Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
-
Saab 05.03.01 21:11
« Corolla
Tak jsem brouzdal nabídkami prodejců Toyot, autobazarů a v Annonci a zjistil jsem, že mnou preferovaná karoserie 5 dv. hatchback s motorem 1.6 snad ani neexistuje, k dostání je jen jako sedan (ten nechci, připadá mi moc usedlý) nebo liftback (tato verze by šla, ale nejhezčí je stejně hatchback :-). Když jsem se koukal na hatchbacky, tak jsou to většinou ročníky 1996, což je 55kW motor, verze 65kW jsou buď dovezeny ze zahraničí (jednou mi to už stačilo) nebo jsou jen 3 dveřové. Takže asi nakonec přece jen zkončím u 55kW hatchbacku a oželím těch 10 kW. Nevíte jakým způsobem je ten výkon omezen ? -
« Ojetina od Emil Frey
Ahoj Corollaci. Laka me predstava se vozit Corollou a protoze nemam na novou, premyslim tak o 3 roky stare nebourane ojetine, ktera ma najeto kolem 50000 km a stoji kolem 200000. U Emila Freye jsem videl na Internetu asi 2 auta splnujici vyse uvedene pozadavky. Chtel bych se proto zeptat, jake mate zkusenosti primo s Emilem Freyem, jestli je mozne verit stavu vozidla (aby mi neprodali bouranou sunku) a solidni jednani. Mimochodem co rikate na motor 1.4 a jeho spotrebu u aut z roku 97 (takze 1332 ccm a nova verze)? Posledni vec, kde se vyrabi 3HB, 5LB a sedan a ktera verze by mela byt vetsi drzak ? -
« Re: Kvalita aut podla TUV
Vzdyt to je prece spotrebitelska anketa. Podle takovych anket v CR je treba u mikrovlnych trub nejvice lidi (89%) spokojeno s troubou Professor, i kdyz jak uvedli, je hodne poruchova ( 18% poruchovost ), treba Whirpool je druha s 86% spokojenosti a 8% poruch .... Podle takovych statistik je stale 46% uzivatelu chladnicek Minsk s ni spokojeno ...... -
Saab 03.03.01 08:00
« Re: Kvalita aut podla TUV
Možná do Anglie dodávali jenom ty kvalitní kusy. Vždyť v Anglii dává Škodovka záruku 3 roky (slovy tři roky :-) na Fabii a u nás jen 1 rok. Ta statistika je dělaná na názorech jejich majitelů a v anglii Škodovka neměla dobrou pověst, takže její majitelé od ní nečekali žádné zázraky, proto ji možná hodnotili kladně, třeba je překvapila. -
Saab 20.02.01 18:13
« Re: Corolla
Díky všem za doporučení, pokud narazím na 1.6ku, tak ji vemu, ale moc jich nikde není. Motor 2E s karbecem znám až moc dobře, opět jsem musel dolít něco málo přes půl litru oleje a spotřeba benzínu klesla na 9,7 litru :-(
Jinak v pátek jsem konečně zašel na okresní státní zastupitelství a podal na tu ženskou trestní oznámení. -
Starší motor (65kW) má objem 1332 cm a označení 4E-FE. Motor 1,6 (84kW) má označení 4A-FE. Do starší verze Corolly (od r. 1991) se montoval i motor 1296 cm s označením 2E (bez řízeného katalyzátoru). O té větší spotřebě oleje jsem se dozvěděl od známého dealera Toyoty. Motor 1,6 je sice samozřejmě lepší z hlediska výkonu, ale výhodou slabšího motoru je, že spadá do nižší sazby pojištění (jako u Felicie). -
No toto je novinka pre mna. Viac krat som sa zamyslal nad tym, preco je 16ventilova 1.4-ka len 55 kW-atova, ked konkurencia robila silnejsie motory. Pre Saaba: este by som si na Tvojom mieste pozistoval viac faktov o tychto motoroch. Napriklad co sa tyka spotreby. Inac s tou spotrebou oleja v pripade novsej verzie Corolly sa mi nezda.. Nepocul som o tom este, ani sam nemam taku skusenost. Mam sice len cca 33 tis.km najazdene a olej menim v rocnych intervaloch (okolo 12 tis. km) ale nic take ako ubytok oleja som nepozoroval. Mozno, ze to je len vynimka...
V kazdom pripade vela stastia pri vybere novej Corollky.