Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
« Re: RE: NEW Corolla
No na diesel je jenom terra - kolik ale najezdíš km? Já osobně dávám přednost benzínu před traktůrkem i když 1,4 je určitě kvalitní a hospodárný motor, ale pokud nenajedeš nad 40tkm/rok tak se ti nevyplatí. S alarmem ti neporadím, protože je nepoužívám. Stejně to zamykání převodovky je asi nejlepší. -
"-- skrytý --" 09.04.05 10:40
« RE: NEW Corolla
to Megac: a to se dělá 3dv. i v Solu? to se jdu teda hned kouknout ;-)
....tak jsem kouknul do tech.spec. a Sol NENÍ k dispozici s motorem 1.4 D4D, ale můžu se zkusit zeptat >:D radši bych ale investoval do kvalitního alarmu (zámek řadící páky mi nepomohl u 306, ukradli jí před barákem) - nevíte jestli Toyota montuje továrně nějaký dobrý alarmy ?
imobilizer tam je u všech standartně :) -
to sedmispáč: tak když ušetříš na dveřích tak si to kup v solu. Já se rozmejšlel docela dlouho, ale ta loketní opěrka je u těch horších výbav tak nízko že je nepoužitelná, čalounění pro sol je taky nebe a dudy - no a automatickou klimatizaci už beru jako samozřejmost, bezpečnostní prvky a komplet elektrika je už jenom bonbónek. Vzhledem k tomu že to za těch cca 50 litrů určitě stojí tak ti taky dají určitě větší slevu než na teru.
Taky ta corolla vypadá mnohem líp s mlhovkama - no a když už budeš mít to krásný 3dv...... 8) -
"-- skrytý --" 09.04.05 00:59
hmm, kdyby to auto bylo větší (třeba jako Avensis), tak 5dv. to je jasny (výhody jsi napsal = souhlasím), ale u tak malýho auta jako je Corolla se mi 5dv.nelíbí, auto pak vypadá jako trochu větší Matiz nebo Corsa 8-s prostě hrůza.... 3dv. jsem už měl (Peugeota 306) a celkem mi vyhovovalo (jen s tim kabatem je to opruz ;-) )
Kdybych měl na novýho Avensise, tak to vůbec neřeším (pak by jsme diskutovali, jestli je lepší sedan nebo hatchback >:D ) - nechtěl jsem sedam a mám ho, vyhovuje mi (i když kola do kufru nenacpu (stejně jsem to za rok ani jednou nepotřeboval..) :P -
No pokud nic nevozíš tak není co řešit. Já jezdím služebním 3dv (ne toyota) a to je hrůza - není kam si dát kabát, když fouká vítr je to o život vylézt ven - už jsem pěknejch pár aut obouchal - lak na tom služebáku na dveřích má taky dost. Ale pokud to co popisuješ je realita tak ti to 3dv bude vyhovovat. Mě osobně se taky líbí nejvíc, ale vzhled a funkčnost jsou jiné věci ...takže combi -
« Re: Re: Re: RE: NEW Corolla
To SirAnton: O víkendu jsem se tak porozhlížel po mém Avensisu a radostí jsem zaplesal, když jsem zjistil že je na autě ještě spousta dílů Denso i když je auto vyrobené v UK. Dej bůh, aby Toyota místo Bosche nezačala používat Siemens. Ti Němečtí packalové od Siemense už neumí vyrábět ani HF sady k telefonům. Zásobujeme HF sadama autosalony a z 42ks HF sad prodaných v prosinci, bylo 63 reklamací. Tj víc než 1 reklamace na každou HF sadu. U Nokií máme cca 1 reklamaci na 300ks prodaných HF sad. Ericsoon má cca 1 reklamaci na 60 HF sad. Telefony od Siemensu jsme kvůli poruchovosti přestali prodávat již před rokem. Byl to prodělečný busines a nyní jsme skončili i s distribucí Siemens HF sad. Skoro jsem mohl zaměstnat jednoho člověka jen na reklamace Siemensů. Pokud vím, tak Siemens řídící jednotky používá Peugeot v některých 307 HDI. -
"-- skrytý --" 07.04.05 21:29
Žádné Corolly (možná s výjimkou Versa) pro Evropu se od spuštění závodu v Turecku už nedělají v Japonsku! Současně se žádné nedělají a nikdy nedělaly ve Velké Británii (tam jen Avensis). Corolly tak pro evropský trh pocházejí ze Španělska, Francie a Turecka. Údajně nejvyšší kvalitu mají momentálně právě ony Corolly z Turecka! -
"-- skrytý --" 07.04.05 21:10
to Megac: a v čem ti přijde 3dv. nepraktický? :shock: Teď jsem si zvyknul na veliký dveře u Avensise (tam bych nechtěl 3dv. i kdyby bylo), ale u Corolly? Vpředu místa dost, vzadu neřeším = 90% jezdím sám, 9% ve dvou lidech (mizive % nejaky dalsi lidi - děti ;-) )
do 5dv. jsem se soukal dost nepohodlně (mám 190cm a 120kg) >:D
Výhody 5dv.vidím pouze v tom, že si pověsím kabát/sako na ten věšáček za sebe, nebo položím aktovku/notebook/tašku na sedačku za sebe...jinak je to k ničemu ;o)
Prodejci (vicero) mi tvrdili, že 3dv. se dělá taky v japonsku, v anglii se dělájenom Avensis! 8) -
to demispáč: ještě k tý corolle : hatchbacky ( jak 3dv tak i 5dv) by měli být dělaný v anglii, sedan - turecko a kombajn (co mám já) - přímo v mateřském závodě v Japonsku. Já mám taky dodací lhůtu 3 měsíce, ale pokud jde to auto do výroby tak je to naprosto normální - můj inteligentní bratr si objednával O II kombi taky do výroby a trvalo to 3 měsíce a 3 dny - a to se to dělá tady. U kterýho prodejce jsi byl? J8 v tom Sokolově zatím nemohu nic hanět. -
« corolla
to sedmispac: jo zálohu jsem teď můžu říct asi bohužel platil, ale bylo to auto do výroby tak to chápu že se jistí - zacáloval jsem 30tisíc. Šlo hlavně o barvu - přítelkyně trvala na tý světle modrý metalíze, jinak je jí úplně jedno jaký to auto je (jinak taky chtěla 3dv-je fakt pěknej, ale dost nepraktickej). -
"-- skrytý --" 07.04.05 18:28
to Saab: hmm, třídvířko bych vzal, ale taky říkal něco o nutnosti zadat ho do výroby do Japonska a něco o 3 - 4 měsících 8-s docela hrůza... domlouvali jsme se na předváděčce, ale najednou mi nebere telefony a neodpovídá na smsky, tak nevím jestli nečte tohle forum? Docela jsem zklamanej přístupem prodejce, je to stejná "slabota" (nehci být sprostý) jako v autobazarech typu AAA :shock:
jelikož potřebuju prodat Avensise, abych měl dost na novou Corollu, tak nemůžu čekat půl roku až se soudruzi z japonska vyprdelej s objednanym modelem (neměl bych čím jezdit a matka je vážně nemocná), takže zatím nejsem pevně rozhodnut, ale pilně sjíždím německý weby a možná koupím novějšího Avensise a bude :-)
- jsem měl jiné představy o "prodejcích" nových aut a jejich zájmu prodávat.... -
Saab 07.04.05 14:13
« Re: NEW Corolla
to Sedmispáč: no vidíš, mě se 5tidvířko zase líbí. Pokud se ti nelíbí, tak se nenech ukecat a ber 3dveřák a ať ti na něj dají ještě slevu :-)
Ta čekací doba je asi daň za to, že se začíná proslýchat, že je Toyota kvalitní a spolehlivé auto a výroba zřejmě nestíhá :-)
Jakou ti řekli čekací dobu ? Známý si chtěl loni na podzim koupit Corollu Verso v dieselu a řekli mu 4 měsíce, takže by auto dodali až koncem ledna nebo začátkem února. Jenže on musel utopit prachy z podnikání, tak nakonec koupil Focus C-max. -
"-- skrytý --" 06.04.05 23:16
« NEW Corolla
to Saab: ono je sice pěkný, že mi nabízí 5dvéřak za cenu 3dveřáka, ale když ten 5ti je tak hnusnej :-( Hodně se mi líbí to "sportovní kupátko" :-! to je něco! a za kolik to pak někdy prodám je mi celkem šumafuk (chtěl bych si to koupit na hodně dlouho, přece jenom je to hodně peněz).
Štve mě, že drmolil něco o tom, že 3dvéřáky prakticky nejsou a trvalo by to děsně dlouho...to je blbý 8-s
Ale nechci si to pak za pár let vyčítat, že jsem podlehnul a vzal to co se mi nelíbí...kdyby to jenom netrvalo tak dlouho...
to Megac: a to když jsi si objednal, tak si platil zálohu? kolik z ceny se platí? to pak propadne, když si to nevezmeš? jak dlouho to trvá u tvého prodejce? :shock: -
« Místo v corolle
Já jsem neměl s místem na zadních sedačkách problém - je ho tam rozhodně mnohem víc než v O II. JInak to nový verso je fakt hezký - starý bych si nekoupil, ale je to přecejenom dost velký finanční rozdíl. Jak tady mluvíte o těch 103 tísíc slevy - to jako na každou corollu a my co už máme objednáno máme smůlu?? :x