Toyota Corolla
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Toyota
« Re: Zatěžkávací zkouška
Že maj Corolly rádi dlouhý trati a nevadí jim na nich jet přs stovku.Já byl v pátek lyžovat na Mísečkách.Najeto 340 km,z toho 20km na řetězech kus po šíleným tankodromu(pod Vítkovicema).Ve čtyřech lidech s lyžema.Rychlost80-130 na normálních silnicích a spotrěba do 6,5 litru.To de ne? -
Saab 24.03.01 11:17
« Zatěžkávací zkouška
Tak jsem moji Corollu provětral na velkou vzdálenost. Ve čtvrtek jsem dotankoval plnou a zjistil jsem, že mám rekordní spotřebu (za celou dobu co ji mám) při "normální" jízdě, a to 7.88 litru, jinak při co nejúspornější jízdě jsem dosáhl 7.5 (loni). Natankoval jsem V-Power. Ještě ten den jsem nalítal cca 50 km krátkých tratí. Ráno jsem vyrazil po dálnici Břeclav-Brno-Jihlava a dál po silnici Havl. Brod - Mladá Boleslav - Česká Lípa do Dolní Světlé. Ujeto celkem 379.6 km při spotřebě 7.30 litru, na dálnici jsme jel cca 110 km/h (nechtěl jsem ji uhnat), to vše ve čtyřech lidech. Potom zpátky přes Liberec (tady se zastávkou) zpátky do Břeclavi, teď už jen ve dvou, ale tentokrát jsem ji hnal po dálnici 110-120 a chvílema i 130 a po silnici 90-120. Ujeto 355.8 km při spotřebě 7.23 litru :-) Ve čtvrtek jsem musel opět dolít cca 1.5 litru motorového oleje :-( Po ujetí těch 735,4 km mi neubylo ani deci, takže unik oleje je způsoben jízdou na krátké vzdálenosti. Toyota přežila bez problému, dokonce se mi zdá, že se jí to líbilo :-) -
Saab 17.03.01 09:48
« Nová Corolla
Má být představena na Frankfurtském autosalonu, má mít větší rozvor 2,60 m a design podobný Toyotě Yaris a Prius. Bude i verze Corolla Verso. Motory by měla mít 1.4 71kW, 1.6 81kW, 1.8 95kW a diesel D-4D 81kW a na podzim 2002 by měla být i sportovní verze Corolla TS s motorem 2.0 132kW. -
Saab 17.03.01 09:43
« Re: Olej...
to Pol, Lubos1 & pablo: díky za informace, vypadá to, že budu muset koupi asi uspíšit, nějak se mi nezdá motor. Teď když je teplo a motor se zahřeje a jedu plně obsazen, tak občas motor "rachtá" - detonace z motoru jako kdyby "bouchali" ventily. Co říkáte na CarinuE, uvažuji o ní kdybych nesehnal Corollu. -
Lubos.1 15.03.01 19:03
« Olej...
Ja mam s takisto podobny problem s mojou Corollou. Do 90 000 km som tam daval Castrol TXT (5W-40) a vsetko bolo v poriadku. Potom som skusil Castrol SLX Formula (0W-30) a po takych 11 000 km som tam musel doliat pol litra. Pocul som nazory (dokonca aj od mechanikov zo znackoveho servisu Toyoty), ze je to tym, ze je SLX velmi riedky. Overoval som si to aj u dealera Castrol a ten mi povedal, ze hlavne Toyoty Corolly a niektore typy Mazdy medzi 80 000 - 100 000 najazdenymi km maju nasledovny problem: Nie som odbornik, ale budem sa snazit citovat. Vplyvom tepla, vlhka, atd. sa znizi ucinnost tzv. sebringov (mali by to byt nejake gumicky alebo nieco podobne) na ventiloch a preto olej unika do spalovacieho priestoru. Je ich vraj potrebne vymenit. To je asi vsetko. Nakoniec sa ma spytal, kolko a za aky cas mi ten olej unikol a ked som mu povedal, ze okolo pol litra, tak som sa dozvedel, ze je to uplne v norme. Docasne sa to da vraj riesit o nieco hustejsim olejom, tak tam teraz dam znova TXT a potom uvidim. -
Saab 15.03.01 07:48
« Re: Corolla
to Pol: takže začala žrát až ten Shell ? Jakou měl viskozní třídu ?
Já jsem totiž možná zjistil proč mi Corolla žere olej, dal jsem tam totiž Mogul 20W-30, což na zimu není ideální. Dlouho trvá než se motor promaže a olej je hustý, proto ho možná sežral. Na zimu je pro mě lepší 5W-40 nebo 0W-30. Našel jsem totiž článek o olejích kde bylo napsáno za jak dlouho promaže vahadla ventilů při -10 stupních a výsledek: 15W-40 za 18 sekund, 10W-40 za 10 sekund, 5W-40 za 4 sekundy a 0W-30 za 1 sekundu. Šlo o oleje Aral. A já použil 20W-30 :-( Jenže když jsem poprvé zjistil úbytek oleje, tak jsem jel na benzinku kde měli na výběr mezi tím Mogulem za 300,- a Shellem za 2.500,- kč. Uvidím jestli bude žrát i teď když je teplo. -
« Re: Corolla
to Saab: dělám výměny ve značkovým servisu po 15tis.,od minule jsem tam od nich měl Shell Helix Plus (asi dost dobrej,když mý Karolíně tak chutnal...)Teď jsem byl na garančce po 90tis.,tak jsem o tý spotřebě zmínil mechanikovi-řekl mi,že tam zkusí jinej olej a že se uvidí.Takže mi tam dal Total Quartz 7000.Sám jsem zvědavej,co to bude dělat.Jenom doufám,že takhle nevyzkoušim všechny dostupný značky...