Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
Saab 03.03.01 08:00
« Re: Kvalita aut podla TUV
Možná do Anglie dodávali jenom ty kvalitní kusy. Vždyť v Anglii dává Škodovka záruku 3 roky (slovy tři roky :-) na Fabii a u nás jen 1 rok. Ta statistika je dělaná na názorech jejich majitelů a v anglii Škodovka neměla dobrou pověst, takže její majitelé od ní nečekali žádné zázraky, proto ji možná hodnotili kladně, třeba je překvapila. -
Saab 20.02.01 18:13
« Re: Corolla
Díky všem za doporučení, pokud narazím na 1.6ku, tak ji vemu, ale moc jich nikde není. Motor 2E s karbecem znám až moc dobře, opět jsem musel dolít něco málo přes půl litru oleje a spotřeba benzínu klesla na 9,7 litru :-(
Jinak v pátek jsem konečně zašel na okresní státní zastupitelství a podal na tu ženskou trestní oznámení. -
« Re: Corolla
Starší motor (65kW) má objem 1332 cm a označení 4E-FE. Motor 1,6 (84kW) má označení 4A-FE. Do starší verze Corolly (od r. 1991) se montoval i motor 1296 cm s označením 2E (bez řízeného katalyzátoru). O té větší spotřebě oleje jsem se dozvěděl od známého dealera Toyoty. Motor 1,6 je sice samozřejmě lepší z hlediska výkonu, ale výhodou slabšího motoru je, že spadá do nižší sazby pojištění (jako u Felicie). -
« Re: Corolla
No toto je novinka pre mna. Viac krat som sa zamyslal nad tym, preco je 16ventilova 1.4-ka len 55 kW-atova, ked konkurencia robila silnejsie motory. Pre Saaba: este by som si na Tvojom mieste pozistoval viac faktov o tychto motoroch. Napriklad co sa tyka spotreby. Inac s tou spotrebou oleja v pripade novsej verzie Corolly sa mi nezda.. Nepocul som o tom este, ani sam nemam taku skusenost. Mam sice len cca 33 tis.km najazdene a olej menim v rocnych intervaloch (okolo 12 tis. km) ale nic take ako ubytok oleja som nepozoroval. Mozno, ze to je len vynimka...
V kazdom pripade vela stastia pri vybere novej Corollky. -
« Re: Corolla
Liší se hlavně ve tvaru nárazníků, u novější verze jsou nárazníky tvarovány trošku hranatěji. Jiná je i maska mezi světly. Motor má snížený výkon na 55 kW kvůli emisím, je rozhodně línější než starší výkonnější motor, u některých vozů s motorem 55kw se objevily problémy s větší spotřebou oleje.