandardom a bez problémov sa môžu zrovnávať s tými našimi.

• 00 Reagovat !

foto

25.08.00  11:06

« Bez nadpisu

V úterý jedu do Chorvatska. Má někdo někdo nějakou aktuální zajímavou zkušenost z cesty po trase Mikulov,Vídeň,Graz.Maribor,Zagreb,Karlov… ?
  • 00 Reagovat !

foto

25.08.00  09:43

« my a zahranici

Trochu bych chtel zmirnit ten mnohdy prehnane kriticky pohled na ridice u nas v porovnani se zahranicim. Situace u nas se pomalicku zlepsuje, samozrejme neni vsechno OK, ale to neni ani jinde. Ctrnact dni jsem ted jezdil v Rakousku po Alpach, na silnicich hlavne mistni, hodne Nemcu, nejaci Holandani, Svycari,.... a musim rict, ze se mi jezdilo hur nez u nas. Naslo se spousta pomalu jedoucich ridicu, ti za nim se k predjizdeni nemeli, vznikaly kolony, na dalnicich nedobry zvyk radit se do kolony vlevo kilometr pred pomaleji jedoucim autem vepredu, kupodivu jsem se hodnekrat setkal s odbocovanim bez blinkru, atd. atd. Mozna to byla jen lokalni anomalie, nevim. Chtel jsem tim jen rict, ze zase tak propastny rozdil mezi "nami a nimi" nevidim. Jsou pochopitelne i rozdily mezi jednotlivymi staty a mesty. Nejhorsi mi pripadal napr. Brusel, nejlepsi Pariz, ale aby clovek mohl udelat poradny zaver, musel by ve vsech mistech najezdit desitky tisic kilometru.
  • 00 Reagovat !

foto

23.08.00  16:07

« svycasko!

Vcelku vpohode, az na to ze celkem setri na znaceni, vyjezdy z dalnice v nekterych pripade oznacene jenom jako vyjezd ale kam to vi jen oni! Jinak celkem pekne cesty
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.00  17:02

to Čára: No s ženskou co se umí v pravý čas hezky usmát, to jde všude všechno snadno. ;-) No možná si pamatuji spíše ty negativní věci, ale dojem to na mně udělalo takový, jak jsem psal. Ten autobus jel z Tatr. Lomnice do Ždiaru a připadal jsem si jako někde v Indii, do autobusu se už nevešla ani myš, skoro jsme museli i synchroně dýchat. Prodavači byli většinou průměrní. Prodavačky ve Štrbě, se kterými jsme chvíli mluvili, sami konstatovaly, že ve službách mají co dohánět a že většina služeb je většinou zaměřena na tahání peněz než to "sloužení" - tak pravily ony. Horší mi to přišlo v restauracích a některých horských chatách. V té Bratislavě v restauracích to též nebylo nic moc, připadal jsem si jako, že je spíše obtěžuji, to samé v budově správy účelových zařízení ministerstva zahraničí, kde byla ta konference - tam bych to nečekal. Ale suma sumárum zas tak špatný to v těch Tatrách nebylo :-).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.00  16:48

S tou Italii je to pravda, hlavne na jihu. Sever je vcelku kultivovany. Ale jih - nic moc. Napr. ctyrikrat jsem jel u Neapole po takovem dalnicnim obchvatu, kde se platilo za pevny usek, pevna cena (tj. bez karticky), no a po kazde jsem platil jinou sumu. pomer max./min. byl asi 8x. Skutecnou cenu tam nikde nemeli, dodnes nevim kolik to vlastne melo stat.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.08.00  08:57

« Re: Slovensko

S polákama mám naprosto stejné zkušenosti - je to pakáž otravná, drzá navíc dokonale líná a zlodějská. No ještě bych chtěl přidat, že jízda do Itálie taky není žádnej med. Italové mě dost nemile překvapili. Všude humus, bordel podvody. A silnice - proboho - jenom tam nikdo nejezděte novým autem, můžete se vrátit s různě tvarově upraveným. Zastavíte-li na prázdné křižovatce na červenou, budou vás všichni za váma považovat za idiota a budou na vás úpně všichni troubit. O plnej čáře ani psát nebudu, nikdy jsem nepochopil proč je italové na silnice vůbec malujou.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 22.08.00  07:03

Já se v pátek taky vrátil z Tater (Štrbské Pleso) a je tam opravdu nádherně, ale obsluha tam není žádný zázrak. Řekl bych, že u nás je opravdu o něco lepší, ale spíše záleží na konkrétním místě, někde byla hrozná a někde v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.08.00  21:55

Čau PHOENIXi, známí, kterým jsem pěl chválu na Slováky, mi o Bratislavě taky řekli spoustu ošklivých věcí, dokonce ani v Tatrách se jim moc nelíbilo, pravě kvůli špatným službám. Snad jsem měl štěstí, snad to bylo tím, že se mnou byla ženská, co se umí v pravý čas rozsvítit jako sluníčko, snad to mohlo být také tím, že jsem tam jel strávit předem perfektně zajištěnou snobáckou dovolenou a něco jako autobus jsem zahlídnul jen kdesi daleko v mlze, nevím. Taky asi jistá nostalgie z návštěvy po 18 letech udělala svoje. Ale fakt je ten, že se k nám policajti, prodavači, obsluhy pump, personál v hotelu i v kolibách, horští vůdci, atd. chovali naprosto špičkově, narozdíl třeba od policajtů nebo personálu v rakouských Alpách, kde jsme si Hinterstoder překřtili na Hundenstoder. Služby a lidi z Krkonoší nebo Jizerek snad ani nemá smysl zmiňovat... Ale máš pravdu, dá se hodně vylepšovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.08.00  15:57

Tomu se dost divím: """veškerá obsluha a služby byly lepší, usměvavější, rychlejší, atd, než v Čechách a na Moravě. Takže - Slovensko a zvlášť Tatry vřele doporučuju, ceny jsou mírné, obsluha vzorná""".
    Byl jsem v červnu na konferenci v Bratislavě a s tímto se nemůžu ztotožnit. Bylo to skoro přesně naopak - podle úrovně obsluhy a "rychlosti" mi připadalo, že jsem podstatně, podstaně více na východě. Z Tater jsem vrátil asi před týdnem. Poláci jsou dost hluční a jako prasata jezdí, souhlasím. Ceny? - parkoviště, lanovky atd. jsou na evropské úrovni, ale služby zaostávají. Pokoušel jsi se tam např. použít místní autobus ? Lepší přístup k zákazníkovi než v ČR ? To jsem si opravdu nevšiml. Ale příroda je tam krásná.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.00  17:58

« Slovensko

Ahoj všici! Ve zdraví jsem přežil dva týdny zdolávání tatranských štítů... Slovákům můžeme trochu závidět jejich silnice, nebo aspoň tu Nemšová-Poprad, po které jsem jel. Pohodová cesta v krásné přírodě, pump je ale podstatně méně, než u nás. Většina řidičů si to šumí mimo město 80-90 km/hod., a to i tam, kde je možno jet v pohodě 120. Díky tomu jsem pak spočítal průměr. spotřebu za celou dovolenou na Slovensku na 4,41 l nafty - to jde, ne? Skopičiny tam ponejvíce předvádějí Poláci, je to opravdu banda magorů, potkat normálně jedoucího Poláka nebo Polku je téměř nemožné. Češi si taky občas zablbnou a dost se taky předvádějí SPZ BA... Mimochodem, pokud jsem potkal značku BA, byl to skoro vždy Opel (hlavně Vectra) nebo Audi. To v Bratislavě neprodávají jiné značky? Na středním Slovensku pak největší skopičiny předvádějí přestárlé vozy s SPZ KE, to je někdy opravdu silná káva... Ještě k těm Polákům - moc jsem jich předtím nepoznal, v Tatrách jsem jich potkal snad stovky, jsou okamžitě rozpoznatelní a napadá mě nejslušnější výraz PAKÁŽ HNUSNÁ, NEVYCHOVANÁ, UŽVANĚNÁ, OTRAVNÁ a ŠPINAVÁ! Pochopil jsem, že stejně asi působili Češi na "západě" někdy před 15 lety. Je pro nás velkou ostudou, pokud z hlediska přijetí do Evropské unie jsou Poláci stavěni na (nebo dokonce nad) naši úroveň. Promiňte mi to antipolské běsnění a pláč na špatném hrobě, ale z davu Němců, Slováků, Čechů, Holanďanů, Japonců, Američanů, atd., které jsem tam potkal, Poláci svojí hnusotou tak vyčnívají a otravují, že se vám po pár dnech z toho chce blejt a řvát současně... Naopak super byl přístup Slováků, trochu jsem se bál, že moje čeština s pražským přízvukem bude vzbuzovat emoce, ale opak byl pravdou, bez výjimky veškerá obsluha a služby byly lepší, usměvavější, rychlejší, atd, než v Čechách a na Moravě. Takže - Slovensko a zvlášť Tatry vřele doporučuju, ceny jsou mírné, obsluha vzorná a velehory nádherné. Sorry, že jsem se tak rozkecal, nebyl jsem na Slovensku 18 let a čekal jsem to mnohem horší...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.00  13:55

« Re: Taliansko, Švajčiarsko, Francúzsko

Vsichni jsou ohleduplni i k cyklistum. Pokud na nas nekdo troubil, byl to Polak.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.08.00  13:08

« Re: Taliansko, Švajčiarsko, Francúzsko

Můžu potvrdit v AT - Vídeň, kdy směrové ukazatele umístěné až za křižovatkou mě dost vytáčely. Pak jsem to řešil tak, že jsem jezdil pokud možno v prostředním pruhu, ze kterého se relativně nejlíp dalo odskočit na poslední chvíli doprava/doleva podle potřeby. Našinec který na takový způsob značení není zvyklý, má zpočátku dost problémy, aspoň já ano. Ty neuvěřitelně ohleduplné a ukázněné řidiče v CH můžu taky potvrdit. Asi mají v krvi vrozený smysl pro pořádek, narozdíl od ČR.
  • 00 Reagovat !

foto

17.08.00  09:37

« Taliansko, Švajčiarsko, Francúzsko

Takto pred rokom som s polovičkou absolvoval dovolenku autom do Nice. Po super radách od Pallasa /prajem mu úspešné dokončenie rekonvalescencie/ sme sa rozhodli vyhnúť sa akejkoľvek diaľnici. Innsbruck - Landeck - Samnaun /bezcolná zóna s benzínom lacnejším ako u nás/- St Moritz - lago di Maggiore - Milano - Asti - Nice. Až na jednoho blba Taliana, čo na mňa trúbil na križovatke, lebo som sa snažil zúfalo zmeniť pruh, som * nestretol...
    Moje dojmy: Rakúsko všetci poznáme, Švajčiari ma šokovali dodržiavaním 80-tky mimo mesto - platí pre akékoľvek silné vozy - dokonca si to 80 prdkali za sebou tri vyblýskané Ferrari :-o
    O gentlmenstve a 50 v meste ani nehovorím... Keď sme sa vracali, schuti sme sa zasmiali na dvoch CH na silných motorkách, čo zdržovali svojou jazdou /70/ ostatných. Keď prešli hranice CH/A, mrskli to na zadné a zmizli za obzorom. No po cca 5 min sme ich uz videli odstavených na krajnici, ako cálovali rakúskym chlpáčom za rýchlosť. Perfektné cesty stále udržiavané cestármi - vo Švajčiarsku neexistujú bieli cestári, tých sem importujú asi z Afriky.
    Taliansko je fantázia, premiestňovanie sa v pohode po vidieku je fantázia. Niekto sa tu pýtal na meranie rýchlosti - všade na vstupe do dedín sú cedule Controla di Velocita /alebo tak nejak/, no živého poliša sme nevideli. Taliani jazdia 90-110 dedina-nededina, ale klasicky predbehni a zaraď sa na kraj. Väčšinou sa najviac ponáhľali ženy na malých prdincoch /Panda, Uno, Punto/. Špecialitkami je vybiehanie z vedľajšej na hlavnú a následné zaradenie sa tesne pred vás - doma by som zúril a trúbil, tu som si na to po 2-3 vybehnutiach rýchlo zvykol. Všade sú cedule práce na ceste s obmedzením na 30 - nikto však neprbrzďuje a zároveň nikto nič na ceste neopravuje. Jazda bola taká plynulá, že cez Taliansko mi Almera zožrala 5,2. Dokonca /bolo to v piatok navečer/ zostali s 30-tkou na ceste aj kužele a cik-cak popri stredovej čiare naťahaný drôt. Bella Italia... Pozor, maximálnou špecialitkou sú smerové tabule - sú až za križovatkou!!!! So železnou pravidelnosťou sme sa spoza križovatky vracali naspäť. No aby bolo psycho dokonalé, začali sa prispôsobovať Európe a dávať ich pred ne, no to už je taký guláš, že neviete, kam prv. Nikto nič nevie, keď sme v Asti hľadali nocľah, všetci sa tvárlili, že vedia po anglicky, no nevedeli ani rovno, vpravo a pod. Jediný anglicky hovoriaci bol Turínčan, čo nám bolo platné asi ako korytnačke kotúčové brzdy...
    Proti Francúzom nič nemám, aj keď sme sa túlali v Nice v čase špičky a zápchy, všetci boli príjemní. Dokonca s nami jeden chlapík v Antibes absolvoval mimo jeho cesty asi 20´ jazdu /naháňal so jeho 306 ako komisár Moulin/, aby nám ukázal náš hotel. Aha, jedna francúzska špecialitka ma napadla - došli sme na kruháč a všetky ostatné tri odbočky mali rovnako označené mesto, kam sme mali pokračovať, bez doplnko centrum, sever a pod.
    Howgh, šťastnú cestu všetkým ešte idúcim na dovolenku, ja tento rok cestujem len s kočíkom po meste :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  08:03

« Re: Re:

Možná se tam začíná taky něco dít, ale jak říkáš, závisí to na oblasti. Rozestavěnou cyklistickou stezku jsem viděl kousek od hranic mezi těmi jejich lázeňskými městy a Klodzkem, ale byl toho jen kousek a pak jsou stezky okolo Warszawy.
    Nechci se zastávat polských řidičů, ale jiný kraj, jiný mrav. Třeba to jejich zatroubení na cyklistu neznamená jako u nás "uhni, zmetku, nebo tě sejmu" ale třeba "bacha jedu, ať mi tam nevlítneš".
  • « 00 Reagovat !

foto

15.08.00  06:46

« Re: Re:

Jasne. V Polsku je podle mne takova tretina cyklistu oproti nam, a proto nejsou na ne zvykli. Polaci k nam normalne jezdi kupovat kola ve velkem. V 94 roce byl jediny obchod na kola co jsem znal az v Krakove. Jinak bude rozdilna kvalita cest zalezet na bohatosti okresu. U nas je nekdy velky rozdil v kvalite cest, kdyz prejizdis z okresu do okresu. Vzpominam si jak byly na Pribramsku super cesty a hned kdyz clovek prejel znacku okresu, rapidne se zhorsily cesty. Neco podobneho jsem letos zazil na cestach v Sokolove. Tim chci rict, ze na polske strane v oblasti Nachoda muzou Polaci mit super cesty, ale tady na Tesinsku tomu tak v zadnem pripade neni. Zlepsuje se to moc pomalu. Dobre cesty udelali ted v Jastrzembie. No ale o cyklisticke stezky v Polsku nezavadis.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…