Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« Re: Corolla
Jo, jo, koukám taky, že je to trochu vedle, ale bohužel je to všechno opravdu jenom o penězích. Představ si, že budeš mít plat hodně vysokej, budeš se zajímat co tam přesně máš za olej a budeš se pídit co kde koupit nejlevnějš? Na druhou stranu mi teď přišel na mysl kamarád, kterej je hodně, ale fest hodně bohatej: číslovka (ne jednička) + 7 nul za ní a jeho zájem plus celý rodiny je pídit se, kde je něco ve slevě, k pumpě jezdí v neděli, kdy je sleva koruna.... Jo, jo, kdo už je jednou pracháč, bojí se aby zas nezchudnul, proto jsou pracháči držgrešle. Takže si tím vlastě odporuje co jsem psal na začátku. Nebo jsou spíš různý sorty zbohatlíků. -
« Re: Platy a ine...
Sněhulák, zaujala mě tvoje poznámka o státních zaměstnancích s vysokou školou, který maj nízký platy. Míchat do týhle debaty úrověň dosaženýho vzdělání je trochu lichý a zavádějící. Moje zkušenost je taková, že už za socanů, kdo nebyl bolševik a chtěl mít alespoň trochu slušný živobytí = např. narvat všechny prachy no krámu na čtyřech kolech, tak musel makat ještě bokem. A stejný je to i teď. Jsou mi k smíchu údaje o průměrných mzdách v ČR, jelikož vůbec není řečeno, pro který vrstvy to platí. Dřív se tomu říkalo třídy a bylo to krutě nežádoucí, jelikož za komoušů si byli všichni rovní, že?:-)))))))
V současný době se všichni tváří, jako bysme tu měli tvrdej kapitalismus, ale vesele dál sčítají hrušky se švestkama, jelikož do tý průměrný mzdy počítaj gáže různejch pseudomanagerů s platama, který nejdou pod 100 litrů/měsíc, stejně ale i almužny některých prodavaček, kterým musí stačit 4 tis. hrubýho.Podle mě je nejobjektivnější způsob zjištění reálný mzdy takový, kdy lze posoudit, jestli konkrétní pracující vyprodukuje alespoň tolik, kolik potom dělá jeho výplata. Pokud se ty čísla sobě pouze rovnají, nelze hovořit o tom, že si svojí mzdu zaslouží. A v takovým případě je úplně jedno, jestli máš deset diplomů, nebo pomocnou školu. Znám mnoho študovaných intelektuálů, kterým titul či doktorát, bohužel, nepomohl k žádnýmu získání jakýkoliv schopnosti sám sebe uživit. Ani manuální, ani duševní prací. S lítostí konstatuju, že převážně právě tito lidé zahřívají židle a papají z korýtek ve státních institucích a na úřadech, kde přeci vůbec nejde o to, jestli něco produkují, či nikoliv, jelikož tyto instituce a úřady v drtivý většině působí dojmem, že jsou zřízeny pouze na to, aby se v nich zcela zbytečně projebávalo denně co možná nejvíc peněz. -
« Re: Platy a ine...
Saabe, ja te nechci nejak presvedcovat, ale vzhledem k tomu, ze z drtive vetsiny mame statni zdravotnictvi, tak lekari i sestry maji platy podle statnich tabulek. To ze muzou diky sluzbam mit vic (vyrazne), to je pravda. BTW ty sluzby jsou ale docela maso, kamos rikal ze tam jde v patek rano a z nemocnice vyleze v pondeli vecer ... to je docela chutovka. A sluzby maji samozrejme i sestry.
Ale stejne mi to vrta hlavou, jelikoz tchyne (to je desny slovo) dela vrchni sestru v nemocnici v Moste, ma tesne pred duchodem, taky ma spoustu sluzeb, ale urcite by nezvladla platit 6000 mesicne za leasing (pokud by nectela zit o chlebu a o vode a misto dovoleny zase jenom makat).
Tim chci jenom proste rict, ze ty doktori to i delaj za ty maly prachy, stejne jako ucitele (zena je ucitelka, ma cca 11000 tis. hrubyho), a stejne jako dalsi statni zamestnanci s vysokou skolou, ktery maj min nez je prumernej plat v CR a min nez treba zednik nebo leckerej delnik. -
Saab 13.03.01 11:48
« Re: Platy a ine...
Co tam dělají nevím, ale jsou to hrubé mzdy, které jim nemocnice vyplatila. Jinak kamarádova matka dělá v nemocnici sestru a je schopna ze svého platu + různých přídavků (kamarád studuje)utáhnout rodinný domek (jen ona se synem) + leasing 6.000,- měsíčně za novou Mazdu. Jinak i obyčejný dělník z továrny má kolem 8.000,- kč, takže pochybuji že by lékař dělal za 10.000,- kč. -
« Re: Platy a ine...
to saab: to bych tedy chtel videt takovy platy. To bud delaj v soukromy nemocnici 24 hodin denne, nebo prodavaj lidky organy a nebo je to z nemecky nemocnice :-). Mam kamarada, kterej dela v nemocnici na Kladne a je rad, ze ma svejch 10 000 (o neco malo vic ma se sluzbama) ... -
« Re: Platy a ine...
Ja jsem v Praze od zari. Moje druha/draha (zatim) polovina v Plzni a snazil jsem se dojizet co se dalo (takze 2-3x ty do Plzne a nazpatek). Ono to sice jde (z prace to mam domu autem hodinu a 90km), ale prave na tomhle jsem tu Fiestu lehce dodelaval. Prece jenom to bylo uz auto ve zralem veku a najet na nem za pul roku 20 000 km, to nebylo to pravy. Je ale fakt, ze pro prachy si clovek necha vrtat koleno (nicit fiestu) ... -
« Re: Platy a ine...
hmm, budes na tom asi jak ja. Mam 15000,- hrubeho a mam nabidku za 8000,- navrch dojizdet z Ostravy do Pardubic. No nabidka, kdyz to nevezmu, muze se stat, ze pujdu pa,pa z firmy. Takze ber, neber. Problem je v tom, ze se mi vubec nechce nekde 5 dnu robit daleko od auta,manzelky, baraku, kamosu, atd... -
Saab 08.03.01 13:41
« Re: Platy a ine...
Co se platů týče, tak cca před rokem jsem měl nabídku práce jako prodejce mobilních telefonů v Olympii u Brna a nástupní plat mi nabídli 13.000 a po třech měsících 16.000,- kč hrubého (dojíždět 60km se mi nechtělo) a druhá firma v Brně (německá) měla nabídku jako druhého správce sítí s nástupním cca 19.000,- kč, ale nevzali mě :-( V současnosti my plat vyhovuje, ale hlavně to mám jen 8km do práce a volnou pracovní dobu, což je k nezaplacení :-)
Pokud bys chtel platit lidi podle toho, co vyprodukujou, tak by doktori asi chcipali hlady (jak jde merit cena lidskyho zivota), ucitele jakbysmet (nakolik dokazes ocenit ze umis cist a psat), Internet by asi neexitoval (protoze je to dusledek dlouhych experimentu a akademickych projektu, ktere neprinasi zadny zisk).
Jestli si myslis, ze nastupni plat ucitele na stredni skole nebo cerstve vystudovanyho medika(cca 8000 Kc hrubyho) je dostatecny, tak pak nevim nevim (BTW, doufam ze vis, za kolik se pohybuje prumernej komercni podnajem v 1+1 v Praze, protoze ne kazdej ma regulovany najemny).
Ale s tema darmozroutama ve statni sprave ale souhlasim. Je to banda nicemna ... (je ale fakt, ze i tam jsou vyjimky).