Toyota Corolla

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota

• « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.03.01  13:35

« Re: Platy a ine...

to Paulus: já to blbě napsal, to že je daleko by až tak moc nevadilo. Ale ta Toyota je z Havlíčkova Brodu a prodává se ve Znojmě, což je rozdíl tak 100 km a kolik lidí odveze své auto do 100 km vzdáleného bazaru ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  12:11

« Re: Platy a ine...

diky za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  10:49

« Re: Corolla

U bychla (Protech) mají půl roku staré VVTi za 322 tis. šel bych do toho, ale tu svoji asi nikde za 250 neprodám, tak si ji budu muset nechat.
  • 00 Reagovat !

foto

08.03.01  10:35

« Platy a ine...

No tych 30% som niekde fakt videl, tusim mi to niekto aj potvrdzoval, ale je fakt, ze to tak nemusi byt... Aj ked, stejne si myslim, ze ste kus dalej na ceste ku kapitalizmu, so vsetkym co to nesie... Zial, to auto je zatial u nas aj u vas luxus. Ani ja by som ho nemal, keby neprispeli rodicia a svokrovci...
    to: Saab. Co sa tyka tej Corolly, je dost padny argument, ze ten bazar je daleko. Ak mas prilezitost pozriet ine kusy blizsie, tak sa na to vykasli a hladaj blizsie. U mna je to (bolo) ine. Som z vychodu (saleneho) a aut je tu malo (v ponuke) a tym padom su drahe. Takze pekne krasne som sa vybral zapadnejsie. Je pravda, ze som kupoval nie z bazara, co moze byt trochu vyhoda.
    Skus este nejako cez znamych. Ci nevedia o niekom, kto predava. Podla mna je to asi najlepsie riesenie...
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.03.01  08:53

to Paulus: vypadá opravdu super, ale mám z ní obavy, protože je v bazaru ve Znojmě, tedy stejné město kde jsem koupil tu současnou a taky je daleko od domova (Havlíčkuv Brod), což taky nevěstí nic dobrého. A pak jsem se na www.ckp.cz kouknul podle SPZ kde je pojištěná a žádný záznam nenalezen, takže je asi už bez značek nebo něco jiného.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 08.03.01  08:47

to Pol & pablo: po kolika km měníte olej a jaký tam dáváte (syntetika, polsyn. nebo minerál a jakou značku) ?

Nejde tento problém odstranit třeba překroužkováním ?
  • « 00 Reagovat !

foto

08.03.01  07:33

No,já mám najeto nějakejch 120tkm,a olej mi to skoro nebere kromě případu,kdy se už blíží výměna.Jezdím dost couraček,a kámoš mechán tvrdí,že když se překročí životnost oleje tak ho motor prostě "sežere".Od tý doby to kontroluju častějc,a po úbytku včasná výměna.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  13:12

Zaujala mě ta spotřeba oleje.Mám motor 4E-FE (1332cm 55kW r.v.96) a v poslední době jsem právě zjistil větší spotřebu oleje.Teď mám najeto 90tis.,úbytek jsem začal pozorovat tak za posledních 10tis.,dolejval jsem asi 1l,jdu na garančku,tak jsem se na to chtěl zeptat.Máš o tomto stavu podrobnější informace,jak píšeš? Máte ještě někdo podobné zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:59

« Re: Ojetina od Emil Frey

No to auto mohlo byt treba vyrobene prosinec 1997, a protoze je to 3dverak, tak to opravdu mohlo stat nejakou dobu na sklade. No nevim, mozna je to trochu podezrely. Budu se muset zeptat na podrobnosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:06

« Re: to: Paulus

muzes mne odkazat na ten clanek v MFDnes ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.01  22:08

« to: Paulus

úplně mimo téma: ty platy v ČR máš asi z novin? Já se taky docela divím, když vidím, co všechno novináři naplácaj (včetně toho, že dlouhodobý průměr ceny benzínu v Praze je 24,30 (viz nějaká MF)- za takové lhaní do očí bych je nakopal). Těch 12tis. něco je průměr i s poslancema (který mají cca 47tis. hrubého, ale z tohoto platu nic neplatí, protože na náklady mají dalších povolených cca 160tis.) a různýma podobnýma kreaturama. Např. vysokoškolský učitel má v průměru 7 - 9tis. čistého, lékaři o něco málo víc, pokladní 15tis., šéf "supermarketu" 60tis., zedník 100 na hodinu... Bohužel zatímco pro běžného "zápaďáka" je auto spotřební zboží, na které potřebuje tak 3 až 5 platů (když chce nové auto střední třídy v dobré výbavě), tak pro běžné občany ČR je auto pořád luxus (podobně jako pro vás), kdy na nejobyčejnějšího Yarise potřebuje těch platů alespoň 30.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.03.01  21:59

Všechny Corolly do r.v. 2000 dovážené oficiálně do Evropy byly vyráběné v Japonsku. Od cca 2. poloviny 2000 jsou stejně jako Yarda vyráběné ve Francii. Jinak k záruce: když ti někdo něco prodá (třeba i použité auto), tak ti musí dát minimálně půl roku záruku (dle obč. zák.). Jinak se mi zdá podezřelé, že by auto vyrobené v roce 97 stálo dva roky ve skladu a pak ho teprve prodali - my jsme nikdy nekupovali novou Toyotu starší než 2 měsíce -> prodejce by si prostě neměl dovolit prodat auto, které už má nějaké ty roky za sebou jako nové, vzhledem k tomu, že už se mohla projevit třeba koroze, nebo se někde otlačí nějaké uložení apod. Do toho bych nešel.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  16:03

Pozrel som si ju. Vyzera pekne, a pekna je aj cena. Kurnik, trochu vam zvidim tie ceny u vas. A pritom este o cca 30% vyssie platy... No ja by som ju bral, ale trebalo by ju poriadne omaknut, co je zac. Hlavne, keby si zistil, co to bolo za majitela co ju prehanal. Lebo Toyota, neToyota ak ju mal nejaky pako, pekne ju mohol sprasit...
    Stastnu ruku prajem pri vybere.
    P.S. Co tak skusit cez nejakeho znameho, ci by ti nedoporucil nieco?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  15:44

« Re: Ojetina od Emil Frey - zaruka

No so zarukou to je tak, ze ju poskytuje oficialny predajca 1. kupujucemu, t.z. ze zacina plynut dnom predaja. Co je aj logicke podla mna. Sam som take auto kupil: 2 rocne od 1. majitela, zasiel som do servisu toyoty a overil som si platnost zaruky, kde mi ju potvrdili este na 1 rok. Clovek je aspon trosku kludnejsi, aj ked 100% istota asi nikdy nie je mozna v takom pripade (kupa ojazdene)... Ale to je uz riziko podnikania. Mohol som mat za tie peniaze nejaku Feldu a som stastny, ze ju nemam (po skusenostiach s oboma autami). Nech mi odpustia priaznivci Felicii.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  14:24

Jak je to vubec se zarukou. Toyoty maji 3 roky. Kdyz je uveden rok vyroby 1997 a dano do provozu 1999, znamena to, ze to auto by melo byt jeste v zaruce ?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.03.01  13:44

Já jsem kupoval u Freye půl roku starou, a je to bez problémů (až na klepající stěrač a narušený lak na přední kapotě - asi od kamínků). Jen mají dle mého názoru trochu problém s poskytováním podrobných informací.
    Mám přesně takovou, o které píšeš (LB, 1997, 1,4, cca 40000 Km) a jezdí čím dál líp. Teď jsem párkrát zkusil V-power, ale zdá se mi, že se nic moc neděje.
  • « 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.03.01  21:12

Podařilo se mi najít jednu hezkou, k vidění na adrese [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Saab

Saab 05.03.01  21:11

« Corolla

Tak jsem brouzdal nabídkami prodejců Toyot, autobazarů a v Annonci a zjistil jsem, že mnou preferovaná karoserie 5 dv. hatchback s motorem 1.6 snad ani neexistuje, k dostání je jen jako sedan (ten nechci, připadá mi moc usedlý) nebo liftback (tato verze by šla, ale nejhezčí je stejně hatchback :-). Když jsem se koukal na hatchbacky, tak jsou to většinou ročníky 1996, což je 55kW motor, verze 65kW jsou buď dovezeny ze zahraničí (jednou mi to už stačilo) nebo jsou jen 3 dveřové. Takže asi nakonec přece jen zkončím u 55kW hatchbacku a oželím těch 10 kW. Nevíte jakým způsobem je ten výkon omezen ?
  • 00 Reagovat !

foto

05.03.01  16:49

« Ojetina od Emil Frey

Ahoj Corollaci. Laka me predstava se vozit Corollou a protoze nemam na novou, premyslim tak o 3 roky stare nebourane ojetine, ktera ma najeto kolem 50000 km a stoji kolem 200000. U Emila Freye jsem videl na Internetu asi 2 auta splnujici vyse uvedene pozadavky. Chtel bych se proto zeptat, jake mate zkusenosti primo s Emilem Freyem, jestli je mozne verit stavu vozidla (aby mi neprodali bouranou sunku) a solidni jednani. Mimochodem co rikate na motor 1.4 a jeho spotrebu u aut z roku 97 (takze 1332 ccm a nova verze)? Posledni vec, kde se vyrabi 3HB, 5LB a sedan a ktera verze by mela byt vetsi drzak ?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  11:18

« Re: Kvalita aut podla TUV

Vzdyt to je prece spotrebitelska anketa. Podle takovych anket v CR je treba u mikrovlnych trub nejvice lidi (89%) spokojeno s troubou Professor, i kdyz jak uvedli, je hodne poruchova ( 18% poruchovost ), treba Whirpool je druha s 86% spokojenosti a 8% poruch .... Podle takovych statistik je stale 46% uzivatelu chladnicek Minsk s ni spokojeno ......
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…